Postuar më parë nga Nuh Musa
1.Une per SHERR ndjeki programmet satelitore shqiptare, dhe deri sot nuk me ka ardhur ne dije qe nata e krishtlindjeve te jet nata me e gjalle e vitit.
2.Ti po keqkupton ketu DY gjera elementare, ISLAMIN si "besim" te individit, dhe ISLAMIN si "veper praktike" te individit.
3.Per te dyten jam dakor, se shumica e muslimaneve NUK e praktikojn islamin sic e kerkojn parimet fetare, por keta njerez, KURRE nuk thuan, se NUK jan musliman. Shkaqet e kesaj dukurie i kan rrenjet ne rrethanat politike qe zoteronin mbi tokat shqiptare. Kur nuk arriti komunizmi, dhe socializmi titist me dembelimin kollektiv te popullates ta zhduk islamin, si bre burre mendon ne boten e lire do te zhduket ai?, a ke nje fije llogjike?, ose une dyshoj ne aftesite tua e te pamurit, ju nuk keni sy, ose nuk shihni me ata.
4.Krejt bara per formimin e vetdijes nacionale qendron mbi suppet e muslimaneve (ketu e kam ndermend shumicen, qe edhe ti me statistika e verteton), KREJT lufterat per komb jane paguar me gjakun e muslimaneve. Ndoshta ne mesjete dikur shqiptarete e atehereshme katholik e ortodoks kane dhene mund per komb (te dy per interesat fetare te tyre), por asaj kohe kombi ka qene sekundar, kurse pastertia fetare bindese. Kete europa mesjetare ka propaguar forte dhe ka etabluar ne praktike me DHUNE jashtzakonisht shtazarake, sic deshmojn debimet e cifuteve, debimet e muslimaneve nga spanja e sicilia, lufterat e pergjakura europjane mes prostentateve dhe katholikeve (dukuri qe ne irlanden veriore sot e kesaj dite VIT per VITI shkakton ende viktima), mos te bisedojm per armiqesine shekullore mes ortodokseve dhe katholikeve etj....
5.Natyrisht se xhamia nuk hapen atje ku nuk ka musliman, por ti si duket nuk e din se ka gjenerata te pastra ne perendim qe jane muslimane.
6.Prandaj, per muslimanin nuk eshte obligative te falet ne xhami (pervec se lutjen e xhumase), prandaj si duket ne tirane ENDE nuk ka nevoje per xhamia te reja, por me siguri ata do te vijne, kete ta them me plot bindje.
7.Sa i perket gjeneratat e reja, ata, te cilat nuk kane emra muslimanesh, dije se tash pas luftes shumica e femijeve kane mare perseri emra muslimanesh (te deshmoreve), pasiqe lufta u be per vlera kombetare e fetare, ashtu edhe ne maqedoni, ku nje nder pikat kryesore te mareveshjes se ohrit eshte edhe marja ne kushtetute e fese islame si fee zyrtare ne maqedoni. Por, nje musliman mund te mbaje edhe emer shqip, kjo eshte krejtesisht dakor me traditen islame. Nese ti mundohesh qe bindjet fetare te te rrinjve shqiptare te identifikosh nepermjet te emrit, atehere e ke gabim, se nuk e ben emri njeriun. Ketu mund plot forumas te te paraqiten, qe kane qendrimet e njejta me meje, por qe nuk kane emer tradicional musliman, por thjesht emer me kuptim shqip.
Flm [/B]
Krijoni Kontakt