Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Jeta e varrit!

Po kjo sa zgjate,me trego te lutem?!

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    Kjo jet zgjate deri ne momentin sa Allahu fuqiplote te jep urdher qe ne te ringjallemi.Pastaj follon Gjykimi yne ,edhe secili i mer udhte e veta kush per ne parajse e kush per ne ferr,ok?
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    Pastaj ,edhe pse per kete jete Allahu nuk ka dhene detaje se sa zgjate ,ajo per dike eshte shume e gjate edhe pse ai /ajo mund te vdes ne diten e fundit te kesaj bote ,po qe se ka qen gabimtar apo mekatar,ndersa ka prej atyre qe kan vdekur shum shum heret (para 1000 vj.),por ajo do t'i zagjat sa nje paradite ,pershkak se ai ka qene njeri i devotshem ,i sinqerte dhe ka bere vepra te mira ,apo ka rene shehid ne rrugen e Allahut,e keshtu me radhe.
    Kjo ishte vetem sa per potencim ,se harrova .
    Patci shendet te gjith.
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-12-2002
    Postime
    11
    [QUOTE]Postuar mė parė nga SuNRiSeR
    [B]Para disa ditesh me ngordhi qeni, nje boxer rrace. Baltazar e quanin. Me erdhi shume keq sikur te kishte vdekur nje njeri sepse kam kaluar shume memente te bukura ne shoqerine e tij.

A mund te me jepni nje shprese se kam per ta pare diku ne ferr apo ne parajse perseri? Besoj se edhe kafshet kane shpirt apo jo? Ne cfare baze vendoset se ku shkojne ata pas vdekjes? Ne baze te besimit tek allahu apo ne baze te pranimit te krishtit si shpetimtar? Baltazari kishte bere ca mekate ne fakt por nuk e besoj se e meriton ferrin. Thuhet gjekundi ne bibel apo kuran se c'ndodh me kafshet pas vdekjes?

Persahendetje, S.

SuNRiSeR.Kjo menyre e te llogjikuarit vjan sepse ti dhe shoket e tu nuk beni dallim mes njeriu dhe kafshes"Parimi baze i ateistave".As ne krijim dhe as ne ringjallje.Prandaj stergjysherit tuaj jane majmuni Hirko dhe orangutangu."nuk perjashtohet mundesia te jete edhe nje boxer rrace".Prandaj duke mos pasur ndryshim mes tyre qe ne fillim te dalin konkluzionet qe ata nuk do kene ndryshim edhe pas vdekjes.Sepse ata ne jete jane te barabarte ashtu sic e pranoje vete me siper se meqe kane shpirt!!! i bie te jene te barabarta me njeriun te denohen dhe te shperblehen.Cfare ben keshtu o SuNRiSeR.A nuk je ti nje "kafshe" me arsye ashtu sic e perkufizojne ateistet e tjere njeriun.A nuk e ke mesuar ne biologji qe njeriu eshte "kafshe" me llogjike.Ka ndryshim mes kafshes dhe njeriut.Se pastaj i bie qe Baltazari yt te jete ne nje llogjike me ty ose ne baze te teorise se evulicionit mund te kete evoluar aq shume saqe ta ka kaluar ne llogjike dhe te arsyetuar.Prandaj duhet te bejme disa dallime mes njeriut dhe kafshes qe te mos dalim ne konkluzione te gabuara.Ti ne konkluzionin qe kafshet shkojne ne parajse dhe ne ferr dhe une ne konkluzionin qe Baltazari yt eshte me i zgjuar se ty.
    Mos me keqkupto se une nuk kam asgje me qenin tend. Perkundrazi ngushellimet e mia dhe mos e jep veten.Se jeta i ka keto.Madje ka gjera edhe me te renda.Neser mund te te vdese stegjyshi "orangutangu" dhe duhet te jesh i pergatitur qe te mos biesh ne depresion.
    Une do doja te ta sqaroja ceshtjen tamam nese ti do te beje dallim mes kafsheve dhe njeriut.Kjo per dy arsye.E para qe zoti nuk i obligon dhe i ngarkon gjerat qe nuk kane llogjike.Pasi ato nuk jane krijuar per kete qellim.Kurse njeriu eshte qenje qe Allahu i ka dhene llogjike dhe e ka krijuar me qellim qe ky njeri ta adhuroje zotin e tij nje dhe te vetem.Prandaj dhe e ka obliguar ate me disa adhurime.Sic thote Allahu ne Kuran "dhe nuk i kam krijuar njerezit dhe xhinet vetem qe te me adhurojne"Dhe ne nje ajet tjeter "A mos mendon njeriu qe do lihet pas dore(dmth pa u urdheruar dhe pa u ndaluar).Prandaj njerun Allahu e ka obliguar me obligime dhe ne baze te ketyre obligimeve ka per ta gjykuar ne kundershtim me kafshet te cilave Allahu nuk u ka dhene llogjike dhe si rrjedhim nuk i ka obliguar me ndonje gje dhe si rrjedhim nuk ka per ti denuar dhe as per t'i shperblyer pasi ato nuk jane krijuar per kete qellim.Pasi po ti ngarkonte Allahu me obligime dhe atyre nuk u eshte dhene llogjike dhe arsye kjo do te ishte padrejtesi.Dhe nese do ti denonte pa i obliguar me asgje atehere do te ishte padrejtesi dhe Allahu eshte i paster prej saj.
    Dhe arsyeja e dyte perse duhet te besh dallim mes njeriut dhe kafshes eshte se ka mundesi qe une t'i flas njerezve e te kuptoje macoku i lagjes me shume se ata.Madje une jam i sigurte i sigurte tamam fare qe edhe macoku im po te ishte ulur pese minuta per ta vrare mendjen kishte per te dale ne nje konkluzion ndryshe nga ai i yti.
    Ti me kerkoje se cfare shkruhet ne Kuran per ringjalljen e kafsheve.Ta sjell une qe neser po deshe ama me kusht qe ta pranosh qe kafshet nuk kane llogjike dhe qe ndryshojne prej njeriut.Dhe pastaj ta sjelle materialin qe do.Edhe nje here tjeter ngushellime te sinqerta per qenin.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    P.S.

Sa per pyetjen se ku shkojne kafshet pasi ngordhin, mund te hapni nje teme te re, qe tu permbahemi rregullave te Forumit dhe te respektojme anetarin qe ka hapur kete teme.

Per kete arsye u fshine disa nga postimet.

Miqesisht Abigail!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Per mendimin tim jeten pas vdekjes e "pranojne" vecse ata qe nuk mund te pajtohen me vdekjen dhe kan frike.
    Une nuk e kuptoj se cfare i duhet shpirti i dikujt Perendise?
    Ne kete rast Ai kishte krijuar vetem shpirte e jo trup.

Vertete ka jete pas vdekjes,por vec ne nje menyre.
    Te bejsh dicka per njerzimin, per kombin per shtetin, keshtu nuk vdes njeriu.
    Shembull e kemi te madhin Gjerj Kastrioti- Skenderbeu.
    Lavdi!
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Sunriser dhe Askalan, mos harroni qe tema eshte jeta pas vdekjes e njerezve (edhe e qenve me kete rast) jo jeta e tanishme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-12-2002
    Postime
    11
    Henri

Po pse i fshive mor xhan.Kjo nuk ishte dalje nga tema.Une ato ja kisha bere peshqjesh Kafkes per ne boten tjeter.S'ka gje se nuk prish pune.Po i bej ndonje peshqesh tjeter.
    Kurse per temen besoj se Kafka eshte senibilizuar qe ka bote tjeter sidomos pasi u semur nga nervat(kete e ka pranuar vete)
    Nuk ka mundesi qe robit t'i behet padrejtesi dhe zoti mos t'ja japi hakun qe meriton.Kjo kthehet ose qe zoti eshte i padrejte ose qe zoti eshte i pafuqishem dhe keto te dyja jane te pamundura.Ose te mohosh egzistencen e zotit dhe kete nuk e thote nje paganist me llogjike si puna e Kafkes.Tung.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Usama kam nje Pyetje: Ju thoni se Allau do ti ringjalle te gjithe ne diten e fundit, por une dua te di se ku e mbeshtet ti kete fakt? Me trego nje SHENJE te ringjalljes, dhe ku e thote kurani kete FAKT?
    Deshmuesi

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Ok po e injoroj edhe njehere injorancen e anetarit me injorant ne kete forum dhe po kthehem tek tema. Po te duash te diskutosh se si eshte zoti i drejte apo i padrejte ka plot tema te tjera mbi ate ceshtje, po te dish te lexosh kuptohet.

Meqenese eshte lene pa pergjigje po pyes edhe njehere: Pse kafshet nuk kane shpirt? Thuhet gjekundi ne Bibel qe zoti i krijoi kafshet pa shpirt, ose qe nuk do te ringjallen? (Kuranin nuk po e permend pasi nuk me intereson, kam lexuar mjaft libra me perralla)

Pershendetje, SS
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SuNRiSeR : 19-07-2003 mė 16:59

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  2. Ndėron jetė presidenti i Kosovės Dr. Ibrahim Rugova
    Nga Veshtrusja nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 02-02-2006, 21:32
  3. A ka jetė pas vdekjes?
    Nga Puhiza nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 76
    Postimi i Fundit: 11-04-2005, 13:37
  4. KRYQI = shkandull apo fuqi e Zotit?
    Nga Shpresmiri nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 17:26
  5. Dritė qė vjen nga humnera(Drita Ēomo)
    Nga Brari nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 12-07-2004, 18:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •