Teksti i mėparshėme i imi:
Zoti nuk ėshtė fuqi e ftohtė qė nuk ka lidhje me botėn por qė e uzurpon atė apo qė arbitrarisht sillet si macja me miun
fjala "por" me padashje mė ėshtė pėrvjedhur, sepse e kam zėvendėsuar me "apo". Pra, kam dashur tė them:
Zoti nuk ėshtė fuqi e ftohtė qė nuk ka lidhje me botėn apo qė e uzurpon atė apo qė arbitrarisht sillet si macja me miun.
Kėtė e vėrteton edhe ajo qė kam thėnė se Zoti e merr shumė seriozisht njeriun, pra, nuk ka vend pėr maca-miun.
Zoti nėse diēka ua zbulon njerėzve, atėherė ua zbulon qė ata t`i kuptojnė, sepse njeriu ėshtė qenie racionale. Unė ende nuk dėgjova se dikush beson nė njė Zot qė e bėn punėn e vet diku larg nga bota, kurse kjo i ėshtė lėnė fatit tė vet, tė shkojė ku tė shkojė...
Ne jetojmė, lėvizim, veprojmė nė Zotin, sepse jemi krijesat e Tij dhe nuk mund tė jemi tė shkėputur nga Zoti sepse do tė bėheshim asgjė pėr njė qast.
Edhe diēka: Ne pėr Zotin mund tė flasim vetėm si njerėz, prandaj mund tė pėrdorim edhe terme tė ditės sė pėrditshme. Nėse dikush mendon se ėshtė engjėll le tė flasė me engjėj e jo kėtu.
Nėse njė Zoti nuk i intereson e pėrditshmja e njerėzve, unė nuk e di ēfarė Zoti ai qenka. Vėrtetė, dua tė them se njė zot i tillė nuk ekziston. Njė zot qė ėshtė kundėr njeriut dhe tė mirės sė tij nuk ekziston.
Pėrse do tė ishte mangėsi qė Zoti ta marrė natyrėn e njeriut. Pėrse i vejmė Zotit kufizime gjoja se Ai nuk po mundka tė bėhet njeri. Dėshiroj tė mė bindni se Zoti nuk mund tė bėhet njeri. Kur fare mirė e dijmė se prej Tij vijmė dhe tek Ai do tė shkojmė. Aq mė tepėr kur me vepra e ka treguar se ėshtė mė shumė se njeri.
Vetėm edhe njė vėrejtje: ideisht (pėrsa i pėrket ideve) myslimanėt dhe tė krishterėt mos prit se do tė biejnė dakord! Mirėpo, mirėpo... ne po bisedojmė si njerėz, sepse jemi persona, prandaj edhe mund tė dialogojmė. Vetėm personat mund tė dialogojnė. Idetė janė tjetėr. Prandaj, ta marrim veten me tė mirė!
Krijoni Kontakt