I nderuar psikolog! Kam degjuar qe njeriu bie ne depresion pikerisht ne ate moment te jetes kur shkeputet nga femijeria. A eshte e sakte kjo?
I nderuar psikolog! Kam degjuar qe njeriu bie ne depresion pikerisht ne ate moment te jetes kur shkeputet nga femijeria. A eshte e sakte kjo?
Jo nuk eshte e vertete.
A mund te me tregosh se ku e ke degjuar e ne c“forme?
Anton
Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?
Pershendetje dhe faleminderit per pergjigjen! Kete e kam degjuar nga nje studente e deges Filozofi, qe eshte goxha vajze e zgjuar.
Monika
Njeriu bie nč depresion vetčm atčherč kur nuk arrin tč
gjej alternativa tč reja nč jetč.Eshtč e včrtetč nč kčtč stad
fčmia fillon tč mbyllet nč vetvete,tč komunikoje gjithmonč e
mč pak me prindčrit,tč japč pergjigje tč shkutera kur e pyet
pčr diēka te pčrgjigjet vetčm me njč po ose jo.
Kčtu mendoj čshtč detyra e prindit tč ndčrhyjč nč mčnyrč
sa mč delikate dhe me shumč durim nč komunikim me
fčmijen,duke ndenjur sa mč pranč,duke e konsideruar
si nje shok si njč mik,ti flasč pčr ngjarjet e ditčs,tč kčrkoj
mendim prej tijč tč pyesč ate si e kaloj diten pčr tč rejat
e asaj dite si e kaloj me shokčt nč shkollč me mčsuesit.
Pra nčse fčmija nuk arrin tč gjejč alternativa duhet qč
tja ofrojmč ne.
E thekčsoj me shumč shumč durim dhe rezultatet do tč jenč
tč dukčshme dhe fčmija qč gjen njč mbčshtetje tč tillč e ka
mč tč lehtč ta kalojč kčtč periudhč.
Me respekt Arvali
"Njeriu bie nč depresion vetčm atčherč kur nuk arrin tč gjej alternativa tč reja nč jetč"
I dashur te ishte kaq kollaj shkaku i depresionit do te ishte mundesuar sherimi i tij me kohe.
E keqja eshte se "depresion" eshte nje koncept shume i veshttire per tu perkufizuar.
Une e pata fjalen per depresionin si semundje.
Kalimi nga femijeria ne adoleshence nuk shoqerohet ne menyre tipike me depresion.
Ne shumicen e rasteve ai kalim ose me sakte zhvillim kalon pa probleme te medha.
Pra pergjigja e pyetjes eshte e qarte e mund te jepet me nje siguri absolute.
Anton
Pčrshendetje Anton.
E shoh se nuk jemi kuptuar aq sa duhet,dčshiroj tč theksoj se
vetčm njč gjč čshtč apsolute:"Se ē'do gjč čshtč rrelative".
Me respekt
Arvali.
I nderuar te pershendes,
po shpejtesia e drites nuk eshte nje e vertete absolute?
Ka dhe pohime te verteta mbi vertetesine e te cileve nuk diskutohet me.
dua te them pergjigja e pyetjes se shtruar eshte e qarte.
Per problemet e tjera mund te diskutojme.
Vetem per te keq mos ma merrni.
Anton
Kur njeriu shkeputet nga femijeria, ka shume probleme qe kane te bejne me formimin e identitetit para dhe gjate adoleshences. Keto probleme jane ne varesi te personalitetit te njeriut, menyra e sjelljes se prinderve dhe shoqerise kundrejt individit dhe shume faktore te tjere. Keto probleme kalohen lehte ndonjehere, ose jane aq te forta sa lene mbresa tek individi per gjithe jeten ose ndonjehere veshin personalitetin e njeriut.
Sidoqofte keto probleme nuk jane depresion. Sigurisht ka raste depresioni ne kete grup-moshe, por raste depresioni psh gjate viteve te pleqerise jane shume me te shpeshta.
Me respekt Skerdi.
atehere cfare eshte ne vetvete depresioni. Semundje? Gjendje e perkoheshme, problem psiqik? dhe a eliminohet? Nese po , si ndryshe pervecse me keshilla dhe medikamenteve gjume ndjelles?
Per mendimin tim jo vetem tek femijet dhe adoleshentet , apo moshat e thyera, por kam vene re depresione te forta edhe ne mjaft njerez aktiv dhe ne moshe mjaft aktive gjitheashtu.
Pervec ilaceve te gjumit, qe perdorin a u nevojitet nje psikolog dhe a e ndihmon zbritjen e depresiopnit ky i fundit?!
flm, macia!
"Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)
Depresioni eshte kuota me e ulet e gjendjes shpirterore. Psikologu te ndihmon shume kur je ne kete gjendje, ndoshta me shume se terapia.
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Krijoni Kontakt