Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    ga ga Maska e bunny
    Anëtarësuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    U.K
    Postime
    935
    aman ca thuaa tii...une thjeshte mbrojta zezaket tek nje teme me pare si nje qenje njerezoreeeee...filluan te me ofendonin.kjo flitet ketu nga forumi lere ne shoqerii....
    mua me vjen shume keqqqqq teperrrrr kur degjojj qe jane arrestuar 2kosovare/shqip per ngacmime racizme etj etj.
    kjo mund te jete vetem ngaqe ne 90 jane hapur dyert shqip edhe akoma nuk eshte ambjetuar me racat e ndryshme.
    si mund te dalohet kesaj nuk mund ti jap pergj..por vetem mund te them qe mos e gjyko njeriun nga gjyra/mosha/pamja fizike por thjeshte nga sjellja edhe zemra qe ka me ty.
    por nga ana tjeter shoh edhe shqip mete dashura zezake por me behet qeifi pa mase...pasi e shoh qe nuk shohin ngjyre se ama femer ajo femer 1 e bardhe.por ai qe i thote e dashur po ai njeri nuk ulet me te ne autobus kur ka shqipe...psee thuuaaaa...
    nga metaliteti rracizt qe kane shqip!!!!!!
    muahh pucii all
    How can she fall, if there is no one there to catch her

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269
    Me thene te drejten e di si ndihem ndonjehere Enri. Jam ne mes te amerikes dhe kur flas anglisht nuk me kuptohet fare pothuajsi theksi im shqiptar. 99% e njerzve nuk e dallojne se u be tashme nje kohe e gjate qe flasim gjithsesi nga emri me pyesin nga je, se i duket pak i cuditshem dhe nuk e shprehin dot. Mua personalisht sme kane diskriminuar ndonjehere por e kam vene re kete gje me shume te tjere.

E dyta dhe ajo qe ka edhe rendesi, shkon ne Shqiperi me pushime rrobi dhe nuk na quajne as shqiptare shqiptaret qe jane aty. Na duket vetja te huaj si jashte atdheut dhe po ashtu aty. Iki nga ku jetoj me merr malli. Iki nga shqiperia me merr malli. Cte beje robi i shkrete?.............

Student Shqiptar Maska e Enri
    Anëtarësuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Në ëndërrim për një botë ideale
    Postime
    604
    shkon ne Shqiperi me pushime rrobi dhe nuk na quajne as shqiptare shqiptaret qe jane aty.
    Na duket vetja si te huaj ne vendin tone.
    Ke shume te drejte Estella. Te njejtin mendim kam dhe une. Megjithese e adhuroj vendin tim, e mbroj me te gjitha mundesite qe kam, shoh qe asnje lloj mirenjohjeje s'me vjen prej tij, pervecse simre, inat dhe indinjance ndaj nesh. Sidoqofte ky dimension qe preke eshte teper i rendesishem dhe duhet pare me gjere, ne planin shoqeror, nje aspekt ne te cilin fatkeqesisht shoqeria shqiptare eshte akoma shume mbrapa.
    Rregullorja e Forumit Shqiptar | Te Drejtat e Anetareve | Pyetje - Pergjigje |

Verejtje dhe Keshilla| Te Drejtat e Stafit | Probleme? Klikoni ketu...
    |

Feja e Shqiptarit është Shqiptaria !
    Burrat e dheut te thirrshin NANE...
    (Pashko Vasa)

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    N shqiperi ka pak racizem qe ne realitet nuk duhet te egzistoje sepse te gjithe njerzit jane krijuar prej Zotit padeshiren etyre ato i perkasin nje ngjyre ose rrace prandaj cdo njeri duhet te respektoje vullnetin hyjnor.
    Permendja e popujve dhe fiseve dhe rracave ne kuran

"O ju njerëz, vërtetë Ne ju krijuam juve prej një mashkulli dhe një femre, ju bëmë popuj e fise që të njiheni ndërmjet vete, e s'ka dyshim se te All-llahu më i ndershmi ndër ju është ai që më tepër është ruajtur (këqijat) e All-llahu është i dijshëm dhe hollësisht i njohur për çdo gjë".[huxhurate 13]

22. "Nga argumentet e Tij është krijim i qiejve e i tokës, ndryshimi i gjuhëve tuaja dhe i ngjyrave tuaja. Edhe në këtë ka argumente për njerëz "[rum}

PER ME TEPER SHIKO

http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=21328
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    Ndryshuar për herë të fundit nga Klevis2000 : 24-07-2003 më 13:25

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    28"Edhe nga njerëzit, nga gjallesat, nga kafshët po ashtu ka të ngjyrave të ndryshme. Po All-llahut ia kanë frikën nga robërit e Tij, vetëm dijetarët, All-llahu është mbi gjithçka është mëkatfalës"[fatir]
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Perjashtuar nga Mod. Maska e Toni222us
    Anëtarësuar
    16-12-2002
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    68
    Perderisa egzistojne klasa te ndryshme ne nje shoqeri, racizmi dhe diskriminimi gjithnje do egzistojne.

~SmiLe~ Maska e BaBy_BiRbA
    Anëtarësuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Melbourne, Land Down Under
    Postime
    582
    rracizmi nuk ekziston vetem ne shqiperi..por kudo...

Mua me vjen inat kur shqiptaret na gjykojne neve qe ndodhemi jasht vendit...ose kur themi ndonje gje ne fjale te huaj..fillojne direkte...jo u bene te huaj..blah blah blah
    Shmile Pweet Face..Me Wubz U :D

FIKS FARE UJK

100%...Shqiptare Maska e Monica
    Anëtarësuar
    24-05-2003
    Vendndodhja
    New York, USA
    Postime
    39
    Ne shqiperi racizmi egziston!
    Une personalisht nuk jam per lidhje martesore ose lidhje gjaku....

Ne pergjithesi ..Racizmi eshte sens individual, ndjenja eshte e fshehur dhe ndonjehere e pavedishme.

Ka tre lloj racizmi.
    Individual
    Systemic
    dhe kultural

Racizmi eshte cilesuar " Paragjykim i bazuar ne race" dhe eshte nje form e shentuar e ofendimit dhe uljes se races tjeter
    Racizmi nuk eshte vetem qendrimi i personit ndaj saj por edhe sjelljet e vecanta qe rezultojne nga keto qendrime e cila influencon ne anesimin dhe inferioritetin qe i jepet personit tjeter ( me ngjyre) ( tek te bardhet shume rralle) Racizmi jo vetem ka effect teorik por edhe praktik, ne shoqeri, ne jeten sociale, ne drejtesi, media, punesim, emigrim dhe vete ne qeveri!

Mendoj qe racizmi eshte edhe me gen...dhe egziston tek cdo ngjyre, jo vetem tek te bardhet
    Menyra e ndalimit eshte te ndryshojme menyren e veshtrimit dhe gjykimit dhe sigurisht sjelljen karshi kesaj semundjeje njerezore....Por eshte shume e veshtire, sidomos per Albanezet!
    (perfshi dhe mua)
    The best and most beautiful things in the world cant be seen or even touched, They must be felt with the heart!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Postime
    726
    Postuar më parë nga Mina
    Une jam raciste por nuk tentoj te denigroj tjetrin per shkak te ngjyres se lekures. Racizmi eshte ndjesi e brendeshme tek une, te cilen nuk jam ne gjendje ta interpretoj dhe konsiston ne faktin se nuk dua te perziej racen time. Respektoj tek racat e tjera te qenit njeri.
    Oficeri ka gabuar ne rastin e permendur por viktima mbeti ai qe nuk duhej per shkak te tipit te ndjeshem. Tentativa per vetvrasje nuk ta ndryshon ngjyren e lekures.
    Jam i te njejtit mendim Mina. E ke then shume drejt.
    Be yourself and you will always be in fashion.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Misioni Amerikan Në Shqipëri (1946)
    Nga DriniM në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 30-07-2010, 21:39
  3. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  4. Bashkim Gazidede prononcohet në media për ish-detyrën si kreu i SHIK
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 13:17
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •