Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    Esprit libre Maska e Calvero
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Shpella e Ariut, Pilur - Vlorė
    Postime
    100
    Tung Jonidapasho,
    Nuk e kuptoj pėrse nė kėtė forum duhet t'i drejtohemi vetėm atyre qė njohim siē thua ti. Nga momenti qė ti pranon tė futesh dhe tė shkruash nė njė forum publik (dhe jo privat) gjithsekush mund tė shkėmbej replika me cilindo. Ndryshe ē'kuptim ka forumi atėhere. Rimė mė mirė nė shtėpi dhe flasim vetėm me familjen dhe shokėt tanė dhe hajt shnet. Pastaj kėtu tė gjithė pėrdorin pseudonime dhe nuk e di se kush ėshtė filani dhe kush ėshtė fisteku. Ka mundėsi qė edhe bashkė tė njihemi. Bota ėshtė e vogėl si i thonė fjalės.
    Mė thoje qė 'SIGURISHT QE KE TE DREJTE TE JAPESH MENDIMIN TEND TI DHE CDOKUSH POR ME PARE DUHET TE LEXOJE ME KUJDES DHE TE PERPIQET TE KUPTOJE PARAFOLESIN'. Mė vjen keq por shkrimet e parafolėsve i kam lexuar. Nqs ti mendon se kam keqkuptuar diēka mund tė m'a sqarosh s'ka asnjė problem.
    Po i pėrgjigjem gjithashtu dhe pyetjes tėnde. Unė jam nga Himara dhe kam jetuar nė Greqi por tani nuk jetoj mė. Gjatė kontakteve qė kam patur me grekėt nuk kam thėnė ndonjėhere qė jam vorioepirot dhe nuk kam patur asnjėhere dokumenta si i tillė. Gjithmonė e kam quajtur veten shqiptar. Krenaria ėshtė diēka qė nuk blihet as me para e as me anėn e njė dokumenti.

Pėrshėndetje
    Calvero
    Anthroopos egenou kai to dustukhes biou ekeithen ellabes

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Te me falni per nderhyrjen
    Sy me pelqeu shkrimi yt por sikur padashka pajtohesh dhe ti me mendimin tim, dicka me kujton kur thua te behemi te pavarur ekonomikisht dhe politikisht.
    Dua qe ne nje te ardhme te afert ideja e Edit72 per nje perfaqesim te shqiptareve te mos ngelet nje ide, duhet marre seriozisht. Jane te lutur te gjithe qe shikojne shkrimet te shprehin mendimet e tyre per kete pike. Duhet te organizohemi!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Julius : 04-07-2003 mė 09:15
    Ezekiel 25-17.

i/e regjistruar Maska e jonidapasho
    Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    I DASHUR CALVERO,

PERSERI NUK PO ME KUPTON,

"Nqs ti apo dikush tjetėr e mohon tė qėnurit shqiptar pėr pritur 1 orė mė pak tek pika e kufirit kjo do tė thotė qė ju nuk jeni aspak krenarė. Ju nuk respektoni veten nė rradhė tė parė si pret ti tė tė respektojė greku atėhere. Grekėt e dinė fare mirė qė tė gjithė ata qė hiqen si minoritarė nuk janė tė tillė. Mos kujtoni ju se ju vlerėsojnė pėr njė veprim tė tillė. Aspak. Pėrkundrazi thonė ashtu siē kanė thėnė gjithmonė se shqiptarėt janė njerėz pa din pa imam pa fe pa komb etj etj. "

KE PEMENDUR ME LARTE JU JU JU JU ! DMTH ME DREJTOHESH MUA OSE ME VE DHE MUA NE SKUADREN E VORIOEPIROTEVE QE NUK DUAN TE PRESIN NE KUFIJ, QE NUK RESPEKTOJ VETEN TIME, QE NUK JAM ASPAK KRENARE, DHE ME VLERESOJNE MUA PER NJE VEPRIM TE TILLE ?

NE KETE SHKRIM DHE DUKE MU DREJTUAR MUA ME DASHJE OSE PA DASHJE, ME FYEN NE KULMIN E FYERJES. NDAJ DHE TU PERGJIGJA DUKE TE THENE TE PERPIQESHE TE KUPTOJE ME MIRE SHKRIMIN TIM DHE SE NUK ME NJEH PER TE ME FYER NE ATE MENYRE.

NEJSE,
    GJITHE TE MIRAT

Esprit libre Maska e Calvero
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Shpella e Ariut, Pilur - Vlorė
    Postime
    100
    Tung Jonida,
    Mė duket se nuk po meremi vesh dhe po bėjmė lodra fjalėsh. Unė nė shkrimin tim thashė : ' Nqs ti apo dikush tjetėr e mohon tė qėnurit shqiptar... ' Pra nqs. Unė nuk e di konkretisht se ēfarė dokumetash ke ti nė Greqi. Arseja qė mė shtyu tė drejtohem ty ishe se ti e justifikoje njė veprim tė tillė dhe pėr mė tepėr thoje se po tė tė vinte rasti do tė veproje dhe ti kėshtu.
    Tė pėshėndes me njė shpreje qė nė pamje duket shumė kontradiktore tė Jean-Paul Sarte :
    'On n'a jamais été aussi libre que sous l'occupation allemande' – 'Asnjėherė nuk kemi qėnė mė tė lirė se sa nėn okupacionin gjerman'. Besoj se do tė mė kuptosh.

Pėrshėndetje
    Calvero
    Anthroopos egenou kai to dustukhes biou ekeithen ellabes

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-08-2002
    Vendndodhja
    Selanik
    Postime
    68
    Hi miq te dashur !
    Grupi sikur kemi dale nga tema , dhe tema eshte : Politka Shoviniste Greke dhe Shteti shqipetare ! nejse dhe une pas jush

Jonida u kape nga nje aspekt vetem , por megjithate prap do te te thoja kete : Rruget e jetes jane te ndryshme dhe te shumta .Varet nga synimet , nga endrat , deshirat , dashuria dhe ndergjegjia qe ke ne shpirt , kultura , njerezlleku , nga menyra e vleresimit dhe kendveshtrimit , nga fati , mundesite e ndofta dhe shume faktore te tjera qe une harroj per momentin ,se ca rruge do zgjedhi nje njeri ne jeten e tij ! Njoh raste , cunash shqipetare qe nuk kane ndyshuar as emrin e as fene e megjithate punojne , jane te respektuar e te nderuar , sikurse njoh dhe cuna qe jane pagezuar nga 5 here ....
    Ka ndryshime e ndryshime Jona , si mund te kritikoje une Durresakun qe beri nje ndryshim per te gjetur pune , dhe me vone vajti e ju shfaq ? Problemi dhe kritika nuk shtrohet ndaj verpimeve te tilla po ndaj atyre qe s'kane asnje baze llogjike :--
    * ndaj atyre qe ketu ne greqi shtiren si minoritare e adhurues te grekut , dhe sa ven ne shqiperi jane fanatiket me te medhenj antigrek .
    * ndaj gjithe atyre qe rembyen me force nje vajze ne shqiperi dhe e ''punojne'' ne Greqi
    *ndaj gjithe atyre qe nxjerrin femijet e mitur ne rruge per te lypur e per te vjedhur
    * ndaj gjitha atyre kriminelave e ndyresirave qe ben ca ben dhe per ti shpetura burgut , jane bere fuksat e policise greke
    *ndaj gjithe atyre qe midis punes se ndershme e pislleqeve zgjedhin keto te dytat .{ dhe qe te gjithe kane ndryshuar gjithcka .... }

Dhe sa per kartat 3-vjecare prap po te them :kur nje refugjat shikon qe qeveria e tij nuk interesohet fare per te , as qe do te dije ne ekziston ( vetem per zgjedhje , ateher do kujtohen do to na thone qe na mendojne e nuk i ze gjymi naten per ne .......... ) kur shikone qe patriotat e tij kane ber cudira ne shqiperi e kudo ne bote , kur shikon qe kane kaluar 13 vjet qe nga dita qe filloi kjo histori dhe gjerat shume pak kane ndryshuar , atehere ca te presi me ? Nuk eshte greqia qe don te Greqizoj shqipetaret , por jane gjithe keto qe behen qe na largojne , na huazojne e na ndryshojne ,greqia thjesht perfiton nga rasti e ben ato qe i sherbejne polities se sja { si tani rasi i kartave jeshile }
    Jona nuk kritikoj njeri ,thjesht te them realiteti eshte ky !

Sa per mua , Jona kam Karte 3- vjecare se jam Minoritar nese ska njeri kundershtim .......... vendosa te mos zgjedhe midis Shqiperise e Greqise , por ti dua qe te dua keto vende dhe popujt e tyre , vendosa mos pagezohem , dhe as emrin mos ta ndryshoje !E di qe shume prej jush do ju hapet goja me keto qe thashe , por nuk me intereson kjo eshte rruga qe zgjedh une ne jeten time !
    Eshte rruga qe mos ti vleresoj njerezit ne baze te origjines a kombesise , por nga ato qe kane ne shpirt e ne koke !
    Meritat , aftesite dhe vlerat e nje njeriut nuk ka lidhje me kombesine ne eshte grek a shqipetar , turke a zezak { kjo eshte thjesht nje rastesi } por qe te jesh grek dhe njeri i mire , shqipetare dhe njeri i mire , turk .,zezak , italian , amerikan ............. dhe njeri i mire kjo po eshte nje krenari e madhe !
    Dhe duhet shume perpjekje , vetmohime , dhumbje .lot ... qe te arish te behesh dhe te mbetesh NJERI ne epoken e sotme !
    Me respekt ,per te gjithe ju !
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sydylimri : 04-07-2003 mė 13:16
    :T

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Si i abonuar i kesaj teme po ju ndjek dhe une.
    Sy komplimentet e mija te sinqerta per ēarēafin.
    Hec perpara plako ne rrugen qe ke zgjedh dhe mos e kthe koken mbrapa.Kur nje person eshte ne paqe me veten,ne te njejten kohe eshte ne paqe me te gjith boten.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Me zemėr nė Shqipėri Maska e bond james
    Anėtarėsuar
    15-03-2003
    Vendndodhja
    shtet i bukur por jo si mėmėdheu
    Postime
    74
    Politoka greke ka qenė dhe dot tė jetė edhe me agresive ndaj shqipėrisė vitet e ardhshme e sidomos nėse shqiptarėt qė punojnė atje e pranojnė dynėnshtetėsinė, de fakto para bashkėsisė europiane ka me dalėn me fakte tė pamohueshme dhe do tė lype nga bashkėsia europiane qė ta grabite OUVERTEMENT haptas jugun e shqipėrisė, shpėtimi i gjithė shqiptarėve sipas mendimit tim ėshtė qė ortodoksėt shqiptarė tė kėrkojnė nga presidenti qė kishėn autoqefale ortodokse shqiptare qė ėshtė nė Elbasan me nė krye me HIRĖSINĖ E TIJ AT MARKUN nėse sgaboj ti marre gjithė INGJERENCAT statutore tė kishės sė uzurpuar nga ana e shovinistit GREK JANULLATOS, kurse pėr shqiptarėt qė kanė bėre probleme me ligjet nė vendet e europės ėshtė fakt se sjanė pak duhet qė tė jemi ma vigjilent dhe ti heqim gjithė ato epitete negative qė i kemi marrėn nė europė, por sidoqoftė shteti grek ėshtė shtet racist , ksenofob dhe shtet i poshtėr sidomos ndaj popullit shqiptarė, edhe pse edhe nė zvicėr ka pasur shumė probleme me shqiptarėt sidomos droga, kriminali etj, zvicranėt njerzit e ndershėm dhe puntorė asnjiheri si diskrimojnė, dhe sidomos gjatė lypjes tė nėshtėsisė ata vet propagojnė qė mos ta humbim identitetin, kulturėn dhe traditat tona, bile nė zvicėr funkcionojnė shkolla shqiptare nė krejt zvicrėn.
    Mė dhimbset gjithė ajo rrini e vyeshme shqiptare qė mundohet dhe punojnė dhe nė fund janė tė maltretuar, diskriminuar nga fqiu i parė. Ju dėshiroj kurajo pėr gjithė shqiptarėt nė greqi dhe mos u assimilonė nė at shtet rracist se se merritojmė me u shkri nė nji popull barbar si greku.
    pėrshėndetje
    :^Globi

i/e regjistruar Maska e edi72
    Anėtarėsuar
    14-06-2002
    Vendndodhja
    Tirane - Albania
    Postime
    190
    Politika greke s'do mend qe gjithmone interesat e saj ka per te mbrojtur.Politika shqiptare ca ben. Atyre politikaneve tane ca mund t'ju bejme kur na deklarojne se ''mardheniet tona mes dy qeverive jane me te mirat''nderkohe qe te gjitha shqetesimet qe shtron Albo jane te verteta.Une e di qe mos ju japim voten, por kur nuk votojme?
    mos bej ate qe nuk don te bejne te tjeret tek ty.

i/e larguar Maska e Fredi
    Anėtarėsuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    55
    Eshte Llogjike qe greket te mbrojne gjothmone interesat e tyre. Por pyetja eshte se a duhet ta pranojme ne? Une them qe ne shqipetaret e kemi pranuar nje gje te tille qe kur ne krye te qeverise sone kemi zonjen "Xhoi" qe eshte akuzuar shume here nga shtypi se ka lidhje me sherbimin sekret grek ( Mistikes Ypirisies). Por ka edhe dicka tjeter , si mund te na ofrojje greku neve apo ata qe hiqen si minoritare kur ne qeverine greke kurre nuk ka pasur ndonje politikan me peshe nga makedonia (zona veriore e greqise) Per shkak se deri pak kohe me pare Ishte ne pikepyetje se a eshte greke ajo zone, ose me mire a duhet te jete greke sepse te gjithe e dine se atje ka shume minoritete qe greqia nuk i ka njohur kurre. Politika greke ka qene shoviniste shume me perpara edhe jo vetem sot. Mund tju kujtoj Arvanitasit dhe Qamet qe nuk figurojne askund ne greqi pamvaresisht se jetojne kudo ne greqi.
    Me respekt Fredi.

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Mbi konfliktin nė Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  3. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeēarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-08-2002, 13:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •