Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 49
    in bocca al lupo Maska e Leila
    Anëtarësuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Rakku, ku qenka kjo se do iki ta rrah fare!!!
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

raku
    i/e ftuar
    nuk ja vlen shpirti.

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Kane jetuar gjithnje nen kercenimin e sllaveve dhe te grekeve shqiptaret e Maqedonise. Duke patur parasysh rrezikun e humbjes se identitetit, veprimi kryesor ka qene forcimi i nje feje qe ishte e ndryshme nga ajo e sllaveve dhe e grekeve. Ngjarjet e fundit tregojne qarte nje realitet te tille ne Maqedoni. Te drejtat e tyre ishin pothuajse zero.

Gjate procesit, per fat te keq, ndoshta edhe kane kaluar ne fanatizem islamik, ku nacionalizmi arab rrezikon identitetin dhe eshte po aq i rrezikshem sa te tjeret. Pra eshte si i thone nje fjales ketu ne Amerike ata ishin "between a rock and a hard place." Por nuk duhet te urrehen per nje gje te tille, por tu tregohet qe nacionalizmi arab nuk eshte pergjigje per ate serb apo grek. Eshte nacionalizmi dhe identiteti shqiptar pergjigja dhe e vetmja rruge per shpetimin e identitetit. Gjuha e tyre eshte Shqipja, gjuha e ilireve te lashte, dhe ajo nuk ka te beje me araben, serben, apo greken.

Duhet kuptuar qe te qenurit musliman nuk e rrit aspak nivelin e te qenurit shqiptar sic pretendohet ketu. Madje natyra e vete fese islame si levizje nacionaliste arabe, kerkon zevendesimin e kultures se nje kombi me kulturen arabe. Shikoni shembujt e civilizimeve te pushtuara qe nga Egjypti gjer ne Siri. Qe nga menyra e veshjes, gjer tek menyra e te folurit, islami kerkon qe ato te kthehen ne arabisht. Kur shkon ne trojet shqiptare dhe degjon nje hoxhe qe ulerin ne arabisht, pyetja e pare qe te vjen tek mendja eshte "c'fare ka ky gomar te beje me kulturen tone?" Po te kishim nje prift qe ulerin ne serbisht apo greqisht, e njejta pytje do te behej apo jo?

Shendet,

I

paqe dhe dashuri
    Anëtarësuar
    23-12-2002
    Vendndodhja
    diku afer ketu
    Postime
    35
    Selam
    I parashtroj gjithashtu nje pyetje rakkut: Si do te kishe vepruar ti per motren tende (ortodokse)po ta lipte ndonje musliman per martese,a do ta kishe lejuar qe ajo te martohet me at?

Per ket une edhe do te mundohem te pergjigjem se pse motrat tona muslimane nuk u lejohet te mertohen me jo musliman ,arsyeja asht kjo:
    Burrit musliman i lejohet te martohet me jomuslimane sepse muslimanet e besojne Muhammedin si te derguar ,por e besojne gjithashtu edhe Isain(Jezusin)si pejgamber ,ndersa muslimanes nuk i lejohet te martohem me jomusliman ,pershkak se ai nuk i beson te dyjat keto qe i thash ,e keshtu nuk mundet te jetoj ,ne keto kushte ,pershkak se ai pastaj nuk do ti kishte lejuar asaj qe ta fal namazin me rregull ,e disa gjera tjera ,ndersa muslimani ,i lejon te gjitha detyrat fetare ti kryej me rregull jomuslimanes .
    Kjo qe thash vlen vetem per Idhtaret e librit (krishteret ,jehudit)e per fet tjera assesi.
    Une besoj se kjo ka qen arsyeja se pse ajo motra jon ka then ashtu ,e nuk ka pas per qellim ndonje fare pune tjeter.
    Selam ,me respekt
    [COLOR=Lime]Selamualejkum ,Allahu na meshirofte me meshiren e Tij te madhe ...

raku
    i/e ftuar
    vazhdojne te dalin njerez si usama duke dhene komente antishqiptare.kur them une qe njerez te tille ekzistojne ne numer te madh ju nuk me besoni.
    ti pergjigjesha pyetjes tende usama,nqs ajo ishte shqiptare nuk ka rendesi kujt feje i perkiste myslimane,ortodokse,katolike,budiste,indiane ca do lloji.rendesi ka te ishte shqiptare dhe te fliste shqip dhe ti te kishte vlerat dhe kulturen shqiptare.

Me zemër në Shqipëri Maska e bond james
    Anëtarësuar
    15-03-2003
    Vendndodhja
    shtet i bukur por jo si mëmëdheu
    Postime
    74
    O zotërinjë më duket se metëverteti diçka sështë në rregull me ju sidomos me rakkun dhe ilirin88,
    Më shume se e vërtetë se feja e shqiptarit është shqiptaria por ore rrakku besom se në shqipëri shumë pak patriotë kam parë o zotërote, dhe nëse mendon se në shqipëri i gjen nacionalistat shqiptarë o shoku mashtrohesh se sidomos aty në shqipëri JO GJITHË, sju hante palla për komb por vetëm e vetëm për lek e leri ti ato pallavra se ne qenkemi të maqedonisë fanatikë mysliman e ju qenkeni shqiptarë të vërtetë, e se njeh vehten se çfarë kombi je se, me at simbas teje ne duhet të jemi të gjithë të krishterë që europa të na pranoje në gjirin e saj, më fal po pse spo flet për shiptarët që e kanë ndërue jo vetëm konfesionin në greqi por edhe kombësinë janë bëre grek shumica e shqiptarëve që janë atje e për ato ty stë intereson apo, se je në ndonji sektë krishtere ku ju pagujnë mirë dhe mundoheni me i krishterizue gjithë shqiptaret që sjenë krishterë, më fal po më duket se metëverteti ske aq dituri sa pretendon të kesh, në shqipëri mbas 50 vjetë komunizëm edhe ata shqiparë që janë krishterë jo që kanë ndenja krishter por siç thonte njeni por çke mor kjo modë është në shqipri kryq me mbajtun edhe pse jam mysliman sështë gjë kjo. shikoje se sa kanë dituri dhe sentiment në aspektin rreligjioz(shumica shpreheshin kështu), por prap sja zura për të madhe e drejta e tij ishte të bëje sipas tij
    përshëndetje
    :^Globi

raku
    i/e ftuar
    une jam patriot qe nuk me intereson asnje fe.ata shqiptare qe shkojne ne greqi dhe ndryshojne emrin jane tradhtare dhe nuk duhen lejuar kurre te hyne ne token shqiptare.ata jane bashke me pirro dhimen dhe luan shabanin etj jane llumi i vendit tone.te pyes une ty james bond ca mendon per ate qe shkruajti me siper usama qe na u prezantua ne arabisht neve ketu ne forumin shqiptar dhe qe vertetoi ate qe une dua tju vertetoj juve.ca mendimi ke ti per ate ,eh?

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Me sa di une trojet shqiptare te Maqedonise jane 99.99%te fese muslimane. Kete e kan bere rrethanat, ata ishin te paret qe hyne nene "administraten" otomane. Keta nuk kan pasur rast te njofein se afermi fete tjera e sidomos jo shqiptaret te feve tjera.
    Keta te gjitha fete i kan pare si ate te armiqeve sllavo-maqedon dhe nga kjo jane bere me fanatik se tjeret. Kjo nuk eshte e cuditshme. As ne tere Maqedonine nuk jane te njejte.Keso raste ekstremesh ka ma se shumti ne trekendshin Tetove-Shkup-Kumanove, te tjeret kan shume dallim nga keta.Une kam vizituar te gjitha trojet shqiptare pervec Çamerise dhe kete e flas nga ajo qe kam par.
    Po ju them se ekstrem ose fundamentalist nuk eshte ai q eshkon ne xhami ose kishe, por eshte ai i cili i ofendon te tjert, i shan , perdore dhunen per te binde diken se vec feja e tij eshte ajo e Perendise, kercenon te tjerve nese nuk veprojne ashtu si e kerkon feja. Une jam ai qe besoj ne fuqi natyrore dhe jo ne fe, fene e ka cpikur njerzit ne ate kohe kur nuk kapas ligje dhe ne kete menyre mundoheshin ti frikesojne njerzit nga dickafi(se njerzit ishin si egersira, per fat te keq edhe sod ka asis njerzish).
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 21-06-2003 më 03:15
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

raku
    i/e ftuar
    cfare pergjigje te pres nga ty une o studenti blu?
    ti je myslimani me i devotshem ne kete forum.o harrova,ti gjithashtu vjen nga maqedonia.pergjigju temes ne menyre te asnjeaneshme !!!!

dEaD rAceR Maska e unreal
    Anëtarësuar
    02-04-2003
    Postime
    528
    Kete gje e ka ndihmuar dhe finansuar shume shteti i dikurshem qe quhej jugosllavi.
    Politika sllave ka qene e dredhte,e sh-kerdhyer shume,ne njeren ane lejohej xhamia,por ndalohej shkolla,ne anen tjeter lejohej "shkolla" por ishte e ndaluar te perdoret gjuha!
    P.sh. kryeqytetit te Maqedonise eshte duhur ti thuhet Skopje,ne vend te shqiptimit Shkupi,ky eshte vetem nje nga 1 milion shembuj tjere!

Sot shume shqiptare ndiejn se jan me te afert me popullin turk dhe arab,sesa me bashkekombasit e tyre me perkatsi fetare katolike/ortodokse!

take your time...but hurry up!

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 13-12-2010, 10:02
  2. Maqedonia e moçme dhe ajo e sotmja
    Nga fehim në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-03-2009, 15:03
  3. Drejt shqiptarizimit te hierarkise fetare
    Nga copy & paste në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-01-2006, 12:12
  4. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-11-2005, 12:33
  5. Toleranca fetare apo papergjegjshmeri?-nga Pirro Misha
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 11-01-2003, 07:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •