Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 41
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-08-2003
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    6
    Zioniste Musliman Arab???

Ca do te thush me kete? Kemi 3 fjale:
    Zionist=Cifutet qe duan te formojne shtetin e tyre Shovinist
    Musliman=qe jane 1/5 e botes dhe vetem 18 % jane Arab
    Arab=qe jane njerezit qe flasin arabisht edhe mund te jene musliman, te krishtere, pagan et etc

Siduket s'po te marrim vesh se me e ke inat? Me cilen nga tre fjalet?
    That which you have been given is but a fleeting comfort of this life. Better and more enduring is that which Allah has for those who believe and put their trust in Him; who avoid gross sins and indecencies and, when angered, are willing to forgive; who obey their Lord, attend to their prayers, and conduct their affairs by mutual consent; who bestow in alms a part of that which We have given them and, when oppressed, seek to redress their wrongs. [Al-Qur'an, Sura: 42 (Ash-Shura), Ayat: 36-39]

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-08-2003
    Vendndodhja
    New York
    Postime
    6
    Me sa di une Kjo lufte do behet....keshtu jane edhe hadithet e Profetit (saws). S'e marr vesh si keta njerez jane te devijuar edhe perhapin doktrina absurde edhe pa kuptim.... S'e marr vesh si mund te mbeshtetesh ne nje liber si BIBLA qe as autoret nuk dihen se kush jane. Por kete pune po i lame Allahut qe do ua tregoje vendin ketyre ne diten e Gjykimit. Sa i perket Muslimaneve, ne nuk na tremebt syri nga asgje e krijuar, por vetem Allahut i kemi friken se mos bejme na nje padrejtesi qe Allahu e urren. Pastaj ndihmesi jone eshte Allahu, e a ka ndihmes me te mire se Sunduesi i Gjithckaje?
    That which you have been given is but a fleeting comfort of this life. Better and more enduring is that which Allah has for those who believe and put their trust in Him; who avoid gross sins and indecencies and, when angered, are willing to forgive; who obey their Lord, attend to their prayers, and conduct their affairs by mutual consent; who bestow in alms a part of that which We have given them and, when oppressed, seek to redress their wrongs. [Al-Qur'an, Sura: 42 (Ash-Shura), Ayat: 36-39]

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Postuar më parë nga Albo
    Qafir Arnaut, ungjilloret amerikane besojne te njejtin Zot qe beson cdo komunitet i Krishter, Zotin e Bibles. Po ta kesh lexuar Biblen e ke te qarte qe Populli i Izraelit eshte populli i Zotit. Kete nuk e besojne vetem ungjilloret por cdo komunitet i krishtere, qofshin orthodokse, katolike, anglikane, ungjillore, etj.

Pavaresisht nga historia e shkuar ne maredheniet e ketyre komuniteteve me popullin izraelit, une di te them qe egzistenca e shtetit te Izraelit nuk eshte nje vullnet i ungjilloreve te Amerikes, por Vullneti i vete Zotit.

Te perpiqesh te demtosh apo shkaterrosh popullin e Zotit do te thote ti hapesh varrin vetes. Populli hebre vuajtjet biblike dhe suksesin e padiskutueshem e ka pikerisht te lidhur ne menyre te pazgjidhshme me faktin se ata jane populli i zgjedhur i Tij.

Meqe zure ne goje Apokalipsin, ne Bibel thuhet nga vete Jezu Krishti se: "Fundi i botes do te vije atehere kur cdo popull mbi toke ka patur mundesine qe te degjoje Lajmin e Mire".
    Albo

Si ka mundesi qe nje liber konsideron popull te Zotit, nje popull qe thote per ate <> fjalet me te ndyra nga cdo popull tjeter ???

Nese shteti i Izraelit i krijuar 50 vitet e fundit eshte vullnet i Zotit, atehere po mungesa e tij ne gati 2000 vjet histori vullneti i kujt ishte ? Perse duhet te mendoj une se perjashtimi dhe jo rregulli perbeka vullnetin e Zotit ?

Edhe une besoj por nuk mund t'i lejoj kurre vetes qe pereferncat e mia politike t'ia mvesh vullnetit te Zotit .... ne emer te Zotit ka folur vetem nje kategori njerezish ... Profetet.

Per ta mbyllur kam nje pyetje te thjeshte:

Nese krimet e Izraelit dhe ekzistenca e tij shpjegohen me faktin qe per disa ai eshte popull i Zotit a mund te me thote kush ku qendron dallimi mes tyre dhe Osama Bin Ladenit i cili vret ne emer te Zotit ?

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,012
    Postimet në Bllog
    22
    Orku, po ti kishe lexuar profetet dhe rrefimet e tyre ne Dhiaten e Vjeter per popullin e Izraelit, do ta dije se nga kane ardhur vuajtjet dhe si jane parashikuar ato. Ashtu sic eshte parashikuar dhe clirimi i tyre nga skllaveria e deri tek ardhja e "Jeruzalimit te Ri". Po ti vendosesh keto ne kontekst historik, do te dish ta besh lidhjen vete.

Nese krimet e Izraelit dhe ekzistenca e tij shpjegohen me faktin qe per disa ai eshte popull i Zotit a mund te me thote kush ku qendron dallimi mes tyre dhe Osama Bin Ladenit i cili vret ne emer te Zotit ?
    Izraeli vret pasi mbron sigurine territoriale dhe jeten e popullit te tij. Osama Bin Laden vret pasi qyteterimi islamik i tij ka deshtuar tu sjelli njerezve ate prosperitet dhe ate zhvillim qe gjejme ne qyteterimin Perendimor. Ai kerkon te shkaterroje ate qyteterim, qe qyteterimi islamik e shikon si kercenim asimilues. Nuk ka krahasim midis dy qyteterimeve.

Por ne fakt, njerez si Bin Laden jane shkaktaret e ndryshimeve pozitive ne mbare boten arabe. Amerikanet nuk do te tregohen me indiferente ndaj rajonit dhe jane ne nje mision te pakthyeshem te demokratizimit te tij dhe bashkimit me pjesen tjeter te botes se qyteteruar. Bin Laden kerkon ta izoloje akoma me teje boten arabe, por ne fakt, pa vetedije ai po e integron ate me boten e qyteteruar. Demokracia nuk do te jete me luksi vetem i Perendimit, por edhe i botes arabe. Iraku do te jete modeli i pare qe do te krijoje nje efekt domino ne mbare boten arabe.

Ajo qe amerikanet dhe mbare bota fitojne ne kete fushate qe do te zgjasi disa dekada eshte rikthimi i sigurise boterore duke shkaterruar jo vetem elementet terroriste, por edhe vatrat ku ata kane lindur dhe vepruar. Nese nuk shkaterrohen vatrat, Bin Laden te tjere do te lindin neser.

Postulati i politikes se jashtme amerikane per vendosjen e paqes ne bote eshte:

"Demokracite nuk shkojne ne lufte me njera-tjetren per te zgjidhur mosmareveshjet e tyre. Ato zgjedhin te negociojne nje kompromis."
    Albo

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Postuar më parë nga Albo
    Orku, po ti kishe lexuar profetet dhe rrefimet e tyre ne Dhiaten e Vjeter per popullin e Izraelit, do ta dije se nga kane ardhur vuajtjet dhe si jane parashikuar ato. Ashtu sic eshte parashikuar dhe clirimi i tyre nga skllaveria e deri tek ardhja e "Jeruzalimit te Ri". Po ti vendosesh keto ne kontekst historik, do te dish ta besh lidhjen vete.
    Albo Albo...

sa profet i ka Bota?

Izraeli vret pasi mbron sigurine territoriale dhe jeten e popullit te tij. Osama Bin Laden vret pasi qyteterimi islamik i tij ka deshtuar tu sjelli njerezve ate prosperitet dhe ate zhvillim qe gjejme ne qyteterimin Perendimor. Ai kerkon te shkaterroje ate qyteterim, qe qyteterimi islamik e shikon si kercenim asimilues. Nuk ka krahasim midis dy qyteterimeve.
    Albo Albo..

mjaft me me fyerje ndaj muslimanizmit. Pse nuk e shifni pak Krishterimin dhe deshtimet e tij? Pse nuk i shifni pak Hitleret, Musolinet, Bombat atomike, Vietnamet? Pse nuk e shifni gjakun deri ne gju ne dhomat me gaz te Hiterlit? Pse nuk e shifni gjakun deri ne gju te kryqezatave? Pse nuk e shifni gjakun deri ne gju te femijeve palestineze e shqiptare te vrare nga te Krishteret?

Pse gjithmone duhet te dali nje Osama Bin Laden e faji ti mbetet Islamit? Pse? Pse duhet te gjykosh materializmin perendimor me besimin lindor? Pse te duket mire te ofendosh tjeret qe nuk jane te njejtit besim me ty? Pse te ndiehet inferior nje Musë qe fal namazin e jeton jeten simbas stilit te tij?

Pse ta barazosh nje njeri te vete-shpallur luftetar per Islam me tere Islamin? Cili musliman e pranoi Bin ladenin per udheheqes shpirteror? Ku thuhen fjale te mira per te? Ne zemren e cilit musliman valon dhuna?

Por ne fakt, njerez si Bin Laden jane shkaktaret e ndryshimeve pozitive ne mbare boten arabe. Amerikanet nuk do te tregohen me indiferente ndaj rajonit dhe jane ne nje mision te pakthyeshem te demokratizimit te tij dhe bashkimit me pjesen tjeter te botes se qyteteruar. Bin Laden kerkon ta izoloje akoma me teje boten arabe, por ne fakt, pa vetedije ai po e integron ate me boten e qyteteruar. Demokracia nuk do te jete me luksi vetem i Perendimit, por edhe i botes arabe. Iraku do te jete modeli i pare qe do te krijoje nje efekt domino ne mbare boten arabe.
    Albo Albo.. cfare eshte demokracia? Zgjdhja e shumices! Pse Albo te hedhin amerikanet bomba qe t'ja nderrojne mendimin tjereve? Une nuk e di se arabet po thejne ndonje ligj nderkombetar? Une nuk e di se Islami eshte shpallur religjion jashte-ligjit? Une nuk e di se Arabia duhet shkaterruar (simbas Bibles)? Pse gjithe kjo dhune? Pse keto kryqezata moderne?

Ajo qe amerikanet dhe mbare bota fitojne ne kete fushate qe do te zgjasi disa dekada eshte rikthimi i sigurise boterore duke shkaterruar jo vetem elementet terroriste, por edhe vatrat ku ata kane lindur dhe vepruar. Nese nuk shkaterrohen vatrat, Bin Laden te tjere do te lindin neser.
    Bin Laden-et nuk lindin... ata i ben CIA amerikan. Atyre u jep ushqim dhe para e arme Defense Department dhe gjithe keto perralla per sigurine boterore jane 0... nje superfuqise nuk i konvenon siguria boterore, se atehere nuk ka si te deshmoje qe eshte superfuqi..

Bush do te humbas ne zgjedhjet e ardhshme, dhe do te shofim sa sensibël do jete populli amerikan qe se di nga i bie Iraku per sigurine boterore...

Postulati i politikes se jashtme amerikane per vendosjen e paqes ne bote eshte:

"Demokracite nuk shkojne ne lufte me njera-tjetren per te zgjidhur mosmareveshjet e tyre. Ato zgjedhin te negociojne nje kompromis."

Albo [/B]

Amerika eshte superfuqi, dhe e vetmja... dhe nga gjithe ato qe i kam studiuar, e mesuar vete, e di nje gje: nuk ka ndonje dallim nga superfuqite tjera.

Demokraci, diktature, teknokraci.. keto jane vetem terme. Kur nje shtet bombardon nje tjeter pa pasur mbeshtetjen ne ndonje ligj nderkombetar apo ne ndonje Konvente nderkombetare (rasti i Afganistanit), ai i tejkalon normat e Demokracise dhe kthehet ne Barbar.

Meqe ne Amerike jam dhe une, tani s'ke pse t'me thuash se nuk e kuptoj politiken amerikane. Jo qe e kuptoj, por kam disa vite qe edhe e studijoj, bashke me profesoret e mij amerikane...

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Postuar më parë nga Albo
    Qafir Arnaut, ungjilloret amerikane besojne te njejtin Zot qe beson cdo komunitet i Krishter, Zotin e Bibles. Po ta kesh lexuar Biblen e ke te qarte qe Populli i Izraelit eshte populli i Zotit. Kete nuk e besojne vetem ungjilloret por cdo komunitet i krishtere, qofshin orthodokse, katolike, anglikane, ungjillore, etj.

Pavaresisht nga historia e shkuar ne maredheniet e ketyre komuniteteve me popullin izraelit, une di te them qe egzistenca e shtetit te Izraelit nuk eshte nje vullnet i ungjilloreve te Amerikes, por Vullneti i vete Zotit.

Te perpiqesh te demtosh apo shkaterrosh popullin e Zotit do te thote ti hapesh varrin vetes. Populli hebre vuajtjet biblike dhe suksesin e padiskutueshem e ka pikerisht te lidhur ne menyre te pazgjidhshme me faktin se ata jane populli i zgjedhur i Tij.

Meqe zure ne goje Apokalipsin, ne Bibel thuhet nga vete Jezu Krishti se: "Fundi i botes do te vije atehere kur cdo popull mbi toke ka patur mundesine qe te degjoje Lajmin e Mire".

Albo
    Albo, si gjithmone nuk mund te te heq nje presje nga ajo qe shkruan. Por kete teme e nisa qe te sensibilizoj shqiptaret per karakterin fundamentalist te rreth 25% te popullates Amerikane, qe njekohesisht eshte edhe baza elektorale e G.W.Bush dhe Partise Republikane. Kaq doja te thoja une.

Sa per keta myslimanet qe na hengren veshin me ate qendrimin e tyre SUPREMACIST...skllever dogmash keni per te mbetur. Nuk kam pare ndonje prej jush te denoje Wahabismin sic po e denoj une (nje protestant pra) fundamentalismin brenda fese time. Kur te beni ate pune atehere keni goje te flisni per Izrael, Palestine, Profet, dreq dhe i bir.

hajt tung se na hapet barkun.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,012
    Postimet në Bllog
    22
    sa profet i ka Bota?
    Bota ka vetem nje Liber qe e pershkruan historine e njerezimit FILLIM - MBARIM dhe eshte libri me i lexuar ne bote. Ky liber eshte Bibla dhe te gjithe librat qe linden pas tij, historine e njerezimit e huazojne prej Bibles me ndryshimet ne emerime per tiu pershtatur nacionaliteteve. Ky eshte fakt dhe nuk e shpik Albo nga mendja.

mjaft me me fyerje ndaj muslimanizmit. Pse nuk e shifni pak Krishterimin dhe deshtimet e tij? Pse nuk i shifni pak Hitleret, Musolinet, Bombat atomike, Vietnamet? Pse nuk e shifni gjakun deri ne gju ne dhomat me gaz te Hiterlit? Pse nuk e shifni gjakun deri ne gju te kryqezatave? Pse nuk e shifni gjakun deri ne gju te femijeve palestineze e shqiptare te vrare nga te Krishteret?
    Muslimanizmin une nuk kam si ta fyej edhe sikur te dua, ata qe e fyejne muslimanizmin jane ata qe e kane vjedhur doktrinen islame per ta kthyer ne nje lufte te shenjte kunder qyteterimit perendimor te krishtere. Teksa SHBA i kthen rracen beduine nga njerez te shkretetires ne njerezit me te pasur ne bote, duke ndertuar kulla ne mes te botes arabe, nga ana tjeter elemente brenda komunitetit islam rrezojne kulla ne mes te NY.

Pse gjithmone duhet te dali nje Osama Bin Laden e faji ti mbetet Islamit? Pse? Pse duhet te gjykosh materializmin perendimor me besimin lindor? Pse te duket mire te ofendosh tjeret qe nuk jane te njejtit besim me ty? Pse te ndiehet inferior nje Musë qe fal namazin e jeton jeten simbas stilit te tij?

Pse ta barazosh nje njeri te vete-shpallur luftetar per Islam me tere Islamin? Cili musliman e pranoi Bin ladenin per udheheqes shpirteror? Ku thuhen fjale te mira per te? Ne zemren e cilit musliman valon dhuna?
    Pse lind nje Osma Bin Laden, nje Sadam Husein, nje Mullah Omar e plot diktatore te tjere qe mbajne shoqerite e tyre te shtypura me kerbac, jane pyetje qe bota arabe e cdo besimtar musliman duhet ti beje vetes, e jo qyteterimit perendimor. Qyteterimi perendimor eshte ngritur mbi bashkejetesen dhe tolerancen fetare, dhe muslimane gjen edhe ne Amerike sa te duash. Nuk mund te fajesosh SHBA per deshtimin e plote te qyteterimit islamik per tu sjelle njerezve te tyre paqen dhe prosperitetin. Bota arabe ka brenda saj sheiket me te pasur me bote dhe ne te njejten kohe ka shoqerite me te shtypura dhe me te varfera ne bote. "Te drejtat e njeriut" ne boten arabe eshte nje togfjalesh i pakuptimte.

Qe nga momenti qe Bin Laden e kompani cenojne interesat amerikane ne token amerikane, problemi arab behet nje problem amerikan ashtu dhe sic u be. Nese arabet nuk duan te pastrojne veten nga terroristet dhe nga vatrat e terrorizmit, SHBA do ti pastroje ato. SHBA, superfuqia e vetme e botes nuk mund te toleroje nje 11 shtator te dyte.

Albo Albo.. cfare eshte demokracia? Zgjdhja e shumices! Pse Albo te hedhin amerikanet bomba qe t'ja nderrojne mendimin tjereve? Une nuk e di se arabet po thejne ndonje ligj nderkombetar? Une nuk e di se Islami eshte shpallur religjion jashte-ligjit? Une nuk e di se Arabia duhet shkaterruar (simbas Bibles)? Pse gjithe kjo dhune? Pse keto kryqezata moderne?
    Sipas teje, cila eshte alternativa qe SHBA duhet te ndjeki. Mos valle duhet te ndertoje nje embargo mbi gjithe boten arabe, te deboje te gjithe arabet qe ka ne territorin e saj, te veteizolohet nga pjesa tjeter e botes? Mos valle superfuqia e vetme e botes duhet te frikohet nga njerezit e shpellave qe jetojne ende ne epoken mesjetare?

Meqe jeton ne Amerik ti e di se stili i jetes amerikan nuk njeh izolim, nuk njeh limite dhe amerikanet nuk do te ndryshojne stilin e tyre te jetes sepse po e bene kete, atehere terrorizmi ka triumfuar mbi qyteterimin perendimor.

Amerika po u ben nje nder vendeve arabe dhe ne menyre te vecante Irakut qe po u dhuron atyre jo vetem lirine me rrezimin e diktatoreve si Husein, por po i asiston qe te ngrihen ne kembe dhe te hedhin themelet e nje shteti demokratik qe i pranon te gjithe dhe u garanton lirite te gjitheve. Amerikanet me kete pjese te botes po ndajne ato liri dhe ato vlera qe ata i kane te shenjta. Cili eshte ai vend i botes ku shkeli kemba amerikane per ta cliruar nga diktatoret qe nuk njohu prosperitet dhe progres?! Ty duhet te te gezojne impenjimi ushtarak dhe monetar qe SHBA po tregon ne Irak, Afganistan, konfliktin Izrael-Palestine e me rradhe.

Bin Laden-et nuk lindin... ata i ben CIA amerikan. Atyre u jep ushqim dhe para e arme Defense Department dhe gjithe keto perralla per sigurine boterore jane 0... nje superfuqise nuk i konvenon siguria boterore, se atehere nuk ka si te deshmoje qe eshte superfuqi..

Bush do te humbas ne zgjedhjet e ardhshme, dhe do te shofim sa sensibël do jete populli amerikan qe se di nga i bie Iraku per sigurine boterore...
    Po te kesh studiuar qyteterimet qe ka njohur bota, shqetesimi me i madh per to eshte pikerisht RUAJTJA E SIGURISE. Kjo eshte arsyeja perse trupat amerikane jane dislokuar ne cdo cep te botes, qe njerezit te heqin dore nga dhuna dhe lufta dhe ti kthehen punes, bashkejeteses dhe tregtise me interes reciprok. Keshtu krijohet progresi, keshtu sigurohet vazhdimesia e qyteterimit. Teorite e konspirimit jane perralla me mbret qe justifikojne ate qe ty te pelqen te besosh. CIA nuk ka perse krijon dhe financon organizata terroriste qe me aktet e tyre nxjerrin si inkopetente pikerisht vete ate dhe kreret e saj! Rizgjedhja e presidentit Bush, eshte 99.99% e sigurt, dhe ne ketu do te jemi kur zgjedhjet te behen vitin qe vjen. Por pak rendesi ka nese ai rizgjidhet apo jo, Bush ka shkruajtur me shume histori ne 4 vjet se babai i tij dhe Klinton shkruajten ne 12 vjet. Doktrina e tij ka hapur nje kapitull te ri ne politiken e jashtme amerikane dhe amerikanet sot kane gjetur misionin e ri ne nje bote post-luftes se ftohte. Ky mision eshte lufta ndaj terrorizmit nderkombetar kudo ne bote.

Amerika eshte superfuqi, dhe e vetmja... dhe nga gjithe ato qe i kam studiuar, e mesuar vete, e di nje gje: nuk ka ndonje dallim nga superfuqite tjera.

Demokraci, diktature, teknokraci.. keto jane vetem terme. Kur nje shtet bombardon nje tjeter pa pasur mbeshtetjen ne ndonje ligj nderkombetar apo ne ndonje Konvente nderkombetare (rasti i Afganistanit), ai i tejkalon normat e Demokracise dhe kthehet ne Barbar.
    Meqenese ti na e barazove SHBA me cdo supremaci apo qyteterim qe ka pare bota, une te pyes ty: Cila eshte ajo superfuqi para SHBA qe e ndau suksesin e saj me pjesen tjeter te botes? Cila eshte ajo superfuqi qe armiqte e saj gjate historise i ktheu ne partneret e saj me te fuqishem?

Nderhyja e SHBA ne Afganistan ti e quan barbari, po rregjimi i talibanit cfare eshte per ty? Konventat nderkombetare nuk shkruhen per tu sherbyer egove te diplomateve apo shkollareve, shkruhen per te parandaluar konfliktin dhe per te permiresuar jeten e popujve dhe njerezve kudo ne bote. Mbeshtetja tek "konventat nderkombetare", eshte deshperimi i juaj per nje mungese argumenti. Cili ka qene ai shtet qe i ka perpiluar keto konventa dhe ngritur keto organizata ndekombetare? A jane keto konventa "te perjetshme" apo u humbet misioni dhe efekti me ndryshimet historike ne kohe?!
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Postuar më parë nga Albo
    Bota ka vetem nje Liber qe e pershkruan historine e njerezimit FILLIM - MBARIM dhe eshte libri me i lexuar ne bote. Ky liber eshte Bibla dhe te gjithe librat qe linden pas tij, historine e njerezimit e huazojne prej Bibles me ndryshimet ne emerime per tiu pershtatur nacionaliteteve. Ky eshte fakt dhe nuk e shpik Albo nga mendja.
    Se pari Albo perkufizime te tilla edhe nese i beson si te verteta nuk duhet t'i shprehesh .... te pakten jo ketu !

Se dyti nese nuk e ke shpikur ti nuk do te thote se nuk po citon nje shpikje !

Se treti sa per kulture Bibla eshte nje bashkim librash gjysma e huazuar e se ciles kontestohet pikerisht nga ata prej te cileve e keni huazuar. Pra bashkimi i saj eshte mekanik.

Se katerti nese ka liber qe i eshte zbritur nje profeti te vetem e qe brenda vetes .... pra jo me bashkime mekanike te kontestuara dhe te dyshimta .... permban historine e njerezimit prej fillimit e deri ne mbarim ai eshte Kurani. Ne te ka fakte te provuara e te pahasura askund tjeter ... sidoqofte kjo nuk eshte ora e debatit fetar.

Ajo qe ASD thjeshtesisht ka dashur te thote eshte se feja jote nuk eshte feja ime dhe nese t'i do te udhehiqeshe nga feja jote per te justifikuar veprimet e tua qe me cenojne mua, atehere edhe shume te tjere do te udhehiqen nga fete e tyre per te justifikuar veprimet e tyre qe te cenojne ty .... perfundimi do te ishte nje konflikt pafund.

Postuar më parë nga Albo
    Teksa SHBA i kthen rracen beduine nga njerez te shkretetires ne njerezit me te pasur ne bote, duke ndertuar kulla ne mes te botes arabe, nga ana tjeter elemente brenda komunitetit islam rrezojne kulla ne mes te NY.
    hahhahahaa si shpejgohet qe SHBA zgjodhi per te pasuruar, ata qe shpiken shkencat kur paraardhesit e amerikaneve perdornin akoma lekureat e kafsheve per te shkruar ? Perse nuk zgjodhi nje race tjeter ?

Postuar më parë nga Albo
    Pse lind nje Osma Bin Laden, nje Sadam Husein, nje Mullah Omar e plot diktatore te tjere qe mbajne shoqerite e tyre te shtypura me kerbac, jane pyetje qe bota arabe e cdo besimtar musliman duhet ti beje vetes, e jo qyteterimit perendimor. Qyteterimi perendimor eshte ngritur mbi bashkejetesen dhe tolerancen fetare, dhe muslimane gjen edhe ne Amerike sa te duash. Nuk mund te fajesosh SHBA per deshtimin e plote te qyteterimit islamik per tu sjelle njerezve te tyre paqen dhe prosperitetin. Bota arabe ka brenda saj sheiket me te pasur me bote dhe ne te njejten kohe ka shoqerite me te shtypura dhe me te varfera ne bote. "Te drejtat e njeriut" ne boten arabe eshte nje togfjalesh i pakuptimte.
    Cdo pjese e globit ka momente ngritjeje, piku, e renie. Deshira jote per te lidhur zhvillimet politike me ato fetare nuk te con me larg se sa deshirat e atyre qe Napoleonin,Hitlerin, Musolinin, Stalinin, Peronin, Frankon, Salazarin, Milloshevicin e Karaxhicin (e dekoruar) t'i lidhin me fete e vendeve te tyre.

Nese vendet arabe kane nje profil fetar te theksuar kjo nuk do te thote se feja eshte shkaku qe ato gjenden ne kete situate.

Terrorizmi nuk eshte vetem nje produkt i diktaturave e aq me pak i xhelozive per zhvillim. Ai ka kryesisht burim politik dhe konfliktual. Terrorizem ke ne mes te Europes , basket, irlandezet, korsikanet, italianet , greket.... sic e shikon terrorizmi eshte nje fenomen global dhe jo rajonal sic te pelqen ty ta parashtrosh.

Postuar më parë nga Albo
    Sipas teje, cila eshte alternativa qe SHBA duhet te ndjeki. Mos valle duhet te ndertoje nje embargo mbi gjithe boten arabe, te deboje te gjithe arabet qe ka ne territorin e saj, te veteizolohet nga pjesa tjeter e botes? Mos valle superfuqia e vetme e botes duhet te frikohet nga njerezit e shpellave qe jetojne ende ne epoken mesjetare?
    Alternativa eshte qe SHBA te mos furnizoje ushtarakisht, financoje ekonomikisht dhe mbroje politikisht ate shtet qe sot vret dhe masakron vellezerit e <>.

Nese nuk e kupton keshtu atehere ktheje mbrapsht dhe e gjen pergjigjen ne legjitimitetin e SHBA per te goditur ato vende qe furnizojne apo mbrojne terroristet.

Postuar më parë nga Albo
    Amerika po u ben nje nder vendeve arabe dhe ne menyre te vecante Irakut qe po u dhuron atyre jo vetem lirine me rrezimin e diktatoreve si Husein, por po i asiston qe te ngrihen ne kembe dhe te hedhin themelet e nje shteti demokratik qe i pranon te gjithe dhe u garanton lirite te gjitheve. Amerikanet me kete pjese te botes po ndajne ato liri dhe ato vlera qe ata i kane te shenjta. Cili eshte ai vend i botes ku shkeli kemba amerikane per ta cliruar nga diktatoret qe nuk njohu prosperitet dhe progres?! Ty duhet te te gezojne impenjimi ushtarak dhe monetar qe SHBA po tregon ne Irak, Afganistan, konfliktin Izrael-Palestine e me rradhe.
    Albo njerezit nuk jane aq te trashe sa perpara deklaratave te hierarkise me te larte politike amerikane qe deklarohet si Krishtero - Zioniste te besoje ninullat per vlera.

Postuar më parë nga Albo
    Rizgjedhja e presidentit Bush, eshte 99.99% e sigurt, dhe ne ketu do te jemi kur zgjedhjet te behen vitin qe vjen. Por pak rendesi ka nese ai rizgjidhet apo jo, Bush ka shkruajtur me shume histori ne 4 vjet se babai i tij dhe Klinton shkruajten ne 12 vjet. Doktrina e tij ka hapur nje kapitull te ri ne politiken e jashtme amerikane dhe amerikanet sot kane gjetur misionin e ri ne nje bote post-luftes se ftohte. Ky mision eshte lufta ndaj terrorizmit nderkombetar kudo ne bote.
    Qe Cia ka mbeshtetur e furnizuar qofte Bin Ladenin qofte Sadamin kjo eshte nje e vertete absolute qe nuk besoj te kete amerikan qe nuk e di dhe nuk besoj se eshte e nevojshme te ta argumentojme ne cdo replike.

Ne lidhje me Bushin une mendoj se nese kerkon t'i japesh zgjidhjen e drejte nje problemi duhet se pari te udhehiqesh nga parimi mos t'i besh tjetri ate qe nuk do te te behet ty .... per mua filozofia e Bushit ka qene shume larg kesaj fiozofie.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,012
    Postimet në Bllog
    22
    Orku, te gjithe terroristet, te gjithe diktatoret, qe sot fshihen neper shpella nentoke nga frika e drejtesise se vonuar amerikane, bejne thirrje per "xhihad". Xhihadi nga e ka zanafillen, a nuk e ka tek feja islame?

Feja islame eshte instrumenti qe diktatoret perdorin per te mbajtur te nenshtruar popujt e tyre ne mungese te nje sistemi politik te lire e pluralist, dhe talibanet, revolucionet islamike te deshtuara, terroristet qe hedhin veten ne ere, kleriket qe leshojne fatua per burra shtetesh, te gjithe keta i kryejne keto akte, NE EMER TE ALLAHUT.

Ti dhe une mund te besojme se islami eshte nje fe e paqes, por ja qe realiteti qe jetojme e gjen Islamin ne duart e atyre qe e perdorin per te kryer akte terrorizmi qe ngjallin perplasje qyteterimesh qe mund te jene me pasoja te paimagjinueshme per njerezimin.

Nese qyteterimi islamik do te pastronte vetveten nga keto fenomene dhe do te zgjidhte integrimin dhe jo izolimin me boten e qyteteruar, nuk do te ishte e nevojshme as nderhyrjet ushtarake dhe as terrorizmi islamik nuk do te kishte lindur.

Terrorizmi islamik nuk eshte monopol i Bin Laden, ai eshte nje fenomen qe e gjen ne mbare boten islame, ne Irak, ne Afganistan, ne Palestine, ne Arabine Saudite, ne Jemen, ne Indonezi, etj, etj. Terrorizmi nuk lindi as sot, ai eshte kultivuar nga vete monarket e diktatoret qe e mbajne te solidarizuara shoqerite e tyre jo mbi dashurine ndaj Zotit, por me urrejtjen nga shtetit te Izraelit dhe botes perendimore.

Nuk jane amerikanet ata qe kane implikuar fene islame, jane terroristet dhe diktatoret e botes arabe qe e kane instrumentalizuar islamin per qellimet e veta.
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Postuar më parë nga Albo
    Orku, te gjithe terroristet, te gjithe diktatoret, qe sot fshihen neper shpella nentoke nga frika e drejtesise se vonuar amerikane, bejne thirrje per "xhihad". Xhihadi nga e ka zanafillen, a nuk e ka tek feja islame?
    Te gjithe ushtaret gjermane ne luften e dyte mbanin kryqe .... Hitleri po ashtu i referohej fese ne shume raste .... cfare do te thuash se ishin produkt i fese ?

Postuar më parë nga Albo
    Feja islame eshte instrumenti qe diktatoret perdorin per te mbajtur te nenshtruar popujt e tyre ne mungese te nje sistemi politik te lire e pluralist, dhe talibanet, revolucionet islamike te deshtuara, terroristet qe hedhin veten ne ere, kleriket qe leshojne fatua per burra shtetesh, te gjithe keta i kryejne keto akte, NE EMER TE ALLAHUT.
    Nese sot ne Egjipt udheheq Mubaraku, ne Libi Gedafi, ne Pakistan, Musharafi (po ai eshte brenda grigjes akoma) ne Siri , Bashari kjo nuk ka asnje lidhje me Islamin. Te lartpermendurit mund t'i referohen atij nga mengjesi deri ne mbremje por te gjithe e dime shume mire se nuk eshte Islami boshti i fuqise se tyre, perkundrazi keta diktatore nese i ka sulmuar apo kundershtuar kush kane qene pikerisht levizjet Islame te shtypura pergjakshem nga makineria e tyre ushtarake.

Burimi kryesor i fuqise se nje diktatori nuk eshte kurre feja, sepse ajo eshte teper universale per t'u deformuar nga nje individ i vetem, por dhuna. Pikerisht permes saj diktojne, diktatoret.
    Dhe te tille ka pasur ne cdo kohe e ne cdo rajon. Shtetet e lindjes se mesme jane shtete relativisht te reja dhe ashtu si pjesa derrmuese e ish-kolonive ato nuk kane arritur akoma nje stabilitet politik.

T
    Postuar më parë nga Albo
    i dhe une mund te besojme se islami eshte nje fe e paqes, por ja qe realiteti qe jetojme e gjen Islamin ne duart e atyre qe e perdorin per te kryer akte terrorizmi qe ngjallin perplasje qyteterimesh qe mund te jene me pasoja te paimagjinueshme per njerezimin. Nese qyteterimi islamik do te pastronte vetveten nga keto fenomene dhe do te zgjidhte integrimin dhe jo izolimin me boten e qyteteruar, nuk do te ishte e nevojshme as nderhyrjet ushtarake dhe as terrorizmi islamik nuk do te kishte lindur.
    Islami nuk eshte prone te cilen e perfaqeson ai qe e zoteron .... jane mese 1 miliarde e gjysem muslimane ne mbare boten dhe ti ia delegon perfaqesimin e tij nje grushti njerezish qe i zgjedh qellimisht me koshiencen tende. Fatmiresisht kjo eshte jashte kompetencave te tua apo te atyre qe kopjon ti.

Me duket e panevojshme te ta perseris per te disaten here se terrorizmi eshte nje fenomen global qe e has ne mes te europes, ne mes te amerikes latine, ne mes te SHBA (Timothey McVeigh), ne mes te Japonise .....

Sipas llogjikes tende i bie qe ato te jene produkt i shoqerive prej nga ku dalin dhe i feve qe u perkasin. Nuk kam asnje kundershtim nese te pelqen kjo rrjedhe <> por nuk besoj se do te te coje shume larg sepse kasapet me te medhenj te historise moderne jane jashte katalogut tend te preferuar.

Nuk jane diktatoret burimi i urrejtjes ndaj Izraelit por veprimet e tyre te urryera qe denohen kudo neper bote. Reagimi eshte me radikal ne boten Islame sepse konflikti perjetohet ne rrafshin etnik dhe fetar. Ne rajon ke plot shtete aleate te SHBA opinioni i popullsise te te cilave eshte njelloj kunder Izraelit dhe SHBA si i atyre vendeve qe kane mardhenie te ngrira me te lartpermendurit.

Forma me efikase per te luftuar terrorizmin eshte demotivimi i tij. Kjo realizohet duke mos u bere te tjereve ate qe nuk do te te behet ty. Nese nuk do qe te tjeret te mbrojne vrasesit e tu atehere ti nuk duhet te mbrosh vrasesit e tyre. Nuk e di nese e ke lexuar librin e Orwellit te titulluar Ferma e Derrave. Momenti i degradimit te pushtetit te derrave fillon me aplikimin e Standarteve te Dyfishta.

Atje ku ka standarte te dyfishta mos u lodh te shpjegosh asgje ..... sepse cdo gje flet vete.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  2. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53
  3. Agim Vuniqi: Faktet e Millosheviçit i injorova para syve te tij
    Nga AVuniqi në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-01-2007, 10:58
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Dobesimi Gradual dhe terheqja e krishterimit
    Nga kapone në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 10-03-2004, 13:42

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •