Ka vetem pak dite qe jam futur ne Forum... dhe aq me pelqen sa qe jam bere i perditeshem edhe pse ende nuk po di mbase te gjendem.Sidoqofte,tema per Gazetarine Shqiptare me ka terhek shume.Me "Gazetarine Shqiptare" une kuptoj edhe ate qe behet ne Kosove.Nje gje e di se ketu ne Kosove nuk ka gazetari te pavarur.Ta leme anash faktin se 'tutoret" mediatik ne Kosove skan kriterium ne perzgjedhjen e gazetarev por e rrezikshme ne aspektin kombetar eshte ajo qe bejen "gazetaret" jo te gjith ne mediat audio-vizuele. Ajo gjuhe rrugaqesh te tipit te coolerave te Prishtines te iriton.Zhargoni i pacipe dhe denigrues per gjuhen shqipe te le pershtypjen se ne sherbim te kujt jane.Kultura e te shprurit do te duhej te ishte nje nga kriteriumet thelbsore ne perzgjdhjen dhe percjelljen e punes se nje gazetari apo moderatori qe ketu tek ne ne Kosove te bombardojne me barbarizma.Kjo eshte e rrezikshme sepse fuqia e shtepive televizive ne krijimin e opinionit eshte jashtzakonisht e madhe.Deri diku rreshqasin edhe moderatoret ne Shqiperi sidomos ne perdorimin e fjaleve te huja.Dikush mund te fsheh kete te mete ne emer te nje kosmopolizmi, por mendoj se kosomoplot mund te jesh vetem athere kur rrespekton vlerat e tua e me pas edhe te te tjereve.
Pubilkut duhet pasur kujdes qfar i ofron dhe mos te dhunohet mikrofoni per ndaj tij secili duhet te ket kujdes dhe rrespekt.
Krijoni Kontakt