Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 71
    El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    ore Klevis, po edhe ti je musliman ore??????????????
    Booooooooooooooooooooooooo!(me imagjino me doren ballit)!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Klevis ka te drejte,

Harun Yahja eshte nje nga shkrimtaret me te medhenj te kohes sone.

Une kam lexuar cdo liber te tij te perkthyer ne shqip, por keshtu kam download-ur nga interneti dhe libra te tjere ne anglisht, pasi jane free.

Do doja te sjell vetem dy tituj librash te cilet e nxjerrin jashte loje teorine e evolucionit.

1-) Evolution deceit (Gjunjezimi i Evolucionit)
    2-) Creation of Universe (Krijimi i Universit)

Keto libra do ishte mire t'u hidhje nje sy DJ-ALDO, para se te mbroje ateizmin.
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga klevis2000
    Nese Zotit i shikojme veprat dhe nuk e shohim ate si qenie tek idhiujt qendron ndryshe sepse shikojm eidhujt dhe nuk shohim veprat e tyre.
    Per mendimin tim pyetja e dj aldo kush e krijoi Zotin eshte e pallogjikshme qe ne origjinen enisjes ose mendimit.Zoti dj aldo nuk eshte i krijuar sepse po te ishte i krijuar nuk do ishte me Zot por krijese dhe ai qe do ta kishte krijuar do te ishte Krijues.Por ngaqe ne njerzit i njohim gjerat me fillim duhet qe dhe Zotit ti japim kete cilesi.Pikerisht perkete arsye sepse nuk eshte si krijesat quhet Zot dhe krijues i gjithesise.Meqe ti me thua i kap shah mat dhe ne shah kam qene shume i mire po te bej ty nje pyetje kush te krijoi ty dhe gjithesine (Zoti pa dyshim do thuash )Pra kujdes se ke mbretin e pambrojtur edhe te jap shah mat duke te ngrene mbretereshen.

islami eshte krejt ndryshe nga krishterimi prandaj jo pse ke ndonje mendim kunder ndonje feje tjeter te fusesh ketu dhe islamin ok .http://www.harunyahya.com/m_books.php
    O klevis
    Deri sa ti dhe të tjerë si ty,pranoni që dikush na krijoi ne,(po ashtu edhe çdo gjë tjetër),mendimi yt më lart,se zoti nuk është krijesë,bie poshtë,sepse nuk mund të ketë diçka në gjithësi që të jetë e vetëkrijuar(sipas mendimit që mbron ti)
    Këtu në rast se do marrim atë që ti thua ''se zoti nuk është krijesë dhe se u krijua vetë'',atëhere duhet të kthehesh dhe të besosh ato që thotë shkenca për evolimin e jetës

Zgjidh e merr cilën do zgjedhësh,sepse nuk mund të kesh të dy mendimet,aq të kundërt me njëri-tjetrin.

Në rast se ti e quan të vetëkrijuar zotin,më thuaj se si e përfytyron ti,çfarë forme të tij ti ke parasysh kur i falesh(sepse për ta parë as bëhet fjalë)??

Që islami është ndryshe nga krishterimi,këtë e di edhe BUFI,
    por që të akuzosh vetëm fetë e tjera se vetëm ato ishin dhe janë që dënojnë heretikë,kjo është shumë e pasaktë dhe e qëllimshme.

Ashtu siç digjeshin heretikët në turrat e druve vetëm sepse thanë të vërteta shkencore ,që hodhën poshtë thëniet e kishës deri në atë kohë,ashtu edhe xhamia jep urdhra që marrin jetë njerëzish.
    Në se do ta krahasosh,se ku përputhen,besoj se e ke parë vidon në Afganistan ku në mes të stadiumit e therën si KEÇ,tjetrin ,e jo një po disa.
    Dhe në rradhët e para ishin fëmijë ''të cilët duhet të mësoheshin'' se çfarë i priste po të silleshin si ata që ju prenë fytin .
    E ke ne webside.
    Po qe se dëshiron, mund të ta gjej e të bindesh ,kur ta shohësh me sytë e tu.
    Kështu që MT( me U në mes), njëri e KK (me A në mes) tjetri.
    Por ti kujton se nuk kanë të drejtë Ateistët.
    Do bindesh edhe ti dikur,si shumë ''besimtarë'' të tjerë .

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga liveintwoplaces
    Ha, ha, ha, ha, ha, ha, haaaaaaaaaaaaaa,

Me pelqeu shume shakaja jote,

Rrofsh se mbone me qesh.

tin ali fora tha prosekso

Meqë të pëlqeu kaaaaaqqqq shumë,tregoja edhe peshkopit Xristodoulos.

Tha se pistepsi.

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga Matrix
    Klevis ka te drejte,

Harun Yahja eshte nje nga shkrimtaret me te medhenj te kohes sone.

Do doja te sjell vetem dy tituj librash te cilet e nxjerrin jashte loje teorine e evolucionit.

1-) Evolution deceit (Gjunjezimi i Evolucionit)
    2-) Creation of Universe (Krijimi i Universit)

Keto libra do ishte mire t'u hidhje nje sy DJ-ALDO, para se te mbroje ateizmin.
    Ky Haruni,shkencërisht i ka të vërtetuara ,ato që thotë në libra,apo fetarçe??

Për 2 rreshtat e fundit,më vjen keq Matrix,por e kam filluar me kohë Ateizmin,dhe nuk po e mbroj sot.
    Në rast se e vërteton dikush shkencërisht,atë që ai mbron,d.m.th zotin ,atëhere do besoj edhe unë.
    Ka argumenta për këtë njeri prej jush??

Kur bëhen eklipset ,shkenca i di me sekonda e jo me ditë apo vite.
    Ndërsa fetë thoshin se do bëhej KATAKLIZMA,ose QAMETI,në vitin 2000.
    A pa gjë njeri prej jush diçka të tillë??
    Kë duhet të besoj tani??
    Librat fetarë apo ato shkencorë??

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Hidhi nje sy njehere e pastaj hajde bej pyetje se i bie sikur po flas me murin ashtu.

Dj aldo problemi eshte se ti beson ne egsitencen e Zotit po je me dyshim.Qe Zoti egziston kjo eshte shume e sigurte per njerzit e botes jane disa tipa qe jane ne dyshime per kete por me debat dhe dialog mund te sqarohen shume ceshtje.

Qe Zoti egziston kjo eshte ditur dhe vertetojne miliarda njerez qe besojne ne egzistencen e Tij.Sepse nuk mund te pohojne dicka ose te ken frike nga dicka njerzit dhe ajo mos te egzistoje.Pra njerzit nuk kane frike nga asgjeja sepse ajo nuk egziston .Pastaj argumnetet qe Zoti egziston jane me milirda qe mjafton per njeriun te thellohet ne mendime.per kete gjithesi dhe harmonine qe eshte perreth nesh.egzistenca e krijeses tregon per egzistencen e Krijuesit.Pra piktura tregon per piktorin.Po keshtu gjithesia tregon per Zotin e saj.Per me shume dj aldo ke temen argumentet e egzistences se Zotit.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ja se c'thote Krishti per vitin e ardhjes se Tij dhe te fundit te botes:

"Prandaj rrini zgjuar, sepse nuk e dini as ditën as orën në të cilën do të vijë Biri i njeriut''.
    Mateu 25:13

''Sa për atë ditë dhe atë orë, askush nuk e di, as engjëjt në qiell, as Biri, por vetëm Ati."
    Marku 13:32

Nuk e di se ku e paske lexuar ti se u thenkerka qe fundi do ishte ne vitin 2000?
    Mund te ma japesh titullin e librit?

Ne rast se nuk ke referenca te sakta, te lutem mos ja fut kot.

Une te solla 2 tituj librash qe kundershtojne teorine e evolucionit. Me sill ti nje te vetem qe e ke lexuar ku mbrohet kjo teori (Me kusht qe te jete e 10 viteve te fundit!!!)

Nqs s'ke, shko kerkoje dhe mos rri tere diten duke pare emisione me UFO ne TV
    Ndryshuar për herë të fundit nga Matrix : 08-01-2004 më 16:02
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

ThE_MaStEr Maska e eastbaby
    Anëtarësuar
    12-11-2003
    Vendndodhja
    ,,,,, ne univers ,,,,,
    Postime
    211
    edhe une kam lexuar nje liber qe e kundershton teorine e evolucionit po eshte kot te flasim per kete sepse edhe vete shkencetaret e tanishem nuk e pohojne dot kete teori sepse ka shume fakte kunder saj
    Dashuria eshte fillimi i jetes dhe i cdo marrezie ,,, shijoje ate

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga Matrix
    Ja se c'thote Krishti per vitin e ardhjes se Tij dhe te fundit te botes:
    --------------------------------------------------------------------------------
    A mund të më thuash,në kohën e krishtit,shkruhej??
    Në rast se jo,sa vite më pas u shkruajt,dhe kush i mbajti kaq e kaq vite ,mendimet e Krishtit??

-------------------------------------------------------------------------------- "Prandaj rrini zgjuar, sepse nuk e dini as ditën as orën në të cilën do të vijë Biri i njeriut''.
    Mateu 25:13
    ---------------------------------------------------------------------------------

Dhe se e tha një gjë të tillë,duhet besuar vërtet??
    Po profetët që profetonin vitin 2000 ,si fundi i jetës në rruzullin tokësor,paskan pasur të drejtë sipash jush edhe ata??

---------------------------------------------------------------------------------
    ''Sa për atë ditë dhe atë orë, askush nuk e di, as engjëjt në qiell, as Biri, por vetëm Ati."
    Marku 13:32

Lihet e hapur frika e të madhit ,që do ndëshkojë botën dhe banorët e saj

Nuk e di se ku e paske lexuar ti se u thenkerka qe fundi do ishte ne vitin 2000?
    Mund te ma japesh titullin e librit?

Tani po na luan rol tjetër,apo po bën sikur nuk mban mend??
    Në biblën (ortdoksi) quhet KATAKLIZMO,ndërsa në kuran,quhet QAMETI.
    Kërkoi që ti rifreskosh,sepse tani që iku 2000,dhe dolën flluska sapuni thënie të tilla,tani vrapojmë e s'dimë se si mbulojmë dhe se si dalim nga sikleti që na u krijua me mospërmbysjen e botës dhe të rënies së shirave të pandërprerë ,për 40 ditë rrjesht.

Ne rast se nuk ke referenca te sakta, te lutem mos ja fut kot.

Ok!!. U bënë disa herë,e megjithatë,nuk po të kthehem.
    Besimtari nuk ofendon,të PAKTËN kështu THONË

Une te solla 2 tituj librash qe kundershtojne teorine e evolucionit. Me sill ti nje te vetem qe e ke lexuar ku mbrohet kjo teori (Me kusht qe te jete e 10 viteve te fundit!!!)

Përse nuk të bëjnë më të vjetër se aq??
    Feja është kaq e vjetër dhe ti e lexon akoma.
    Përse nuk dashke të vjetra shkencore??

Nqs s'ke, shko kerkoje dhe mos rri tere diten duke pare emisione me UFO ne TV

Të faleminderit për ironikëshillën tënde dhe ofendimokujdesjen gjithashtu.
    Ndryshuar për herë të fundit nga *DJ-ALDO* : 08-01-2004 më 22:29

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga klevis2000
    Hidhi nje sy njehere e pastaj hajde bej pyetje se i bie sikur po flas me murin ashtu.

Dj aldo problemi eshte se ti beson ne egsitencen e Zotit po je me dyshim.Qe Zoti egziston kjo eshte shume e sigurte per njerzit e botes jane disa tipa qe jane ne dyshime per kete por me debat dhe dialog mund te sqarohen shume ceshtje.
    ---------------------------------------------------------------------

Unë e kam thënë dhe e përsëris përsëri.Nuk besoj në humbëtirë,apo në diçka që supozohet se ekziston,por vetëm në ato që shikoj dhe ato që janë reale.

--------------------------------------------------------------------
    Qe Zoti egziston kjo eshte ditur dhe vertetojne miliarda njerez qe besojne ne egzistencen e Tij.
    --------------------------------------------------------------------

Sipas teje,,deri sa ai ekziston,përse na ka të përçarë në fe të ndryshme,përse na le të vritemi me njëri tjetrin vetëm se jami të ndryshëm në besim??
    Si e spjegon ti këtë??
    Tjetër tregues i mosekzistencës,është edhe mosdënimi i atyre që kanë kryer krime ndaj të tjerëve.
    P.sh. marrim Enverin.
    Ai vdiq si njeri i zakonshëm dhe nga sëmundje fiziologjike,apo përpara kohe dhe me mundime??
    Pse zoti nuk e dënoi për xhamitë dhe kishat ,që ktheu në STALLA,për dënimet e pretërve,dhe për luftën e klasave që zhvilloi??
    Përse mban ME HATËR zoti??
    Se mos më thuash se do ti lajë në jetën tjetër,sepse asnjeri nuk është kthyer që andej,dhe të na dëshmojë se çfarë bëhet aty.
    Pra dhe kjo mbetet një gënjeshtër e madhe si edhe të tjerat.

--------------------------------------------------------------
    Sepse nuk mund te pohojne dicka ose te ken frike nga dicka njerzit dhe ajo mos te egzistoje.Pra njerzit nuk kane frike nga asgjeja sepse ajo nuk egziston .Pastaj argumnetet qe Zoti egziston jane me milirda qe mjafton per njeriun te thellohet ne mendime.per kete gjithesi dhe harmonine qe eshte perreth nesh.egzistenca e krijeses tregon per egzistencen e Krijuesit.Pra piktura tregon per piktorin.Po keshtu gjithesia tregon per Zotin e saj.Per me shume dj aldo ke temen argumentet e egzistences se Zotit.
    [COLOR=blue]

Ka edhe të tjera i dashur.
    Nuk mbaron me kaq.

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  2. Shkenca ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:10
  3. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  4. Aferdita Sharxhi: Thesaret që fshihen në vëllimet e “Albanica-s”
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 06:35
  5. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •