Une jam Dorina, 21 vjec dhe kam kater vjet qe kam emigruar ne UK, ku edhe ndodhem. Duke pare qe me qenka gjelberuarbiografia, mendova qe ta bej edhe une nje prezantim te vogel ne shenje falenderimi per votat.
....Dorina e vogel, nje qenie engjellore, njohu Kunten qe ne femijeri. Kunta e mesonte se si te donte njerezit, si te sillej mire, si te ishte e dhimbsur dhe gojėėmbel. Kinta lindi nga lotet e Kuntes, kur e ėma e Kuntes u semur rende dhe u morr vjedhurazi me ambulance nga bluzat e bardha e kur Dorina e deshperuar mbeti ne duart e komshinjeve te Elbasanit, te cilet me dashurine dhe zemergjeresine e tyre mundoheshin ta ngushellonin. Kinta, misherim i egoizmit e te keqes, filloi te rritej ne shpirtin e Dorines, nderkohe qe Kunta engjellore e shihte me frike. Ketu filloi dhe lufta midis Kuntes e Kintes per posedim shpirti; lufte e cila nuk ka per te mbaruar kurre pa u shuar shpirti i Dorines. As Kunta e as Kinta nuk do jene fitimtare. Te dyja kane lindur dhe jetojne tek Dorina vetem per te ndihmuar (me menyrat e tyre te ndryshme) ate te perballoj jeten e veshtire. Se ke do njihni ju, ajo varet se kush mbizoteron ne castin kur njihni Dorinen. Ne njihni Kunten, konsideroni veten me fat. Ne njihni Kinten, ju lutem vriteni.
Kunta-Kinta, pra unė, Dorina
P.S. Ne doni te dini me shume rreth meje, pyesni pa hezituar.![]()
Krijoni Kontakt