cfare mendoni kur disa shiptare harrojne gjuhen e vete
p:sh ne mynyre kurbeti
Disave mund t'ju duket tradheti e madhe kjo gje por edhe mund te ndodhi. Une e di se mos te kisha prinderit ketej, dhe te mos shkruaja ne keto forume do e kisha harruar shume shqipen, sidomos kur largohesh ne moshe te vogel.Postuar më parë nga ILjo
Kjo gje ndodh per c'do emigrant ne bote, jo vetem per shqiptaret. Te harrosh nje gjuhe, edhe te mos ishte e jotja, eshte nje humbje e madhe, por nuk eshte krim sic e bejne shume ata "patriotet" shqiptare ketej ne mergim.
I love, I play, I hurt, I blame, but when you are with me you'll never be the same.
Jam e lindur jasht kosove..dhe jam 16 vjeqare.
Para disa viteve shume thjesht kam folur gjuhen tone..
Por qe do vite e kam mesuar ma mire, dhe tash di edhe me shkrua dhe me lexu..dhe me te vertet me duket gjuha ma e bukura ne kete bote..gjyna me harru kete !!
Keta se po vijn vone nuk e harrojne nese nuk dojn..
se nuk eshte bash lehte me harru nje gjuhe.. OK!!
Pershendetje
Eshte mire neqoftese e mban mend sepse ke lindur ne Shqiperi dhe eshte vendi jot. Eshte gjyna ta harrosh.
You like the way I dress
The way I wear my hair
Show me off to :^yllka all your friends
Baby, I don't care
Just as long :^yllka as you tell them who I am
Kot nuk i thone ""Loose ur mothers Tounge and u feel like u dont belong nowhere"""
Edhe une ne nje mosh thuajse te vogel jam larguar nga shqiperia ne moshen 10 vjecare vetem 4 kals shkoll kam bere ate,por neise kjo gje nuk besoj ka te bej shume !
Varet nga fryma familjare si i edukon Femijet! (Thejsht mendimi im)
Jam JETUS jo TREGUS!.
faliminderit youve te gjithe me te vertet ashtu
eshte por kur bene nje kohe shume te gjate ne kurbet
edhe po mos duash qe ta harrosh
e harron
po sot per sot rinia po harron baben e nenen e jo gjuhen
mua me vjen sinqerisht keq per ty
Lista nr5
6 kanatjere
6 mbathje
6 shami
prej kohesh ka vene studjuesit ne mendime,per arsye te mungeses totale te corapeve
Kjo eshte nje nga sakrificat qe bejne shqipetaret per tju pershtatur vendit ku jetojne, qe me mujte me i perkit nje fare shoqerie, per mos me u diskriminu. Por ndonje here shof dhe shum ekstreme!
Shembulli me i cuditshem ishte nje komshie e ime qe eshte ber 45 vjece ne shqiperi, dhe ka 2 vjet ketu ne kanada dhe pardje nuk me fliste dot Shqip....."Me duket se e kam harruar!"
Une kam hik nga shqiperia qe 3 vjece dhe nuk jam kethyer me, kete ver mesova dhe si te shkruaj, valiminderit forumit te Shqipetareve!
Flas 4 gjuaj te huaja, por vetem kur nuk kam se si tja bej ndryshe. Ja kam pak borexh dhe babait qe gjithmone eshte mundu te me tregoj madheshtin e saj!!!
la tierra de las águilas
Shqipetar qe harojne gjuhen e tyre??? Hmmm nuk e di kame shoqe qe kane vajtur disa vite ne shtete te huaj dhe e kane haruar...nuk i kritikojme dot ata persona se nuk e kane ata fajne, fajne e kane prinderit e tyre qe nuk ju kane folur shqipe ne shtepi. Anyway sido qe te jet puna eshte turp te harosh gjuhen tende.
Kissessssssss
Alda![]()
Pra, mallkue njai bir Shqyptari,
qi këtë gjuhë të Perëndis',
trashigim, që na la i Pari,
trashigim s'ia len ai fmis;
edhe atij iu thaftë, po, goja,
që përbuzë këtë gjuhë hyjnore;
qi n'gjuhë t'huej, kur s'asht nevoja,
flet e t'veten e lèn mbas dore.
Në gjuhë shqype nanat tona
shi prej djepit na kanë thânun,
se asht një Zot, qi do ta dona;
njatë, qi jetën na ka dhânun;
edhe shqyp na thanë se Zoti
për shqyptarë Shqypninë e fali,
se sa t'enden stina e moti,
do ta gzojn kta djalë mbas djali.
Ngrehu Fishte prej dheut se bij e Kastriotit i harojn vargjet e tua e me mire shprehen ne greqisht e anglisht sesa ne shqip.
Te nderuar! Ka do Shqiptare qe nuk e kane haruar Shqipen kur kane qene te merguar gjate viteteve 45-90,kur kontaktet me Shqiperine ishin fare te vogla dhe bile as femijet e tyre e flasim mire ,ndersa te harosh Shqipen sot eshte turp!
Mjafton qe nja gjysem ore te lexosh kete forum cdo dite...
... E ku thuhene ne karte
Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!
Krijoni Kontakt