Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Po kane qene puna eshte se Milleri nuk futi Carbon dioxide dhe Nitrogjen ne eksperiment

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683

nga faqja e terminatorit

· The geologic activity of the young planet created the secondary atmosphere

· volatiles released by the outgassing from volcanoes

· water vapor

· carbon dioxide

· sulfur dioxide

· ammonia

· molecular nitrogen

· nitric oxide

Po kete pse nuk e shkruan ti Terminator se eshte nga i njejti burim i yti ???

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    O exorcisto, une vura linkun aty dhe mund te postosh po deshte tere faqen. Askund nuk del qe atmosfera e hershme nuk kishte methane dhe ammonia sic ke thene ti. Madje atmosfera me e hershme e tokes perbehej pikerisht nga keto gazra. Sigurisht qe atmosfera sot nuk eshte e njejte me ate me te hershmen, sepse gjerat EVOLOJNE.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Eksperimenti i Millerit eshte i pavlefshem

Ferris dhe Chen nga Amerika (U.S. A ) perseriten te njejtin eksperiment me gazrat qe ekzistonin ne ate kohe dhe asnje amino acid nuk u perftua .

Me ate sasi te madhe te Oksigjenit te lire amino acidet do te ishin shperbere para se te formoheshin.

Nqs mekanizmi "Cold Tr ap " nuk do te kishte ekzistuar ne eksperimentin e Millerit atehere amino acidet do te ishin shkateruar nga chemicals ose shkendijat e burimit gjate eksperimentit.

Me kaq u sqarove me dukesh ???

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Gjithashtu, nuk kuptoj se cilen pjese te pergjigjes se pare nga une kerkon te kundershtosh? Te pakten citoje, dhe pergjigju asaj direkt, keshtu qe kam mundesine per te pare se ku jam gabim. Keshtu, nuk e kam idene se c'fare kerkon.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Gjerat nuk evolojne , por eshte mekanizmi i krijuar nga zoti i cili i di te gjitha gjerat dhe perfundimet e tyre. Vete Teoria Bing Bang ne nje fare menyre verteton ekzistencen e zotit .....

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga Iliri88
    Eksperimenti i pare per te rindertuar origjinen e jetes eshte bere ne vitin 1953. Ne kete eksperiment te thjeshte nga Stanley Miller dhe Harold Urey u prodhuan lendet perberese organike brenda nje shisheje laboratori te mbushur me amoniak dhe metan me perdorimin e shkendijave elektrike. Disa nga lendet organike qe u prodhuan ishin cyanide (HCN), formaldehyde (H2CO) dhe 4 amino acide. Amino acided perbejne bazen e ndertimit te proteinave. Ky ka qene eksperimenti i pare qe krijoi disa nga lendet themelore te jetes ne laborator. Eksperimente te tjera, ndertuan lende perberese organike shume me te komplikuara. Eksperimentet ne kimine organike vazhdojne. Nga 20 amino acided qe dihen te egzistojne ne jete nga shkencetaret, 12 prej tyre jane krijuar ne laborator gjate eksperimenteve te ndryshme.

Pra qe nga eksperimenti i pare ne 1953, brenda 50 vjeteve shkenca ka prodhuar me shume se gjysmen e amino acideve te njohura ne laborator. Lidhja e amino acideve per te prodhuar proteinat ne laborator akoma nuk eshte arritur dhe ky eshte hapi i dyte drejt kalimit nga molekulat tek qelizat e jetes. Sigurisht qe edhe origjina e jetes ka nje kuptim racional.

Ideja kryesore ishte qe eksperimenti i Millerit ishte i pasakte ....Kaq dhe mbaroi

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. A duhet të më vijë turp për origjinën time?
    Nga Astrit Kosturi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 30-04-2009, 09:26
  2. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  3. Hulumtime mbi origjinen pellazgjike të popullit shqiptar
    Nga ALBA në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 18-09-2006, 09:48
  4. Nga e ka origjinen dhenia e dores ne takim?
    Nga BvizioN në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 25-10-2005, 20:37
  5. Aleksander Moisiu
    Nga dodoni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 30-05-2005, 13:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •