ok ku mundem ta gjej kete liber
ok ku mundem ta gjej kete liber
Albert Camus - I huaji
Mendoj se ska librari qe nuk duhet ta kete. Nuk do jete veshtire ta gjesh.
E perseris ,libri nuk eshte provokim, ska lidhje as me fene as me ateismin, megjithse i trajton pak ne fund... flet per jeten e nje njeriu qe ishte vete ZOT i vetes dhe menyren se si ai e shikonte jeten.Shume interesant ...jo me kot aq i vleresuar. Pres komente me vone.
Nqs nje dite zgjohesh dhe nuk e sheh diellin, ose dielli je ti vete ose ke vdekur (Jim Morrison)
Postuar më parë nga Diesel Industry
Flm per permbledhjen, po me shtyn ta lexoj.![]()
"and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern
ne rregull!Postuar më parë nga jimmychrist
po e konsiderojm se Bota u kriju spontanisht nga nje Big Bang
pyetja eshte?
1.Kush e krijoji kete Big Bang?dhe si arriti ky shperthim,pa kontoll te dikujte,te linde jeta?
2.Dhe nese ju mendoni akoma se edhe ky Big Bang eshte rastesisht,atehre me te vertet jeni prej atyre qe nuk dojne me besu dhe nuk pranojn nje Zot...
Edhe ajo sperm e babes tend kur eshte der ne miter te nenes tende nuk errdhi spontanisht,kjo sprem deshmon se ti je i humber ne kete bote dhe bote tjeter
![]()
Po mire dakort, nese ne qe ja mohojme vetes qe vertet "dikush" e ka shkaktuar big bengun... nga e dime qe nuk jan disa dikusha por vec nje??![]()
"and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern
Po kush u thote se bota "u krijua" pike se pari???
Kjo pyetje eshte retorike religjioze dhe e pavlere prej se ciles ende vuan shoqeria moderne.
I dini ju Ligjet Themelore te natyres?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krejt e thjeshtePostuar më parë nga land
Kur ndodhin termete a nuk shkundet korja tokesore. Ato dhera qe ajo permban normalisht lekunden. Malet e zvogelojne jashtzakonisht efektin shkaterrues qe mund te ndodhte ne nje rast te tille.
Bej nje eksperiment
Ne nje safe ne fund ver copeza blu, ne mes kuq e ne fillim bardh. Tunde safen dhe do te shohesh se ne fillim ka edhe copeza blu e kuq, pos te bardhave.
Bej edhe dicka tjeter. Ne safe vendos pingultazi copa kartoni me gjatesine e safes. Tunde safen dhe do te shohesh efekt krejt tjeter nga i pari.
Meqe je gjeolog me shpjego dicka me shume rreth ketyre qe sapo the, ndonje fakt konkret qe edhe te di si te pergjigjem.Postuar më parë nga land
Pra do te duheshin faqe te tera per te pershruar paleontologjine,por une po e them me pak fjale.Paleontologjia tassonomica(klasifikon organizmat qe kane jetuar ne te kaluaren dhe qe per shkak te evolucionit nuk egzistojne me).Biostratigrafia studion fosilet si indikator stratigrafik,pra fosilet qe gjejme ne nje shtrese shkembore te caktuar na tregojne vete moshen e kesaj shtrese.Paleoekologjia studion organizmat e te kaluares per te njohur ambjentin e tyre te jetes.Paleobiogjeografia studion shperndarjen gjeografike te organizmave te kohrave gjeologjike,eshte shume e rendesishme per te vleresuar hipotezen e percaktimit te pozicionit te pllakave tektonike(kontinentet)gjate kohrave gjeologjike,dhe pikerisht termetet ndodhin kur perplasen dy pllaka tektonike qe levizin ne drejtim te kundert,pra malet nuk luajne asnje lloj roli,ka edhe termete me origjine magmatike(prane vullkaneve)por ne kte rast eshte vullkani(mali)qe e shkakton termetin.Paleoantropologjia studion fosilet e ominideve pra te paraardhesve tane,pra siç e shikon ketu gjithandej nderfutet evolucioni i specieve,dhe perpjekjet per ti dhene kuranit karakter shkencor jane qesharake,ose nese ti pranon qe kurani bie dakord me te gjitha kto nendege te gjeologjise, pra ne fund te fundit me vete teorine e evolucionit ateher nuk ka pse te bejme me debat.Por mesa di une kurani e bibla e shpjegon boten ne menyre te ndryshme nga astronomia biologjia gjeologjia etc.Postuar më parë nga Konig
![]()
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Me vjen keq te ta them por ke njohuri shume te pakta ne kte fushePostuar më parë nga Konig
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Krijoni Kontakt