Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 15
    Peja o qytet i bekuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2002
    Postime
    310

Si te ndaj skedaret ne njė rrjet pa tela (wireless)

Kam nje Desktop dhe perdori Windows 98 Se / W2k/ Linux RedHat etj(e kam vetem per testim dhe momentalishte eshte i instaluare Win 98 Se), nje Dell Laptop Win Xp dhe nje Toshiba Laptop Win Xp. Kam Cable Modem Toshiba PCX2500. Kam 2.4 Ghz wireless router (D-Link 514 ). Te dy laptop-ate kane wireless karta (Dell true mobile 802.11 b/g dhe belkin 802.11 b). Nga Cable Modem lidhja shko ne router, nga Desktop lidhja shko permes 10/100 cable ne router, ndersa Laptop-at jane te lidhur permes wireless karte me router-in dhe lidhja e Internetit punon shume shume mire ne largesi deri 400 metera nga router-i.

Problem qendoron ketu:
    Nuk po kam mundesi tij beje fajllat share dhe kompjuteret qe jane te lidhur ne rrjete nuk munde tij gjej ne Network Neighborhood apo te lidhem me ata dhe te shkembej fajlla?Une jam kurioze rreth kesaj pas qe i humba 2 ore dhe pa sukses, inati po me bene kurioze. Kam menyra tjera te shkembimit te fajllave.

Dine ndonjeri nga ju se si tja beje? Nuk dua te beje instalime te sistemeve te tjera operative tani sepse jam i zene.

Ju lutem neqofse keni njohur lidhje me kete pergjigjuni.
    U mundova te bejem me i qarte dhe ju sigurova te gjitha shenimete rreth rrjetit.

Ju faliminderit.
    no respect whatsoever for authority - Richard Feynman.

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Ja njė skicė e thjeshtė sipas atyre qė kishe thėnė.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    Edi

Peja o qytet i bekuar
    Anėtarėsuar
    28-03-2002
    Postime
    310

Faliminderit per pergjigje

Une nuk po kam mundesi te beje share files nga nje kompjuter ne tjeterin. Psh, nga Laptop (Dell) ne desktop-in (win98/w2k/LRH).

A ja i qarte ne pyetje time apo jo?

Kalofsh mire Edi.
    no respect whatsoever for authority - Richard Feynman.

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    E kam tė qartė pyetjen Pejan por nuk kisha kohė tė pėrgjigjesha kur postova skicėn.

Nė mėnyrė qė kompjuterat tė shikojnė njėri tjetrin, ata duhet tė jenė tė gjithė pjesė e tė njėjtit rrjet. Nė rastin tėnd konfigurimi bėhet automatikisht nga routeri si pėr kompjuterat me lidhje kablli, ashtu dhe ata me valė ajrore.

Tė gjithė kompjuterat duhen konfiguruar qė tė lidhen me DHCP.
    Pėr tė bėrė kėtė shko tek Start > Settings > Network Connections. Kliko me butonin e djathtė mbi lidhjen dhe zgjidh Properties. Nga dritarja e re zgjidh TCP/IP dhe shtyp butonin Properties. Nga dritarja e re zgjidh Obtain IP address automatically dhe Obtain DNS server address automatically. Kėtė duhet ta bėsh tek tė gjithė kompjuterat.

IP qė merr kompjuteri nga routeri duhet tė jenė tė ngjashme me kėto mė poshtė.

Gateway: 192.168.0.1
    Subnet: 255.255.255.0
    IP-1: 192.168.100.1
    IP-2: 192.168.100.2
    IP-3: 192.168.100.3

Pasi e shuan/ndez kompjuterin mund ta shikosh kėtė informacion duke vajtur tek Start > run > cmd dhe tė shtypėsh komandėn ipconfig. Pėr kompjuterin me windows 98 shko tek Start > run > winipcfg

Pasi bėn kėto mė lart duhet tė kontrollosh qė tė gjithė kompjuterat lejojnė ndarjen e skedarėve dhe tė printėrve. ( File and Printer Sharing). Gjithashtu tė gjithė kompjuterat duhet tė kenė akses (si administrator) nė rrjet (network). Mos pėrdor llogari si Guest ose User pasi kėto mund tė jenė tė ndaluara tė shikojnė kompjutera tė tjerė.

Njė tjetėr gjė shumė e rėndėsishme ėshtė qė tė gjithė kompjuterat tė jenė pjesė e tė njėjtit group (workgroup). Kėtė mund ta ndryshosh duke shkuar tek start > settings > control panel > system > tabela computer name > shtyp butonin change > zgjidh workgroup > vendos tė njėjtin emėr pėr tė gjithe kompjuterat.

Shuaje dhe ndize kompjuterin pėrsėri qė tė futen nė fuqi ndryshimet qė bėre mė lart. Tani hap network neighborhood dhe mundohu dhe njėherė tė lidhesh me kompjuterat. Tek adresa lart mund tė shtypėsh:
    \\emri_i_kompjuterit ose \\Adresa_IP
    duke e zėvėndusuar emrin me emrin e vėrtetė tė kompjuterit dhe adresėn me adresėn e vėrtetė tė kompjuterit si psh: 192.168.100.1

Tek windows XP mund ta fshish fare konfigurimin dhe tė fillosh network wizard i cili tė ndihmon duke e konfiguruar kompjuterin automatikisht pėr rrjetin lokal. Network wizard e pėrsėrit tek tė gjithė kompjuterat me njė floppy dhe pastaj ēdo gjė duhet tė punojė.

Mė poshtė do postoj disa foto pėr kėto qė kam shpjeguar mė lart.
    Edi

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Konfigurimi i DHCP
    Edi

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Ndarja e skedarėve dhe Printerit ( File and Printer Sharing )
    Edi

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Si tė kontrollosh konfigurimi e IP nė windows XP
    Edi

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Si tė kontrollosh IP nė windows 98
    Edi

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Tė gjithė kompjuterat duhet tė kenė nga njė emėr tė veēantė por workgroup ėshtė i njėjtė pėr tė gjithė. Nė kėtė rast emri i kompjuterit ėshtė KOMPJUTERI_IM dhe workgroup ėshtė SHTEPI
    Edi

Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    1 - Shtype pėr tė parė kompjuterat e tjerė
    2 - Tė lejon tė pėdorėsh "Network Wizard"
    3 - Nqs e di emrin e kompjuterit mund ta shkruash direkt tek kutia e adreses nė formėn \\emri_i_kompjuterit
    Tė njėjtėn gjė mund ta bėsh edhe me IP duke shkruajtur \\192.168.100.1 (numri varet sipas kompjuterit).

Une e di qė ti i ke tė qarta shumė nga kėto gjėra mė lart por i postova edhe pėr anėtarėt e tjerė qė mund tė kenė tė njėjtin problem.
    Edi

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. DSL me Lan dhe wireless
    Nga Clickman nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 30-11-2011, 12:59
  2. WIMAX e ardhmja e teknologjise wireless
    Nga benseven11 nė forumin Rrjeti kompjuterik
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-11-2005, 21:58
  3. Philadelphia, qyteti me wireless Internet per te gjithe
    Nga Albo nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-09-2004, 11:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •