Close
Faqja 10 prej 16 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 160
    i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Postuar mė parė nga Di68
    Cudi si nuk iu bejne pershtypje lajmet e tjera qe ndodhin ne Europe ...http://www.cnn.com/2002/WORLD/europe...ge/index.html?
    Megjithese nuk besoj se keni nevoje per linke se i dini shume mire se c'behet ne Europe ne kete drejtim, por jo, ndodh c'nuk ndodh ne Europe, nuk perflitet, e pse te perflitet, eshte Amerika ne shenjester ... o burra t'i biem Amerikes...aman se late nam, nuk e shihni si jeni bere, si ato plakat llafazane te lagjes qe s'kane sec bejne e marrin neper goje nuset e bukura. Pse jeni kaq tendencioze xhanem? Perse duhet te shihni vetem anet negative te nje vendi dhe ti erresoni ato pozitivet?
    Une kam mendimin tim, dhe e mbeshtes ate me anet negative te amerikes Di68, ty po nuk te pelqeu mbeshtet mendimin tend te kundert me argumenta...
    sa per plakat llafazane te lagjes, me mire te jesh si ato, se ato dine gjithcka se c'ndodh te lagja, sesa te mos dish nga lidhet gomari... dhe shkembimi i mendimeve nuk ka demtuar njeri, thjesht une mesoj nga mendimet e te tjereve, meso dhe ti...
    sa per nusen e bukur nuk po them gje fare...
    sa per ate linkun, ketej ne Evrope vertet ka vende qe legalizuan martesat gay, po keto te fundit jane ne shkalle shume te ulta, dhe po e ndalove ate gje mbase me keq eshte, se shfaqen ane me negative te tij.
    po rasti flagrant i zgjedhjes se nje peshkopi ne amerike, ben muuuu, se ai peshkop eshte perfaqesuesi i Zotit per njerezit e zones ku eshte peshkop, dhe pra te gjithe te krishteret duhet te marrin shembull ne besimin e tyre nga nje gay? me nje fjale ofendohet sensi i te qenurit nje fe, ku nga Zoti, mashkulli u krijua per t'u bashkuar me femren... e kupton kete nocion sa i rendesishem eshte?
    pra eshte mjaft e ndryshme ajo qe sjell ti ketu nga ajo qe solla une.
    se aty ne amerike nga ai peshkopi i bie te marrin shembull te gjithe te krishteret e zones, femije, te rinj te perfshire ketu.
    kaq kisha, pra respekto mendimin tim, qe ta respektoj dhe une mendimin tend Di68
    MtrX ubicumque felix

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Madheshtia i takon drejtesise !

Di 68 per kuriozitet lexo edhe kete tjetren http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/3127973.stm

Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    bravo Orku,
    mori ferra uraten i thone kesaj pune...
    MtrX ubicumque felix

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Hey Orku une jetoj ne Minnesota (Minneapolis) ku u be dhe gjithe ai debat per kete ceshtje nese i ke ndjekur lajmet, keshtu qe kete gje e kam degjuar non stop per 2 dite rrjesht, dhe kjo nuk do te thote se une e aprovoj kete qe ndodhi, me duket se nuk e kapet thelbin e shperthimit tim, nese njerezit jane te njeanshem nuk eshte mire, shih dhe te mirat dhe te keqiat, balanca eshte celesi!
    Ndersa per sa i perket ceshtjes se peshkopit gay, ti u qan hallin femijeve dhe te rinjve qe do te marrin kete experience...plotesisht dakort me ty, nuk kam kundershtim. Po ata femije te adaptuar nga prinder gay cfare inluence do te marrin? Une nuk po i ve ne kandar se kush eshte me i keq apo me i mire si veprim, une thjesht po ve ne dukje faktin qe disa tipa ketu nuk i vene re anet negative te Europes edhe pse ato bejne "muuu" edhe nuk jane aq te vogla sa ti mundohesh ti paraqesesh, por jane jashte mase te impenjuar si e si ti shohin mundesisht me lupe zmadhuese VETEM te metat e Amerikes. Arsyeja?

Perderisa ekziston nje fryme e tille diskutimi, eshte e kote te fillojme te rreshtojme argumenta, sepse do te vazhdojme njeri ti bjeri gozhdes dhe tjetri patkoit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Cdo gje ka dy ane ato pozitive dhe ato negative gjithsesi nese vetem per pak kohe do te jetoje ne nje shtet si Amerika dhe per nje moment te veten te ishte nenshtetas i saj me te gjitha te drejtat e nje nenshtetasi atehere do te mendoje ndryshe. Nuk ve ne diskutim qe ka ane negative por sic tha edhe Di68 "balanca eshte celsi i jetes" dhe pikerisht Amerika kete mendoj se ka dashur te arrije.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Mtrx

Po merr edhe ti kot si ciftja e Dules me duket mua. Peshkopi eshte mes komunitetit te vet per tu bere shembull morali, te predikoje dashuri, vellazeri, paqe e miresi mes njerezve dhe jeta e tij private eshte pa asnje lidhje me kete mision, per aq kohe sa ajo te aplikohet brenda ligjit.

Se dyti, qenia homoseksual, eshte "difekt" gjenetik tashme i provuar shkencerisht, pra nje fenomen jashte kontrollit te individit. Shkurt mund te themi, i dhene nga zoti. Si i tille nga ky kendveshtrim ai nuk eshte aspak imoral, sepse ky ka qene vullneti i Zotit per te.

Kjo eshte fare ndryshe dhe shume here me morale, nga ajo qe zoti nuk e ka bekuar, martesen e homoseksualeve, dhe qe ne fakt eshte nje menyre jetese, apo lifestyle. Akti i marteses eshte pra ne ndryshim nga qenia 'gay' nje akt totalisht i kontrollueshem nga ne si njerez, por qe ne shoqerite e degjeneruara eshte legalizuar. Keshtu pra, podiumi nga i cili ti perpiqesh te flasesh e ka tabanin e kalbur, se morali Europian eshte kellire dhe as mund ti afrohet atij amerikan en cdo aspket.

Sepse pikerisht ato shoqeri qe s'kandalizohet sot nga nje Gay bishop, ka ndertuar dikur kampe perqendrimi qe nga Siberia e deri ne Spanje, kane vrare njeri tjetrin tere jeten per arsyet me banale, si dhe sot ndertojne shoqerite e tyre qe ia kane dorezuar degjenerimit, qe kur legalizojne gay marrige, prostitucionin, qe parakalon para kishave cdo dite, drogen dhe cdo degradim tjeter te moralit human.

Zgjidhja e bishopit ne amerike eshte fenomen dhe vullneti i nje shoqerie sa te lire dhe liberale, po aq te rregullt dhe korrekte, qe me tej kupton realitetin (homoseksualiteti eshte gjenetik) dhe nuk precipiton ne nivele homofobike. Ndryshe nga kjo, prostitucioni pa fre, martesa e homoseksualeve, drogat e legalizuara, etj etj jane vullneti i shoqerive te degjeneruara dhe degraduara nga ato liri dhe te drejta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Zarathustra. : 07-08-2003 mė 16:21

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Di68

Ti solle ne debat nje ane negative te Europes qe eshte vertete e tille dhe une se bashku me parafolesin nuk beme asgje tjeter vecse te sollem te njejtin argument me nje negativitet te amplifikuar qe ndodh ne Amerike. Dallimi eshte se une nuk e solla peshkopin gay si nje argument kunder Amerikes por si nje pergjigje ndaj postimit tend. Ne linkun qe ke postuar vete thuhet qe ciftet gay nuk kane te drejte te adoptojne femije .... keshtu qe nuk e di se cilit legjislacion europian i referohesh kur permend adoptimin e femijeve nga ciftet gay. Kaq ne lidhje me faktin qe solle.

Sa i perket debateve qe behen ne lidhje me Ameriken (une dhe shume te tjere) nuk kemi mohuar kurre anet e saj pozitive, as kemi mohuar detyrimet tona historike ndaj SHBA dhe tek e fundit fare nuk kemi shprehur kurre antipati per dicka vetem pse eshte amerikane ...... keto jane te gjitha konkluzione te paverteta te atyre qe ne pamundesi per te mbrojtuar anet e gabuara te historise apo politikes amerikane mundohen te gjejne strehim tek vendimet e drejta te saj duke akuzuar te tjeret si nihiliste.

Ne shumicen e rasteve ketu jane hedhur per disktutim gjera konkrete, fjala vjen lufta ne Irak, globalizmi, roli i OKB ... etj dhe mua me duket krejtesisht e paaresyeshme qe ne vend qe te debatohet ne lidhje me ceshtjet ne fjale te kalohet tek anet negative te Europes (te cilat nuk i ka mohuar askush) apo tek etiketimet ndaj atyre qe i therrasin gjerave ne emer.

Estella (qe nuk sjell asnje te re nga fronti i perendimit)

Une nuk kam asnje aresye t'i referohem balances sepse nuk kam marre persiper te bej krahasime mes vendeve te ndryshme dhe ne cdo rast kjo do te ishte nje gje shume e veshtire per t'u realizuar pasi kandari i gjykimit nuk eshte etalon tek cdo njeri.

Eshte e vertete se rezultantja midis se mires dhe te keqes perben konkluzionin tone mbi gjerat por kjo nuk do te thote se e keqja brenda rezultantes ne fjale duhet te harrohet apo te mos gjykohet per hir te se mires ..... Nese shkon perpara gjykatesit per nje krim apo veper penale ai nuk te pyet se cfare te mirash ke bere gjate jetes ... thjesht te gjykon nese je ose jo fajtor per ceshtjen ne fjale. Edhe nese te gjen fajtor kjo nuk damkos apo hedh poshte veprimet e mira te gjithe jetes tende.

Ketu nuk po jep askush pretencen per historine e Amerikes qe ju permendni balancen por diskutohet per gjera konkrete te cilave nuk u ndryshon ngjyra e zeze nga veprime te tjera me ngjyre te bardhe, blu apo te kuqe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Orku, nuk kam ndermend te zgjatem shume por me qe te pelqejne lojrat e fjaleve po te shpjegoj arsyen pse une iu referova adoptimit te femijeve:
    Legalizimi i marteses i hap rrugen adoptimit te femijeve...nuk do te jete e larget dita kur ajo do te ndodhi.
    Ndersa per sa i perket aneve positive apo negative te vendeve ku jetojme, ne mesazhin tim (posti 94) une nuk te drejtohesha ty por MtrX-it, te me falni nese nuk e specifikova por mu duk mese e kuptueshme qe une po debatoja me te dhe jo me ty sepse ai solli argumentin e bishopit gay ne kete teme dhe me te pata shkembime mesazhesh para se te flisje ti.

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Di68

Me vjen keq nese postimin tim e ke marre si loje fjalesh. Thelbi eshte shume i qarte, e keqja nuk behet e mire per hir te rezultantes apo balances.

P.S
    Per te ardhmen ia vlen te diskutohet ne te ardhmen

Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Leshator,
    te keshilloj te hapesh nje teme tjeter me titullin ku po shkon Evropa, dhe mund t'i diskutojme fare mire ato fenomene negative te cilat ti i permende ne shkrimin tend. mos merr zjarr per kot, se me duket se ia fut ti kot si ciftja e dules.
    ketu flitet per ameriken o vlla une te jap anen negative, ti nuk e pranon, bej si te duash. pse diskutim eshte ai qe ben ti? mua nje gje me beri pershtypje, se gjysmen e shkrimit tend e zuri diskutimi se si evropa eshte e kalbur, kurse gjysma tjeter se si shkenca ka zbuluar se ka gjene gay, ore vella ketu diskutojme anen etike te problemit, kur nuk eshte normal ai, po ka gjene gay, nuk do te thote se duhet bere peshkop nga ana etike. une t'i dhashe arsyet per qendrimin tim, ti mbete duke share evropen, dhe duke shpjeguar shkencen. se shkenca mund te thote edhe se klonimi eshte tulle fare, gje fantastike, po ana etike?
    Di 68
    mire e the ate punen e balances edhe punen e gozhdes dhe patkoit, perndryshe ne nuk do mesonim gjera nga njeri tjetri ne kete mes, sic ta thashe une kuptoj se cfare thua ti dhe te tjeret qe kane mendim te kundert ose jo te njejte me mua, dhe e arsyetoj se si gjykoj, madje edhe mund te ndryshoj mendim mbi ceshtje te caktuara. po ta shikosh edhe ti ne kete menyre diskutimin ketu, pa u bere mbrojtes i zjarrte i dickaje, se ekstremet tregojne nganjehere injorance, do ishte me mire...
    pa diskutim nuk ka ecje perpara te debatit, dhe evolim te mendimeve, si tendet edhe timet, mesoni te jeni me te hapur ne mendje. hapni nje teme mbi evropen, asnjeri nuk u ka penguar, me shume deshire do vij edhe une te diskutoj atje e te te them se ku po vete Evropa...
    MtrX ubicumque felix

Faqja 10 prej 16 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A ėshtė kėrcėnim Amerika pėr paqen botėrore?
    Nga ORIONI nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 212
    Postimi i Fundit: 09-05-2011, 09:49
  2. Ku shtrihet perandoria globale e SHBA
    Nga Gunnar nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-03-2007, 11:52
  3. Agim Vuniqi: Faktet e Millosheviēit i injorova para syve te tij
    Nga AVuniqi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-01-2007, 10:58
  4. Presidenti Bush fiton zgjedhjet ne SHBA
    Nga Albo nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 25-11-2004, 11:26
  5. Politika e SHBA-se karshi Shqiperise
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-10-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •