Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 48
    blero
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    61
    Ilirit88
    Cka di ti per nivelin njerzor te gruas ne Islam.Shtireesh se di dicka per fenat semitike,ti je vetem vegel e serbomdhenjeve,veprat e te cileve fare nuk ndryshojne nga tuat.Thenjen se "femra eshte vetem nje organ seksual" e ka thene kisha ne mesjete.E kurse Muhammedi s.ishte ai i cili tha se nuk ka dallim mes femres dhe mashkullit,ata duhet spari ti pranojme si qenie njerezore(femer-mashkull).Pse keshtu ka deklaruar ai,flet fakti se, ne KURAN te cilin ai e predikonte,thuhet se e drejta e femres eshte sikur e mashkullit.Argument mund te jap nga Kurani i shenjte.Shih ne kohen e Ibrahimit(apo Abrahamit)engjulli i zbriti gruas se tij edhe nese kishte me miliona mashkuj.Apo kontakti i engjullit me nenen e Isaut a.(Krishtit)apo gruas se Faraonit Asias.Dhe shume shembuj tjere tregojne se nuk ka dallim mes mashkullit dhe femres ne Islam,por cdo here do te ekzistonin njerez te cilet do te mundohen te bejne keto dallime dhe keta do te perdorin artin,shkencen, diturin,historin,ekonomin politiken,fene,shpifjet dhe trillimet,per te arritur qellimin e tyre.Kete dallim mund sot te lexon edhe ne deklaraten e Kombeve te Bashkura ku thuhet"se femra do te kete te gjitha te drejtat"Kjo deklarat eshte ajo per te cilen ka luftuar Muhammedi,ai ka thene se as nje qenie nuk ka te drejte te deklaron se i jep te drejt tjetrit,sepse Zoti eshte ai i cili ka dhene te drejte edhe femres edhe mashkullit,e jo femra mashkullit apo mashkulli femres.Edhe te lutem mos vazhdo me shpifje "pa kryp" se e shoh se nuk di fare,asgje per fene Islame.
    Mire mbetsh!
    HENDRIX

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Postuar mė parė nga unreal
    Hendrix!

kur te lexosh,lexo me mend e jo me zemer!

Nuk isha une Ai qe ofendoi,ky ofendim erdhi mu nga njeri qe mbahet si muhamedi ketu!

Tash pse feja muslimane eshte si eshte,dhe qe ligjet e saje jane kontradiktor,dhe se zberthehen sipas deshires dhe situates qe kerkon,kjo nuk eshte faji im.
    DEGJO I DASHUR!
    deshe nje pergjigjie per cfare shkronjte me larte?
    apo nuk eshte keshtu?
    Une duke pare veten te pazot per te te dhene pergjigjie te orjentova diku ku mund ta merrje pergjigjien.
    e dyta mos me krahso mua me profetin muhamed pasi njeri si ai nuk lind me ne kete toke.
    nuk kam cte bej por populli thote koka ben koka peson.
    Ofendimet i nise ti i pari i dashur.
    une them qe moderatori te prishe ate cfare shkruhet me larte dhe ta leme kete.
    ok.
    Injoranca nuk zhduket me top

Shqiperia eshte Evrope Maska e iliria e para
    Anėtarėsuar
    24-04-2002
    Vendndodhja
    Cunami ne Indonezi zgjati per disa minuta, kurse ne trojet tona 500 vjet.
    Postime
    4,907
    Hendrix, mund te jet se ke te drejte se cka shkruan ne Kuran(kopjen e Bibles e me pare Tores), por cka ngjan ne realitet?!
    Ku i kan femrat keto te drejta?
    Shko thuaju "pasardheseve" te Muhamedit per keto te drejta.
    Me pa se cka te pergjigjen?
    Edhe komunistet flisnin per barazi, te drejata etj. etj. por ku eshte e verteta?
    Lumi ka ujin e paster ne burim

Kombi mbi te gjitha

blero
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    61
    Iliria e para!
    une nuk flase per besimtaret,por per Islamin.Cdo here kane ekzistuar njerez te cilet kane keqperdorur fene apo ideologjine,kjo eshte me se e sigurt.Por une flas per fene Islame dhe botkuptimin e saj per femren.Kjo eshte nje faqe ne te cilen sillen argumentet e jo thashe-theme dhe kujt cka i pelcen te flet per nje fe apo ideologji.
    E verteta eshte si dielli,edhe kur nuk e di ajo ekziston,edhe te denon edhe te shperblen.
    Hendrixi te pershendet!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Ka njeri qe..

A ka ndryshim midis nje portreti te pikturuar dhe nje portreti Fotografik, apo jane krejt te ndryshem ne natyre dhe thelb?
    Mendoj se keshtu duhet nisur pyetja.

Ps.Nuh sa per dijeni une jam artist dhe e njoh artin si ate te piktures po keshtu edhe ate te fotografise. Eshte e para here ne jete qe digjoj se, Fotografia nuk eshte riprodhim ndersa piktura eshte riprodhim.
    Jam duke pritur konkretish nga Klevis2000, pasi ai ka premutar se do te pergjigjet per cdo gje ne lidhje me kuranin.
    Deshmeusi

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Deshmues, cka nenkupton me fjalen RIPRODHIM???

Fotografia natyrisht se mund te riprodhohet, per kete i ke edhe negativat, por fotografia nuk KRIJOHET nga njeriu, ajo eshte nje KAPJE e realitetit ne menyre teknike, asgje tjeter. Nje portret KRIJOHET nepermjet te brushes dhe "aftesise" artistike te piktorit, dhe asnjehere portreti nuk e arin PERFEKCIONIN e nje fotografie, thjesht, fotografia eshte dicka reale, kurse piktura eshte joreale.
    Nje shembull nga praktika, para gjyqit vlejn FOTOGRAFITE si mjet evidentues !!!, sepse jane thjesht KAPJE te nje momenti nga realiteti!

Ti nuk me kupton ku e kam qellimin!!!, natyrisht se ka ndryshim mes nje porttreti te piktuaruar dhe nje fotografie, si ne aspektin teknik, ashtue edhe ne ate filozofik. Piktura e ka ate vleren e vet artistike, kurse fotografia, e manipuluar behet tek artistike. Ne thelb, jane dy gjera te ndryshme, poashtu piktura le edhe vend per interpretime, kurse fotografia JO.

Flm
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Nuh

Nese do te flasim per artin , mendoj se , nuk jam amator . Ne po flasim per kuranin si dhe cfare ai ndalon. Kurani nuk meret me MENYREN se si e riprodhohet PAMJA e njeriut. Ai NDALON RIPRODHIMIN e pamjes se njeriut ne cfardo lloj sendi. Nese ti nuk ke te qarte kete gje atehere me duhet tju them se, nuk e njeh mire doktrinen qe beson. Kurani ne mnyre te prere NDALON qe fytyra e njeriut dhe e kafshes te jete e ikonizuar (kete fjale ne shqip nuk kam si ta perkthej) ne cfardo lloj sendi apo objekti.
    Ti Nuh meresh me loje fjalesh dhe me tregon tekiniken e ndryshme qe ka pikturimi i njeriut me ate fotografike. Kupto edhe njehere : kurani e ndalon kategorikisht PAMJEN e e njriut dhe kafshes, te INTERRETUAR, ose Ikonizuar, ose te riprodhuar ose te shfaqur ne nje send ose objekt. Mos u perpiq ta denigrosh biseden jashte asaj qe ne po diskutojme, meqenese ti je kryekeput gabim edhe ne ato qe shkruan pak me siper sepse ka edhe fotografi ARTISKTIKE. Sa per dieni: Edhe fotografia ka per autor NJERIUN. Ai me ane te APARATIt ashtu si piktori me ane te Brushes, e riprodhon pamjen e njeriut dhe kafshes, qofte ne beze apo ne leter. Nuh me duhet tju them se , te gjithe ju myslimane qe kini riprodhuar fytyren tuaj , ska rendesi se me cfare lloj "mjeti", kini shkelur ne menyre kategorike nje regull te rendesishem te kuranit. Klevis2000 ja kam dretjuar kete pyetje dhe i kam kerkuar te me jape vargun konkret se si thuhet ne kuran, por ai vecse me dha nje pergjigje te pasakte dhe aspak vargun e kuranit. Ketu nuk behet fjale se si ju i pergjigjeni kesaj pyetje, ketu behet fjale se si ju e kini SHKELUR nje regullit te Allaut.
    Deshmuesi

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    mrdt!

Shoku deshmues,

une mendova se qellimi i hapjes se kesaj teme ish qe njerez si ti e te tjere, qe nuk kane njohurui te INFORMOHEN me hollesisht.

Por si duket ti paske pat ne "PLAN" te na mesosh neve muslimaneve rregullat e fese tone!, kjo menyre eshte KURTH.
    Shoku deshmues, don ne ket nivel te bisedosh me muslimanin?, shoku deshmues, kjo nuk eshte KULTURE cka na tregon ti, ti ketu po garon, dhe mundohesh te perfitosh dicka.

Edhe nje here, fakti se ti na je artist, nuk te jep te drejten absolute te pohosh, se fotografia eshte ne thelb e njejta gje si nje portret i vizatuar me dore, edhe nese ai eshte me perfekt, apo e tejkalon nga kualiteti nje fotografi. Fotografia dhe vizatimi jane dy BOTA TE NDRYSHME. A nuk ta mbush mendjen fakti, se fotografia perdoret edhe ne jurisprudence?, fotografia eshte kapje e REALITETIT, nuk eshte KRIJIM, a merr vesh shqip?

Kur'ani nuk e njihte fotografine, sepse thjesht ajo nuk ekzistonte, kur'ani i njihte shume mire figurat dhe pikturat e te shenjteve apo krijesave tjera qe adhuroheshin nga njerezit. Keto dukuri u mundua ti zhduk, dhe po i zhduki, perndryshe arti poashtu ekziston tek muslimanet, ne cfaredo lemije dhe ne cfaredo kualiteti, aspak pas kulturave tjera.
    Nje shembull, qe ka ndodhur pas islamit, ku ki rregull nuk u respektua na jep sekti i ALEVITEVE, nje dege e shiitizmit, ku adhurohen "IKONAT" e dhendrit te pejgamberit, Aliut, bile adhurimi i tij eshte aq abzurd, saqe mendohet Aliu te kish qene ZOTI, nje paralele interesante me krishterimin.
    A je ne gjendje ta KUPTOSH kete rregull te islamit?, per cfare arsye mundohesh te na pervertosh ketu rregulla shekullore, e bile duke na keshilluar per keqkuptim, se kinse ti, na qenke i vetmi ne bote qe i kupton rregullat e islamit. A nuk e sheh sa i vogel je?

Problemi i vizatimit te krijesave eshte nje IMTESI jorelevante, qe nuk ka shkaktuar asnjecfare debati tek muslimanet. Bile ki rregull ka dijtur shume mire te interpretohet sipas nevojave, si psh. ne medicine, ku trupi i njeriut eshte vizatuar, per te treguar aty ne menyre VIZUALE gjymtiret, dhe semundjet e menyrat e sherimit.
    Une nuk mirem me LOJE FJALESH, natyrisht se ekziston edhe tek fotografia menyra per ta bere ate ne aspektibn fetare te pa pranueshme, psh. manipulimi me te, i cili ja merr karakterin primar asaj.

Shoku deshmues, mos na debatoni ketu ne te THATE, dhe ruaje prepotencen tende per vetveten, mos na keshillo neve muslimaneve si ta kuptojm fene tone.

Flm

PS:

PER TE GJITHE:

a ka ketu njerez qe kane DESHIRE te njoftohen me islamin?, a ka njerez ketu qe kane deshire te zhvillojn nje DIALOG nderfetare ne shenje mirekuptimi dhe respekti?
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Nuh.

perpara se te me tregosh gjerat qe ke ne mendje, me trego ate qe cka thote kurani ne lidhje me moskrijimin e figures se njeriut dhe kafsheve. Pasandaj mendoj se jemi ne gjndje qe te flasim konkretisht se si te diskutojme. Po keshtu nuk dua ta kaloj biseden nen diskutimin mes piktures dhe fotografise, pasi e humbim diskutimin ne fjale. Nese deshrion qe te flasim per artin, hapim nje faqe tjeter tek Arti dhe kutura. Tani po pres nga ju dhe Klevi2000, te me sillni konrkeisht se cfare thote kurani ne lidhje me probelemin ne fjale.
    Ps. Vertet kur ishte kurani nuk kishte FOTOGRAFi, por ju thoni se, kurani eshte fjala e perendise, dhe si ka mundesi qe perendia juaj te mos e kete ditur se ne kohen e me vonshme do te dale edhe aparati fotografik , ku NJERIU me ane te tij mund te RIPRODHOJE PAMEJN e njeriut dhe kafshes?!?!?!
    deshmeusi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 14-06-2003 mė 16:52

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    Henri!
    Ju prishet ketu dy shkrime nje timin dhe nje te Hendrix.
    Dhe per mendimin tim bete shume mire pasi meritonin te prisheshin .
    Tani aty ndodhet edhe nje tjeter shkrim qe per mendimin tim duhet te kete te njenjtin fat.dhe ju e dini mire per ke behet fjale eshte pikerisht shkrimi 18 ku hendrix sham pa te drejte.
    Besoj se do has ne mirekuptim.
    Indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  2. Mėsime tė pėrgjithshme rreth Akides [8]
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 11:32
  3. Dashuria dhe Martesa
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 26-05-2006, 15:12
  4. Gruaja nė Islam
    Nga Acid_Burn nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 22-08-2005, 09:39
  5. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •