Nuk martohem me kengetar.
P- Soni je duke pergatitur albumin e dyte? -
Po dhe ne bashkpunim me kompanine "Euro star" albumi ka 10 kenge dhe jane perzgjedhur midis shume kengeve te kompozuara, por nuk jane futur te gjitha ne kete album, pasi me vone do te shfaqen me vete. Ne kete album nuk kam asnje bashkpunim jam krejtesisht vetem pasi bashkepunimet priten qe te dalin me pas , kam bashkepunuar me 7 kompozitore nga Shqiperia , Kosova Maqedonia. Ka edhe nje kenge popullore te perpunuar te veriut, "Lujma belin" , e cila ndodhet ne album dhe pritet te jet nje "hit" i radhes , sepse ne vende te ndryshme qe kam qene eshte pritur mjaft mire.
[U]Ke nje bashkepunim me Sinan Hoxhen ne realizim e klipit "Shukaria" ku te shohim te kercesh ne balte. Si ju shkoi menja per kete skene?[/U]
Ne fakt , une e kam pare vetem nje here ate klip , pasi isha ne Maqedoni duke pergatitur albumin e ri dhe Sinani me njoftonte regullisht ne telefon per menyren si eshte pritur. Ai me thoshte : Kam frike se kur ta shohesh nuk do ngelesh e kenaqur, se une ta di tipin."Dhe vertet kur e pashe ngela pak e zhgenjyer pasi ne balte une kam xhiruar pothuajse nje ore e gjysem. Kam bere pjese edhe me te bukura , por qe nuk jane shfaqur.
Si ishte ajo balta?
Lere mos e pyet. Kur une mbarova xhirimet i kisha kembet dhe kofshet komplet te cara. Familja ime ka kerkuar neper farmaci qe te me gjente jod per t'u mjekuar.
Ku jane realizuar xhirimet/?
Ne Shkup dhe e tera merite e regjizorit Aleksander. Per mua eshte klipi i trete qe une realizoj me kete grup.Ai eshte nje regjizor shume i mire dhe me ide te cuditcme dhe se bashku me gruan e cila eshte stiliste bejne nje grup pune fantastike. Ajo nuk me pyet kurre mua se cfare duhet te vesh por vendos ajo : " Kete ke per te veshur , se kjo te shkon." Une asnjhere nuk bej fjale pasi kam besim tek ajo . Madje ne klipin e dyte qe sapo ka dale kam veshur pantallona te shkurtra , gje qe une i kam urryer t'i vesh. Ajo ngulte kembe qe me shkojne dhe ne te vertete ashtu rezultoi.
Qe pas asaj kam dale ne koncert me pantallona te shkurtra. Jo per gje, por jam me rehat edhe kur kercej. Ndersa persa i perket klipit me Sinanin , ne fakt une doja qe te kercente nje balerine ne balte , por Aleksandri regjizori maqedonas me thote : " Jo , ne klipin e pare ti more balerine , por tani duam qe koereografin ti ta zhvillosh komplet vete, duam qe ti te jesh Soni me egersine dhe sensualitetin qe te karakterizon." Ishte balte dhe balta ishte e ftohte , por une nuk bej llafe dhe vetem punoj me pelqen , s;me pelqen. Kur mbarova mbas asaj lodhjeje vrapova per t'i perqafuar te gjithe dhe te tere me largoheshin ngaqe isha me balte. Kur u lava mezi me doli balta , dhe kembet me ishin care. Vertet qe hoqem shume.
Si lindi bashkepunim me Sinanin?
Sinani e ka thene , por po e them edhe une. Kur shkuam ne promovimin e albumit te Shpat Kasapit ishim ne makine se bashku me mamane time por edhe me disa njerez te Sinanit. Po benim shaka mbi nje turne qe kemi bere para 4 viteve me grupin " Spirtit Voice & Sinani" , nderkohe degjonim Shukarijen dhe po thonim qe une e kam ne kete gjuhe , dikush tjeter ne gjuhe tjeter . Pra secili e kishte kete kenge po ne gjuhe te ndryshme. "More tha Sinani , po ne pse nuk e bejme ne Shqip? S'ka ngel njeri ne bote pa e bere" Dhe keshtu e realizuam
Pra ishte ideja e Sinanit?
Po , po ishte ideja e tij dhe une e aprovova direkte. sepse kjo eshte nje kenge shume e bukur. E kam ne shtepi dhe e vendos per ta degjuar para se te bej fiskulture. Beme versionin qe une pelqeva. Sinani eshte sinqerisht e them kete njeriu me punetor qe une kam pare , madje me kalonte edhe mua. Ishte njeri qe cfare ka arritur e ka arritur me forcat e veta , duke shtyre bllokazhet qe i kane bere. Une kam nje respekt te jashtezakonshem per te , pavaresisht se ne xhirimet i kam bertitur , share se me ngacmonte se bashku me vellain tim. Une jam habitur pasi e njoha me mire per shpirtin qe ka , punen qe ben dhe nje menaxher i mrekullueshem i vetes. Ai ka per te ecur shume.
Ti po flet shume mire me Sinanin , ai po ka folur shume mire per ty , madje ai duket se eshte i dashuraur me ty?
Eeeee, ai mund te me dashuroj mua si njeri , si kengetare , si kolege .....
Ku e di ti se cfare ndjen ai thelle - thelle?
E di une , e di , sepse kam 5 vjet qe e njoh. Por edhe une kam po te njejten gje per te pra thjesht respekt profesional , per me teper ai eshte edhe shume shok em vellain tim.
Kjo nuk ndryshon gje?
Jo , jo
Duke qene vajze e bukur , je shigjetuar nga shume kengetare , madje akuzohesh per shume lidhje ne mes kengetaresh. Sa te vertete ka ky
thashethem?
Monda , dihet se une po krijoj nje bashkepunim me ndonje kengetar , ma bejen te dashur. Madje nje dite po beja shaka me producentin tim , kur po i tregoja nje kenge te Whitni Huston , dhe une e kam transformuar" Te gjithe burrat qe kam ngrene" , mqns thone se te gjithe i kam pasur.
Ja disa nga burrat qe ka ngrene Soni : Shapt Kasapi , Adrian Gazha , Ermal Fejzullahu ..... Do me ?
Ermali me ka patur idhull dhe gjithmone me shihte me ate adhurimn e se nuk mendonte qe ne te dy do beheshim ne nje te ardhme kolege.... por kaq. Ai mr shihte me syte e admirimit por jo te dashurise. E njeta gje ka ndodhur edhe me kengetaret e tjere qe me permende.
Thone se je ndare nga i dashuri , i cili jetove gjate?
Aaaaa , nuk me pelqen te komentoj per jeten private. Jane disktuar shume , sa nuk dua me.
Je nje kengetaret e vetme qe ka bashkepunime te gjata profesionale?
Po , eshte e vertet kjo gje. Une nuk kam nderruar stafe. Madje njerin nga kompozitoret e mi i them se " hajde te me shohesh ne koncert , sepse po zhvillohej ne stadium", sepse ai nuk i sheh kengetaret larg studios qe te krijojne nje me te qarte per mua si kengetare. Ai eshte i huaj dhe i kishin folur me superlativa per mua , stadiumi ishte plot dhe u ekzaltua shume kur pa krijimet e tij te interpretohej ashtu dhe te ngacmonte aq shume spektatorin..... Ai i shihte se si nje publik kaq i gjere i pelqente punet e tij , deri ne krenari.
Gjithe ky adhurim per stafin e huaj, por edhe vazhdimesine e bashkepunimit , nuk ka ndonje gje tjeter ne mes?
Ah jo ! Regjizoti ime eshte edhe kompozitor ne Maqedoni dhe si dhurate ai eshte duke me bere nje kenge "Nga nje artist tek artisti tjeter" Ai ka nje vajze te vogel e cila eshte e mrekulueshme.
Po me Gaxhen? Je perfolur edhe per te ....
Obobo , shiko , nuk e di por ne kengetaret nuk jemi te terhequr nga nj-tj, Pasi shumica kerkon qe partneri te jete ndryshe per te patur nje bisede me interesante prandaj mua me duket e cuditcme kur e dikutojne per kengetare. Te them te drejten nuk eshte se do e doja te dashurin kengetar.
Soni , a ke patur ndonje skandal nga ndonje super i dashuruar?
Jo, jo . Une kam 8 vjet kete nr telefoni.
A shpenzon para meqe edhe fiton ca si shume?
Une shpenzoj per pune vetem. Paraja nuk fitohet lehte , saqe une ta shpenzoj lehte. Me duket idiotllik kur degjoj qe i bejne parate rroba. Nderkohe qe lodhesh aq shume per t'i fituar ato para.
Pergatiti:Raimonda Shundi.
Krijoni Kontakt