Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 37
    Kureshtar Maska e DiamondRing
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Around the world
    Postime
    42
    Unreal..Une do besoj qe ka jete pas vdekjes derisa te vertetohet e kunderta..Pra nuk ka nevoje te cohet i vdekuri nga varri te ma thote sepse une e besoj qe ka jete pas vdekjes.Po ne rast se nuk ka jete pas vdekjes ma verteto ti te lutem qe nuk ka dhe une do te besoj..Provat e mija jane Kurani,Bibla,Muhamedi ,Jezusi..por nese ti nuk beson ne keto nuk eshte faji im dhe i atyre qe shikimi jot shkon deri ne kufinjt e kesaj jete..Hape zemren dhe do ti shikosh gjerat me ndryshe..
    PEACE
    Nese per te jetuar te duhet te zvarritesh atehere ngrihu dhe vdis...
    VOX POPULI VOX DEUS

Kureshtar Maska e DiamondRing
    Anėtarėsuar
    20-01-2003
    Vendndodhja
    Around the world
    Postime
    42
    Se harova te shtoj dicka per ate qe tha Ari32.
    Doja thjesht te beja nje pyetje.
    Ti ndihesh i pikelluar dhe ndihen dhimbje vetem kur te vdes ndonje njeri..Nuk ke vuajtur ndonjehere kur je larguar ose kur ndonje qe ti ke dashur eshte larguar nga ty..Ti mgjs e di qe do ta shohesh perseri a nuk ndien nje boshllek nje dhimbje qe per njefare kohe te caktuar nuk do ta shikosh ate njeri te dashur per ty????Pyetjet u bene shume por besoj se ideja eshte nje.Ndarja ka brenda dhimbjen pavarsisht se ku shkon njeriu..ne jeten tjeter ne ferr ne parajse apo ne nje shtet tjeter..
    PEACE
    Nese per te jetuar te duhet te zvarritesh atehere ngrihu dhe vdis...
    VOX POPULI VOX DEUS

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Para disa ditesh me ngordhi qeni, nje boxer rrace. Baltazar e quanin. Me erdhi shume keq sikur te kishte vdekur nje njeri sepse kam kaluar shume memente te bukura ne shoqerine e tij.

A mund te me jepni nje shprese se kam per ta pare diku ne ferr apo ne parajse perseri? Besoj se edhe kafshet kane shpirt apo jo? Ne cfare baze vendoset se ku shkojne ata pas vdekjes? Ne baze te besimit tek allahu apo ne baze te pranimit te krishtit si shpetimtar? Baltazari kishte bere ca mekate ne fakt por nuk e besoj se e meriton ferrin. Thuhet gjekundi ne bibel apo kuran se c'ndodh me kafshet pas vdekjes?

Persahendetje, S.

Sinqeritet.Korektesi.
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Selanik Greqi
    Postime
    366
    Dimon

Kur ndahem me dike mund te mallengjehem pak,por gjithmone ne mendje mbaj se mbas nje jave ,muaji a viti,do ti kem perseri afer.
    Di dhe jam i ndergjeshem dhe llogjikoj,kurse mbas vdekjes nuk do di as edhe nje gje. Me nje telefonat mund te mesoj per shendetin e njeriut tim ne Shqiperi,kurse me te vdekurin si mund te komunikojm.

Im at ishte 10 dite ne vdekje klinike,por nuk me tha se cfare kishte pare ato dhjete dite

Diku ne nje teme tjeter kam sjell rastin e njeriut te vetem qe u ngrit nga varri,Llazarit,mos keni gjetur ndonje gje qe te flas per parajsen se une per vete nuk kam pare nje gje te tille.
    Dashuria eshte si nje hekur flakerues, qe kur e kap te djeg, me kalimin e kohes plaget mbyllen por shenjat do te ngelen perjete.

Liri ne mendim......Respekt per nje mendim te kundert

Pergjigjia me e mire per nje njeri qe hiqet sikur i di te gjitha eshte heshtja.

Happy to be a woman Maska e Egla-tina
    Anėtarėsuar
    06-06-2003
    Postime
    244
    ESHTE ME TE VERTET PYETJE PA PERGJIGJE NE TE VERTET.
    KUSH E DI SE CFARE NDODH PAS VDEKJES ME SIGURI ASNJE NUK NA THOTE . PAVARSISHTE SE CTHOTE BIBLA APO SHKENCA NE TE VERTET NUK E DIME NESE DIKUSH NGA NE TE FORUMIT DO KETE EKSPERIENCE . POR OPINIONI IM ESHTE NO IDEA.
    CFAREDO QOFTE PAS VDEKJES NUK BESOJ SE DO JETE E KEQE SEPSE TE GJITHE QE KANE KALUAR NE ANEN TJETER DO ISHIN KTHYER POR CFAREDOQOFTE NJEREZ JO PANIK DO VI DITA QE DO TA MARIM VESH VEC QOFTE LARG.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-06-2003
    Vendndodhja
    cairo egjipt
    Postime
    11

PO KUSH UNGERIT NGA VARRET DHE NATREGOI SESKA JET TJETER

S aiperket pyetjes se antarit te nderuar , se kush ungerit nga varret etena tregoi se ka jet mbas vdekjes . U dua teithem,dhe ta pyes .
    Se kush ungerit nga varret dhe tregoi se nuk ka nje jet tjeter atje .
    Pra ateher eshte kjo nje gje shum interesante dhe ketu dallohen besimtaret evertet ,ketu posaqerisht ne kete gje.
    Zoterinje te nderuar ju kisha lut qe te i bani nje studim edhe literatures fetare , sepse nuk mja fton vetem literatura filozofike ,
    sepse filozofia shum her etregon ose mamir me than eshpjegon vetem nje segment te jetes .Kurse feja eshte ajo qe espijegon jeten nete gjitha segmentet ,po edhe jeten pas vdekjes qe shum prej jush nuk ebeson ,sepse keni ne vete nje boshlek , eate boshlek mund ta mbushni me lexim te literatures fetar ,eposaqerisht islam dhe ju kisha preferuar qe teishiqoni -kuptoni keto gjera ne menyr me reale dhe jo ta injoroni fen sepse feja eshte ajo qe eka rregulluar sistemin njerzor ngjate gjithe historis .
    Mos hezitoni pra leconi pra literaturen fetare islame , dhe aty dote gjeni shum pergjigjje qe ju deri ne keto momente i keni te paqarta
    me respeket per antaret enderuar
    rraif

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Une ne fillim jam shprehur se po te besoja se jeta vazhdon pas vdekjes do te beja vetevrasje,do ngutesha dhe do i beja disa vepra te mira,dhe keshtu i siguroja vetes nje vend ne "parajse/xhenet"!
    Ateher nuk kisha pase frige per egzistence,sepse ndodhesha ne jeten e perjetshme,skam nevoje te punoj,te mendoj se po me largojne nga puna,po bej aksident,ose po bie ne konflikt me sistemin etj,etj.

Per "jeten" pas vdekjes ka shume here qe kemi ndegjuar,por sa eshte ajo e vertete?!
    Nje grup mjekesh nga Anglia beri nje test me nje pilot te F-16,per te pare se deri ku munden te shkojne ne "ate bote".
    Piloti vendoset ne nji trueze te rrumbullaket,pozita e trupit e shtrire,e lidhin dhe ajo trueza fillon te sjellet,gjate keti operacioni
    ndikojne forcat G ne mase te madhe.
    Truri i pilotit fillon te mos funksionoi normal,shkaku i kesaj eshte ushqimi i dobet i trurit me Oksigjen,dhe pas disa minutave piloti gjendej ne
    "Disney Land".
    Kur nderpren kete test pyeten pilotin se cfare kishte perjetuar,ai u pergjigj se ishte ne Disney Land,edhe pse kurre me pare skishte vizituar ate vend.
    Me fjale te tjera kjo ishte nje pergjigjje atyre qe pohonin se kane pare nje tunel dhe ne fund te tij nje drite,kur arriten te fundi ajo drite qe reflektohej ishte krejt nje horizont i gjere,i bukur aq shume sa qe eshte veshtire te pershkruhet!
    Keta njerez per cudi edhe pse dora e mjekut i shpetoi nga vdekja,
    prape se prape ishin te besimit se Zoti ju zgjati jeten.
    Une pyeshua se Zoti nuk qenka i sigurte ne vendimet e marra nga vete ai,dhe i dergon deri te fundi i tunelit e tani i kthen mbrapa perseri?!
    Po luan me ndjenjat e krijesave te veta...hmmm!

Kam pas raste te ndegjoj se njeriu para vdekjes fliste me te vdekurit,por sot kjo nuk han buke,e tere kjo qe eshte dhe flitet per jeten tjeter eshte disfunksionim i trurit.

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    Po ti jipte Allahu goje foshnjes ne barkun e nenes ,edhe ate ta pyetnim se a ka jete tjeter per pos kesaj jete(barku i nenes),ai do te ishte pergjigjur se nuk ka jete perpos kesaj,mirepo ,ai deshti sdeshti do te vdes nje dite nga ajo jet(do te linde)dhe do te vjen ne kete bote e cila eshte dicka e papershkrueshme ne krahasim me jeten ne barkun e nenes.E njejta do te ndodhe edhe mekete jete ,dallimi mes kesaj jete dhe jete se amshueshme eshte si jeta ne barkun e nenes me kete bote,prandaj ata qe nuk logjikojne dhe nuk i shikojne gjerat nga aspekti shkencor dhe i logjikshem ,eshte normale se miren me gjera si psh,a ka jete pas vdekjes ,cka do te ndosh pas vdekjes e tjer etj.

Shendet ...
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anėtarėsuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Postuar mė parė nga Usama
    [B]Po ti jipte Allahu goje foshnjes ne barkun e nenes ,edhe ate ta pyetnim se a ka jete tjeter per pos kesaj jete(barku i nenes),ai do te ishte pergjigjur se nuk ka jete perpos kesaj,mirepo ,ai deshti sdeshti do te vdes nje dite nga ajo jet(do te linde)dhe do te vjen ne kete bote e cila eshte dicka e papershkrueshme ne krahasim me jeten ne barkun e nenes.
    Kjo c'fare ke shkruar eshte qesharake,mos te them e cmendur!

Foshnja ne barkun e nenes eshte e gjalle,dhe kurre nuk mundesh te thuash se ai vdes per te ardhur dhe shijuar kete jete.
    C'thua ateher per ato foshnje qe vdesin ne barkun e nenes dhe kurre nuk ja arriten te shiqojne driten e kesaj bote me syte e tyre?!
    Pse Allahu e kishte thene keshtu apo?
    Po Allahu qenka kriminel pasi qe eshte ne gjendje ta mbyte nje foshnje te pafajshme te pafuqishme!
    Sipas kesaj logjikes tende njeriu paska 3 jeta.
    Sot shkenca eshte ne gjendje ta shiqoje "ate jeten" e foshnjes ne monitor,bile ka raste qe edhe jan operuar ende pa linde ne barkun e nenes.

ikim ne pune...

c'do te mire

paqe dhe dashuri
    Anėtarėsuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    Gabim e ke nuk jane tri jeta po jane 4 nje e harrove ,jeta ne barkun e nenes ,jete ne kete bote, jeta e varrit dhe jeta e perhershme.
    Une pajtohem plotesisht me pohimin tende se foshnja eshte e gjalle ne barkun e nenes ,dhe pikerisht per ate ajo quhet JETE ,nuk e di a me ke kuptuar mire a jo ,se fjala vdekje e foshnjes ne barkun e nenes (dmth lindja ne ket bote)nuk dn te thote se e ka kuptimin e jetes se kesaj bote,por edhe ajo eshte nje jete tjeter qe secili nga ne e ka perjetuar,a e ke te qarte?
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. "Vizitori" i befasishėm
    Nga biligoa nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 15:23
  2. Ndėron jetė presidenti i Kosovės Dr. Ibrahim Rugova
    Nga Veshtrusja nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 220
    Postimi i Fundit: 02-02-2006, 21:32
  3. A ka jetė pas vdekjes?
    Nga Puhiza nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 76
    Postimi i Fundit: 11-04-2005, 13:37
  4. KRYQI = shkandull apo fuqi e Zotit?
    Nga Shpresmiri nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 23-08-2004, 17:26
  5. Dritė qė vjen nga humnera(Drita Ēomo)
    Nga Brari nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 12-07-2004, 18:45

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •