Ketu ne forum diku lexova qe djalli e kishte hipur Jezusin ne nje mal dhe i kishte thene -Nese je biri zotit ateher hidhu sepse engjejt do te te presin poshte..dhe Jezusi i ishte pergjigjur-Mos e provoko zotin.
Pyetja-Pse djalli nuk e pyeti NESE TI JE ZOTI
por nese ti je BIRI ZOTIT?
Nese do pranojme qe Jezusi ishte Zoti vete por edhe biri zotit dmth biri i vetvetes atehere
Pyetje-Kush e beri rolin e zotin ne kohen qe zoti ishte ne toke?
Besimtaret e Jezusit dmth Zotit ishin nje
Pyetje-Pse u ndane ne Ortodoks dhe Katolik dhe ku qendron ndryshimi mes tyre?
Jezusi thote qe rruga e shpetimit vjen vetem duke me pranuar mua
Pyetje-Po besimtaret e feve te tjera c`duhet te bejne per te gjetur shpetim?
Ne fene e krishtere ka shume shenjtore por zoti eshte i plotfuqishmi
Pyetje-Pse te krishteret i luten dhe atyre si psh SH.MERISE
Pyetje-Djalli ishte me te verte nje engjell perpara se te rebelohej nese po pse u rebelua?
Per muslimanet kisha disa pyetje te tjera dhe do i lutesha qe te mos i pergjigjeshin pyetjeve qe u jane drejtuar Te krishtereve per te shmangur konfliktet
Kurani ka zbritur shume kohe mbas Bibles
Pyetje-Pse ishte e nevojshme te kishte dhe nje liber tjeter per te deshmuar ekzistencen e Zotit dhe per te treguar rrugen per te shkuar pran tij?
Te gjithe muslimanet e devotshem Agjerojne me sa di une
Pyetje-Agjerimi eshte nje detyrim ndaj zotit apo thjesht nje ritual i fiseve arabe dhe cilat jane kushtet qe nje agjerim te jete i mire?
Pyetje-Muhamedi ishte nje profet apo nje lajmdhenes?
Pyetje-Perse cdo musliman e ka per detyrim te shkoje nje here ne jeten e tij ne Meke?
Kam vene re ne Shqiperi qe shume besimtare mos them te gjith mbajne pantallona trecerkshe
Pyetje-Pse i mbajne ashtu?Eshte nje detyrim mbajtja e pantallonave trecerekshe per nje Musliman
Pyetje-Pse leximi shkrimi dhe hapja e kuranit behet nga e djathta ne te majte?Ka ndonje shpjegim nga ana e fese kjo apo eshte thjeshte nje menyre e atille e te berit?
Pyetje-Pse ne xhami duhet shkuar 5 here ne dite Ose me mire pse duhet te falemi 5 here ne dite?
Pyetje per te dyja besimet fetare::
Pyetje-Mendoni se feja ne shqiperi eshte kthyer ne nje tradite ku njerezit i terheq me shume ideja se ka me shume data me te kuqe ne kalendar dhe se kane nje okazion per te festuar dicka sesa nje detyrim ndaj zotit dhe se ate feste ato duhet tja dedikojne atij me ritualet perkatese?
Pyetje-Cfare ka qene njeriu perpara se te lindte dmth a egzistonte shpirti?
Pyetje-A eshte zoti ai qe na perzgjedh neve dhe na jep mundesine te lindim dhe te vdesim?
Pyetje-A mund te kete shpetim dhe ne diten e gjykimit per mekataret?
Pyetje-A eshte muzika e koheve te fundit nje veper e djallit sepse me ane te saj krijohen idhuj qe mijra vet i besojne..Madje dhe termini vet i detyron njerezit te pergjigjen.CILI ESHTE IDHUDHI JOT..A nuk eshte veper e djallit?
Dhe pyetja e fundit A jeni me te vertet te bindur qe jeni besimtare te devotshem te fese qe ju i besoni dhe a do te mundit ta shperndanit besimin tuaj dhe ne njerez te tjere(si une psh)?
E zgjata pak si shume por nuk jeni te detyruar te me pergjigjeni..Te gjitha atyre pyetjeve qe juve ju duken si jo normale apo keq formuluara mund te mos i pergjigjeni.dhe njehr ju lutem mos jepni pergjigje provokuese per ndonje nga pyetjet qe i perket njeres nga fete te ndryshme nga e juaja.Une nuk jam ndonje besimtar i mirrefillt por jam i bindur qe fjala e zotit duhet shperndare ne cdo njeri dhe ne te gjitha gjuhet e botes.Mundohuni mos jepni fakte qe keshtu tha ai dhe keshtu beri ai..qellimi eshte te dali ne pah fytyra e vertete e Zotit...
Faleminderit te gjithe atyre qe do pergjigjen
Krijoni Kontakt