Close
Faqja 2 prej 24 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 237
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    1 me tregoni pra qysh u krijua toka
    Përgjigjen t'a japin shkencëtarët.

2 si ka mundesi qe u krijua ne kete distanc aq te sakt qe te mund te zhvillohet jeta
    Nga nëntë apo ndoshta më shumë planete (nëse ka më shumë) sigurisht që njrëi duhet t'a ketë largësinë mesatare.
    Përndryshe sikur Marsi të ishte në këtë largësi atëherë jeta do të zhvillohej në Mars dhe jo në tokë.

3 si lindi jeta per her te par ne toke
    4 si u zhvillua ajo
    Jeta është lindur dhe zhvilluar gradualisht derisa ka marrë përsosmërinë më të lartë tek njeriu.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga pllugu
    Jeta është lindur dhe zhvilluar gradualisht derisa ka marrë përsosmërinë më të lartë tek njeriu.
    Pershendetje pllugu.
    Ne cfare aspekti po mendon se 'jeta eshte lindur'?

Une jam skeptik i madh i teorise se Evolucionit dhe mendoj se ajo eshte nje teori e genjeshtert qe nuk ia vlen te mirret me te. Si mund qe nje bretkoce te behet apo te evoluoje ne nje njeri. Apo si ka qene ajo perralla qe na treguan kur ishim femije se nje bretkose u shendrrua ne princ. Ne kemi nje Krijues i cili na ka krijuar keshtu siq jemi, qe Bibla e quan Zot. Jeta ne toke nuk mund te jete rastesi.

Nje ish-ateist tash deist me emrin Antony_Flew ka thene se perparimi i shkences eshte prove se ne kemi nje Krijues.

In another letter to Carrier of 29 December 2004 Flew went on to retract his statement "a deity or a 'super-intelligence' [is] the only good explanation for the origin of life and the complexity of nature."

"Professor Antony Flew, a prominent British philosopher who is considered the world's best-known atheist, has cited advancements in science as proof of the existence of God." (Insight On The News)

http://www.bible.ca/tracks/

http://en.wikipedia.org/wiki/Antony_Flew

me respekt, mesia4ever.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Oj xhami ty t'rafte minarja krese

Citim Postuar më parë nga xhamia
    edhe kush do ti jep fund
    E pse po u dashka me i dhane FUND?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Pershendetje pllugu.
    Ne cfare aspekti po mendon se 'jeta eshte lindur'?
    Fëmiu është një qelizë në barkun e nënës dhe në këtë kohë më shumë i përngjan një amebe një euglene apo një volvoksi ses prindit të tij/saj.
    dhe brenda njëzet vitesh e diç më shumë ai mund të bëhet dhe shkencëtar.
    Një ndryshim kaq i shpejtë qenka i mundur, është i mundur dhe ndryshimi për miliona vite rresht.
    Faktet janë, por injorohen nga injorantët.

progress Maska e BvizioN
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    1 me tregoni pra qysh u krijua toka
    Shkencarisht,Toka eshte formuar 4.55 bilion vite me pare (dhe eshte akoma ne formim e siper) nga e njejte Nebule gasi qe eshte formuar edhe Dielli sebashku me planetet e tjere qe i verviten perreth.

2 si ka mundesi qe u krijua ne kete distanc aq te sakt qe te mund te zhvillohet jeta
    Nuk eshte se Toka u formua direkt me kushte per jete! Ne fazat fillestare te saj ka qene krejtesisht e pamundur jeta ne Toke.Ne fakt,kushtet per te perkrahur jeten ne Toke kane filluar te krijohen vetem nga 4,600,000,000 vitet e fundit dhe ashtu siq mund ta dish jane subjekt ndryshimi.

3 si lindi jeta per her te par ne toke
    Ka shume Teori rreth lindjes se jetes ne Toke sidocofte nuk egziston nje koncensus per sa i perket origjines se jetes.Origjina e jetes eshte teper komplex per tu shjeguar ne kete Teme po nese je serioz per te kerkuar pergjigje te gjith pyetjeve te tua,te sygjeroj forumin e Shkences.

Nderkohe qe Bibla sygjeron se jeta eshte krijim i zotit,Shkenca sygjeron se jeta ne Toke eshte rrjedhoje e proceseve natyrale dhe une personalisht tentoj te besoj ne te dyten.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    hej leje krejte se nuk e kam dite se nuk dini me u pergjegj ne keto pyetje
    e per qata nuk dini me i besu zotit

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    une spajtona me keto te thena
    une do te mundohem te paraqes nje pjese shum te vogel te proves se ekzistences se zotit :
    kush e krijoi gjithsine ne kete menyre te perkryer
    kush e krijoi planetin toke qe i eshte pershtatur kaq bukur mundesis per te pasur jete ne te
    kush e fali jeten dhe kush e mundesoi te zhvillohet
    edhe kush do ta perfundoj jeten ne kete planet
    nese nuk mjaftojn keto prova do ti jap edhe ma shum shpjegime per ekzistencen e zotit e nese doni shkruani
    Keto nuk jane pyetje. Pse ti pretendon se di pergjigjejen e ketyre pyetjeve?
    Mos po mendon ti qe me nje pergjigjeje te vetme qe do besh ti tani do na bindesh qe gjithqka eshte e vertete, apo deshiron te tregosh qe nese je i dobet atehere gjen mbeshtetje dhe prehje ne besimin tend, ti nuk deshiron te kesh argumente, ti deshiron te besosh.
    Sepse sa ke ti fakte te na bindesh ne se bota u krijua nga Zoti ne kemi edhe 10 here me shum fakte te themi se bota u krijua nga Big-Bang qe do te thote spontanisht gjithqka u krijua dhe jo me nje plan
    Barca

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    jo zoteri gabim e ki ti
    se nese don argumente lexoje kur'anin dhe aty do te gjesh ato argumente
    qe te tregojn per ekzistencen e zotit te madherishem
    e nese nuk e ke lexu ti per kete arsye nuk din me besu dhe nuk ki arsye
    per kete me vjen keq per tye
    prova per ekzistencen e zotit ka sa te duash por nese nuk i sheh ose nuk don me i pa ajo eshte tjeter qka
    me trego ti nje prove qe mendon qe se ka te beje me mos ekzistencen e zotit
    si te dish

i/e regjistruar Maska e Jimmi_1978
    Anëtarësuar
    10-11-2006
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    443
    jo zoteri gabim e ki ti
    se nese don argumente lexoje kur'anin dhe aty do te gjesh ato argumente
    qe te tregojn per ekzistencen e zotit te madherishem
    e nese nuk e ke lexu ti per kete arsye nuk din me besu dhe nuk ki arsye
    per kete me vjen keq per tye
    prova per ekzistencen e zotit ka sa te duash por nese nuk i sheh ose nuk don me i pa ajo eshte tjeter qka
    me trego ti nje prove qe mendon qe se ka te beje me mos ekzistencen e zotit
    si te dish
    Shiko une nuk e di sa je i vjeter ti por te garantoj qe kur kam lexuar Kuranin une ti ke lexuar vetem libra per femije ne ate moshe.
    Zoteri une e qmoj Kuranin per nese vertete e din qka eshte fakti dhe argumenti atehere me trego ti mua se cili eshte fakt aty.
    Une nuk kam qellim ta nenqmoj dike sepse nuk merrem me pune te tilla prandaj jetoni si te doni dhe besoni si te doni por argumentat jane tjeter gje.
    Barca

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    nese don prova qe veq dy prova
    ne kur'an shkruhet per shtypjen atmosferike qe ulet me rritjen e lartesis mbidetare : ate qe All-llahu deshiron ta udhezoje, ia zgjeron zemren atij per (ta pranuar) Islamin. Kurse ate qe deshiron ta lere te humbur, gjoksin e tij ia ben shume te ngushte sikur te ngjitej ne qiell(ne lartesi te larta)..." (El-En'ame:125)
    kjo eshte zbuluar keto vitet e fundit a ne kur'an ceket para 1400 vjetesh
    e kjo eshte prova e dyte

Njemend, ata qe mohuan argumentet tona, do t'i hedhim ata ne zjarr. Sa here qe u digjen lekuret atyre, Ne ua nderrojme ne lekura te tjera qe ta shijojne denimin. All-llahu eshte i plotefuqishem dhe i drejte(ne ate qe vepron)" (En-Nisa:56)
    edhe kete shkenca e ka zbulu ne kete shek e kete e ka than muhamedi a.s

Faqja 2 prej 24 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dialog me Hënen
    Nga Milingona në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-02-2011, 11:27
  2. Lehmann: Ndoshta ne e kemi përdorur shumë lehtë fjalën dialog
    Nga iliria e para në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-11-2006, 05:49
  3. Konferenca Nderfetare mbi Koegzistencen Paqesore dhe Dialog
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Postimi i Fundit: 25-07-2006, 06:57
  4. Dialog mbi tolerancën
    Nga oiseau en vol në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 08-05-2006, 19:13
  5. Serbë e shqiptarë, dialog në një dokumentar
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Postimi i Fundit: 11-01-2006, 20:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •