Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 20
    Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Unë Nuh Musa nuk kam kurrfarë bote artificiale, unë jetoj me realitetin dhe të vërtetën dhe pse ky realitet juve nuk ju pëlqen edhe pse është në interes tuajin e brezave që do të vijnë (duke llogaritur edhe pasardhësit tuaj) unë s'kam se çfarë tiu bëj.
    Populli shqiptar Nuh Musa nuk ka qenë, nuk është dhe nuk do të jetë kurrë musliman. Sa për punën e xhamive, në shumicën e trojeve shqiptare edhe nuk janë duke i lejuar që të ndërtohen fare, për këtë mund tiu sjell shembuj kur shumë arab janë përzënë tarapush nga shumë vende të trojeve tona shqiptare, kurse për kisha në Shqipërinë e sotme të cunguar ke sa të duash, edhe jashtë saj në trojet shqiptare në Prishtinë është duke u ndërtuar tani katedralja e madhe shqiptare në qendër të qytetit dhe janë duke u ndërtuar kudo tjetër, në Mal të Zi shumicën i kemi të krishterë dhe tani edhe në Maqedoni ka filluar të bëhet kjo dhe shumë shpejt edhe atje nuk do të kemi islam, fatmirësisht ma.
    Kështu Nuh Musa vjen edhe bashkimi kombëtar dhe kombi shqiptar rikthen dinjitetin, vlerat kombëtare në botë për ç'gjë ka edhe respektin nga gjithë bota, dhe poashtu bëhet një faktor ndikues në të gjitha fushat.

Përshëndetje
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

I shterngoj doren Nuhes dhe ja mbeshtes menidmet.

Dodon, te kam be ca pyetje tek tema tjeret, e me ke lan pa pergjije.

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Sterrolla i ke marrë përgjigjet para disa ditësh tani se nuk e kam ditur se më ke bërë pyetje.
    Kurse sa për mbështetjen Nuh Musës mund tia bësh por është e dështuar dhe totalisht e pasuksesshme duke pasur parasysh realitetin në terren.
    Përshëndetje

Rrofte Shqiperia Etnike

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    o dodon, si duket nuk me kupton, une jam dakor me qendrimet tua perzonale, as qe bile me pengojn, keta kurre si kane penguar muslimanet, se kur'ani vet na keshillon ne gjuhen e tij te bukur e te ambel, si te sillena me njerez te tille. POR, nese nuk me beson mua, duhet te besosh qendrimet ZYRTARE, dhe ata bukur po folin nje gjuhe te paster e te qarte e pa KEQKUPTIME. Shqiptaret jane popull MUSLIMAN, kjo nuk ka ketu as vend te diskutohet.

Sa per informate, ketu ne vjene, ne austri, islami eshte FEE zyrtare, dhe ketu ka shkolle te mesme islame (te na quhen medrese), dhe fakultet pedagogjik qe ka nxjere disa gjenerata mesimdhenesish, te cilet ne austri japin lenden e mesimbesimit. Nese nuk me beson, shko ketu www.igwien.com

Pra, shoku dodon, sic duket e keni kap pakes nga e prapa prblemin, apo?, ti don tek vendet muslimane te zhduken institute muslimane, a NJEKOHESISHT nga ana tjeter ne vende jomuslimane po hapen institute islame. A nuk e sheh problematiken qe te shfaqet?

Pastaj, une si musliman natyrisht nuk kam gje kunder, qe ne prishtine hapet nje katedrale, sepse si duket e kerkonkan NEVOJAT e shqiptareve katolik kete, PSE JO. Nuk mund te kem gje kunder kesaj, kurre ne Rome, ku nuk ka vendas musliman hapen Xhamia, pse jo edhe tek ne te mos hapen kisha?, jo bre dodon, une e shoh komunitetin katholik tonin, edhe pse jane nje pakic jondikuese, si pjese e programit tone per bashklimin kombetare, natyrisht nese edhe ata e shohen keshtu. Perndryshe mund bashkimi kombetare te behet edhe pa pelqimin e minoriteteve fetare qe kemi, si OPCION mbetet edhe me tej emigrimi ne vende ku ka kisha me te medhaja se ne vendlindje, apo, si e sheh ti kete???

Dhe me tej, tash pas 500 viteve, ne granada te spanjes eshte hapur nje Xhami e re.

Per informata me te hollesishme mbi GJENDJEN e muslimaneve ne trojet shqiptare ke bashkesite fetare te kosoves, maqedonise, shqiperise apo malit te zi.
    Kan edhe faqet e veta ne internet (ajo e shqiperise nuk e di a posedon faqe).

Flm
    Ndryshuar për herë të fundit nga Nuh Musa : 13-07-2003 më 13:15
    albanish by nature

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Unë Nuh Musa nuk e mohoj se në atë fshatin tuaj të rrethinës së Tetovës shqiptarët janë mysliman, por Shqipëria e shqiptarët kanë me miliona fshatra të tilla dhe jo doemos janë musliman ato.
    Nga statistikat zyrtare të para luftës së dytë botërore kemi në Shqipërinë e sotme të cunguar kemi shqiptarët e këtyre feve
    65 % musliman dhe të tjerët të krishterë katolik e ortodoks
    Në Dardani kemi shqiptarët e këtyre feve
    90 % musliman dhe të tjerët të krishterë katolik
    Në Maqedoni kemi shqiptarët
    mbi 90 % musliman dhe të tjerët të krishterë katolik e ortodoks
    Në Mal të Zi kemi shqiptarët
    90 % të krishterë katolik dhe pjesa tjetër musliman
    Në Greqi kemi shqiptarët
    90 % ortodoks e pjesa tjetër musliman
    Në Turqi kemi shqiptarët
    90 % musliman e pjesa tjetër të krishterë ortodoks e katolik
    Në Itali kemi shqiptarët
    99.9 % të krishterë ortodoks
    Këto janë vendet ku ka pasur më shumë shqiptar të koncentruar dhe ku ka më shumë shqiptar.
    Pas luftës së dytë botërore në Shqipëri kemi 0 % shqiptarë musliman, të krishterë etj etj
    Në vendet tjera besimet fetare të shqiptarëve nuk ndryshuan apo jo?
    Pas rënies së komunizmit në Shqipëri jo të gjithë shqiptarët iu kanë kthyer besimeve të gjyshërve të tyre dhe nuk kemi asnjë statistikë zyrtare deri tani, por unë mund të them lirisht që popullsia islame është shumë e ulët dhe jo më shumë se 10-15 përqind e gjithë popullsisë shqiptarë në Shqipërinë e sotme të cunguar janë të fesë islame për këtë mund të sjell shembuj të ndryshëm si psh Tirana me mbi një milion banorë e me vetëm dy xhamia 50 metra katror etj etj etj
    Në Dardani pas rënies së komunizmit (edhe para por veçmas pas rënies së komunizmit) në pothuaj çdo vend edhe ku ska pasur kisha janë hapur shumë kisha katolike e veçmas protestante, shansat të gjesh një emër islam në popull janë 1 në 10 000 në njerëzit nën 25 vjeçar, në Prishtinë dhe gjithë Dardaninë nata më e hareshme dhe më e gjallë e vitit është ajo e Krishtlindjes dhe për këtë kushdo që të bindet mund ta vizitoj Prishtinën për Krishtlindje.
    Në Maqedoni poashtu veçse këtu ka filluar pak më vonë.
    Kurse në vendet tjera nuk kanë ndryshuar përqindjet e popullatës shqiptare që i përkasin feve të ndryshme.
    Pra, siç shihet edhe pse në periudha të ndryshme në të kaluarën edhe pse ka pasur raste kur kemi pasur një përqindje bukur të madhe të popullsisë islame në kombin tonë, ne kurrë nuk kemi qenë popull islam, nuk jemi sot dhe nuk do të jemi kurrë të tillë, bile përkundrazi shumë shpejt në jo më pak se 5-10 vite nuk do të ketë as 5 përqind islam në kombin tonë, fatmirësisht ma.
    Sa për punën e xhamive në Austri e Spanjë, sikur që nuk ka vend në botë ku ska shqiptar poashtu nuk ka vend në botë ku nuk ka arab, dhe ata kanë hapur xhamia të tilla për interesa të tyre sepse sa për austriak e spanjoll ato nuk do të ishin hapur kurrë këtë ta garantoj unë.
    Unë e shoh që ju Nuh Musa e keni shumë të vështirë për të kuptuar ashtu si duhet gjërat, por te ne thonë që kurrë skupton më mirë rri e mos fol se "një i marrë e gjuan gurin në bunar e njëmijë të mençur nuk mund ta nxjerrin", prandaj më mirë dëgjo e lexo e mos ta shohin sherrin tjerët e kombi.

Përshëndetje

Rrofte Shqiperia Etnike

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    o dodon, sa me shum vjen duke u larguar nga realiteti, une te thash se je zhyt ne nje bote iluzionesh.

Une per SHERR ndjeki programmet satelitore shqiptare, dhe deri sot nuk me ka ardhur ne dije qe nata e krishtlindjeve te jet nata me e gjalle e vitit.

Ti po keqkupton ketu DY gjera elementare, ISLAMIN si "besim" te individit, dhe ISLAMIN si "veper praktike" te individit.

Per te dyten jam dakor, se shumica e muslimaneve NUK e praktikojn islamin sic e kerkojn parimet fetare, por keta njerez, KURRE nuk thuan, se NUK jan musliman. Shkaqet e kesaj dukurie i kan rrenjet ne rrethanat politike qe zoteronin mbi tokat shqiptare. Kur nuk arriti komunizmi, dhe socializmi titist me dembelimin kollektiv te popullates ta zhduk islamin, si bre burre mendon ne boten e lire do te zhduket ai?, a ke nje fije llogjike?, ose une dyshoj ne aftesite tua e te pamurit, ju nuk keni sy, ose nuk shihni me ata.

Krejt bara per formimin e vetdijes nacionale qendron mbi suppet e muslimaneve (ketu e kam ndermend shumicen, qe edhe ti me statistika e verteton), KREJT lufterat per komb jane paguar me gjakun e muslimaneve. Ndoshta ne mesjete dikur shqiptarete e atehereshme katholik e ortodoks kane dhene mund per komb (te dy per interesat fetare te tyre), por asaj kohe kombi ka qene sekundar, kurse pastertia fetare bindese. Kete europa mesjetare ka propaguar forte dhe ka etabluar ne praktike me DHUNE jashtzakonisht shtazarake, sic deshmojn debimet e cifuteve, debimet e muslimaneve nga spanja e sicilia, lufterat e pergjakura europjane mes prostentateve dhe katholikeve (dukuri qe ne irlanden veriore sot e kesaj dite VIT per VITI shkakton ende viktima), mos te bisedojm per armiqesine shekullore mes ortodokseve dhe katholikeve etj....

Natyrisht se xhamia nuk hapen atje ku nuk ka musliman, por ti si duket nuk e din se ka gjenerata te pastra ne perendim qe jane muslimane.

Prandaj, per muslimanin nuk eshte obligative te falet ne xhami (pervec se lutjen e xhumase), prandaj si duket ne tirane ENDE nuk ka nevoje per xhamia te reja, por me siguri ata do te vijne, kete ta them me plot bindje.

Sa i perket gjeneratat e reja, ata, te cilat nuk kane emra muslimanesh, dije se tash pas luftes shumica e femijeve kane mare perseri emra muslimanesh (te deshmoreve), pasiqe lufta u be per vlera kombetare e fetare, ashtu edhe ne maqedoni, ku nje nder pikat kryesore te mareveshjes se ohrit eshte edhe marja ne kushtetute e fese islame si fee zyrtare ne maqedoni. Por, nje musliman mund te mbaje edhe emer shqip, kjo eshte krejtesisht dakor me traditen islame. Nese ti mundohesh qe bindjet fetare te te rrinjve shqiptare te identifikosh nepermjet te emrit, atehere e ke gabim, se nuk e ben emri njeriun. Ketu mund plot forumas te te paraqiten, qe kane qendrimet e njejta me meje, por qe nuk kane emer tradicional musliman, por thjesht emer me kuptim shqip.

Flm
    albanish by nature

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    O Nuh Musa kush e bëri rilindjen e kombit tonë para 150 vitesh kryesisht shqiptarët e krishterë, kush luftoi? së bashku kanë luftuar gjithë shqiptarët të krishterë e musliman (Çerçiz e Bajo Topulli e Themistokli Gërmenji në jug, Dedë Gjo Luli në trojet shqiptare në Mal të Zi etj etj) pra s'mund të thuash që shqiptar islam e bënë këtë apo atë.
    Kurse për vlera fetare lufta nuk u bë në Dardani dhe për këtë e deklaron çdo dardanas e për Maqedoni ndoshta ndonjë pjesë e shqiptaro-arabëve sikur puna e juve që unë ju kisha preferuar jetën në Meka apo Medina sepse aty edhe e meritoni e e kërkoni, sepse shqiptarëve nuk u ka interesuar puna e fesë por puna e kombit dhe të drejtat kombëtare, dhe ky ka qenë edhe krejt qëllimi i propagandës së shkieve për ta kthyer në luftë fetare luftën tonë kombëtare që njerëzit sikur juve e bëjnë me gjithë qejf po patën mundësinë natyrisht por që kjo mundësi ka dekada që ju ka ikur.
    Juve Nuh Musa e shoh që jeni shumë kundër interesave tona kombëtare dhe për këtë e përdora edhe atë fjalën popullore që nuk e kuptuar por mbes me shpresë se tani do ta kuptoni
    " një i marrë si puna e juaj e gjuan gurin në bunar e mijëra patriotë shqiptar nuk mund ta nxjerrin" dhe nuk shkruan ma në këtë mënyrë, sepse jo vetëm që jeni jashta realitetit por edhe po i bëni dëm interesave tona kombëtare.

Rrofte Shqiperia Etnike

Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Postuar më parë nga Nuh Musa
    1.Une per SHERR ndjeki programmet satelitore shqiptare, dhe deri sot nuk me ka ardhur ne dije qe nata e krishtlindjeve te jet nata me e gjalle e vitit.

2.Ti po keqkupton ketu DY gjera elementare, ISLAMIN si "besim" te individit, dhe ISLAMIN si "veper praktike" te individit.

3.Per te dyten jam dakor, se shumica e muslimaneve NUK e praktikojn islamin sic e kerkojn parimet fetare, por keta njerez, KURRE nuk thuan, se NUK jan musliman. Shkaqet e kesaj dukurie i kan rrenjet ne rrethanat politike qe zoteronin mbi tokat shqiptare. Kur nuk arriti komunizmi, dhe socializmi titist me dembelimin kollektiv te popullates ta zhduk islamin, si bre burre mendon ne boten e lire do te zhduket ai?, a ke nje fije llogjike?, ose une dyshoj ne aftesite tua e te pamurit, ju nuk keni sy, ose nuk shihni me ata.

4.Krejt bara per formimin e vetdijes nacionale qendron mbi suppet e muslimaneve (ketu e kam ndermend shumicen, qe edhe ti me statistika e verteton), KREJT lufterat per komb jane paguar me gjakun e muslimaneve. Ndoshta ne mesjete dikur shqiptarete e atehereshme katholik e ortodoks kane dhene mund per komb (te dy per interesat fetare te tyre), por asaj kohe kombi ka qene sekundar, kurse pastertia fetare bindese. Kete europa mesjetare ka propaguar forte dhe ka etabluar ne praktike me DHUNE jashtzakonisht shtazarake, sic deshmojn debimet e cifuteve, debimet e muslimaneve nga spanja e sicilia, lufterat e pergjakura europjane mes prostentateve dhe katholikeve (dukuri qe ne irlanden veriore sot e kesaj dite VIT per VITI shkakton ende viktima), mos te bisedojm per armiqesine shekullore mes ortodokseve dhe katholikeve etj....

5.Natyrisht se xhamia nuk hapen atje ku nuk ka musliman, por ti si duket nuk e din se ka gjenerata te pastra ne perendim qe jane muslimane.

6.Prandaj, per muslimanin nuk eshte obligative te falet ne xhami (pervec se lutjen e xhumase), prandaj si duket ne tirane ENDE nuk ka nevoje per xhamia te reja, por me siguri ata do te vijne, kete ta them me plot bindje.

7.Sa i perket gjeneratat e reja, ata, te cilat nuk kane emra muslimanesh, dije se tash pas luftes shumica e femijeve kane mare perseri emra muslimanesh (te deshmoreve), pasiqe lufta u be per vlera kombetare e fetare, ashtu edhe ne maqedoni, ku nje nder pikat kryesore te mareveshjes se ohrit eshte edhe marja ne kushtetute e fese islame si fee zyrtare ne maqedoni. Por, nje musliman mund te mbaje edhe emer shqip, kjo eshte krejtesisht dakor me traditen islame. Nese ti mundohesh qe bindjet fetare te te rrinjve shqiptare te identifikosh nepermjet te emrit, atehere e ke gabim, se nuk e ben emri njeriun. Ketu mund plot forumas te te paraqiten, qe kane qendrimet e njejta me meje, por qe nuk kane emer tradicional musliman, por thjesht emer me kuptim shqip.

Flm [/B]

Juve edhe pse nuk e meritoni që tiu përgjigjem fare sepse jeni nivel shumë i ulët për mua, prapë po ju përgjigjem pikë për pikë më shumë për shkak të vizitorëve tjerë të forumit.
    1. Për punën e natës së Krishtlindjeve unë nuk shkrova se ajo është nata më e gjallë në stacione tona televizive edhe pse edhe në to është njësoj sikur çdo natë tjetër festive kombëtare apo fetare. Unë e pata fjalën për në Prishtinë, në natën e Krishtlindjeve kishat Shqiptare janë të mbushura jo vetëm brenda e në oborrë por edhe në gjithë lagjen e tyre, qyteti vlon gjithë natën më shumë se në çdo natë tjetër, gjithkund ke ambiente festive me muzikë etj gjithë natën. Për këtë kushdo që jeton atje, apo ka qenë atje e di shumë mirë e ata që duan ta dijnë poashtu mund të shkojnë atje e ta shohin e ta ndiejnë mirë kënaqësinë e krishtlindjeve.

2. Besimi dhe vepra praktike e individit, se di as vet se ça do të shkruani.

3. Jo vetëm që nuk e praktikojnë por edhe po ti thuash se janë musliman do tiu shutojnë me mbi 200 mile në orë, këtë mund ta provosh në mua.

4. Rilindjen kombëtare e kanë bërë arbëreshët me De Radën në krye, Naum Veqilharxhi, Kostandin Kristoforidhi, Qiriazët, Noli, Fishta e shihni edhe vet shumica të krishterë.

5.Ka gjenerata të pastra arabe në përëndim padyshim, se ata arab që kanë shkuar atje për të jetuar edhe bëjnë fëmijë dhe fëmija e tyre për një kohë ndoshta edhe do të jenë islam. ]

6.Në Tiranë nuk ka besimtar prandaj edhe nuk ka xhamia, bile edhe ato njëra padyshim që do të mbyllet kurse tjetra do rri hapur për arab që vijnë për vizitë te ne.

7.Edhe vet dëshmorët e luftave të fundit kanë pasur shumica emra shqiptar dhe ata që si kanë pasur të tillë kanë përdorur pseudonime shqiptare vetëm për këtë sa që sot njerëzit janë duke iu lënë emra fëmijëve të tyre në emër të pseudonimeve si Drini etj etj. Lufta nuk u bë për vlera fetare, pse nuk luftuan ata shqiptarët e turqizuar apo të myslimanizuar të Maqedonisë, për fe por vetëm shqiptarët e tillë, kjo ka qenë propagandë e shkieve dhe marri e njerëzve sikur puna e juve. Lufta jonë ka qenë luftë kombëtare si në Dardani ashtu edhe në Maqedoni, për shqiptarët dhe për gjithë botën kurse për shkitë ndoshta ka qenë edhe fetare sepse kështu ata e kanë propaganduar gjithë kohën.

Juve jeni shumë nivel i ulët për tiu përgjigjur shkrimeve të tua dhe poashtu edhe po shkruani jashta realitetit dhe kundër interesave kombëtare, kështu që po vazhduat mos pritni që tiu kthej përgjigje, për arsyet e lartpërmendura.

Përshëndetje gjithë të tjerëve puro shqiptar

Rrofte Shqiperia Etnike

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    dodono, se EDHE per vlera fetare eshte luftuar, ate ta deshmojn caqet luftarake te shkijeve, qe ishin kryesisht XHAMIAT. A nuk eshte vlere fetare te mbrosh nje objekt FETARE???. Gjithcka per shkijet eshte SHQIPTARE, jo vetem rezistenca jone kombetare, por edhe te qenurit musliman, me se miri te themi, islamin shkijet e njohen nepermjet te shqiptareve, pra te jesh musliman, je per ta automatikisht SHQIPTAR. Si psh. qe ti asocion me te qenurit musliman automatikisht nje ARAB, ashtu edhe shkijet, me te qenurit musliman asociojn nje shqiptare.

Me tej, konflikti mes neve dhe shkijeve i ka rrenjet ne luftat ballkanike, ku ne trojet tona u ushtrua e njejta dhune sic u be edhe ne vendet tjera muslimane ne europe (spanje e sicili). Populli yne te qenurit musliman e ka paguar shume shtrenjt!!!, nese ne kemi qene analfabeta (qe na bene brenda disa oreve) tjeret nuk kane qene, keshtu ka kronika edhe lopet te hane ne bibliotekat kombetare europjane (sidomos ne austri), te cilat referojn mbi dhunen ushtruar ndaj shqiptareve musliman per ti konvertuar ata. Ata qe nuk konvertoheshin po vriteshin me dhjetra mije, ata tjeret iken dhe u debuan keshtu, e disa nuk pane rrugdalje tjeter, sa qe te behen serb.

Ty nuk je ne gjendje te dallosh rrethanat politike, ne te cilat kemi lundruar pa nderprere qindervjeteshin e fundit, dhe te cilat kane lene ate bojen e vet. Natyrisht se kane luftuar edhe te krishteret bashk me muslimanet, sepse ne kulminacionin e nacionalizmit edhe shqiptaret kane pervetesuar ato ideja qe pervetesuan gjith popujt e europes, keshtu qe lufta per KOMB, dhe me kete per kufij etnik, ish ne interes te te gjithve. Influenca fetare kish rra ne minimum, keshtu qe mungonin rryma percarese, kudo ne europe. Nuk ta mbush mendjen lufta e pare dhe e dyte botenore?, kush kunder kujt luftonte?, sa domethenje kish feja aty?

Por kjo assesi nuk e mbulon te verteten, pasiqe TEKNIKISHT numri i muslimaneve ka qene DOMETHENES ne kete periudhe. Natyrisht se nuk do ti shkeli edhe merritat e te krishtereve qe poashtu kane derdhur gjak, por per te mbetur ne linjen tende te argumentacionit, duhet te theksojm, se MUSLIMANET ishin ata qe mbrojten token shqiptare, qe derdhen gjak per te, dhe qe ndertuan ate, e keshtu hapen rrugen per pasardhesit e tyre, qe si duket sot po i luftojn per arsye se u kane lane pas toka qe i kane paguar sa mos. Ndoshta jeni te lodhet nga lufta per atdhe, e tash keni rezignuar, e e shihni me te arsyeshme ne kete lufte qe akoma vazhdon te pritni edhe ndihmen e tjeter kujt (ne kete rast te perendimit), pasiqe e shihni vetveten te paafte per tu perballuar konflikteve ne te ardhmen. Kjo eshtre natyrisht e pelqaeshme, sepse cdo lufte fitohet me aleat, por, a eshte cmimi qe doni ta paguani i pershtatshem?, kosoves i ndihmoi NATO bashk me SHBA-te, por perse?, sepse islami ne vendin tone eshte i dobet, dhe kane synime ta kristianizojn ne kete rruge vendin tone per te formuar nje europe te paster fetare?, JO, ndihma u erdhi kosovareve per arsye te frymes gjeopolitike qe mbreteron, kjo ish arsyeja. Pra, sic e sheh, nuk ka nevoje ne menyre kaq primitive te shesem prapanicen, per te fituar dicka, qe ne te vertet pervec teje askujt nuk i eshte e shtrenjte. Aleanca pat vetem 4 luftetare te vrare. Sa i lehte ka qen intervenimi ne kosove ne as qe mund ta paramendojm ne shiqim te perparesise ushtarake te natos. Pra, intervenimi i natos nuk duhet te shihet si dicka mbynatyrale, por si nje "nder" qe e pat bota per BORXH tja bej popullit shqiptare, dhe jo vetem ketij shqiptare, por sic shihet CDO populli te shkelur me padrejtesi.

Kultura dhe vlerat e kombit tone do te mbeten te paprekura, sepse jan nje trashigim prej atyra qe na mundesuan kete qe kemi sot. Cdo veprim tjeter eshte destruktiv dhe kontraproduktiv, por edhe shkelje e mundit dhe tradheti e gjakut te muslimaneve te pare, qe per kete toke flijuan cka kishin, me se fundit adem jashari, i cili flijoj tere familjen, e perse e beri kete?, qe ne trojet shqiptare te vijn interesxhi te vatikanit e ta mashtrojn popullatene gjysemalfabete e te c'orientuar?, lumet ju o "burreca", se burri qe kurverohet, qe i shitet tejtrit per materializem mund te jet VETEM burrec.

Flm

PS: kush nga dardanasit nuk e konsideron luften edhe si lufte me prqapashtesa fetare?, prishtinalijt qe rrinin neper kafehane kur digjej drenica?, apo kush?, te kutjohen xhamijat e djegura?, shko tek faqja e bashkesise islame te kosoves. Te kujtohen lajmet mbi djegjen e arhivit te xhamise se prizrenit???
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    me vjen shume mirre qe keni vendos me te mos shkruani, sepse edhe mua me duket llogjika juaj dyqish destruktive, dhe me vjen shume veshtire te shkruaj ne ate rrugen tende fantaste.

Jo qe nuk ka nevoje te zhvillohet nje debat i tille, por edhe titulli i temes eshte i njejti me vleren qe permbajn keto shkrimet ketu, i panevojshem, dhe kryekeput pa llogjike, sepse besimet shqiptare, jane po ato besime qe ekzistojn edhe ne bote, dhe se nuk jane unike, e vetem ne popullin tone te perhapura, por gjetiu, dhe ndryshimet e tyre rrenjesore dihen qe moti, dhe se ne kohet e industrializimit dhe te zhvillimt te dialogeve mes tyre, qe moti jane gjetur ndryshimet dhe jane gjetur edhe komromisset e bashkjetese, ose se paku te pranimit te pakushtezaur mes njeri tjetrit, sipas parimeve shekullore.

Prandaj ja lejoj vetvetes ketu te marre fjalen e fundit, dhe ti jap nje fund ketij debati fshataresk dhe primitiv.

Shoku dodon, u pane arsyet e qendrimit tuaj, ku ne baza te perjetimeve tua ne PRISHTINE, ne mes "gangsta raperave", dhe "kulerave" e "partybrejkerave" e te tjereve, te cilet natene e krishtlindjeve e paskan "pervertuar" ne nate "hajgaresh", te cilet muslimanet i gjuajn ne menyre verbale me 200 kmh kur ju afrohen, dhe kjo do te thote ne nje grupacion te izoluar, keni formuar pseudoboten tuaj joreale (qe ju ngjan enderave te atyre zezakeve me kryqate ne qafe ne mes te arjaneve ne europe, ku mendojn se jane te pranuar e te respektuar), dhe ju deshiroj ne ato endera me sy hapur te ndjekni edhe pak ndodhite qe ju rrethekojn. Por dyshoj se keni aftesi te beni kete.

E din ku eshte problemi, qe une e kam ne gjak perendimin, une e njoh gjuhen dhe kulturen gjermane me mire se ate shqipen, dhe une ne kete bote, ne nje vend kozmopolit, ku ballafaqohem tere diten me njerez te cuditshem, qe ti ende nuk e din se ekzistojn, kame mesuar ne cdo situate te gjej kompromisse, te gjej rrugen per te mos lenduar ne menyre verbale tjeret, e te mos me lendojn, dhe kam kuptuar se cdo njeri ne ate menyren e vet i ka perparesite e te metat, qe nuk lene arsye ta perbuzish, e kurr shoh njerez qe para disa ditesh kane dale nga erresira, dhe se shkelin e shkojn si ato kafshet kurr leshohen sallamadi (e njeh kete fjale?), atehere me vjen keq, me vjen keq jo per popullin tim, sepse jeni te paket ne nummer, po me vjen keq, se ASGJE NUK KENI MESUAR NGA E KALUARA E TMERSHME e popullit tane. Kjo eshte tragjedia, qe ka kapluar nje minoritet tek shqiptaret, dhe fatkeqesisht ki minoritet eshte duke ndjekur nje rruge destruktive qe rezikon pa nevoje pjesen e paarsimuar te popullit tone, te mashtrohet e te keqperdoret nga njerez pa pergjegjesi.

Shoku dodon, cdo te mirre!, dhe mbajeni mire mend, se nje dite do te me falemnderoheni.

Flm

PS: nje keshille dua tua jap ne kete rruge, edhe nese mendoni se mundni nje musliman ta gjuani me shpejtesine e drites, kini kujdes te mos bini ne nje "hundlesh" si thot populli, se, ashtu e ka jeta, te sjell te pakujtuaren, mu atehere kur me se paku e pret. Mendjemadhesia e ka demtuar cdonjerin deri sot, dhe pa dyshim, edhe juve do te ju demtoj, prandaj qe me kohe, keni kujdes, PER TE MIRREN TUAJ.
    albanish by nature

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Sulë Hotla (1875-1947), Një Jetë Për Shqipërinë
    Nga strong_07 në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  2. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  3. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •