Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 48 prej 48
    Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Re: Nuh.

Postuar mė parė nga deshmuesi
    perpara se te me tregosh gjerat qe ke ne mendje, me trego ate qe cka thote kurani ne lidhje me moskrijimin e figures se njeriut dhe kafsheve. Pasandaj mendoj se jemi ne gjndje qe te flasim konkretisht se si te diskutojme. Po keshtu nuk dua ta kaloj biseden nen diskutimin mes piktures dhe fotografise, pasi e humbim diskutimin ne fjale. Nese deshrion qe te flasim per artin, hapim nje faqe tjeter tek Arti dhe kutura. Tani po pres nga ju dhe Klevi2000, te me sillni konrkeisht se cfare thote kurani ne lidhje me probelemin ne fjale.
    Ps. Vertet kur ishte kurani nuk kishte FOTOGRAFi, por ju thoni se, kurani eshte fjala e perendise, dhe si ka mundesi qe perendia juaj te mos e kete ditur se ne kohen e me vonshme do te dale edhe aparati fotografik , ku NJERIU me ane te tij mund te RIPRODHOJE PAMEJN e njeriut dhe kafshes?!?!?!
    deshmeusi
    Atehere deshmues me qe ti e din me mire pa na trego se cfare thote kurani per fotografite.
    sjelle me numer verseti dhe mos ja keput kot.
    U pa puna rame deri ne kete drade qe cifuti te na mesoje fene tone.
    Injoranca nuk zhduket me top

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170

Re: Nuh.

Postuar mė parė nga deshmuesi
    perpara se te me tregosh gjerat qe ke ne mendje, me trego ate qe cka thote kurani ne lidhje me moskrijimin e figures se njeriut dhe kafsheve. Pasandaj mendoj se jemi ne gjndje qe te flasim konkretisht se si te diskutojme. Po keshtu nuk dua ta kaloj biseden nen diskutimin mes piktures dhe fotografise, pasi e humbim diskutimin ne fjale. Nese deshrion qe te flasim per artin, hapim nje faqe tjeter tek Arti dhe kutura. Tani po pres nga ju dhe Klevi2000, te me sillni konrkeisht se cfare thote kurani ne lidhje me probelemin ne fjale.
    Ps. Vertet kur ishte kurani nuk kishte FOTOGRAFi, por ju thoni se, kurani eshte fjala e perendise, dhe si ka mundesi qe perendia juaj te mos e kete ditur se ne kohen e me vonshme do te dale edhe aparati fotografik , ku NJERIU me ane te tij mund te RIPRODHOJE PAMEJN e njeriut dhe kafshes?!?!?!
    deshmeusi
    Atehere deshmues me qe ti e din me mire pa na trego se cfare thote kurani per fotografite.
    sjelle me numer verseti dhe mos ja keput kot.
    U pa puna rame deri ne kete drade qe cifuti te na mesoje fene tone.

i/e larguar Maska e Nellye_pr
    Anėtarėsuar
    01-05-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    33
    O indrit ju po mundoheni po me duket se vetem po humb kohe po prape ti punoje ate qka te takon ty e kush don le ta merr si te doj Zoti iu shperbleft
    tung nga une

i/e larguar Maska e Nellye_pr
    Anėtarėsuar
    01-05-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    33
    O indrit ju po mundoheni po me duket se vetem po humb kohe po prape ti punoje ate qka te takon ty e kush don le ta merr si te doj Zoti iu shperbleft
    tung nga une

blero
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    61
    Indrit-it
    Te lutem indriti,a me tregon se cili postim i imi ishte ai i cili meritoi te prishej!? Dhe ne cilin shkrim timin une shaj me pa te drejte!!!?

Asnjehere nuk kam perdorur fjale "sharese" ne postimet e mia,dhe ne kete teme nuk me kujtohet se e kam te fshire ndonje postim.
    te lutem pergjigju,dhe nese eshte e vertet athere po kerkoj falje nga ai te cilin e kam "share"
    Te pershendes Indrit!
    Hendrix

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Postuar mė parė nga Hendrix
    Indrit-it
    Te lutem indriti,a me tregon se cili postim i imi ishte ai i cili meritoi te prishej!? Dhe ne cilin shkrim timin une shaj me pa te drejte!!!?

Asnjehere nuk kam perdorur fjale "sharese" ne postimet e mia,dhe ne kete teme nuk me kujtohet se e kam te fshire ndonje postim.
    te lutem pergjigju,dhe nese eshte e vertet athere po kerkoj falje nga ai te cilin e kam "share"
    Te pershendes Indrit!
    Hendrix
    ehheheehhe!
    Ju lutem vella te me falni pasi gabimisht kam shkruar emrin tuaj .
    keshtu ehte kur nxitohesh.
    Te them te drejten tani e diktova pasi ate dite vetem shkrova e dola direkt sepse isha me provime.
    Gjithesesi ju kerkoj ndjese sinqerisht.
    Besoj se do me falesh.
    Indriti.

blero
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    61
    Indrite Vella!
    Ne te gjithe bejme gabime, ndoshta edhe me te medha se ky i yti,por nuk jemi te vetedijshem.Zoti na falte te gjithve vella.

SELAM,Hendrix

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Deshmuesit

Teknikisht fotografia eshte kapje e realitetit nepermjet nje aparati . Te pakten nje njeri qe nuk eshte artist apo qe nuk e njeh fotografine si art ,fotografia eshte thjesht nje kapje e realitetit. Dhe fetaret apo besimtaret si Nuh Musa e shohin si te tille. Mos i ngaterro gjerat. Vetem per artistet apo shijuesit e artit , fotografia eshte nje krijim.
    Per ty apo per mua psh Parthenoni i Athines mund te jete nje nga mrekullite e botes ne arkitekture, per dike tjeter mund te jete thjesht nje grumbull guresh. Kjo nuk do te thote qe njera pale apo tjetra e ka gabim. Thjesht nuk mendojne njesoj.

Biseden nga c'pashe e keni hapur ne lidhje me nje zonje ish te krishtere te konvertuar ne "myslimane" 3 vjet me pare qe kerkonte te fotografohej e mbuluar ( vetem syte ti dukeshin) per te nxjerre fotografi per patenten ne shtetin e Floridas-SHBA.
    Ajo kurrsesi nuk kerkoi te mos fotografohej, bile as e shtroi si argumentim ndalimin te fotografimit nga Kurani. Thjesht paraqiti ne gjyq nje SHPJEGIM TE SAJIN mbi Islamit-ku ndalohet te fotografohet fytyra e gruas E ZBULUAR! Ky ligj na qenka ne fuqi ne Arabine Saudite. Cuditerisht i njejti ligj qe ndalon grate te fotografohen me fytyre jashte ( nuk ndalon fotografine, vetem fotografimit e fytyres se zbuluar te femres) ndalon dhe femren te ngasi makinen......Duke konsideruar se ishte e drejta e saj e ushtrimit te fese sipas menyres se saj,pra per rrjedhoje dhe ne nje dokument shteteror ajo duhet te dilte e fotografuar me ferexhe, kjo zonja hodhi ne gjyq shtetin e Floridas...
    Argumentimet qe u bene ne gjyq ishin se:
    1) Ngarja e makines nuk eshte e drejte kushtetuese e nje individi qe jeton ne SHBA , por privilegj. Nuk ka ne asnje nen te kushtetutes se SHBA qe ti njihet dikujt si e drejte ngarja e makines, qerres, motorit apo e aeroplanit.
    2) Patenta eshte dokument shteteror qe i njeh dikujt privilegjin e te ngarit makines dhe si i tille duhet te beje te qarte se nese eshte apo jo i njejti personi te cilit i eshte dhene privilegji me ate qe ndodhet ne timonin e nje makine. Dhe si i tille eshte i pajisur me fotografi ku duhet te dallohet qarte se personi ne emrin e te cilit eshte leshuar patenta eshte i njejti me personin qe konsideron se kjo patente eshte e tija.

Keto ishin argumentimet e gjyqit.....Ju rrini dhe humbisni kohen jo e ka Kurani, jo se ka Kurani ndalimin e fotografise apo jo.
    "Who is John Galt?"

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  2. Mėsime tė pėrgjithshme rreth Akides [8]
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 11:32
  3. Dashuria dhe Martesa
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 26-05-2006, 15:12
  4. Gruaja nė Islam
    Nga Acid_Burn nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  5. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •