Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 30
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215
    Dua tė shkruaj sė pari disa rreshta nė lidhje me tekstin e Rakkut, pastaj do tė bėj disa komente rreth tekstit tė Redit.
    Rakku, ju keni thyer njė derė tė hapur kur ju shkruani pėr Greqinė dhe grekėt. Jam nė dijeni tė plotė pėr politikėn raciste dhe antishqiptare greke dhe pėr perfiditetin e shtetit dhe kishės ortodokse nė kombinim nė Greqi. Fatkeqsisht ju nuk keni lexuar me kujdes polemikėn time me Olsenin nė kėtė cėshtje. Nuk ju qortoj - ėshtė gati e pamundur tė lexosh cdo shkrim nė Forumin Shqiptar! Ju duhet tė merrni pak kohė pėr tė lexuar kėtė shkėmbim mendimesh nėn rubrikėn "Racizmi shqiptar....".
    Rreth mendimeve tė Julianit dua tė ju rekomandoj tė lexoni profilin e tij ku ai shkruan: "Jetoj nė Finlandė. Nuk mė pėlqen, ėshtė vendi i pijanecėve, budallejve nga jeta perfekte." Ky ėshtė opinioni i Julianit, dhe megjithėse unė kuptoj se ai po takohet me finlandezė tė nivelit tė ulėt, e kundėrshtoj. Opinioni i tij ėshtė plotėsisht subjektiv dhe nuk duhet tė merret si e vėrteta objektive. - Dhe dua tė theksoj: AS MENDIMET E MIA PĖR FINLANDĖN DHE GREQINĖ DUHET TĖ SHIHEN SI TĖ VĖRTETA OBJEKTIVE. Unė po shkruaj vetėm pėr vėzhgimet e mia subjektive. Askush nuk duhet tė besojė se as Juliani as Ullmari tregon objektivisht pėr kėto vende dhe popuj. Cdo gjė varet nga rrethanat dhe nga pozita jonė, qoftė si refugjat, qoftė si turist qė shoqėrohet me njerėzit mė tė mirė tė vendit nė fjalė!
    Mė nė fund Rakku, jam plotėsisht dakord me ju pėrsa i pėrket politikės sė BE-sė. Ėshtė njė politikė e turpshme - cfarė bėri Evropa nė lidhje me problemet nė Bosnje dhe nė Kosovė?!
    Nuk ka nevojė pėr shumė komente - ne dimė pėr kėtė.
    Tani disa fjalė pėr tė komentuar rreth shkresės sė Redit. Mund tė them se Redi na bind me qartėsi, logjikė dhe sinqeritet. Dua tė ju pėrgėzoj pėr kėtė tekst nė tė cilėn ju pėrshkruani me mjeshtėri tipat e ndryshme tė shqiptarėve nė mėrgim. Dhe shqiptarėt mund tė krenohen pėr shumė gjėra, pėr mikpritjen, pėr bujarinė ndaj tė huajve dhe pėr faktin se shqiptarėt asnjėherė nuk kanė sulmuar popujtė e tjerė tė gadishullit ballkanik - kanė pėsuar ndėrhyrje brutale, luftėra, masakra - por vetė nuk kanė zaptuar territoret e tė tjerave. Edhe pėr politikėn e shqiptarėve ndaj cifutėve jam nė dijėni - bile kam pėrkthyer suedisht njė material pėr kėtė temė. Pėrkthimi im u shfrytėzua nė njė ekspozitė pėr "kurajė civile gjatė Luftės sė dytė botėrore" nė Stokholm. Unė isha i vetmi suedez me njohuri pėr sjelljet humane tė shqiptarėve nė kėtė rast!
    Njė herė tjetėr dua tė shkruaj dicka mbi temėn: "A mund tė mėsojnė shqiptarėt dicka nga rruga e popullit suedez prej skamjes e prapambetjes 150 vjet mė parė deri nė njė shoqėri moderne tė begatshme e demokratike?" Besoj se dicka mund tė ju interesojė, megjithėse parakushtet janė shumė tė ndryshme.
    Ullmar Qvick

olta
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    34

Proud to be Albanian

Cila ishte pyetja yuaj A je krenar se je shqiptar.Kjo nuk eshte pyetje qe lejon vend per diskutim.Te mos jesh krenar per vendin tend do te thote te mos kesh idenitet pra te mohosh eksistencen tende. There are two things you should be proud of ourself and your country.Se dyti shqiperia dhe shqipetaret kane aq shume gjera per te qene krenare sa gjithe vyrtytet dhe mbrkullite e kesaj bote te mara se bashku smund te kdrahasoheshin me vlerat tona.
    globi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-02-2003
    Vendndodhja
    Helsinki
    Postime
    32
    MIRMBREMA TE GJIHTEVE.
    Deshja te sqaroja pak Ullmarin se une nuk jam refugjat. Por jam i martuar me Finsk.Dhe nuk shoqerohem me shtresa te ulta por as te larta.Un jam 30 vjec nuk me jep shkas asgje ketu qe te ndryshoj nga 100% shqiptar.SEPSE ne finlande jeta eshte boshe,vetmi gjithandej,shume shume ftofet. Kam 2 vjet ne kete apartament vetem kur del dielli njeri vetem njeri komshi me buzeqesh,as njatjeta.Ne pune jemi 10 vete nuk ka as mirmengjes asgje.Njerzit e gruas duhet te bash poitment 3 muaj perpara per ti vizituar.Ti ofrosh nje birre shokut te punes te shikon shtrembur dhe ta kthen homo je,cfardo do prej meje.Vetmia i ka shnderruar ne kafshe te urta.A eshte normale te shkosh ne sauna me gruan,vjerrin,vjerren,kunatin,kunaten,shokun ,shoqen... ?A eshte normale qe vajza,djali,si ti mbushin te 18 te thot hajde q..u? Ose,ose te bjeri zezakun ke shpia dhe te thot ky eshte i dashuri im?Te vijne ne mengjez te pire tape me shenja nga qafa?Apo grate mos dijne te gatuajn?
    I dashur Ullmar ti i di keto gjera sepse ne Suedi eshte e njejta por une po shkruaj per ata qe lakmojn te vijn ne keto vende.
    Un me ty kemi ndryshime sepse ti tani vone po e ndjen veten shqiptar.Ka shume finlandeze qe kane vene ferexhe ketu.Sepse juve te skandinavise ju pelqen te ktheheni
    ndryshe. Dhe vetem alkoli ju ben ndryshe.Kur pijn alkol nuk i pushon goja,te nesrmen as njatjeta.Kjo pra eshte jeta e skandinavise.
    Pse ti nuk e more nje grua suedeze? Por more nje shqiptare qe di te gatuaj ushqim te mire,di si ti edukoje femijet,di si te sillet me burrin.... .
    Pse ti qe i thua vetes patriot,100% shqiptar,gruan shqiptare nuk e ke ndryshar emrin.Ta vesh GJergj,Alban,.... .
    Un jam shqiptar dhe i respektoj,i zbatoj dhe kurre nuk i harroj traditat tona.Ata jane nje virtyt i larte i jone.
    Qe ta keshe te qart une po pres pashaporten sepse nuk humbja kohen kot ketu ne Fin.Jeta gjalleria eshte atje poshte tek ne.
    Dhe dicka tjeter.Un kam jetuar ne Krete.Prinderit jetojn akoma atje.A di ti qe ne Hanja,RRethimno nuk lejojne as sot e kesaj dite shqiptare ne diskoteka,bare ku shkojne turiste?Sepse atje vijne skandinavezet dhe nuk lejn nate pa e nderruar nga nje te dashur.Dhe shqiptaret jane me don zhuanet.Greket behen xheloze dhe gjejn rastin kur pak ndahet Shqiptari nga femra.I shkojne femres dhe i thojne qe ai eshte shqiptare i rrezikshem,mos rri me ate... .(prandaj mos e ler vajzen mbasi ti kete mbushur te 18 te shkoj ne Greqi ose diku tjter)
    Shume u zgjata tani po e mbyll ju uroj te gjitheve naten e mire.
    Dhe ty shoku ose zoti Ullmar me co ndonje imel n.q.s vjen perseri ne Helsinki do ishte me mire te njiheshim nga afer.Ja kalofsh gezueshem me familjen dhe pac fat.
    PER NJE SHQIPERI SI EVROPA.

raku
    i/e ftuar
    shume interesante ajo qe the me siper ti julian!

ullmar qvick sic shikohet nga postet e mesiperme ,kuptohet qe eshte shume njeri intelektual dhe shprehet ne menyre te perkryer ne gjuhen shqipe.jam plotesisht dakort me arsyetimet qe ai mundohet te bej pasi shumica e ketyre arsyetimeve jane fakte konkrete.ai e veshtron boten ashtu sic duhet veshtruar.
    megjithate ,ti ullmar nuk e kupton ashtu sic duhet rracizmin antishqiptar qe ka populli grek dhe qeveria greke.ti nuk duhet te na qortosh neve shqiptareve rreth kesaj ceshtje por grekeve.i gjithe minoriteti grek qe jeton ne shqiperi i gezon te drejtat e te folurit greqisht dhe perhapjes se shkollave ne gjuhen greke.ne ,ne shqiperi i respektojme te drejtat e njeriut ndersa greket bejne te kunderten .camet e greqise nuk jane ne gjendje te flasin shqip ose te hapin shkolla ne gjuhen shqipe ne tokat qe ata dhe paraardhesit e tyre kane jetuar me shekuj.atyre nuk jane dhene tokat e tyre qe u perkasin per shkak te ligjit te luftes qe shqiperia ka pasur me greqine dhe ti akoma nuk vazhdon ta kuptosh rendesine e kesaj.keta jane te njejtet came qe ndihmuan ne pavaresine e shtetit grek ndaj perandorise osmane ,madje presidenti i pare ne historine greke vinte nga nje familje came.une dhe gjithe shqiptaret ne pergjithesi ,jemi per nje bashkejetese te afert me fqinjet tane por problemi eshte se fqinjet tane nuk jane per nje bashkejetese te tille.kjo ndodhi me serbine ,po ndodh tani me maqedonine dhe gjithmone ka ndodhur me greqine ,por ne nje nivel me te ulet se vendet e siperme.ky eshte ndryshimi me ballkanin dhe skandinavine.mentaliteti rracist ekziston ndaj vendeve fqinj akoma edhe tani ne hyrje te shekullit 21'.me fal qe dola jasht temes .
    une gjithmone kam qene patriot dhe e kam dashur dhe do vazhdoj ta dua me gjithe shpirt vendin tim,shqiperine.ai eshte vendi ku kane lindur prinderit e mi ,gjysherit dhe stergjysherit e mi dhe jam krenar qe jam shqiptar dhe evropian.une nuk duhet ta shpreh vetem me fjale atdhedashurine per vendin tim ,por edhe me vepra.kaq kisha.

pershendetje te gjitheve!!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215
    Julian, tungjatjeta. Vetėm disa fjalė si koment. Truri ėshtė njė pjesė i trupit njerėzor, zemra njė tjetėr. Ti je mjaft tendencioz nė pėrshkrimin e finlandezėve, por tė kuptoj. Do tė jap disa shembuj:

1. Jam kthyer nga Shqipėria, kjo ka ndodhur nė vitet 1994 dhe 1995. Mė kanė pėrcjellė deri nė aeroportin e Rinasit miqtė e mi shqiptar me lot nė sy. Lamtumirė e prekshme. Pastaj fluturimi.
    Po pres autobusin pėr nė qytetin tim. Jam nė qendrėn e autobusave tė Stokholmit. Komoditet, pastėrti .... por heshtje varri, qetėsi pa jetė. Po mbushem me trishtim. Ku janė shqiptarėt e mi, tė varfėr, duke luftuar pėr tė fituar njė kafshatė.... por aq tė gjallė janė!
    Po kėrkoj tė holla nga disa njerėz pėr tė bėrė telefonata. Po bėjmė kėmbimin dhe ata mė pyesin: Nga ku vjen ti? - Nga Shqipėria. - A janė shumė tė varfėr atje? - Po, tė varfėr por shumė miqėsor. - Po, shpresojmė se do tė vijnė edhe pėr ta ditė mė tė mira, komentojnė suedezėt nė qendrėn e autobusave.

2. Ka ndodhur nė vitin 1991. Ne ishim nė ishullin Öland, unė me gruan time tė atėhershme Helena, finlandeze, dhe vajzėn tonė Johanna. Kishim gjetur njė plazh tė mirė. Befasisht dėgjoj se si flitet shqip kudo rreth nesh. A jam bėrė i cmendur? mendoj unė gati me alarm. Nuk jam i cmendur. Fytyrat e tė rinjve dhe tė rejave rreth nesh janė tipike shqiptare. Jemi afėr njė kampi me refugjatė nga Kosova.
    Nė vizitėn e dytė na ftojnė tė vizitojnė banesat e tyre nė kamp. Njerėz tė pėrzemėrt, tė habitur se si njė suedez flet gjuhėn e tyre. Nė fund tė vizitės njė grua shqiptare merr njė lėkurė kundadhe dhe ia dhuron Helenės. Helena fillon tė qajė. Kėta njerėz tė pėrvuajtur duan tė tregojnė miqėsi dhe respekt me njė dhuratė tė tillė....
    Nė kohėn e Krishtlindjes fėmijėt e kėsaj familjeve erdhen pėr vizitė tek ne dhe kaluan dy javė nė shtėpinė tonė, ndėrsa nėna e tyre lindi fėmijėn e pestė nė maternitetin e qytetit Kalmar. Fėmijėt kishin bėrė njė udhėtim tė gjatė. Cdo gjė shkoi mirė.

Me kėta shembuj kam treguar 1. mungesėn e gjallėrisė nė vendet skandinave, trishtimin. 2. bujarinė e ish-bashkėshortes sime finlandeze nė marrėdhėniet me shqiptarėt. Shumė mikpritėse ajo fitoi respektin dhe admirimin e tyre. Mė vjen keq se disa gjėra jashtė kontrollin tonė na bėnin tė pamundur tė bashkėjetonim mė.

Kėshtu njė minus, njė plus, apo jo?
    Nė lidhje me banjėn (saunėn) finlandeze, normalisht burrat lahen sė pari, pastaj gratė. Disa e bėjnė pėrbashkėt, por sauna ėshtė e shenjtė, nuk lejohen veprime seksuale atje. Finlandezėt nė kėtė rast tolerojnė lakuriqėsinė e tė dy gjinive bashkė - por me dishiplinė. Pastaj, si nė cdo shoqėri, ekzistojnė njerėz me moral tė dobėt - nė Finlandė, nė Suedi, nė Shqipėri. Por dua tė kritikoj rreptė sjelljet e shumė turisteve nga vendet skandinave nė Evropėn e jugut - sillen si derra me alkool dhe me marrėdhėnie seksuale tė pafrenuara. Turp i madh!! Sikur lejohet kur janė "tė lirė" nė njė vend tė varfėr. Qenka liri e bukur!!
    Julian, pas tri vitesh nė vetmi gjeta gruan shqiptare, dhe ajo ėshtė mrekulli, me sjelljet mė tė mira. Por mos harro se jam jo vetėm 100% patriot shqiptar, jam edhe 100% patriot suedez, dhe nuk do tė ndėrroj emrin tim tė bukur nga vendi i vikingėve!
    Falemnderit pėr ftesė Julian. Por ndoshta do tė tė shoh njė ditė nė Elbasan ---- ku vajzat janė si sorkadhe dhe djemtė si petrita, Elbasan i bukur, Elbasan. .... Do tė pėrfundoj me edhe njė tregim tė vogėl nga Suedia. Isha vetėm nė njė mbrėmje me muzikė popullore suedeze. Lokali ishte i mbushur me njerėz, erdhi njė vajzė dhe mė pyeti nėse ajo mund tė ulej pėrballė meje. Nė muhabet ajo tregoi se ajo merrej me valle popullore nga disa vende. E pyeta pėr vendet. - Sidomos nga Shqipėria, tha ajo. - Mos mė mashtro, vajzė suedeze, mendova, natyrisht ke dėgjuar pėr mua se unė po merrem me shqiptarėt. I mbushur me dyshime e pyeta: Cilat janė vallet nga Shqipėria qė ke mėsuar? Ajo u gjegj: "Laje moj gocė", "Vajta n'Elbasan pėr me ble fustan" dhe disa tė tjera. - Ti je suedeze, apo jo? thashė me habi tė madhe. - Po, jam e lindur dhe e rritur kėtu, babi suedez, nėna austriake, tha ajo. - Nė jemi njė gjup i vogėl valltaresh.....
    Pas disa muajsh fillova njė turne me ato tri vajzat valltare, duke vizituar kampet me shqiparė dhe lokale koncerti pėr tė prezentuar vallet shqiptare tė interpretuara nga vajzat suedeze. Njė herė tjetėr mund tė tregoj pėr kėtė, tani bėhet vonė.
    Jam nė moshėn e xhaxhallarėve, tė cilėt tregojnė histori....
    Shėndet! Natėn e mirė!
    Ullmari nga Suedia
    Ullmar Qvick

Loli Maska e DJ KOSMONOVA
    Anėtarėsuar
    17-06-2003
    Vendndodhja
    www.alb-club.com
    Postime
    43

ATDHEDASHURIA

A

Anėtarėsuar
    17-06-2003
    Vendndodhja
    www.alb-club.com
    Postime
    43

NO COMENT

Une dua te thjesht te dergoj nje poezi dhe shpresoj te ju pelqeje.

NO COMENT

Shqiperi,Shqiperia ime
    pa degjoje zemren time.
    4 vjet larg teje jam
    per tu kthyer shprese nuk kam.

Anes rruges te papune
    greku sec na vuri drune.
    President te marrte lumi
    ne karrige te mori gjumi.

Zoterinj qeveritare
    jeni te gjithe si zagare.
    E filloj me Fantoc cjapin
    dhe e mbyll me Sali ******.

Shqiperi bre Shqiperi
    kush te hodhi me krye ne hi.
    Njeri eshte nje bari
    tjetri eshte nje burgaxhi.

Shqiperi moj nene e ndritur
    trupin tend sec e kane shitur.
    Te kane ndare ty ne tre pjese
    dy arkivole dhe nje varreze.

Fytyre *** more Sali
    me je bere porsi ari.
    O Fantoc kelysh i nenes
    ishe mire ne vrime te Bences.

Jemi ne more Sali
    qe kerkuam demokraci.
    Ty jo s'te kerkuam arme
    te vriten vellezerit tane.

Ty Fantoc qe do Enverin
    do vije dita te te vene derrin.
    Do paguash gjithe parate
    qe populli i fitoi me gjak.

Mjaft na mbajtet me premtime
    se na nxite ju jeten tone.
    Se s'ka nene ne Shqiperi
    qe nga zemra s'ju mallkon.

Haram buka muta-muti
    se me jeni burra shteti.
    Po jo s'keni ju Atdhe
    nene,baba,besim as fe.

Shqiperi ku je katandisur
    ne mes te nates dritat fikur.
    Ja kush jane pra bijte e tu
    ne vend te bukes te japin dru.

Zoterinj qeveritare
    ku te jeni te mos jeni.
    Po ju them keni harruar
    emigrantet qe ju keni.

1 milione jane ne Greqi
    1 milione ne Itali.
    500 mije jane te papune
    pjesa tjeter pa shtepi.

Dhe im ate te une ka shprese
    se punoj te ndertoj jete.
    Nene moj nene e zeza nene
    te verteten s'ta kam thene.

S'te kam thene qe nuk kam pune
    s'te kam thene qe me vune drune.
    S'te kam thene se me vjen zori
    qe punoj te semafori.

S'te kam thene jam i palare
    s'te kam thene qe jam barkthare.
    S'te kam thene jam i rreckosur
    hallet e mia s'kane te sosur.

Bredh ne rruge porsi zagar
    por me beso ne shpirt i vrare.
    Greku nderin me ka marre
    ik me thote se je shqiptar.

C'na gjeti me ty kryeminister
    te mbollem grure na dole miser.
    Thuaj nje fjale a derezi
    bej dicka per Shqiperi.

Me nje fjale dua te them
    se per kete pune ti nuk ia vlen.
    Prandaj vuri gishtin kokes
    se keshtu na con drejt gropes.

Shqiperi te te them nje fjale
    porsi nenes i saji djale.
    Me ka marre malli te vij
    nga gezimi te ulerij.

Enderroj te te shoh nuse
    e gezuar te jesh perjete.
    E di se kjo eshte ender e imja
    dhe nuk behet realitet.

Shqiperi moj zonje e rende
    ty dikur te thonin nene.
    Tani te kane shqyer qente
    nam,nishan nuk te kane lene.

Shqiperi moj nena ime
    do te tregoj nje histori.
    Se sa e madhe eshte dhimbja
    vetem nje zot i madh e di.

Ne semafor shoh motrat tona
    trupin shesin per para.
    Une ul koken dhe kaloj
    se turp me te madh nuk ka.

Ja nja vajze ne trotuar
    tjetra eshte ne semafor.
    Njera hyri ne hotel
    tjetra makines i nxjerr dore.

Shitem motrat per para
    ju vellezer s'me besoni.
    Dhe e dini per c'arsye
    money,money,money,money.

Po ku je ku je ti zot
    po ekziston ne te vertete.
    Ato tru qe ti na dhe
    moren ere s'i hane as qente.

Se dhe ti po te na doje
    keto gjera s'do lejoje.
    Nje Fantoc e Sali derr
    te na bejne jeten sketerre.

Ne emr te atit dhe te birit
    degjo vella fjalet e shpitit.
    Cdo njeri punen e tij
    keshtu ka thene ''zoteria e tij''.

Me shume mall vargjet i shkrova
    qe te verteten te mesoni.
    E kemi zemren ne Shqiperi
    ndaj ju lutemi mos na harroni.

Kaq kisha per te thene per politikanet shqiptare qe ia arriten me se miri ta shkaterrojne Shqiperine,por me e keqja eshte se perseri duhet te shohim fytyrat e tyre si perfaqesues te kombit tone.Nuk ka turp me te madh.
    POSHTE TE ASHTUQUAJTUARIT ''POLITIKANE SHQIPTARE''
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DJ KOSMONOVA : 24-06-2003 mė 13:36
    alba-club.blogspot.com
    Linke nga Rapidshare.Muzike,filma,lojera,tutoriale.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Vendndodhja
    Norrköping, Suedi
    Postime
    215

Falemnderit DJ Kosmonova

Poezia jote ėshtė mjaft e prekshme. Ėshtė klithma e shqiptarit nė mėrgim sot. Sikur e shkruar me gjak.
    Ullmar Qvick

raku
    i/e ftuar
    bravo dj kosmonova!

Anėtarėsuar
    17-06-2003
    Vendndodhja
    www.alb-club.com
    Postime
    43

NO COMENT

Me ane te asaj poezie desha te shpreh me pak fjale se
    c'hall i madh na ka gjetur me politikanet shqiptare te
    cilet e vetmja gje qe dine te bejne eshte te vjedhin
    popullin qe si ka ngelur me lek ne xhep.Nuk shohin te hapin vende pune,te sjellin driten elektrike ne shtepi,te sjeellin uje per te pire,por shohin se kush do zeje karrigen.Ju lutem me thoni nese e kam gabim.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Kultura e Debatit
    Nga Albo nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 99
    Postimi i Fundit: 12-09-2014, 06:56
  2. Mund ta shprehni dashurinė nė njė letėr?
    Nga Crazy_Girl nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 13-05-2008, 19:12
  3. A ka ndjenja qe s'mund te ja shprehni te dashurit/dashures?
    Nga sLimShady nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 12-05-2006, 12:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •