Ne kete teme nuk dua te hap konflikte dhe ofendime midis besimeve fetare..Une nuk di si ta cilesoj veten time,si nje besimtar apo si nje mekatar apo te dyja bashke?Une shume here mendoj se nuk besoj ne zot sepse shume gjera jane pa logjike dhe me duken me shume nje veper letrare e nje shkrimtari me aftesi dhe fantazi te jashtezakonshme pastaj dhe shkenca me fjalen e saj me ben shume te lekundem ne besimin tim ne nje Zot..Nga na tjeter gjithnje mbetem i habitur sepse pasi ne jeten time ndodh dicka e mire ose e keqe une permend fjalen O ZOT (pse?)(ose faleminderit)Kujt i drejtohem une?Do te thote kjo qe ideja per zotin egziston brenda meje?Une besoj se nese dicka qe une mendoj e kam idene per te Ekziston,perndryshe une nuk do kisha perse ta mendoja...Pra une qenkam nje besimtar.Problemi qendron se ne cilin zot te besoj..ne ate te Muslimaneve ne ate te Krishtereve apo ne ate te Hebrenjve..Por Zoti eshte NJE dhe nese secila nga keto fe do te besonte ne nje zot te vetin atehere si rezultat del qe zoti nuk eshte nje..nese keto fe te gjitha i referohen te njetit zot por me menyren e tyre me traditen e tyre me gjuhen e tyreA MUNDEM UNE TE BESOJ NE ZOTIN TIM NE MENYREN DHE ME IMAGJINATEN TIME PER TE?A MUND TI LUTEM SIPAS MENYRES TIME
Krijoni Kontakt