Pogradecar nuk eshte se me bie te fiket jo por demoralizohem shume ...
Pogradecar nuk eshte se me bie te fiket jo por demoralizohem shume ...
epo atehere shko e kendoju ne ndonje plake pe turqije se ndoshta te kane mare me sysh (me ato syra qe ke ti hem hem)
Elda gjera te tilla i kane ndodhur shume personave. E para qe qe te sugjeroj eshte te mundohesh te hash se kam idene se kur keto ndodhin ty te priten fuqite per arsye se nuk keni ngrene. Nje nga mundesite kjo.
E dyta mundesi qe ka edhe te beje me shndetin tuaj. Shko dhe bej analiza te gjakut, mundet qe numuri i rruazave te kuqe ne gjak te jete i dobet dhe kjo eshte arsyeja pse ju ndiheni kete dobet dhe ju dridhen kembet.
Nese nuk mund te jene keto kontaktoni nje doktor ose psikolog real i cili mund tju sugjeroje dicka ose edhe tju japi ndonje ilaq per relaksim nervash qe te mos te te ndgrihen nervat shpejt dhe te besh llafe.
Postuar mė parė nga elda
Prej disa muajsh me ndodh diēka e cila me perpara nuk me ndodhte..
Kur merzitem per diēka apo tronditem( kur bej fjale me njeri) me ndodh qe me ftohet trupi me pas me keputen fuqite dhe kembet me fillojne te dridhen lehte , me vjen gjume me duket sikur nga ēasti ne ēast do me bjere te fiket dhe nuk jam ne gjendje as te mendoj dhe as te flas ....Se di ndoshta me ndodh sepse jam tip shume i ndjeshem.
Eshte ashtu sic thua ti: Je tip i ndjeshem. Kjo qe te ndodh ty eshte luhatje e tensionit te gjakut ose me sakte ulje e menjehershme e tensionit. Eshte dicka normale, per moshen tende, kur perjeton emocione te forta.
Mund te shkosh edhe tek doktori, por eshte dicka qe do kaloje vetvetiu, me kalimin e kohes.
hajde hajde e bete gocen te semure pa qene!une jam dakort me mendimin e bokerrimes.edhe mua me ndodh e njejta gje kur kam emozione te forta..
o estella sa per psikolog sic thua ti goca nuk ka nevoje po me duket se paske ti.nuk te ve faj sepse te jesh moderator i nje forumi si ky i yni eshte teper e veshtire.
elda te keshilloj qe kur te kesh emozione te tilla te kesh nje person qe te flasesh me te sepse ajo eshte zgjidhja me e mire sepse te lehteson.
mund te me urresh ose dashurosh por indiferente te lutem mos te me qendrosh!
Bokerrima mendoj se eshte pikerisht ajo qe thua ti.
Mė falni pėr ndėrhyrjen. Fshiva postet qė ishin jashtė teme ose qė pėrmbanin ofendime. Editova tė tjerat qė pėrmbanin replika tė kėtyre posteve. Vazhdoni diskutimet si gjithnjė, dhe mos dilni prej teme nė tė ardhmen, ju lutem.
-Ekzekutuesja.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leila : 10-02-2004 mė 02:43
Oh elda si mos te te ndodhin keto kur shumica e njerezve qe te rrethojne nuk te kuptojne dhe shpesh here te vrasin shpirtin dhe ndjenjat.Jetojme ne nje bote te eger dhe te paskrupullt...por une them dicka...me mire te dish te qash e te ndjesh pavaresisht se ste kuptojne se sa te mos dish asgje dhe te besh edhe te tjeret te vuajne...Kjo bote eshte shume e eger dhe kerkon pafytyresi shpesh per ta jetuar...por cfare ti besh keshtu eshte gatuar....
Pershndetje nga bela
JETOJE JETEN MOMENT PER MOMENT,ASHTU SIC MOMENTI QE JE DUKE JETUAR,TE JETE I FUNDIT I KESAJ JETE!!!!!!!!!
Ajo qe kam nevoje jane keshillat e nje psikologu dhe jo te nje doktori.
E dashur Elda!
Mos kij merak se nuk ke asgje. Asgje e jashtezakonshme nuk te ndodh por vetem je shume sensibel, sic e thua edhe vete.
Ka njerez qe jane shume te ndjeshem dhe cdo gje i afekton me shume sesa c'mund t'a afektoje dike tjeret.
Seicili nga ne ka shkallen e tij te sensibilitetit, limitet e tij. Dikush , edhe po t'a shajne nga te tera anet, edhe po t'a bejne bishtin e kavallit, nuk i pelcet fare dhe vazhdon rrugen e tij. Tjetri, po ti thuash : " Shty pak me tutje" dhe skuqet i teri dhe fillon t'i rrahi zemra.Keshtu je ti. Je emotive. Ty cdo gje te afekton me shume se sa duhet.
Kjo, them une , mund te vije nga mungesa e sigurise ne forcat e tua. Ti mendon se je shume me e dobet se te tjeret , mendon se te tjeret jane shume me te fuqishem se ty, se ata nuk i ndikon asgje ,as realiteti as fjale te renda,asgje.
Ti thua qe prej pak kohesh ndjehesh keshtu ne mos gaboj. Nuk di te thuash nese kane lidhje me ndonje eveniment te caktuar, me ndonje ngjarje, me ndonje subjekt apo person?
Prej sa kohesh je e ikur nga shtepia?
Para se te ikje ishe e tille?
Duhet te luftosh ti me veten tende dhe te perpiqesh te mos i kushtosh rendesi cdo budallalleku ose cdo budallai qe te bie ne qafe. Ji me menefrego dhe kij parasysh se ti je njeriu me i rendesishem ne bote (per ty) dhe mos ua ver veshin ligesise dhe injorances se njerezve. Mendo me veten tende dhe bej nje liste, me te mirat dhe te keqijat e tua, me forcat dhe dobesite. Mendo nje fare kohe per cdo cilesi-dobesi tenden dhe perpiqu qe dobesia te zhduket.
P.sh. Je shume e mire me njerezit ne pergjithesi, ben ndere, jep mendime e keshilla, u rri afer per cdo problem, i jep doren .-Cilesi
Nga ana tjeter kur dikush te ofendon, te ul poshte, te ben te ndjehesh e vogel dhe pa pike rendesie atehere ti humbet, te dridhen kembet ,trupi dhe zemra dhe nuk di ku te fshihesh-Dobesi.
Une mendoj se duhet te mbash gjakun e ftohte, te shikosh ne sy njeriun respektiv dhe te mendosh se cfare ka me shume ai, per te pasur te drejten te te ule. Asnje te drejte. Ai ka shume me pak se ty por eshte aq i vogel sa nga zori me te cilin te shikon(sepse duhet te ngreje koken) nxjerr vrere nga goja.
Nuk e di nese thashe ndonje gje qe te te ndihmoje.Te pakten une keshtu mendoj.
Qente le te lehin ,karvani te shkoje perpara. Mos harro!
Laguna Blu
Krijoni Kontakt