Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16
    Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Zilia eshte dy llojesh e mire dhe e keqe
    Persa i perket asaj qe eshte e mire sqarohet ne nje hadith te Muhamedit a.s ku thote Nuk lejohet zilia vetem se ne dy raste kur nje person ka pasuri dhe e shpenzon per mire (ne ndihme te varfereve etj vepra bamiresie}dhe nje person i cili ka dituri dhe ia shperndan kete te tjereve." Ketu eshte kuptimi qe njeriu behet ziliqar ne te mire pra ai deshiron qe edhe ai ti bente keto pune te mire .Si thoni ka te tille njerez ne forum:P.E dyta eshte Zilia e keqe ku Muhamedi a.s thote "Zilia i fshin punet e mira ashtu si zjarri drute" pra ne perkufizim ajo eshte Te deshirosh per personin tjeter qe ti largohet dicka e mire qe ai e ka dhe te vije ty.
    Zilia e njerezve ndonjehere eshte shkak i cili i sjell njeriut fatkeqesi psh kur njeriu shikon dicka me sy ziliqar ai e merr ne mesysh thuhet, dhe kjo eshte force ose rreze e dale prej shpirtit ziliqar ose te keq. Prandaj duhet me thene fjalen Mashallah e cila perkthehet cka do Zoti behet pra ti kenaqesh me caktimin e Zotit qe ka caktuar per ate person qe ka te miren dhe per veten tende qe se ke ate miresi.Por syri ziliqar eshte aq i keq sa qe e fut njeriun ne varr ose e semur kafshen.Per kete eshte nje hadith ku thote Muhamedi a.s "Syri(me ziliqar) e fut njeriun ne varr..."
    per me shume se si te ruhemi nga zilia dhe njerzit qe e posedojne ate lexoni kete temen
    kliko dy here ketu
    http://www.forumishqiptar.com/showth...threadid=19578
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Klevis2000 : 22-08-2003 mė 05:51

e panjohura Maska e *Ema*
    Anėtarėsuar
    17-08-2003
    Vendndodhja
    rruga e pyllit
    Postime
    111
    nuk ka rendesi se cfare thuhet ne teori, zilia eshte nje ndienje si gjithe te tjerat. Shpesh eshte e pamundur te besh pa te... Sidoqofte ka caste te caktuara kur zilia nuk eshte e pershtateshme, dhe duhet mbajtur nen kontroll.

Kam pasur nje goce ne shkolle dhe te dyja e kishim shume zili njera tjeren, ose inat mund te them. Kur kujtohem them se mbase nuk do te kisha bere shume gjera nese nuk do te kisha konkuruar marezisht me te!
    Encompassed in a love so profound,
    incomparable to all he has known.
    Propelled into this wondrous whirlwind,
    his heart understands she is his alone.

.:.ClaSSy.:. Maska e GoDDeSS
    Anėtarėsuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    Detroit, MI
    Postime
    690
    zilia eshte gje e jetes..ska jete pa zili...te gjithe e kemi edhe pse jo te gjithe e pranojme ket gje!
    And all I can taste is this moment
    And all I can breathe is your life

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Te thuash per dike " e kam zili" nuk do te thote qe ta urresh apo t'i besh keq. Ndersa kur ke ndjesi te tille, eshte tjeter situate.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mina : 29-08-2003 mė 05:02
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

E Lirė! Maska e KaLTerSi
    Anėtarėsuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Ata qe thone nuk kan zili u dyshoj sinqeritetin ose korrektesine e perkufizimit te kesaj fjale.
    Te kesh zili eshte normale, eshte natyrale, eshte humane.
    Personalisht kam zili, kam zili atributet pozitive tek te tjeret qe nuk jane shume te theksuara ne karakterin tim sic eshte korrektesia, ter jeten kam vrapuar, rropatem e tera te jem ne kohe per diku por eshte e kote, vone qe vone do jem; kam zili njerezit e organizuar qe planifikojne itinerarin e tyre, historikisht planifikimet nuk me kane dale; kam zili njerezit e forte menderisht qe kur vendosin te bejne dicka nuk kan kthim mbrapa, mua me ndodh qe dhe behem pishman...etj etj, ne kete kuptim te fjales ndjej zili.
    Toleranca, eleksiri i lirisė.

~*SoMeOne's LiL SuGar*~ Maska e sweet_babe
    Anėtarėsuar
    09-08-2004
    Vendndodhja
    ~*Ne endrrat e Mia dhe te Tuat...*~
    Postime
    503
    Tani zili edhe duhet pasur se te shtyn perpara te rregullosh jeten por aman jo e tepruar se te cmend pastaj.
    ~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •