Kam nje Desktop dhe perdori Windows 98 Se / W2k/ Linux RedHat etj(e kam vetem per testim dhe momentalishte eshte i instaluare Win 98 Se), nje Dell Laptop Win Xp dhe nje Toshiba Laptop Win Xp. Kam Cable Modem Toshiba PCX2500. Kam 2.4 Ghz wireless router (D-Link 514 ). Te dy laptop-ate kane wireless karta (Dell true mobile 802.11 b/g dhe belkin 802.11 b). Nga Cable Modem lidhja shko ne router, nga Desktop lidhja shko permes 10/100 cable ne router, ndersa Laptop-at jane te lidhur permes wireless karte me router-in dhe lidhja e Internetit punon shume shume mire ne largesi deri 400 metera nga router-i.
Problem qendoron ketu:
Nuk po kam mundesi tij beje fajllat share dhe kompjuteret qe jane te lidhur ne rrjete nuk munde tij gjej ne Network Neighborhood apo te lidhem me ata dhe te shkembej fajlla?Une jam kurioze rreth kesaj pas qe i humba 2 ore dhe pa sukses, inati po me bene kurioze. Kam menyra tjera te shkembimit te fajllave.
Dine ndonjeri nga ju se si tja beje? Nuk dua te beje instalime te sistemeve te tjera operative tani sepse jam i zene.
Ju lutem neqofse keni njohur lidhje me kete pergjigjuni.
U mundova te bejem me i qarte dhe ju sigurova te gjitha shenimete rreth rrjetit.
Ju faliminderit.
Krijoni Kontakt