Close
Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 160
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Postuar mė parė nga Orku
    Di68

P.S
    Per te ardhmen ia vlen te diskutohet ne te ardhmen
    Kjo eshte mese e vertete por do te ishte mire te mbahej e njejta vije gjykimi nga te gjithe, ne fakt ketu ne kete teme po flitet e po sperflitet se kush do te jete e ardhmja e Perandorise Amerikane, pra fakte te sotme po ju bejne te nxirrni konkluzione llogjike per te ardhmen. Une s'kam asnje lloj kundershtimi me kete gje, por jo kur ju leverdis ju e perdorni kete lloj llogjike, dhe kur nuk iu leverdis filloni lojen e fjaleve.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-08-2002
    Postime
    495
    Postuar mė parė nga MtrX
    Di 68
    mire e the ate punen e balances edhe punen e gozhdes dhe patkoit, perndryshe ne nuk do mesonim gjera nga njeri tjetri ne kete mes, sic ta thashe une kuptoj se cfare thua ti dhe te tjeret qe kane mendim te kundert ose jo te njejte me mua, dhe e arsyetoj se si gjykoj, madje edhe mund te ndryshoj mendim mbi ceshtje te caktuara. po ta shikosh edhe ti ne kete menyre diskutimin ketu, pa u bere mbrojtes i zjarrte i dickaje, se ekstremet tregojne nganjehere injorance, do ishte me mire...
    pa diskutim nuk ka ecje perpara te debatit, dhe evolim te mendimeve, si tendet edhe timet, mesoni te jeni me te hapur ne mendje. hapni nje teme mbi evropen, asnjeri nuk u ka penguar, me shume deshire do vij edhe une te diskutoj atje e te te them se ku po vete Evropa...
    Per teori te thake, po pse si aplikon keto qe thua?
    Do te isha shume me e hapur ne diskutime me nje bashkefoles qe pranon te diskutoje fenomene te ndryshme duke u nisur nga pozita te ndryshme, jo vetem nga pozitat e atakuesit. Atehere asnjehere nuk do te kishim nje diskutim te vlefshem, por vetem diskutim te tipit lufte, bjeri t'i biem.

Survivor Maska e Orku
    Anėtarėsuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Di68

I vetmi parashikim qe kam bere une personalisht ne lidhje me <> eshte qe do te bjere me kohen sepse nje fat te tille e ka cdo gje qe e ka krijuar njeriu.

Per cdo gje tjeter kam diskutuar brenda fakteve qe kane ndodhur.
    Gjithsesi ka nje ndryshim thelbesor kur permend si <> dicka qe nuk ka ndodhur dhe kur e trajton ate si mundesi ne ate ardhmen ..... besoj se e kupton ndryshimin per te mos e perkufizuar si loje fjalesh.

i pavarur
    Anėtarėsuar
    03-07-2002
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    513
    Une per vete ashtu si e kam permendur dhe me lart jam shume me afer sistemit Norvegjez ku niveli intelektual i pergjithshem eshte shume me i lart se sa nje vend si amerika, ku politikat sociale qe jane ndjekur nuk lejojne te kete analfabetizem, gheto, krime....te gjitha keto plage i mbart kapitalizmi i eger amerikan ku motoja eshte sa me shume para.
    Sa per vendin ku ka me teper pasanik per fryme popullsie Leshator eshte Zvicra.
    Perandoria amerikane ka me te vertete shume avantazhe dhe gjera qe bota mund te marri shembull por ajo duhet te hapi veshet me shume e te kete me pak arogance ne sjelljen e saj me parteneret e tjere ne menyre qe te ruaj pozicionin dominues aktual, perndryshe historia ka treguar qe renia mund te jete teper brutale...
    Just God Can Judge Me

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Di68
    mua nuk me duket se diskutimi ka karakter luftarak, ty mbase te duket ashtu, sic e kam thene edhe me pare une di shume dhe per anen pozitive te amerikes, dhe me shume mesoj nga ju qe keni marre persiper te diskutoni ate ane ketu, nqs ju me jepni argumenta, une per vete zgjodha te jap argumenta dhe fakte negative ketu, kaq eshte gjeja dhe e thjeshte...
    me duket se ti tenton te me sulmosh mua duke me thene, se une te thaj per teori, ketu teori po diskutojme apo jo? se po te ishte per praktike, ajo nuk behet ketu...
    po ashtu ti me sulmove mua dhe te tjeret duke me thene se jam si plakat llafazane te lagjes apo jo? dhe shajme nusen e mire te lagjes, kjo me tregon mua se ne amerike ekziston dhe arroganca dhe mendje madhesia ne raport me vendet e tjera, kete e tha edhe Vinny, edhe une besoj se sistemi social i Norvegjise eshte shume i arritur, mbase edhe me i arritur se ai amerikan. kjo mund te diskutohet ne nje teme si psh Ku po shkon Evropa, sidoqofte asnjeri nuk po e hap ate teme..
    tani pres me shume argumenta nga ju ne lidhje me keto qe po diskutohen, qe te mos mbetem edhe une kaq injorant sa jam he
    MtrX ubicumque felix

Student Shqiptar Maska e Enri
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Nė ėndėrrim pėr njė botė ideale
    Postime
    604
    I vetmi parashikim qe kam bere une personalisht ne lidhje me <> eshte qe do te bjere me kohen sepse nje fat te tille e ka cdo gje qe e ka krijuar njeriu.
    Orku. Kjo ishte baza dhe esenca e kesaj essese time.

Mos ki merak, jemi qindra mijera millione banore te ketij planeti qe e besojme kete gje.

Gjithe te mirat.

Nderkohe i kam lexuar me vemendje te gjitha shkrimet e kesaj teme. Ju falenderoj te gjitheve per mendimet tuaja, qofshin ato te kunderta apo te njejta me te miat.
    Dialogu eshte baza e shoqerise moderne.
    Rregullorja e Forumit Shqiptar | Te Drejtat e Anetareve | Pyetje - Pergjigje |

Verejtje dhe Keshilla| Te Drejtat e Stafit | Probleme? Klikoni ketu...
    |

Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria !
    Burrat e dheut te thirrshin NANE...
    (Pashko Vasa)

Postuar mė parė nga MtrX
    lajmi me i fundit i cmendurive amerikane, nje peder e bene peshkop...

MtrX,

Nuk e kam per zakon qe te gjykoj Njohurite, Dijet apo Injorancen e anetareve ne diskutime.

Por kjo gje vlen per mua dhe JO per shume te tjere.

Me kete dua te them qe te mendosh me teper perpara se te shkruash pasi ben Gafa Madheshtore dhe i jep te tjereve mundesine qe te te gjykojne, pavaresisht se sic ta thashe me siper mua une as qe merrem me gjykimet e te tjereve.

Kur thua qe Amerika beri nje peder, Peshkop duhet te kesh parasysh se cfare Amerika ne rradhe te pare pasi me duket se nuk ja ke fare idene.

Nuk quhet Greqi qe te te detyroje te vesh Perkatesine Fetare ne Pashaporte.

Lexo se cfare thuhet ne nje nga Librat Universitare te Amerikes:

Nowhere is the diversity of the American people more evident than their religious denominations. There are hundreds of different religious groups in the United States, which vary widely in religious practices, moral views, class structure, family values, and attitudes.

The US Census is prohibited from asking about religion, so the US Government generally has little to say on the matter.

Pra zyra e sondazheve e Qeveria Amerikane e ka te ndaluar qe te beje sondazhe ne lidhje me perkatesine fetare.

POr kuptohet qe zyrat private mund ta bejne nje gje te tille dhe ata kane vezhguar qe Protestantet perbejne maxhorancen e popullsise ne Amerike.

Megjithate, vete keta Protestantet ndahen ne shume sekte: Conservative Protestants denomintations include the fundamentalists (Pentecostals, Jehovah's Witnesses, etc),

Southern Baptist and other Baptist.

The moderatores include Lutherans, Methodists and inter- or nondenominationalists.

Liberal Protestants are represented by Unitarians, Congregationalists, Presbyterians and Episcopalians.

Pra zoteri, sic mund ta shikosh keto jane vetem sektet e fese Pretestante pa llogaritur ketu Katoliket, Ortodokset, Myslimanet, Bahain, Cifutet, Budistet, Hindute, te Pafete, Ateistet etj etj etj cfare mund te permbaje Amerika.

Gjithashtu po ne baze te sondazheve private (pasi sondazhet Qeveritare jane te ndaluara me ligj), Protestantet perbejne 57% te popullsise se Amerikes.

Pjesa tjeter i perket grupeve qe permenda me siper.

Midis Protestanteve. pjeses me te madhe e kane Baptistet 18%, pastaj vine Methodistet me 9% (ketu futet dhe Xhorxh Bush).
    Pastaj vine LUtheranet me 7%, Episcalopanet me 3% dhe Church of Christ me 2%.

Peshkopi Homoseksual qe ti po flet ne kete rast i perket Episcalopianeve qe kane 3% ne mes te fese Protestane qe nga ana e saj ka 57% te popullsise fetare te Amerikes.

Pra llogarite beji vete.

Sa eshte 3% e 57% ne totalin prej 100% te fetareve. Tek ky 100% nuk futen jo fetaret dhe ateistet.

Gjithashtu mundohu te kuptosh se cfare roli luan Shteti Amerikan ne Fene e atij vendi.

Perpara se te hedhesh deklarata ne Ere ku te pergjithesosh nje Shtet te tere, eshte mire qe te informohesh per detajet.

Amerika beri nje homoseksual Peshkop??? Per Cilen Amerike e ke Fjalen?

Per Qeverine qe e ka te ndaluar me Ligj qe te beje Sondazhe ne lidhje me Besimin Fetar te shtetasve te saj, apo me 1% ose me pak popullsise qe beson tek ajo fe qe zgjodhi ate Peshkop.

Per te tjerat ne lidhje me kete teme, mund te diskutoj me vone.

Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    Redi, une nuk jetoj ne Greqi ne radhe te pare, nqs nenkuptove dicka ne ate qe the...
    JO, une e kisha fjalen ne lidhje me ameriken, ne te cilen presidenti aktual e ka lidhur ngushte pushtetin e tij me fene e tij, a e ka bere bushi kete gje apo jo? sa me e fuqishme eshte feja tani qe administrata e tij ben bile edhe ceremoniale fetare methodiste gjate detyres apo jam i gabuar?
    mbase ajo "gafa madheshtore" qe bera une tingelloi ashtu sepse une degjova lajmet dhe mbase lajmet i fryjne gjerat nga pak. e permenda thjesht si fakt, po sidoqofte shpreha dhe ngarkese emocionale te cilen e reflekton gafa ime, sepse besoj ne vlera...
    falemnderit per informacionin mbi perkatesite fetare ne amerike, eshte vertet nje shtet i larmishem, po mos thuaj se qeveria e ka te ndaluar me ligj te beje sondazhe ne lidhje me fete, sepse gabohesh, ndryshe si do trajtoheshin si kriminele te gjithe ata muslimane neper aeroporte e vende te tjera publike edhe ne momentet qe flasim, nuk e dine policet se kush eshte musliman e kush nuk eshte, kete doje te thoje apo e mora une se prapthi ate qe the ti?
    persa i perket fese se peshkopit ne fjale, nuk ka shume rendesi se sa e madhe eshte kjo fe (brenda kristianizmit), se po te lexosh dhe artikullin e postuar nga Orku, aty ai peshkop deklaron shume gjera nder te tjerat dhe dicka ne lidhje me krenarine qe ndjen ai qe ishte "I PARI" ne histori peshkop GAY, dhe kjo do te thote qe do te kete dhe TE TJERE, sidomos ne amerike ku tashme eshte shembulli i gjalle.
    keto gjera arrij une te reflektoj nga kjo situate
    MtrX ubicumque felix

i/e regjistruar Maska e xxxl
    Anėtarėsuar
    20-10-2002
    Vendndodhja
    gjermani
    Postime
    277
    Postuar mė parė nga Leshator
    Gjysma e shkrimit Mtrx ishte pergjigje per ty, kurse tjetra per shkrimin e fundit te Laertes.

Edhe dicka tjeter per ty Mtrx qe e harrova me lart.

Me duket se tentativa jote per ti barazuar gjerat i perket pak nje koncepti komunist. 3000 arabe mesjetare dhe te pacivilizuar nuk mund te jene kurre te barabarte me 3000 amerikane. Keta ndoshta ne boten e engjejve jane te barabarte, por ne ate qe jetojme ne vlerat qe ka nje grup nga tjetri ndryshojne dhe keshtu ndryshon edhe rendesia qe ata reflektojne ne shoqerine humane. Pra qe te njohesh kete duhet te njohesh diferencen e vlerave midis dy grupeve.

Tani persa na perket ne, prape gjerat nuk jane njesoj. Ne nuk mund ta gjykojme veten duke thene "Obobo po sikur te ishim ne ne vend te tyre". Nqs ne kemi arritur te sigurojme nje pozicion miqesor me kombin me superior te kesaj bote, edhe pse ne nuk jemi te begate dhe te perparuar si ai, kjo do te thote se ne kemi ditur ti sherbejme interesit tone dhe kemi qene te afte te mbijetojme. Kjo ne vetvete eshte vlere.

Por cfare eshte me e rendesishme qendron pikerisht ne motivin dhe synimin qe gjeneron pozicioni yne. Ne mund te zgjedhim te rrime te prapambetur dhe te pazhvilluar e ta identifikojme veten me llumin e arabise dhe azise duke aplikuar mbi vete edhe moralin e tyre prej skllavi, dmth te armatosemi me armen e percmimit dhe inatit. Ashtu sic ne mund ta shfrytezojme faktin e mardhenieve te mira me ameriken per tu kthyer ne nje komb si amerika. Ky lloj synimi ama nuk kerkon dengla, apo llafe te bukura morale, por angazhim pune dhe sakrifica, qe shume nga ne nuk duan ti perballin.

Nga ana tjeter eshte injorante dhe idiote pretendimi se "servilizmi" ndaj amerikes qenka "imoral" apo na nxjerr ne si "sahanlepires" e ku ta di une se cfare. Ne po i sherbejme vetem interesit tone ne cdo forme dhe menyre qe ai paraqitet dhe ne vetem keshtu, kemi arritur te mbijetojme, dhe vetem keshtu ne do ecim perpara. Te mos njohim frutet e kesaj aleance apo rolin e amerikes ne ekzistencen tone si komb do te thote qe te kthehemi ne nje komb mosmirenjohes, xhahilesh e anadollakesh pikerisht si ata, moralin e te cilit shume nga ju ketu perqafojne ne emer te kryenecsesise. Ne nuk kemi as aftesine dhe as kapacitetin per te ecur vete perpara duke mos kerkuar mbrojtjen dhe miqesine e nje kombi te tille sic eshte amerika.

Por sic i thone llafit "Di dhia c'eshte tagjia"!
    ESHTE E KOTE TE FUTEM NE NJE DEBAT ME TY SE FLET HAPUR TIFOZ I CILES PARTIE JE KESHTU ME NGELET VETEM SORY

Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    xxxl eshte me te vertete e veshtire per mua te diskutoj me Leshatorin mbi kete teme, me beso...
    MtrX ubicumque felix

Faqja 11 prej 16 FillimFillim ... 910111213 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A ėshtė kėrcėnim Amerika pėr paqen botėrore?
    Nga ORIONI nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 212
    Postimi i Fundit: 09-05-2011, 09:49
  2. Ku shtrihet perandoria globale e SHBA
    Nga Gunnar nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 07-03-2007, 11:52
  3. Agim Vuniqi: Faktet e Millosheviēit i injorova para syve te tij
    Nga AVuniqi nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-01-2007, 10:58
  4. Presidenti Bush fiton zgjedhjet ne SHBA
    Nga Albo nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 25-11-2004, 11:26
  5. Politika e SHBA-se karshi Shqiperise
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 26-10-2002, 22:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •