Close
Faqja 4 prej 24 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 237
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga xhamia
    ...
    sa per kushe e krijoi zotin e madherishem une nuk e di nese dikush mundet ta krijoj zotin kjo eshte nje absurditet teper i madh se askush nuk mundet ta krijoj nje zot zoti eshte i vetkrijuar
    ...
    ne fund dole ne perfundim se zoti duhet te jete i vetekrijuar sepse nuk mund te shkohet pafundesisht me pyetje te tipit "kush e krijoji ate qe krijoi".
    Po sipas teje, pse natyra ose universi te mos jene te vetekrijuar?
    duke patur parasysh se zoti eshte i pafund, dhe prej tij buron gjithçka, a nuk jemi ne pjese e ekzistences se tij? A ka mundesi qe zoti te jete veç krijesave te tij? nese po i bie qe duhet te kete diçka me te madhe se zoti qe i permbledh te dyja si krijuesin dhe krijesen.

dude Maska e smoki
    Anëtarësuar
    02-02-2007
    Vendndodhja
    somewhere
    Postime
    68
    kjo pyetje eshte per ata qe nuk besojn ne zot :
    1 me tregoni pra qysh u krijua toka
    2 si ka mundesi qe u krijua ne kete distanc aq te sakt qe te mund te zhvillohet jeta
    3 si lindi jeta per her te par ne toke
    4 si u zhvillua ajo
    kam edhe shum pyetje por nje her vetem ne keto pergjigjuni ata qe sbesojne ne zot
    po munden te gjith qe ja merr mendja qe e dijn pergjigjen ne menyre shkencore

Me trego ti kush e krijoji zotin te te them se nga u krijua toka
    SHQIPTAR

Shqiptari Maska e J-X
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Ne Kasolle
    Postime
    121
    vetem pergjigju si ka mundur muhamedi a.s ta dije ligjin per oqeanet kur ai ka jetuar ne mes te shkretetires ligjin per mos bashkimin e ujerave
    kjo eshte absurde po te mos ekzistonte nje dije me e larte e kjo eshte dija e zotit
    e shum e shum te tjera po vetem njeriu pa logjike mundet te mendoj nje tjeter sen
    prova sa te duash ka per ekzistencen e zotit po nese nuk doni ti shihni ajo eshte nje tjeter sen
    nese mirreni me shkence do ta shihni mrekullite e zotit qe i ka krijuar ai me dijen e pa kufishme

shiko te te them un ca gjera, un shkrime te kur'anit nuk i kam pare ne nje pergamen te shkruara qe ne vitet e Muhamedit, un shikoj libra te shkruajtur nga xhamit dhe kishat. dmth qe ata mbasi i zbuloj shkenca shume lehte mund ta shkruanin ne kur'an apo bibel, dhe te mbushin ty mendjen se e ka thene muhamedi.

NJERIU ME LOGJIKE PERPIQET TI SHPJEGOJ VETE GJERAT DHE JO TE THOJ QE KETE E BERI ZOTI, DHE KETU ISHTE NDERHYRJA E ZOTIT. NJERIU PA LOGJIK E BEN KETE GJE.

Lyco Jay

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    po a spaske shikuar ti lajmet e fundit te shkences se gjithsia eshte krijuar nga asgjeja
    une nuk po e shpiki kete po vete shkencetaret amerikan e kan pohuar kete gje
    edhe the me duket se mbasi te zbulohen shkruhen jo gabim e ke se nese eshte keshtu kur'ani ne ate kohe do te ishte veq 20 faqe se ateher nuk ka pasur zbulime po eshte shkruar komplet si eshte tani edhe do te jete deri ne fund

po a spaske shikuar ti lajmet e fundit te shkences se gjithsia eshte krijuar nga asgjeja
    edhe the me duket se mbasi te zbulohen shkruhen jo gabim e ke se nese eshte keshtu kur'ani ne ate kohe do te ishte veq 20 faqe se ateher nuk ka pasur zbulime po eshte shkruar komplet si eshte tani edhe do te jete deri ne fund
    Une kam nje pyetje te thjeshte per xhamine : "Sa planete thote kur'ani perfshihen ne sistemin diellor, dhe cilet jane emrat e tyre ne kuran dhe ne shqip, respektivisht?"
    Nuk besoj se eshte pyetje e veshtire.
    The Revolution says " I was, ... I am, and ... I will be!!!".
    RAF

Shqiptari Maska e J-X
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Ne Kasolle
    Postime
    121

ca po thua mo plako mbase e ke keqkuptuar ato lajmet qe shikoje ose vete gazetari do jete no1 idiot ose ose vete ai shkencetar nuk di ca te thot dhe kur ngrohet ne diell thot no1 budallallek si ujku me luanin.
    shkenca thot qe te ndertosh nje trup do molekula pa lidhjen e molekulave nuk ben dot gje. hici ose asgjeja nuk ekziston, kupton nuk ka molekula se eshte asgje. tani ma shpjego ti mua se si nga asgjeja mund te besh jet????? ta shpjegon kur'ani ty kete apo te thot qe e beri zoti dhe kaq mbarroj, neqoftese eshte keshtu, nuk ke as ti fakte se si eshte krijuar universi.

Lyco Jay

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    po vet shkenca e ka vertetuar se gjithsia eshte krijuar nga asgjeja dhe kjo e arsyeton faktin mbi ekzistencen e zotit
    e mazi e parashtrove pyetjen a po tregon ti si pra u krijua molekula e pare dhe si u bashkua ajo me molekulat tjera
    edhe ne kur'an nuk shkruan sa planete ose sa galaksi jan po kur'ani te ndihmon njeriun te zbuloj se me qen ashtu per qka na me jetu

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Njeriu nuk ka asnje arsye per ekzsitim. Nuk ka asnje argument te tille. Nese kerkon arsye ne keto gjera, njeriu mund ta humbe edhe ate = arsyen personale!

Te jetosh eshte te duash ne kuptimin me te gjere te kesaj fjale. SAme pak deshira aq me pak jete ka ne ty.

Nuk u krijua gjithesia nga asgjeja - ajo eshte asgje! - por edhe anasjelltas.

Por keto gjrea jane teper te renda per tu perjetuar nga njeriu shqisor. Kete te vertete ndoshta do te pranonte me lehte vetedija sintetike sic eshte nje kompjuter psh. i cili nuk ka ndjenja.

E mira eshte se ne jemi, dhe gjate kesaj kohe vazhdojme te duam dhe jetojme gjersa ta shpenzojme cendrueshmerine e organizmit tone.

Nese do te evoloje njeriu ne dicka tjeter per dite e me teper po behet dicka qe eshte ne doren e vet njeriut.

Ne kemi gjallesa qe nuk kan evoluuar per miliona vjete. Shtrohet pyetja pse?
    Arsyeja e vetme eshte mosndryshimi i menyres se jeteses dhe kushteve ne ambientin ne te cilin ato kan zgjedhur te jetojne.

Cdo gjallese shnderrohet ne nje makine te specializuar per punen qe ben per te mbijetuar. Delfinet jane sot notuesit me te skathte ne dete, por ata jane gjitare dhe kafshe tokesore me origjine. Por ja se menyra e mbijeteses ua ka imponuar qe shumicen e kohes ta kalojne duke rendur pas ushqimit te tyre ne det, me kohe dalja nga uji ishte humbje kohe dhe ata evoluuan ne kafshe deti ashtu sic i johim ne sot. Ndonese ende marrin fryme me mushkrinje andaj u duhet te dalin kohe pas kohe te marrin fryme perjashta. Fokat siduket kan filluar kete zejtari shume me vone se delfinet dhe ato ende nuk jane notues profesional si delfinet pastaj menyra e jeteses dhe ambijentet qe zgjedhin per jetese nuk i lejojne te shkeputen me teper nga ajo menyre andaj posa te ngopen ata dalin per ta tretur ushqimin ne breg. Kjo gje i la diku ne mes as nuk arrijne te hecin me sukses por as te notojne mire si delfinet, por qe do, kaq mjeshteri ju stermjafton per ta ngopur stomakun. Prandaj ata nuk do te evoluojne me teper, as ne njerin as ne tjetrin drejtim. Por po humbi peshku ata do ta kene shume me lehte te shnderrohen ne kafshe tokesore per te mbijetuar ne toke se delfinet. Dmth fokat nuk ishin te vendosura se nga do tia mbajne njehere e pergjithmone.

kjo deri diku i ben me te aferta ca gjra ne lidhje me evolucionin.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    edhe une e pranoj se evulucioni ndodh nese nje qenje e gjall kalon prej nje mjedisi ne tjetrin po nuk e pranoj qe krejte bota e gjall eshte krijuar nga evulucioni une kete nuk e pranoj
    pyetjet jan po si u krijua molekula e par ose e azotit ose e oksigjenit kur nuk ka pasur bime per te krijuar edhe nuk ka ekzistuar fitoplanktoni per te krijuar oksigjen si u krijua uji kur toka ka qene krejte me vullkan shum e shum pyetje te tjera qe e kundershtojn evulucionin

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    edhe une e pranoj se evulucioni ndodh nese nje qenje e gjall kalon prej nje mjedisi ne tjetrin po nuk e pranoj qe krejte bota e gjall eshte krijuar nga evulucioni une kete nuk e pranoj
    pyetjet jan po si u krijua molekula e par ose e azotit ose e oksigjenit kur nuk ka pasur bime per te krijuar edhe nuk ka ekzistuar fitoplanktoni per te krijuar oksigjen si u krijua uji kur toka ka qene krejte me vullkan shum e shum pyetje te tjera qe e kundershtojn evulucionin
    xhami, nese e shikon nga perspektiva historike dhe kohore e pyetjeve qe ke bere, del se njerezmi celi syte para me pak se nje sekondi per here te pare. Dhe brenda kesaj kohe kaq te shkurter arriti te njoh veten dhe gjithesine prej se ciles lindi deri ne kete mase sa te bej pyetje te kesaj natyre. Ky eshtet nje perparim teper i shpejte dhe i pabesueshem per dinamiken e zhvillimeve kozmike.
    Imagjino sa do te dijme kur te jene bere 1 ore kozmike dhe sa femijerore do tu duken keto pyetje atyre qe do t'i takojne kesaj gjenerate.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 4 prej 24 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dialog me Hënen
    Nga Milingona në forumin Ditari i meditimeve
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 06-02-2011, 11:27
  2. Lehmann: Ndoshta ne e kemi përdorur shumë lehtë fjalën dialog
    Nga iliria e para në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-11-2006, 05:49
  3. Konferenca Nderfetare mbi Koegzistencen Paqesore dhe Dialog
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Postimi i Fundit: 25-07-2006, 06:57
  4. Dialog mbi tolerancën
    Nga oiseau en vol në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 08-05-2006, 19:13
  5. Serbë e shqiptarë, dialog në një dokumentar
    Nga Shijaksi-London në forumin Tema e shtypit të ditës
    Postimi i Fundit: 11-01-2006, 20:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •