U bene 11 vjet ne Amerike, dhe shume gjera ndryshuan ne jeten time, por nje gje nuk ndryshoj: Mendimi qe jam e ngelur ne nje ure. Nje nje ane te lumit eshte Shqiperia dhe ne tjeren Amerika, por ne asnjeren ane nuk mund te zbres.
Kur jam ne Amerike nuk jam taman Amerikane edhe pse e kam shtetesine Amerikane, sepse kam lindur diku tjeter. Pastaj gjindem ne nje vend ku edhe pse te kesh lindur ketu me gjenerata quhesh emigrant.
Kur jam ne Shqiperi ndihem e huaj, jo taman Shqiptare. Nuk ka te beje qe mohoj Shqiperine, por kur shkoj atje e vene re qe nuk jam nga Shqiperia. Nuk ka te beje se po flas nje gjuhe te huaj, ose sillem si e vecante, por sikur te ndryshon mergimi. Sado qe mundohesh te sillesh si shqiptaret e Shqiperise, ata e vejne re ndryshimin. Kur isha per vizite veren qe kaloi, shume njerez me pyeten nga isha, edhe ata qe ishin nga i njejti qytet qe kam lindur. Pastaj nganjehere me duket se edhe Shqiperia po na mohon se sa here emigrantet shkojne semuren nga ushqimet.
Shoqeria ime nga vende te ndryshme e botes me thote te njejten gje. Ndoshta jam e vetmja shqiptare qe ndjen kete, por desha te di nese ka te tjere.
Krijoni Kontakt