Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 49
    i/e larguar Maska e Honezmi
    Anëtarësuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    O Ilirija ePara
    Po ata qe luftuan per universitetin ne Maqedoni cfar feje kishin?
    C'far beri komuniteti i (krishtere shqiptar) per ngritjen e universitetit?(hodhi ndonje pushke)
    Ke ndonje fakte te me japesh per keto dy pyetjet,
    Jo per ndonje gje, po po te shikoshe nenteksin e disave ketu, dele sikur Komuniteti Musliman Shqiptar i Maqedonise vetem e ka "renuar" shqiptarizmin!

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Me sa e di komuniteti shqiptar nuk eshte i ndare ne ate musliman e te krishtere. Politikan te te gjitha feve por jo si perfaqsuese te fese kan ngrit zerin etj per te drejtat e shqiptarve ne shkollim.Kan ber negociata me perfaqsuesit maqedonas per keto gjera.
    Une thash te verteten, por disa nga ju jetoni ne iluzion dhe nuk eshifni realitetin.
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Postuar më parë nga Honezmi
    O Ilirija ePara
    Po ata qe luftuan per universitetin ne Maqedoni cfar feje kishin?
    C'far beri komuniteti i (krishtere shqiptar) per ngritjen e universitetit?(hodhi ndonje pushke)
    Ke ndonje fakte te me japesh per keto dy pyetjet,
    Jo per ndonje gje, po po te shikoshe nenteksin e disave ketu, dele sikur Komuniteti Musliman Shqiptar i Maqedonise vetem e ka "renuar" shqiptarizmin!
    Honeizmi,

Mesa kuptoj une, titulli i temes ishte "pse jane kaq fetar SHQIPTARET e maqedonise." Un u pergjigja duke thene qe ishte per shkak te kercenimit sllavo-grek kundra identitetit te tyre. Tani kerkoni qe te ndani fjalen shqiptaret tek komunitete te ndryshme sipas fese. Mesa kam pare une nga jeta ne mesin e shqiptareve, kudo qe jemi gjindur, ne festa, ne dasma, ne varrime, etj. askush nuk u ngrit dhe thirri "KOMUNITETI MUSLIMAN NE KETE ANE, KOMUNITETI I KRISHTERE NE ANEN TJERER" por te gjithe u ulen ne te njejten sofer. Me vjen keq se eshte e vertete qe kemi fanatike ne mesin tone, dhe shumica jane muslimane, por kjo nuk do te thote qe mbare populli shqiptar i Maqedonise jane fanatike islamiste. E them qe kemi fanatike me teper muslimane sesa te tjere se po te shikosh temat, shumica e nenshkrimeve ne gjuhe te huaja jane ato arabe. Nuk kam pare akoma nenshkrime ne serbisht apo greqisht, por kam pare mjaft ne arabisht. Ma thote mendja se tek nje teme me titull apo me pershendetje serbe apo greke, reagimi jot do te ishte shume i ashper (dhe me vend), por jeni mese te qete dhe pasive kur shkruhen ketu parullat e shemtuara arabe.

Shendet,

I

Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Nga AsgjeSikurDielli

Këtu nje korrigjim te vogel qe ka te beje me logjiken. Muslimanet nder shqiptare jane me shume se 80% nese i llogarit shqiptaret ne teresi, me Kosove, Shqiperi, Iliride, Mal te Zi, etj.

Nuk e di nese korrigjimi ishte i nevojshem sepse nuk permbante ndonje shifer mesazhi im. Megjithate me ben pershtypje shifra jote, pra 85% e muslimaneve ne trojet shqiptare. Do te doja te dija se ku e bazon nje shifer te tille, pra ne cilin interpretim te fjales musliman? Musliman nga titulli? Apo Musliman ne interpretimin arab te fjales, pra praktikues te islamit? Mendoj qe ne kete interpretim te dyte (nga eksperienca) dhe te vertete te fjales musliman ajo shifra jote e fryre bie nga 85% tek 5% - 10% te popullsise shqiptare.

NUK ka MUNDESI qe 80 - 85% apo shumica te jene me fanatike se 10-15% kur dihet se fanatiket dhe fundimentalistet jane gjithmone ata qe nuk kane fuqi dmth shifra te medha. Ne kete rast, feja me e perhapur dhe dominante nder shqiptare eshte Muslimanizmi dhe keshtu do jete edhe nje kohe te gjate, qe automatikisht e perjashton mundesine e qenies se shqiptareve muslimane fanatike. Perkunderazi, te krishteret dhe orthodokset qe nuk kane ndonje ze te fuqishem ne proporcionin fetar te shqiptareve, jane fanatiket dhe fundimentalistet.

Kur flet per fuqine muslimane e cila sipas teje nuk lejon fanatizem ne mesin e tyre, per cilen fuqi muslimane shqiptare e keni fjalen? A mund te tregosh disa aspekte te kesaj "fuqie"?

"Nese dikush ka nenshkrim ne gjuhe arabe dmth qenka fanatik simbas teje. Dmth une qe kam nenshkrim ne gjuhen angleze, jam fanatik i krishtere apo jo? Anglia megjithate, vend i krishtere eshte. "

Nese jeton ne Angli apo ne nje vend ku gjuha e folur eshte ajo Angleze, sigurisht qe nenshkrimi ne ate gjuhe nuk eshte per ndonje shkak fetar. Por me trego te lutem numrin e atyre me nenshkrime arabe qe jetojne ne shtete Arabe. Pra egzistenca e ketyre nenshkrimeve eshte thjesht fetare fanatike.

Nuk kam pare, degjuar, lexuar, shikuar, etj etj. t'na kene bere ndonje gje te keqe arabet. Nuk kam dije t'na kene masakruar, vrare, prere etj. arabet, per dallim me shkijet dhe greket. Eshte ne elementin njerezoz t'mos doje ate qe e masakron dhe e vran, prandaj nese dikush reagon ne pershendetjet serbe dhe greke (si ke te pakta as ne forum) e nuk reagon ne ato arabe (per te cilat nuk ka asnje nevoje humane, drejtesie apo thjeshte irritimi) ti nuk duhet ta perdoresh ate si argument, se po na shet sihariqe ketu.

Nganjehere nuk eshte ajo qe ke pare, apo ajo qe ke degjuar ne jete, nganjehere jane ato qe ke zgjedhur per te pare dhe per te degjuar. Ne kete rast, sic duket qarte, ke zgjedhur mospranimin e faktit te masakrimit masiv te popullsise shqiptare gjate sulmeve turke. Turqia, e mbeshtetur nga idete islamike/nacionaliste arabe ka kryer disa nga masakrat me te egra te historise. Eksodi me i madh i popullsise shqiptare ne histori ishte gjate kesaj lufte ne krye te se ciles ishte kurani, kushtetuta arabe per nje shoqeri islamike. Por sic thashe mesiper, nuk eshte se nuk ke lexuar, nuk ke pare, nuk ke degjuar, sic shkruan ti, por eshte sepse ke ZGJEDHUR te mos pranosh historine e pergjakur te islamit ne shqiperi.

Mund te tregosh qe vete Muhamedi dhe bandat e tij arabe nuk kryen masakra ne shqiperi, sepse feja e tij erdhi atje shekuj mbas vdekjes se tij, por muhamedi dhe bandat e tij arabe kane masakruar, prere, vrare, perdhunuar, gjate gjithe fushatave te tyre luftarake. Ato shtete qe ti i ke quajtur arabe ne nje mesazh tjeter, ato nuk kane qene te gjitha arabe. Nese ke ndonje njohuri me historine e rajonit, do te shikosh qe ato u bene arabe vetem mbas pushtimit me lufte dhe sundimit me ane te fese islame. Tashme te gjitha flasin nje gjuhe, kane pothuajse te njejten kulture, ate arabe, dhe e vetmja gje qe u ka mbetur si shenja te egzistences se kutlures se tyre unike jane monumentet e lashta te ndertuara shekuj para pushtimit islamik.

Sa per historine greko-sllave, krimet e tyre kundra popullit shqiptar, i kam pare, i kam lexuar, i kam kuptuar dhe pranuar ata si armiq te rrezikshem te kombit dhe nuk kam zgjedhur te pretendoj qe gjoja ato nuk jane te verteta. Un personalisht kam lindur ne veri, ne kufi me sllavet, ne nje familje qe ishin katolike(une nuk jam besimtar) dhe se shtepia jone eshte djegur 8 here gjate historise jo te larget nga shkijet, dhe 8 here e kemi ndertuar ate ne po te njejtin vend sepse vdekja aty ishte me e mire sesa largimi dhe leshimi i tokes tek sllavet.

Per te thene se nje fe eshte levizje nacionale e nje populli apo gadishulli te caktuar (ne kete rast arab) duhet te kesh pergatitje dhe gjithsesi edhe kapacitet me te larte. Me keto qe i thua ti, dhe me fjalet kontradiktore, te duhen edhe nja 1400 vjet per t'ja mbushur mendjen ndonjerit me keto gjera.

A mund te me tregosh vetem nje pjese te vogel te atyre qe kam thene une, dhe disa fjale "kontradiktore" nga une ne lidhje me fene islame te themeluar si levizje nacionaliste arabe te cilat sipas teje jane kontradiktore apo nuk mbeshteten nga faktet historike? Do te ishte mire kur shkruajme te jemi me specifike sepse nuk di si ti pergjigjem kesaj te fundit pa ndonje reference specifike nga ana jote. Pra nuk ke ndonje argument te pregaditur dhe me "kapacitet te larte" ketu. Nese e ke fjalen per ato te shkruajtura pikerisht ne kete teme, ato i kam bazuar tek tema Feja dhe Civilizimi ku faktet historike i ke te permbledhura.

Pergjigja ime per honeizmin ishte ne kundershtim te idese qe duhet te ndahet populli shqiptar ne komunitete islame e te krishtera. Por me shkrimin tend, me sygjerimin e "fuqise" islame mbi te tjeret ne trojet shqiptare me duket se ti e mbeshtet nje ide te tille. Nga eksperienca ime sic kam thene mesiper, nuk kam pare qe realiteti i historise e mbeshtet idene e 'KOMUNITETEVE ISLAME E TE KRISHTERA" ne trojet Shqiptare. Megjithate, une po e perfundoj me nje thenje te Vaso Pashes.

Mos shikoni kisha e xhamia
    Feja e Shqiptarit eshte Shqiptaria

I

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Shumë temë e qëlluar edhe kjo

Edhe unë jam shprehur disa herë në shumë tema lidhur me fetë e shqiptarëve dhe më konkretisht me këtë problem.
    Unë jam nga Prishtina, dhe nuk jam fetar fare pra nuk i besoj asnjë feje por i besoj Zotit.
    Lidhur me fetë kryesore që gjenden ndër shqiptar kemi dy atë krishtere (ortodokse e katolike) dhe myslimane (bektashe e islame), dhe përderisa feja e krishtere është një fe univerzale pasi që ajo mund të mbahet nga çfarëdo kombi dhe nuk është shpikur vetëm për një komb siç është rasti me hebrejtë e islamët.
    Ata që besojnë hebraishten janë israelit e ata që besojnë islamin janë arab, kurse ata që besojnë krishtin mund të jenë shqiptar, italian, gjerman, skandinav, francez etj etj. Po ti thuash një të huaji se je myslim, menjëherë do të pyes se nga cili vend i lindje së afërme jeni dhe do ju konsideroj arab, kurse po i thatë i krishterë menjëherë do ju konsideroj si europian dhe do ju pyes për kombin tuaj, pra është një fe shumëkombëshe.
    Në Kuran shkruhet kështu
    Ty Muhamed kur të pyesin (izraelitët) për librin thuaju se juve Zoti ju ka dërguar një libër, dhe kështu sikur juve edhe neve na ka dërguar një, sepse Zoti i dërgon çdo populli nga një libër të tillë.
    Pra, ky libër është univerzal për popullin arab, dhe ne siç e dijmë të gjithë nuk jemi arab pamvarësisht lidhjeve gjeografike e historike që mund ti kemi me këtë popull që nga kohët e lashta (Troja etj etj), prandaj edhe është duke u bërë konvertimi i shqiptarëve në të gjitha trojet shqiptare në të krishterë apo thjeshtë vetëm duke braktisur këtë fe, dhe ne të gjithë së bashku duhet të bëjmë çmos që ky proces i nisur të bëhet me hapa sa më të shpejtë për të mirën dhe interesat tona kombëtare etj etj.
    Njëkohësisht me të, neve duhet që ta pastrojmë Kishën Ortdokse Shqiptare nga grekofilët, duke filluar nga Janullatosi dhe gjithë tjerët që nuk i plotësojnë kushtet dhe kriteret kombëtare dhe në të të kemi shqiptar me gjak, zemër etj etj
    Kisha katolike shqiptare nuk ka ndonjë problem të natyrës së tillë e as ajo protestante apo ungjillore.

Përshëndetje
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-03-2003
    Vendndodhja
    gjenev
    Postime
    43
    ju pershendes te gjithve,dua te them evropa eshte nje germadhe me perlplot krime ,ku gjate ter historise krimet me te medhaja ne njerzim jane ber prej kesaje evrope.duke filluare cysh prej kohes se sklaverimit dhe kanibalizmi eshte prej kesaj evrope se kur evropjanet lundronin me anije ne deti dhe humbnin drejtimin ne deti per shkak mungeses se ushqimit fillonin per ti ngrene sklavet qe kishin ne anije pastaje luftrat zakonishte jane ber prej evropjaneve gjer me tani.dhe ju kisha lutur mos te mburremi shume me ket evrope kriminele se edhe sot ndodhin shume gjera ce behen prej kesaj evrope ne dem te popujve tjere.dhe te gjithve shqiptarve me fe muslimane ju kisha lutur mos te bjen pre e propagandes arabe dhe te leshojne mjekrra se koti dhe ti veshin femrat me te zeza se kjo nuk ndikon asgje te allahu por vepra dhe zemra e tije do shiqohet e jo mjekrra e veshja ne te zeza se keto gjera jane dalur thjeshte nga njerzit e jo nga zoti.dhe feja me kombin nuk ben kursesi te perzihet,dhe nese vllezrit tane ne maqedoni kane fene muslimane kjo nuk don te thote se duhet keto te ndrrojne fene por te vazhdojne ta zbatojne por jo ne menyre radikale sikur ne disa shtete arabe.
    fytyrat jane hapur

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-03-2003
    Vendndodhja
    gjenev
    Postime
    43
    sa i perket ndrrimit te fese sic thoni ju zotri dodoni une nuk jame dakorde aspake se nese duhet te ndrrohet feja ajo duhet te behet nga vetvetja e njeriut cka kerkon dhe si e pranon ai ate religjion por jo mor burre per shkak te interesave se po te bejme keshtu ateher pas ca viteve prape ndoshta duhet te kthehen njerzit ne religjion tjeter se nuk i dihet kurr botes .por mundemi te themi qe shume arabe qe bejne propagande ketu tek ne sa me pare ti largojme dhe poashtu tek kisha sa me pare te largohen ato grekofil dhe seminare tjere se sot kemi njerez te shkolluare sa te duashe per keso gjerash dhe prandaj nuk na duhen neve keto njerez.
    fytyrat jane hapur

Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Ka nje problem me ato qe thua ti Dini dhe ato qe shpesh degjoj vecanarisht nga disa muslimane. Pra ajo ideja qe Evropa ne vecanti na qenka nje kontinent krimesh dhe kontinentet e tjera (kryesisht aziatiket) na qenkan te miret e botes. Problemi i pare vjen nga fakti se Evropa sic duket nga vendndodhja juaj eshte kontinenti i zgjedhur per ju si vendbanim. Problemi i dyte vjen nga fakti qe kur flet per Evropen ne pergjithsi, ti nuk flet per nje komb, por per nje rrace te ciles me sa di une edhe Shqiptaret i takojne. Pra po mundoheni per te ngritur rracat e tjera mbi ate te popujve te Evropes duke perfshire popullin shqiptar. Eshte e njejte sikur te shkosh ne Tirane dhe te predikosh se na qenkan jevgjit nje rrace me e ndershme dhe me e mire sesa te bardhit. Nuk e di qe kur na u bene te zinjte, qofshin ata te rerave (arabet) apo te xhunglave, nje rrace me e mire sesa rraca jone dhe nese kjo eshte e vertete, perse atehere nuk i ke zgjedhur ata si njerez ne mesin e te cileve jeton ti dhe familja jote?

I

raku
    i/e ftuar
    dini2,

jam dakort me postin e dyte qe shkruajte por me te parin jam ne kundershtim te plote.
    evropa eshte kontinenti me i civilizuar ne bote dhe pike.civilizimi i botes vjen nga kontinenti yne.
    cfare kulture kane amerika qendrore,veriore,jugore ?
    cfare kulture kane kenya,afrika e jugut,liberia,senegali?
    cfare kulture ka australia?
    me perjashtim te azise dhe lindjes se mesme ,gati e gjithe bota e ka prejardhjen e kultures se saj nga evropa!
    ky eshte fakt dhe ne si evropiane jemi shume krenar per kete.
    evropa eshte padiskutim kontinenti me intelektual i botes sepse njerezit me te famshem dhe me te zgjuar kane ardhur pikerisht nga ky kontinent.
    ne kemi kulturen dhe vlerat tona kombetare qe jane pjese e madhe e historise se kontinentit tone dhe ne asnje menyre nuk duhet ti ngaterrojme me besime dhe teori fetare qe vijne nga lindja e mesme dhe qe jane ne mosperputhje te plote me civilizimin e shqiptareve si evropiane ne pergjithesi.
    e perseris se nuk po kerkoj qe te zhduket ose te mos praktikohet feja islame ne trojet shqiptare por te mos prezihet dhe te mos ngaterrohet me kulturen dhe vlerat tona kombetare.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Rakku unë po kërkoj që edhe të zhduket e të mos praktikohet fare në trojet shqiptare, sepse feja islame është fe kombëtare arabe kurse ne nuk jemi të tillë. Pak ka rëndësi se a ata shqiptar ish besimtar të fesë islame pranojnë fe tjetër apo jo apo fenë të cilën do ta pranojnë, por ashtu siç edhe është duke u bërë gjithë kohën pra konvertimi i shqiptarëve që i besojnë fesë islame në fe tjera (jo vetëm në Shqipërinë e sotme të cunguar por edhe në gjitha trojet shqiptare), duhet që kjo të bëhet sa më shpejt pra me hapa sa më të shpejt.

Përshëndetje
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  2. Maqedonia e moçme dhe ajo e sotmja
    Nga fehim në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-03-2009, 15:03
  3. Drejt shqiptarizimit te hierarkise fetare
    Nga copy & paste në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 12:12
  4. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-11-2005, 12:33
  5. Toleranca fetare apo papergjegjshmeri?-nga Pirro Misha
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-01-2003, 07:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •