Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 16
    Kureshtar Maska e DiamondRing
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Around the world
    Postime
    42

Question Amundet te besoj ne Zot sipas menyres time?

Ne kete teme nuk dua te hap konflikte dhe ofendime midis besimeve fetare..Une nuk di si ta cilesoj veten time,si nje besimtar apo si nje mekatar apo te dyja bashke?Une shume here mendoj se nuk besoj ne zot sepse shume gjera jane pa logjike dhe me duken me shume nje veper letrare e nje shkrimtari me aftesi dhe fantazi te jashtezakonshme pastaj dhe shkenca me fjalen e saj me ben shume te lekundem ne besimin tim ne nje Zot..Nga na tjeter gjithnje mbetem i habitur sepse pasi ne jeten time ndodh dicka e mire ose e keqe une permend fjalen O ZOT (pse?)(ose faleminderit)Kujt i drejtohem une?Do te thote kjo qe ideja per zotin egziston brenda meje?Une besoj se nese dicka qe une mendoj e kam idene per te Ekziston,perndryshe une nuk do kisha perse ta mendoja...Pra une qenkam nje besimtar.Problemi qendron se ne cilin zot te besoj..ne ate te Muslimaneve ne ate te Krishtereve apo ne ate te Hebrenjve..Por Zoti eshte NJE dhe nese secila nga keto fe do te besonte ne nje zot te vetin atehere si rezultat del qe zoti nuk eshte nje..nese keto fe te gjitha i referohen te njetit zot por me menyren e tyre me traditen e tyre me gjuhen e tyreA MUNDEM UNE TE BESOJ NE ZOTIN TIM NE MENYREN DHE ME IMAGJINATEN TIME PER TE?A MUND TI LUTEM SIPAS MENYRES TIME
    Nese per te jetuar te duhet te zvarritesh atehere ngrihu dhe vdis...
    VOX POPULI VOX DEUS

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet nė Bllog
    22
    A mundet nje lule te rritet ne nje dhome ku nuk depertojne rrezet e diellit por mbreteron erresira?

Sigurisht qe jo.

Nese do te besosh ate qe te pelqen ty te besosh, atehere nuk je besimtar por je demagog. Demagogu beson ate qe i pelqen atij te besoje pa marre parasysh vertetesine e saj apo ndikimin qe do te kete ne jeten e tij dhe te atyre qe do te bien ne kontakt me keto dogma.

Te besosh do te thote te perulesh dhe lavderosh Krijuesin, ti lutesh Atij per falje, te degjosh fjalen e Tij, te shohesh veprat e Tij ne jeten tende, ta falenderosh Ate. Te besosh me imagjinate do te thote te luash rolin e Zotit.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Jo nuk mund te besosh ne Zotin sipas menyres tende per shkak se gabon .
    Duhet te dish qe Zoti eshte nje per te gjithe dhe se muslimane e te krishtere kana vetem nje zot qe i ka krijuar.
    Nese shume gjera ju duken pa llogjike atehere permendi qe te diskutojme rreth tyre.
    Indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

Kureshtar Maska e DiamondRing
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Around the world
    Postime
    42
    Sa per lulet Jo te gjitha lulet i perceptojne njesoj rezatimet e diellit dhe ka shume lule te bukura qe rriten ne hije.Por une jam njeri dhe jo lule.Une nuk hodha poshte idene per nje Zot te vetem por kuptimin e tij sipas menyres time.Jo te gjithe jemi aq te zgjuar sa te kuptojme cdo gje.Pse kaq mekat qenka ti lutem zotit nga dhoma ime dhe ta ndjeje pranin e tij atje dhe jo vetem atje por dhe ne rruge kudo qe ndodhem.Pse duhet te shkoj ne kishe ne xhami e sinagoge.Per te degjuar se si eshte politizuar feja..Shpresoj qe Zoti im te me kuptoj sepse nuk pres nga njerezit te kuptojne dhe te analizojne boten shpirterore te cdo njeriu.
    Ok.Mgjt flm per per pergjigjet sepse dhe ato nuk i hedh posht madje reflektoj mbi to.
    Rruget e Zotit jane te pafundme.. PEACE
    Nese per te jetuar te duhet te zvarritesh atehere ngrihu dhe vdis...
    VOX POPULI VOX DEUS

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anėtarėsuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272

Po

Sigurisht qe po Diamond. Edhe keta qe ulerijne ne favor te nje feje apo te nje tjetre, nuk kane lindur me diturine e ketyre feve. Keto fe i mesuan nepermjet socializimit dhe jo ne ndonje menyre "hyjnore" sic pretendohet. Po te kishin lindur ne Kine, sot do te betoheshin per budizmin, apo ne Indi per Hinduizmin etj. Fete semitike linden si vegel e nacionalizmit te huaj dhe nuk ka ndonje lidhje me natyren dhe universin ne te cilin jetojme. Prandaj edhe njohuria e tyre e natyres dhe e universit eshte zero. Keto fe kane vetem nje gje ne sy, dhe ato jane veprimet e njeriut, mendimet e tij, dhe kerkon kontrollimin e tyre, kthimin e tyre ne favor te nje kombi sic eshte p.sh. kombi arab.

Mos e lejo mendjen dhe shpirtin tend te lire te behet peng i genjeshtrave absurde semitike. Mbroje dhe perhape lirine tende.

Shendet,

I

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Nese mendojme mire dhe studijojme veprat e secilit nga ne ateher mendoj qe sa njerz ka, po aq edhe menyre te besimit ka.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    une besoj qe neser do zgjohem heret,do iki ne pune,do mbaroj pune,ndeshjen e futbollit si gati ēdo dite premte.te shtunen ne restorant me te dashuren dhe miqt e mi.besoj tek miqt e mi,te vllezerit e mi,te familja ime.besoj tek jeta sepse eshte dhurata me e bukur qe me kan bere,besoj ne dashuri sepse eshte nje nga gjerat me te bukura ne jete.besoj tek vendi im se jam krenar qe jam shqiptar.siē e shihni une jam besimtar."thone"qe kush nuk beson tek zoti ben mekat.ndoshta gaboj se persa i perket fese jam injorant.por jan gjerat ku une besoj qe me japin forcen per te ecur ne jete.mos me keqkuptoni.
    me shume respekt
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,446
    Postimet nė Bllog
    22
    "Nese ju me luteni vetem, lutjet e tua do te degjohen. Nese ju do te me luteni se bashku dy ose me shume, Une do te jem ne mesin tuaj!"

Jezu Krishti
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Diamond!

Tek pyetja jote qendron edhe pushteti qe feja ushtron ne jeten e shumices se njerezimit. Te gjitha fete nisen nga parimi: Kush nuk eshte me ne eshte kundra nesh. Kjo i ben edhe shume besimtare si ty apo edhe si mua para disa vitesh, te futemi ne mendime dhe te perpiqemi te gjejne se cila eshte e vetmja fe e vertete qe aprovohet nga zoti. Dhe fillon te kerkosh dhe te studiosh te gjitha fete me rradhe. Ne te gjitha gjen nje te vertete, por jo te njejten te vertete. Pasi behen nje koleksion besimesh me te cilat ke pasur te besh e sheh veten perseri ne mes te detit sepse te gjitha kane nga 1 te mire dhe 2 te keqija. Dhe kjo pune ne kerkim te zotit vazhdon gjithe jeten dhe e sheh se si feja ka qene ajo qe ka drejtuar jeten tende ne aventuren e gjetjes se zotit.
    Prandaj po te me degjosh mua, mos u merr me keshillat e besimtareve te nje feje cilado qofte ajo, por njihe zotin ne formen qe te ben te ndjehesh me mire dhe nderoje ashtu si ti e sheh te arsyeshme. Kjo ne rast se ke nevoje per nje zot. ne rast se jo, atehere mos e vrit mendjen me keto pyetje por jetoje jeten ashtu sic eshte dhe mos prit gje prej zotit pasi nuk ke per te fituar gje.

Pershendetje, S.

Updating.... Maska e Wordless
    Anėtarėsuar
    19-06-2002
    Vendndodhja
    Undercover
    Postime
    3,154
    Ke dy zgjedhje:
    1. beso te Zoti sipas menyres tende
    2. beso te Zoti sipas menyres se menyres te dikujt tjeter.

Te dyja te shpien ne te njejtin perfundim: jemi ne qe egziston
    Zoti, e anasjellta ngelet per tu vertetuar :-)

udhezim: teorema eshte e njeaneshme.
    Ky shtet ėshtė ky qė ėshtė sepse qytetarėt tanė janė kėta qė janė !

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Emrat dhe Cilesite e Zotit!
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 17-11-2010, 03:33
  2. kush mundet me ma gjet Romanin "ra berati" te bilal xhaferi
    Nga 100% MERENGUES nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 03-02-2009, 18:06
  3. Zhvillimet politike post-Rugova nė LDK
    Nga EveryWare nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2006, 12:39

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •