Po, po... Nėnė Tereza me tė cilėn po mburret mbarė kombi shqiptar, qenka injorante, pėr arsye se ėshtė krishtere...
Po, po... Nėnė Tereza me tė cilėn po mburret mbarė kombi shqiptar, qenka injorante, pėr arsye se ėshtė krishtere...
IHS
IL_ALTO, hyn ne valle se aty e ke vendin.
Edhe te tjerte ate emndim e kan per ty.
Te gjitha qe nuk jane te verteta jane rrena.
Ti asnje send nuk mund ta vertetosh nga ato qe i thua, ato jane vecse teza, edhe te tjeret po ashtu, nuk kan asnje fakt per asnjesend pervecse pohimesh dhe besimesh.
Sikurse te ishte aq e qarte kjo sa e shprehe ti ketu, atehere vet Perendia do te dilte haptas dhe te ju tregonte njerzeve rrugen e drejte. Nuk do ta lente ty e as shokve te tu ate detyre.
Shendet!
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Dikush me siper pyeti se a ka pohuar Jezusi ne Bibel se Ai eshte Zot. Ja disa nga pohimet e Tij.
Gjoni 13:13 :
Ju mė quani Mėsues dhe Zot, dhe mirė thoni, sepse jam.
Gjoni 10:30 :
Unė dhe Ati jemi njė.
Gjoni 8:58 :
Jezusi u tha atyre: Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė unė po ju them: para se tė kishte lindur Abrahami, Unė Jam.
Une Jam eshte emri i Perendise ne Testamentin e Vjeter
Por ashtu sic e tha Shpresemiri Jezusi foli me shume me vepra se sa me fjale
Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus
klevis e di se me ke pelqyer lale une ne fakte jam si tip kristiani nga familja por kam deshiruar ti studioj te dya fet ate islame dhe ate katolike dhe ne ket menyre kam arritur te dalloj te verteten per mua e verteta eshte islami dhe doja tju thoja te gjithve se mos e mendoni islamin me imazhin qe i ka hapur bota katolike por studiojeni vete se do te kuptoni se islami eshte krejt ndryshe nga ajo qe dini ne te vertet eshte paqe sepse vete fjala islam merr kuptimin paqe, dhe katoliket mos te harrojne ne injorancen e tyre pa ofendim flas vetem per prifterinjte qe me pare thoshin toka eshte ne forme disku dhe thoshin nuk vertitet rreth diellit dhe masakruan me mira shkenctare dhe sote dalin e shajne fene islame duke harruar sec vepruan vete dhe mos harroni se ne muslimanet nuk kemi 1000 mije kurane por nje,jo sic gjenden bibla sote ne bote me vjen keq qe jame nje katolik i kthyer ne musliman por duhet te pranosh realitetin ne fakt nuk me vjen keq por jame i lumtur.Dhe per ate punen e matematikes apo te trenis se zoterave ka veprime matematikore (1+1+1=3) por ai shoku jone e kishte thenur bukur qe dikush mund te justifikohet te thote (1*1*1=1) por mos haro vedha se ka edhe (1-1-1=-3) edhe te rroj feja katolike masanaj me argumentat e veta kaq kisha faleminderit shume
TE DUA ME SHUM SE DJE DHE ME PAK SE NESER QE DO TE THOT SE DASHURIA IME PER TY CDO DIT RRITET.
citat nga astritio astrit o zemra po ket si e shpjegon ti ne bibel tek gjoni17-20-22Unė dhe Ati jemi njė. gjoni 20 30
21 qė tė gjithė tė jenė njė, ashtu si ti, o Atė, je nė mua dhe unė nė ty; edhe ata tė jenė njė nė ne, qė bota tė besojė se ti mė ke dėrguar.
22 Dhe unė u kam dhėnė lavdinė qė mė ke dhėnė, qė ata tė jenė njė, ashtu si ne jemi njė.
pra sipas bibles jo vetem jezusi mme atin qeken nje por edhe apostujt do te jene nje me Zotin.pra nuk i bie qe te jete panteizem=bashkimi i Zotit me krijesat kjo pra kjo deshmon se ajo qe the nuk eshte e vertet o shpirti i vellait.
Emri i perendise ne testamentin e vjeter?Postuar mė parė nga Astrit77
Une Jam eshte emri i Perendise ne Testamentin e Vjeter
Me sqaro pak termin e testamentit te vjeter? Se ka shekuj qe kta kristianet e forumit qe pretendojne se bibla seshte aspak e ndryshuar. Me sqarimin tend i bie jo vetem te jete levizur por me demek qenka levizur per tu evoluar.
E dyta Une jam.........
Me thuaj Krishti eshte zoti apo eshte i biri i tij?? Se me anallogji sikur nuk mund te jete te dyja .....
Unė
IL-ALTO!
Nje verejtje te vogel, ti ben edhe pyetje, por njekohesisht jep edhe pergjigjen. Ne rast se me te vertete je i interesuar te dish mendimin tim mbi keto vargje qe ke sjelle me siper, atehere ja ku e ke. Gjoni 17:21-22:
21 qė tė gjithė tė jenė njė, ashtu si ti, o Atė, je nė mua dhe unė nė ty; edhe ata tė jenė njė nė ne, qė bota tė besojė se ti mė ke dėrguar.
22 Dhe unė u kam dhėnė lavdinė qė mė ke dhėnė, qė ata tė jenė njė, ashtu si ne jemi njė.
Duhet te kesh parasysh se ketu behet fjale per lutjen qe Jezu Krishti ben per dishepujt e tij, jo vetem apostujt e drejtperdrejt, pra ata qe ishin te pranishem me te ne ate moment, por edhe per ne te krishteret e tjere qe besuam nepermjet fjales dhe deshmise se tyre per Zotin Jezu Krisht. Kjo lutje e Jezu Krishtit qe i drejtohet Atit mund ta themi edhe me fjale te tjera keshtu :
"Une lutem per dishepujt e mi dhe per ata qe do te behen me pas dishepujt e mi, qe ata te jene te nje mendje, te nje dokrine, nje opinioni, nje zemer dhe nje praktike, ne unitet dhe se bashku, ashtu sic Ti o At dhe Une jemi nje mendje dhe nje qellimi"
Pra behet fjale per nje unitet shpirteror dhe per persona qe nuk e njohin Jezu Krishtin si Zot e Shpetimtar, eshte e veshtire qe te konceptohet se si funksionon nje unitet i tille. Te Krishteret jane te thirrur qe te jene nje ne mendje dhe qellim qe bota te shohe se me te vertete ata kane nje themel te perbashket, Krishtin.
Ne vargun qe kam sjelle me siper ": Unė dhe Ati jemi njė, tregon se Jezusi per nga natyra eshte Perendia vete, nuk ka dy perendi apo tre perendi, por ka nje Perendi qe e ka shfaqur veten e Tij ne Tre Persona, Ati, Biri dhe Fryma e Shenjte dhe keta te Tre jane nje. Pra modeli i te krishtereve qe eshte per tu ndjekur eshte ai i Atit dhe Birit qe jane ne unitet dhe ne nje mendje me njeri-tjetrin. Per kete qellim Jezu Krishti na ka dhene lavdine e Tij, ne kryq Ai mori mekatet tona, denimin tone dhe na dha drejtesine e Tij, qe ne te dalim te drejte perpara Atit.
Kjo gje eshte shume e veshtire, madje e pamundur per tu kuptuar pa ja treguar Ati. Mateu 16:16-17:
16 Dhe Simon Pjetri duke u pėrgjigjur tha: Ti je Krishti, Biri i Perėndisė tė gjallė.
17 Dhe Jezusi duke pėrgjigjur u tha: I lumur je ti, o Simon, bir i Jonas, sepse kėtė nuk ta zbuloi as mishi as gjaku, por Ati im qė ėshtė nė qiej.
Dhe Perendia ja tregon te vertetat e Tij nje njeriu me zemer te thyer dhe qe me te vertete kerkon Perendine, por kur vijme perpara Tij ne duhet te ulim zemrat tona dhe jo trupin.
Ndoshta u perpoqa te shpjegoja dicka dhe shpresoj te keme thene dicka, por shume me teper dhe shume me mire mund te tregoje Perendia dhe Fjala e Tij. Qe te kuptosh Fjalen e Perendise duhet ti kerkosh Atij qe ta zbuloje ate per ty.
Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus
o tigri...Postuar mė parė nga THE_TIGER
klevis e di se me ke pelqyer lale une ne fakte jam si tip kristiani nga familja por kam deshiruar ti studioj te dya fet ate islame dhe ate katolike dhe ne ket menyre kam arritur te dalloj te verteten per mua e verteta eshte islami dhe doja tju thoja te gjithve se mos e mendoni islamin me imazhin qe i ka hapur bota katolike por studiojeni vete se do te kuptoni se islami eshte krejt ndryshe nga ajo qe dini ne te vertet eshte paqe sepse vete fjala islam merr kuptimin paqe, dhe katoliket mos te harrojne ne injorancen e tyre pa ofendim flas vetem per prifterinjte qe me pare thoshin toka eshte ne forme disku dhe thoshin nuk vertitet rreth diellit dhe masakruan me mira shkenctare dhe sote dalin e shajne fene islame duke harruar sec vepruan vete dhe mos harroni se ne muslimanet nuk kemi 1000 mije kurane por nje,jo sic gjenden bibla sote ne bote me vjen keq qe jame nje katolik i kthyer ne musliman por duhet te pranosh realitetin ne fakt nuk me vjen keq por jame i lumtur.Dhe per ate punen e matematikes apo te trenis se zoterave ka veprime matematikore (1+1+1=3) por ai shoku jone e kishte thenur bukur qe dikush mund te justifikohet te thote (1*1*1=1) por mos haro vedha se ka edhe (1-1-1=-3) edhe te rroj feja katolike masanaj me argumentat e veta kaq kisha faleminderit shume
Pse nuk thua qe ta shofim katoloēizmin me imazhin qe i ka hapur bota MYSLYMANE??????????
Dhe sa per ato qe ka bere kisha ne mesjete dihet qe kane qen gabime...edhe ata njerez kane qen dhe si gjithe njerezit asnje nuk eshte perfekt...por te pakten me kalimin e kohes i kane PRANUAR gabimet...kurse nga ana myslymone nuk shof ndonje njeri te kerkoje te falur per "gabimet" qe behen tani kunder miliona njerezve, apo eshte akoma heret meqe JU jeni akoma ne vitin 1400 dhe duhet te prisni edhe 600 vjet per te kuptuar gabimet...
DHe mos te harrojme edhe nje gje tjeter, ka qene ajo kisha qe ka ruajtur gjithe vlerat e artit dhe kultures...kane qene ata prifterinje qe kan qen studiues te medhenj...dhe kane ndihmuar ne ecjen perpara te qyteterimit...( mos te harrojme Mendelin)
Ti qeke nje katolik i kthyer ne mysliman...Po nje pyetje po te bej...Ke qen katolik praktikus apo meqe familja jote ka qene katolike edhe ti thua se ke qen katolik, sepse ne shqiperi gjate rregjimit te diktatures njeriu e mendonte fene si puna e mbiemrit...ēa feje kan pasur prindrit ( qe edhe keta e kishin te trasheguar nga prinderit e tyre, sepse ishte e ndaluar feja ne ate kohe apo jo)merrte edhe femija...
mgjate me bohet qejfi qe ke gjet paqen ne vetvete duke besuar ne ate fe qe ti te duket me e drejte...
un kom qen muslymon...( praktiaues deri diku, kur kom qen i vogel) tani jom katolik ene ndihem me mire...
pershendetje per te gjithe
Shnet e pare
A EDHE NJE PYETJE SE HARROVA KU LEXON BRENDA NE BIBEL FJALA BIBEL(SKA) APO I KRISHTERE EDHE ME SQARONI KUSH IA VURI KETO EMRA JEZUSI ZOTI APO NJERZITTTTTTTTT
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Klevis2000 : 04-07-2003 mė 06:13
dukesh qe nuk ke kuptuar asnjehere Biblen, qe me pyetjen qe bene(pa le te marrim per baze ato qe ke thehe heret e tjera).
1- Hej eshte e vertete qe emri Bibel nuk ekziston ne Bibel pikerisht per faktin se Bibel do te thote permbledhes librash te shenjte ose Biblioteke e shenjte.
2- Te krishtere ka dy kuptime:
a)- te vajosurit e Perendise
b)- ndjekes te Jezusit
I dashur mik ti nuk duhet te shikosh emrin dhe pastaj thua se kush e ka vene, mjafton te perdorje dhe pak trurin dhe do te shikoje se nuk ka nevoje qe ta thote Perendia emrin i krishtere por mjafton te kuptosh se ēdo te thote emri i krishtere. Ne fakt qe ne dhjaten e vjeter eshte ky premtim(qe me pas jane quajtur te krishtere). Nese lexon tek Joeli 2:28 te tregon premtimin e Perendise dhe te gjithe keta qe kane marre kete premtim jane quajtur me kete emer. ne fakt siē e thashe dhe me siper te krishtere=te vajosur sepse emri te krishtere vjen nga Krisht qe eshte i vajosur dhe ne shume te vajosur. Ne Bibel e gjene te shkruar kete emer ne Veprat 11:26.
me respekt i krishteri!!!
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
Krijoni Kontakt