Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 39
    i/e larguar
    Anėtarėsuar
    29-06-2003
    Vendndodhja
    canada
    Postime
    22
    Gezohem qje ka Shqipetar qje mendojne keshtu.
    Ju lumt se te tera qe jan than ma perpara jan te drejta.

Mendimi im eshte se shteti i tashme shqipetar eshte i zjedhur nga kisha dhe shteti Grek prandaj mbron dhe interesat Greke qe jan me e pa shqiperin keq dhe ma keq. Puntoret shqipetar mbajn gjall economin greke dhe kjo nuk ju del ato dojne te na ofendojne dhe te na trajtojne si njerez te kategoris te fundit, por ato e din mire se nuk jena.
    Tani jan duke u munuar me na asimilu sic kan bere me Arvanitasat duke perdore metoda te ulta si "fshesat", duke na detyruar mos me diftu kombesin Shqipetare.
    Shqipetaret e shkrejte per mos me ra victima te kti dhoj rracismit, ndryshojne emrat, drysojne fen, dhe bejne se kan harruar shqip. Ato nuk jan per tu katigorizuar. Shqipetaret e Greqis po thuaj se nuk kan te drejte as me andrru per nje pun ma te mir , per shkodhe te lart ose te pakten mu trajtu si njerze te barabart nqjofse ato diftojne prjardhien.
    Besoj qe kur kena me pas nje shtet pro-shqipetar dhe jo pro-grek ose pro serb athere te drejtat e tona do te mbrohen jasht shtetit si brenda shtetit.
    I uroj fat dhe kurajio tan shqipetareve ne Greqi dhe nje kshidh :
    HIKNI SA MA SHPEJTE!!!!

hahaha...pergjigje e bukur; megjithate do t'sugjeroja t'ja ngrije pak moralin vetes.vetem nji gjo s'kuptova ,aty ku the se <keni se kujt ti ngjani> ,dmth kujt i ngjajm ,jo qe ta marrin vesh te gjith se kush esht injoranti
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    29-06-2003
    Vendndodhja
    canada
    Postime
    22
    albo shume e goditur tema gjithashtu edhe reagimet e forumeseve tema qe trajton eshte per mendimin tim numer nje qe duhet te preokupoj cdo shqipetar

Ti naten e shtype butonin per me e pagujt me lir telefonin. the do fjal si si more vesh vet e humben ashtu...,si pordha n'brek. Nuk t'ka faj ty shqipria pse koka jote i ka do brinja, the do fjal si llastiku, e u cudit gjith selaniku. Un po t'them se kij kujdes se jam trim e jam vesves, je shqiptar e t'du shum se per zotin dot'kisha bo thum, e me mu ma mir mos u kruj, se m'ka lind koka n'Fush-Kruj. I them kto fjal qe ta marin vesh mbar se car bohet n'FORUMINSHQIPTAR.

Esprit libre Maska e Calvero
    Anėtarėsuar
    19-11-2002
    Vendndodhja
    Shpella e Ariut, Pilur - Vlorė
    Postime
    100
    Tung tė gjthėve,
    Pajtohem me analizėn e Sydylimri. Eshtė e qartė qė ēdo shtet shikon interesat e veta dhe ato shtete qė janė mė tė fuqishme mundohen tė shfrytėzojnė ato qė janė mė tė dobėta. Historia njerėzore ka qėnė e tillė gjithmonė dhe nuk do tė ndryshojė tani. Tė njejtėn gjė do tė bėnim edhe ne pa dyshim po tė ishim nė pozicion force dhe nuk do tė kishim pikė mėshire pėr tė tjerėt.
    Grekėt sot pėr sot janė mė tė zhvilluar dhe mė tė fuqishėm ekonomikisht se ne. Shto kėtu dhe poshtėrsinė e tyre dhe rezultati ėshtė ai qė e dimė tė gjithė. Pra politika greke mua nuk mė ēudit aspak. Ajo qė mė ēudit ėshtė reagimi i shqipėtarėve qė jetojnė atje .
    Pse or vėllezėr ēfarė prisnit ju qė greku t'ju priste me lule dhe t'ju thoshte : Mirė se erdhėt vėllezėr shqipėtarė. Urdhėroni ja ku e keni punėn, shtėpinė dhe gjithēka qė do tė kėrkoni. Reagimi i tyre i keq pritej. Atė nė jetė tė jetėve nuk do tė pranonin shqipėtarė po qe se nuk do tė pėrfitonin prej tyre po qe se nuk do ti shfrytėzonin ata. Pse kujton njeri se grekėt kanė dalė nė kėtė botė pėr tė bėrė sevap ?
    Tani ēfarė duhet tė bėjmė ne lind pyetja ? Duhet tė rezistojmė dhe ta shesim lėkurėn sa mė shtrenjtė. E kuptoj dhe e di, sepse kam qėnė nė Greqi, qė jeta e emigrantit ėshtė e vėshtirė. Por megjithatė kjo nuk e justifikon ndėrrimin e emrave nga shumė shqipėtarė. Asnjė nuk tė respekton nqs ti nuk respekton veten nqs ti tregohesh pa dinjitet. Dhe ndėrimi i emrave pėr mendimin tim ėshtė mungesė dinjiteti dhe krenarie. Sido qė tė jetė grekėt do ta marin vesh prapė qė ti je shqipėtar atėhere pse ta ndėrrosh emrin dhe fenė e tė pagėzohesh nė kishė ?
    Kur ti i tregon vendin tė tjerėve atėhere tė respektojnė mė shumė jo nga qefi por nga frika. Qeveria jonė duhet tė bėjė tė njejtėn gjė. Ti tregojė vendin grekėve dhe jo ti pėrulet sepse duke u pėrulur nuk fiton gjė. Nuk janė grekėt ata qė na mbajnė me bukė ne. Ne na mban djersa dhe gjaku jonė. Pėr kėtė gjė duhet tė jetė i ndėrgjegjshėm ēdo shqiptar qė jeton nė Greqi dhe tė jetė krenar e mos tė ketė turp tė thotė qė ėshtė shqiptar kur ta pyesin.
    Ēėshtjen ēame duhet ta shtrojmė pėrpara organizatave tė BE. Megjithatė edhe shumė ēamė qė tani janė shtetas tė BE mund ta shtrojnė kėtė problem individualisht pėrpara instancave kompetente tė BE. Pse nuk e ka marė njeri nismėn ? Apo presim si gjithmonė tė na ndihmojė SHBA e tė tjerė.
    Mendoj se i dhashė disa pėrgjigje sipas mėnyrės time pyetjeve qė shtroi Albo kur hapi kėtė temė.

Pėrshėndetje
    Calvero
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Calvero : 30-06-2003 mė 05:00
    Anthroopos egenou kai to dustukhes biou ekeithen ellabes

i/e regjistruar Maska e Erion Pali
    Anėtarėsuar
    27-06-2003
    Vendndodhja
    Gjirokaster
    Postime
    7
    Shkurte muhabeti "POSHTE GREKET"
    Te jesh tifos eshte gje e madhe po kur nuk je MILANIST eshte me mire te mos jesh tifoz fare.

ti mor vlla nuk u hake as me vaj e as me uthull e un po e le shkencen se jam nevrikos tashi e po ja kercas partizance;-m'co ca fjal leht leht si bora-a thu se kur i shkru ty po t'dridhet dora.-m'thu ca llafe leht leht si bor-a thu se kur ishkru po i bje me dor.-boll jam tu u munu me ta qit bujen-po nuk paska gjo si ta myllka gojen.-m'bo gam gam ktu porsikur teneqe-mylle gojen ti moj kurv e keqe.-nuk po t'them ty vlla ,po ksaj maces time-se e kam lon gjith diten pa asnje therrime.-un tani po iki se kam dhe pun tjeter-se per ty vlla kisha bo nji veper.

i/e regjistruar Maska e DuRResaK_PlaKo
    Anėtarėsuar
    06-05-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    41
    Megjithse greket ne natyren e tyre kane nje dell racizmi,kjo nuk do te thote qe ne per hir te kesaj duhe te ndrojme emrat dhe zakonet tona. Ky fenomen ka vetem nje emer injorance dhe mungese respekti ndaj vetvetes, por a nuk ishin ashtu shumica e shqipetareve ne ato kohe? Une kam 10 vite ne greqi, ne fillim, si pasoje e presionit dhe atmosveres antishqipetare qe egzistonte jam, parqitur si kroat, sepse si shqipetar nuk gjeja pune. Ndjehesha keq. Kur pas ca kohesh vendosa t'ja them te verten punedhenesit tim, pseve te tij ju pergjigja me nje pyetje " ate dite qe te kerkova pune, po te te thuja qe jam shqipetar, do me merrje?" pergjigja qe - jo. Pra u desh nje genjeshter - i thashe - qe ty te te jepej mundesia te shikoje se ka dhe ndryshe nga ajo qe thonin mediat ne ato kohe. Por kjo eshte nje ngjarje personale dhe nuk justifikon gafat qe kane bere dhe vazhdjne te bejne partiotet tane ne greqi.
    Kush kėrkon gėzon!

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Po he o djema se na e bete gogol kte Greqine.Skane lene gje pa bere shqiptaret si ne Greqi ashtu edhe ne Itali.Askush nuk eshte fajtor per veprimet tona perveē nesh.Nuk te shan njeri kot.Si mund te ikesh ti shqiptar ti hysh tjetrit ne shtepi ne mes te nates,ti rrahesh gruan dhe femijet dhe ti kercenosh me pistolete.
    Edhe pak na shajne.Nuk duhet tna vije kek fare.Keshtu e kemi bere veten.Te fillojme ti shohim te vetja jone gabimet pastaj ne shtepine e te tjereve.Edhe me shqelma tna kapin prap pak e kemi.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    29-06-2003
    Vendndodhja
    canada
    Postime
    22
    Elbasan Plako, ajo qe bere sum e drejte! Shpresoj qe nuk te heqen nka puna!
    Nuk kuptoj se per cfare gafas e ke fjalen. Kur ti flet per gafa me vjen nder mend Pirro Dima!
    Eshte e vertet qe kemi hup sum emra te mdhej se pse ato nuk diftoshin identitetin e vertet si puna e : Marko Bocarit, Kolokotronit, dhe herojve te tjere. Melina merkuri qe njaqe krenohen greket per te ka qen shqipetare, dhe te tjere.
    Kishte ken sum mire qe shqipetaret te japin identitetin e vertet. Une per vete kam qen ne aty 11. Vitin e fundit me kan thirre ne drejtori 6 here bashke me shqipetar te tjere qe te me bejne 5 puetjet clasike: Pri ka je? Cfare gjuhet flisni ne shtepi? Mos ke prejardhje Greke? A te duket greqia vendi ma i bukur ne bot? A keni pas se cka me hanger kur keni ken ne shqiperi?
    Besoj qe nuk eshte hera e pare qe i shef keto puetje!
    si un si ti kemi pasur fat ca tjere jan nisur direct ne kakavi!

persendetje

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Mbi konfliktin nė Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  3. Kombi shqiptar ne prag te mijevjeēarit te trete - shkruar nga Ismail Kadare
    Nga Kallmeti nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 18-12-2002, 09:26
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-08-2002, 13:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •