Postuar mė parė nga Orku
Taulant nuk e urren askush SHBA, dhe me vjen keq qe nga paaftesia per te dalluar gjerat qarte na fut ne nje kategori me sllavet apo greket per te cilet nuk te krijohej asnje asosacion idesh kur disa ne Shqiperi ngrinin lart simbolet e tyre !
Une nuk po fus asnjeri ne kategori , thjesht thashe qe ne nje pjese e SHqiptareve ekziston nje ndjenje kunder gjithcka qe ka te beje me Ameriken , ndjenje kjo e pajustifikuar , po te lexosh me vemendje te kjo teme do e shofesh kete ndjenje dhe eshte e nejtja ndenje dhe ide qe pasqyrohen nga greket . Une nuk krijova asnje lidhje ose asosacion sic e quan ti .
------------------------------------------------------------------------------------
Cdo gje me perjashtim te Krijuesit i nenshtrohet nje procesi te pashmangshem lindje, zhvillim, renie .... nga ky rregull deri me sot nuk ka bere perjashtim asnje perandori apo shtet .... perfshire edhe shtetet e profeteve ..... Pra te pretendosh se fuqia amerikane to te zgjase perjetesisht eshte thjesht naivitet
Naivitet ? ndoshta ashtu eshte.......................por ndoshta nga ky regull do kete perjashtim pasi ketu ka disa faktore qe nuk i ka ose i ka pasur asnje vend tjeter ne bote , per shembull do te permendja
- vend shume i madh me resources qe i dalin ne cdo drejtim te perballoje nevojat vetjake dmth nuk varet nga asnje vend i huaj .
- emigracioni i vazhdueshem dhe mbledhja jo vetem e trurit por edhe e krahut punetor nga cdo vend i botes .
- asnjehere nuk eshte kryer lufte dhe s ma ha mendja te kryhet ndonje lufte serioze ne toke Amerikane .
Une nuk pretendoj se kjo " perandori " ose sic e quaj une thjesht nje vend i fuqishem nuk do te bjere thjesht po them se rethanat ketu jane ndryshe .
-----------------------------------------------------------------------------------
E dyta po themi qe cdo vend ashtu si edhe cdo njeri sado i afte dhe pozitiv te jete nuk i shmanget dot gabimit ... ne rastet kur keto gabime ndodhin eshte krejt normale te evidentohen ne vend qe te reklamohen si te drejta. Edhe njerezit tone me te afert gabojne .... sigurisht nuk u kthejme shpinen por nuk u themi bravo !
E treta gjykimet mbi vendimet politike nuk lidhen me simpatine per vendin ne fjale por mbi drejtesine e tyre. Pra nese nje vendim politik nuk na duket i drejte kjo nuk do te thote aspak se ate ia faturojme gjithckaje se perfaqeson SHBA.
Ke te drejte shume ketu , por une ju referohem atyre qe disa mosperputhje me politken e kane kthyer kunder gjithckaje amerikane . Nuk ishin te pakte ata shqiptare qe pershendeten renjen e kullave , apo ishin kunder luftes ne Irak dhe gezoheshin kur vriteshin ushtaret Amerikane , mund ta shofesh dhe ketu ne forum ate . Edhe une personalisht jam dhe isha kunder nderhyrjes ushtarake ne Irak , Sadami duhej rrezuar pa diskutim , femijet nuk vdisnin nga bllokada amerikane por sepse leket e naftes Sadami i perdorte per te ngritur ushtrine dhe pallatet e tij personale dhe jo te blinte ilace . Por kurre nuk mund te gezohesha ose te isha kunder ushtrise Amerikane , sepse ishin po ata ushtare qe hyne ne Kosove dhe e shporren Serbin qe po na i hapte varet nga 100 koke per grope , atehere kur Evropa deklaronte se Kosova i perket Serbise dhe Franca ndihmonte kriminelet , kur greket digjnin flamurin Amerikan sepse ishin kunder ndaljes se masakres ne Kosove dhe vershellenin kur mbahej zi per viktimat e 11 shtatorit . Nderhyrja ne Irak dhe en Kosove nuk ka asnje ndryshim . Megjithate une te kerkoj falje nqs komenti im i meparshem te preku ndergjegjen , nuk e kisha me qellim . Shendet .
--------------------------------------------------------------------------------
Eshte njelloj sikur t'i fjala vjen sot te akuzosh qeverine shqiptare per dicka dhe une te te them se je antishqiptar !
Prandaj me i permbajtur kur na ndan titujt !
Krijoni Kontakt