Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 105
    Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Iliria ti ke probleme. Tregona ti "gabimet" e librit tim dhe te vertetat e shkences pra.

16. Ne nuk e krijuam qiellin, tokėn e ēdo gjė ēka mes tyre shkel e shko (pa qėllim tė caktuar).

A thot shkenca se eshte krijuar shkel e shko kosmosi apo me precizitet?

21:30. A nuk e dinė ata, tė cilėt nuk besuan se qiejt e toka ishin tė ngjitura, e Ne i ndamė ato tė dyja dhe ujin e bėmė bazė tė jetės sė ēdo sendi; a nuk besojnė?

A thot shkenca se nuk ishin nje teresi (te ngjitura)? Dhe, a thot se diēka tjeter eshte baze e jetes?

31. Dhe nė tė (tokė) Ne kemi krijuar bjeshkė tė paluhatshme qė tė mos i lėkundė ata, dhe nėpėr to kemi bėrė lugina e rrugė nė mėnyrė qė ata tė dinė tė orientohen.

A nuk eshte e vertete shkencore se kodrat kane rrenje me thelle se sa jane te larta dhe e mbrojne koren e tokes qe te mos lekundet?

32. Qiellin ua kemi bėrė kulm tė sigurt, por ata zbrapsen prej atyre argumenteve.

A mos e thot shkenca te kunderten e kesajė se atmosfera nuk mbrone si kulm?

33. Ai ėshtė qė krijoi natėn e ditėn, diellin e hėnėn dhe secili prej tyre noton nė orbitė.

A thot se nuk udhetojne (notojne)?

51:47.
    Ne, me forcėn tonė e ngritėm qiellin dhe Ne e zgjėrojmė atė.

A thot shkenca se kosmosi nuk zgjerohet?

41:11.
    Mandej e mėsyu qiellin (krijimin e qiellit) e ai ishte tym (mjegullinė qė ishte si materie e parė) dhe atij e edhe tokės i tha: "Qasuni urdhėrit Tim me dėshirė ose me dhunė!" Ato tė dyja thanė: "Po i qasmi me dėshirė!"

A nuk thot edhe shkenca tani se ishte ne gjendje te gazt fillimisht (tym, avull, mjegull, gas)?

16. Ne, nė qiell kemi krijuar galaksione yjesh dhe atė (qiellin) e kemi zbukuruar pėr ata qė e shikojnė me vėmendje.

A nuk eshte e vertete se ka galaktika shume?

Pergjigju Iliria ne te gjitha pyetjet dhe sill citate nga shkenca po deshe qe t'i kundershtosh ashtu si une t'i solla nga Libri.
    Une nuk po te kuptoj si t'i krahasoj me shkencen keto thenje qe jane shume te sakta edhe shkencerisht, s'ka dyshim ne keto fare.

Mendo se pari si ishte e mundur ti dinin keto te dhena ne ate kohe? Pastaj krahasoji me Toran dhe hulumto a po i gjen dikund keto te dhena dhe ku jane?
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Une kam problem, kete e di. Kur eshte veshtire ta kuptojsh se australopithecus( lloji i par ne dy kembe) formohet/ krijohet para 4.2 milion vjetesh, kurse llojet tjera kan ekzistuar me qindra milione vjetesh me par. Ky eshte problemi dhe gabimi i Kuranit (Bibles) kur pershkruajne zanafillen. Nuk e di se cka eshte problemi qe ti nuk e kupton? Une nuk due te futem ne diskutime kozmosi dhe gjera qe njriu nuk ka tru per ti kuptuar, une shkoj nga keto te thjeshtat.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga driniluka Lexo Postimin
    sa per ekzistencen e tokes NUK JAM edhe shum, i sigurt por me duket se eshte aty tek 6 miljard vjet NUK JAM SHUM I SIGURT kurse per njeriun eshte nga koha qe prishen lidhjet me krijusin e tyre (Perendin) eshte 6.000 (mije) vjet. Kurse per ekzistencen e dinosuarve nuk thuhet konkretish me emer por ne bibel perdoren per shum lloi kafshesh te egra qe bish etj, Kurse per zhdukjen e tyre ne bibel thuhet se rreth para 4.000 (mije) vjetesh eshte ber nje permbytje globale edhe kete e ka vertetura edhe shkenca se para disa kohesh pash nje dekumentar per kete histori qe thuhesh edhe per disa fakte qe kishin gjetur. Edhe nuk perjashtohet mundesi qe te jen zhdukur ne ate koh se e dim qe dinosuaret ishin shum te medha edhe eshte logjike qe nuk miune te behesh nje vend i pershtatshem per to sepse arka e Noes nuk ishte edhe me shum permas te medha edhe ne te u futen nje cift nga c'do lloi specje kafshe edhe shpendi.
    Pash zotin lexoje postimin tend edhe njehere vet dhe shiko se sa kuptim ka shkrimi i yt qe me ka be te qesh aq shum sa qe nuk ta merr mendja ty .
    Si de njerezimi qenka i vjeter 6000 vite ?!!! Shko lexo pak historine me mire dhe ajde e do folim pastaj.
    Per Dinot as qe kan ndermend te fol me ty , ti nuk din as kurr eshte paraqitur njeriu i pare ne toke do te dishe dicka poer dinot , kurren e kurress . Lexo pastaj folim.
    Gostivari_usa

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga iliria e para Lexo Postimin
    O xhami me shoke, nuk eshte pyetja se a ishim ne ose ato, por eshte fjala per te terguar gabimet trashanike te Kuranit(Bibles) qe nga zanafilla. Kjo eshte me rendesi e jo se a kishim bashkekzistuar me llojet e tjera. A ekupton? A e kupton ti me shoket/shoqet se lloje te tjera kan ekzistuar me qindra milione vjet para njeriut, por ne librat fetare nuk shkruan keshtu?
    I vetmi gabim trashanik eshte tek mendja jote , Kurani zotri nuk ka zanafille, Nese mendon nga shkaku pse Bibla ka zanafille doemosdo edhe Kurani te kete je gabim.
    Kurani nuk ka zanafill, per gjerat flet ne menyre te pergjithshme dhe here pas here te jep per kuriozitet ndonje fakt shekncor si psh zgjerimi i univerist ( ma mer mendja qe edhe kete te vertete ne Kuran e refuzon ti , ngase te eshte mbushur mendja qe nese behet fjale per liber fetar doemosdo te jete gabim).
    Pra ti je duke pyeter nje pyetje qe as shkencetaret e sotit nuk jane ne gjendje te te japin nje pergjigje definitive.
    Fundja nese shkojme ne te kaluaren dhe te te tregoj se aspak nuk ke llogjik ne pyetjen tende ose ma mire me thene pyetja jote i ngjan sikur une te te pyesja ty me trego tamam kohen kur ke lindur ti me nanosekonda ?!!
    Je ne gjendje te japish pergjigje per kete ose jo ?!

Me Respekt Gostivari_usa

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Une kam problem, kete e di. Kur eshte veshtire ta kuptojsh se australopithecus( lloji i par ne dy kembe) formohet/ krijohet para 4.2 milion vjetesh, kurse llojet tjera kan ekzistuar me qindra milione vjetesh me par. Ky eshte problemi dhe gabimi i Kuranit (Bibles) kur pershkruajne zanafillen. Nuk e di se cka eshte problemi qe ti nuk e kupton? Une nuk due te futem ne diskutime kozmosi dhe gjera qe njriu nuk ka tru per ti kuptuar, une shkoj nga keto te thjeshtat.
    E kerkove zanafillen, ta dhash si pershkruhet krijimi i qiejve dhe tokes. Te ne nuk permenden as dreni me drenushen as krokodili as luani e tigri, as pula e shpezet tjera, as mushkonja, as milingona, as bimet, kur e si u krijuan. Vetem thuhet se e pergatiti token si vendbanim me te gjitha kushtet per njeriun. Ti kuptoje si te duash. Kur'ani nuk e pershkruan zanafillen ashtu si ti ke qejf apo si mendon ti. Krejt cka flet, jane te tilla si ato me larte qe t'i solla. Nese ato jane te paverteta shkencore me thuaj? E nese ato jane te verteta qe s'i luan asgje, atehere cdo gje qe thuhet aty eshte po aq e vertete dhe burimi nuk eshte njerezor por hyjnor.

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    Per ty djali i Gostivarit nuk se ēka te them? Ti fjalen zanafille a e kupton?
    Kurse ty alko te them se mu aty tek pershkrimi i krijimit eshte kjo qe une mundohem ta them.
    Ne Kuran mungojne shume nga ato fjale qe ti mundohesh ti thuash ne shqip. Ketu behen interpretime sipas nevojes se kohes dhe vendit. Kurani eshte plot metafora dhe perralla hebreje te modifikuara dhe arabizuara. U deshten sa hadithe te sqarojne domethenjen, prmbajtjen e Kuranit.
    33. Ai ėshtė qė krijoi natėn e ditėn, diellin e hėnėn dhe secili prej tyre noton nė orbitė.
    "Ai ėshtė qė zgjat natėn nė pjesė tė ditės dhe zgjat ditėn nė pjesė tė natės, i nėnshtroi diellin dhe hėnėn qė secili lėviz (udhėton) deri nė afatin e caktuar. Ky ėshtė Allahu, Zoti juaj, i tėrė sundimi ėshtė i Tij, e ata qė i luteni nė vend tė Tij, nuk zotėrojnė as sa njė cipė (e hurmave, fije)". (Fatir, 13)

E si krijohen nata dhe dita? Pra nuk ja kishin idene se pse behet nate e jo me shume. Shih se si duken "ylli dhe hena" as per kete nuk ja kan pas idene se cfare forme kan. Yllin e bejne si xixellonje!! besom qe aq qesharake jane ato sqarime sa nuk di si ta sqaroj.Pastaj ndame qiellin nga toka! Ēfare budallaqesh!! Po as qe dinin se ka edhe kontinete tjera ...Po njeriu nuk ka kohe te merret me keso gjerash apstarkte se jane edhe komike..

"Edhe pėr atė qė ju krijoi nė tokė lloje tė ndryshme (bagėti, bimė, pemė, minerale etj); ka fakte pėr njė popull qė di tė marrė pėrvojė". (Nahl, 13)

"A ėshtė mė i rėndė rėndė krijimi juaj apo ai i qiellit? E Ai e ngriti atė! Ngriti kupėn e tij dhe e pėrsosi atė. Natėn ia errėsoi e ditėn ia ndriēoi. E pastaj tokėn e sheshoi". (Naziat, 27- 30)

Edhe une ekam lexuar Harun Yahya..
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga iliria e para : 31-10-2007 mė 11:51

Kombi mbi te gjitha

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Kurse ty alko te them se mu aty tek pershkrimi i krijimit eshte kjo qe une mundohem ta them.
    Ne Kuran mungojne shume nga ato fjale qe ti mundohesh ti thuash ne shqip. Ketu behen interpretime sipas nevojes se kohes dhe vendit. Kurani eshte plot metafora dhe perralla hebreje te modifikuara dhe arabizuara. U deshten sa hadithe te sqarojne domethenjen, prmbajtjen e Kuranit.

"Ai ėshtė qė zgjat natėn nė pjesė tė ditės dhe zgjat ditėn nė pjesė tė natės, i nėnshtroi diellin dhe hėnėn qė secili lėviz (udhėton) deri nė afatin e caktuar. Ky ėshtė Allahu, Zoti juaj, i tėrė sundimi ėshtė i Tij, e ata qė i luteni nė vend tė Tij, nuk zotėrojnė as sa njė cipė (e hurmave, fije)". (Fatir, 13)

E si krijohen nata dhe dita? Pra nuk ja kishin idene se pse behet nate e jo me shume. Shih se si duken "ylli dhe hena" as per kete nuk ja kan pas idene se cfare forme kan. Yllin e bejne si xixellonje!! besom qe aq qesharake jane ato sqarime sa nuk di si ta sqaroj.Pastaj ndame qiellin nga toka! Ēfare budallaqesh!! Po as qe dinin se ka edhe kontinete tjera ...Po njeriu nuk ka kohe te merret me keso gjerash apstarkte se jane edhe komike..

"Edhe pėr atė qė ju krijoi nė tokė lloje tė ndryshme (bagėti, bimė, pemė, minerale etj); ka fakte pėr njė popull qė di tė marrė pėrvojė". (Nahl, 13)

"A ėshtė mė i rėndė rėndė krijimi juaj apo ai i qiellit? E Ai e ngriti atė! Ngriti kupėn e tij dhe e pėrsosi atė. Natėn ia errėsoi e ditėn ia ndriēoi. E pastaj tokėn e sheshoi". (Naziat, 27- 30)
    Ata e dinin si vie dita dhe nata se aq budallenj nuk ishin. E dinin se dielli eshte burim i drites. Per yjet nuk kishin nevoje te dinin me shume kurse per henen e dinin se eshte e rrumbullaket. Edhe per token pas Kur'anit e dinin se ka forme te rrumbullaket.
    Ky ajeti i fundit per sheshimin ka te beje me fusha te rrafshta dhe vertete kur shikon duket e rrafshet per shkak te vogelsis sone ne te.
    Topi i bilardos duket i lemueshem apo jo? Mirepo po ta shikosh me mikroskop ke gropa dhe ngritje te shumta dhe prap ti i thua i rrafshet i lemueshem. Edhe token po ta shikosh nga gjithesia duket e lemueshme apo jo? Ka mundur ta beje Zoti me kodrina ne cdo meter dhe si do teudhetoje ti pastaj neper shkrepa? Dhe po ta shikoje nga hapesira do te te dukej si topuz lufte qe eshte perdorur me pare ne lashtesi.

Une pra s'e kam lexuar Harun Jahjane, ato ishin spjegime ashtu si une i kuptoj dhe cdokush qe do t'i shoh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alko71 : 31-10-2007 mė 23:31

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anėtarėsuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    Citim Postuar mė parė nga alko71 Lexo Postimin
    Ata e dinin si vie dita dhe nata se aq budallenj nuk ishin. E dinin se dielli eshte burim i drites. Per yjet nuk kishin nevoje te dinin me shume kurse per henen e dinin se eshte e rrumbullaket. Edhe per token pas Kur'anit e dinin se ka forme te rrumbullaket.
    Ky ajeti i fundit per sheshimin ka te beje me fusha te rrafshta dhe vertete kur shikon duket e rrafshet per shkak te vogelsis sone ne te.
    Topi i bilardos duket i lemueshem apo jo? Mirepo po ta shikosh me mikroskop ke gropa dhe ngritje te shumta dhe prap ti i thua i rrafshet i lemueshem. Edhe token po ta shikosh nga gjithesia duket e lemueshme apo jo? Ka mundur ta beje Zoti me kodrina ne cdo meter dhe si do teudhetoje ti pastaj neper shkrepa? Dhe po ta shikoje nga hapesira do te te dukej si topuz lufte qe eshte perdorur me pare ne lashtesi.
    Edhe une kte them, e mesuan, jo se ia tha zoti nga libri

ah po, mendonin qe dielli ishte qendra e universit

Me siguri, po te mos ishte mikroskopi, do thonin qe e ka ba zoti te rumbullaket
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    4,907
    A te qaj a te qesh? Duket!
    Po ky eshte fakt se keto jane perralla. Une mendova qe ky kishte biseduar me Allahun e jo keshtu. "Duket" nga ...!
    Per yjet nuk kishin nevoje te dinin me shume kurse per henen e dinin se eshte e rrumbullaket
    Edhe dhelpra kur se arrin rrushin thotė ėshtė i pabere. Po kjo e ka vendin te humori. Nuk kishin nevoje te dinin, por e pershkruajne si drite-xixellonje. Po ky liber (edhe ai tjetri ) jane klibra kashe e lashe , o djal. Nuk ka ajet as sure qe nuk eshte kashe e lashe. O ju....qe nuk besuat se toka eshte krijuar para 4.6 miliarde vjetesh, kurse "njeriu "australopithecus( lloji i par ne dy kembe) formohet/ krijohet para 4.2 milion vjetesh e mos te flasim per homo neanderthalensis., kurse llojet tjera kan ekzistuar me qindra milione vjetesh me par.

Kombi mbi te gjitha

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Per ty djali i Gostivarit nuk se ēka te them? Ti fjalen zanafille a e kupton?

Iliria,nuk kuptoj nje gje........si e ke paciencen e duhur qe te merresh me ca libra koti mer jaho.......
    dhe me ca haruna
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tė dhėna mbi rruzullin tokesor.
    Nga elda nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 27-02-2016, 13:26
  2. Rreth Dinosaureve-kane egzistuar me te vertete...?
    Nga Action nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 30-06-2009, 05:17
  3. Evolucioni! Realitet apo njė Pėrrallė e shėmtuar!
    Nga Akus nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 21-08-2008, 08:16
  4. GJUNJEZIMI I EVOLUCIONIT..Per ata qe kane durim!
    Nga Miremengjes nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 25-12-2006, 03:56
  5. Tė dhėnat fosile hedhin poshtė evolucionin
    Nga monarku nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 10:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •