Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 71

Zoti eshte krijues, dhe jo i krijuar

Postuar më parë nga *DJ-ALDO*
    Pse i ngatërron kaq shumë ,ato gjëra që janë shumë të thjeshta të spjegohen??
    Dashuria nuk shikohet??!!!
    Kush e thotë këtë??
    Dhe sikur mos shikohet,NDJEHET DHE SHIJOHET.
    Tani çfarë argumenti të thjeshtë tjetër nuk kupton??
    Më thuaj të të ndihmoj.
    Sa për jetën e përtejme ,ti nuk di asgjë sepse ASKUSH nuk është i ardhur prej andej,dhe kështu që ato që thua janë vetëm IMAGJINATË dhe SUPOZIME,të gatuara nga priftërinj dhe hoxhallarë ,që të HANË QYL.
    Ndërsa për DËNIMIN e zotit që thua,nuk surprizohem aspak,sepse ATË ndjenjë e USHQEN feja.
    Përse duhet të dënojë zoti dhe jo të bindë njerëzit??!!
    Nuk të çudit pak kjo ARSYE absurde.
    Sot është koha e MENDIMIT dhe JO e DHUNËS,as e HAKMARRJES.
    Si rrjedhim,në bazë të kësaj,(edhe sikur të ekzistonte zoti) ai është DIKTATOR.
    Shihemi në shkrimin tjetër.
    Por mos harro të më përgjigjesh,se KUSH E KRIJOI zotin.
    Të gjithë ju besimtarët i shmangeni kësaj pyetjeje që JU VË ME SHPATULLA PËR MURI,dhe që NUK MUNDNI TA GJENI DOT KURRË PËRGJIGJEN.
    Përse nuk mundeni??
    Sepse është anekzistente,kjo përgjigje,në ato që trumpeton feja.

Zoti nuk eshte i krijuar, ai eshte Krijues i gjithckaje. A mund te thuash:"Kur fillon pafundesia?" Nuk ka as fillim as mbarim pafundesia. Nuk besoj se ke ndonje dyshim ne pafundesine?
    E pra keshtu eshte dhe Perendia! Eshte krijues, i pafundem, pa fillim dhe pa mbarim.

Pafundesia nuk ka shpjegim, ose me mire, nuk ka shpjegim per mendjen tone te kufizuar. Ne jemi njerez, nuk mund te kuptojme gjera qe jane jashte konceptit te limitit. Eshte si te duash te futesh oqeanin ne nje kove, ose te futesh qiellin ne nje dritare, ose si te mbyllesh driten ne nje dhome te erret(drita do te ndricoje gjithcka, gjithmone)....etj si keto.

te thuash qe Zoti eshte diktator, eshte si te thuash qe Ai thjesht ben c'i do qejfi. Por ja qe nuk eshte keshtu.

Nese Zoti nuk do te kishte caktuar ligje per tere universin, universi nuk do te qendronte. Me thuaj sa ligje mbajne token te rrotullohet rreth diellit, dhe vec te tjerave qe mbajne molekula, dhe planete ne mijra e mijera galaksi te gjithesise. A mund te jene keto ligje te nje Zoti, diktator, apo te nje Zoti qe e ka krijuar gjithcka ne harmoni dhe me dashuri?

A mund te quhesh ti diktator, sepse e ujit lulen dhe e largon nga dielli i mesdites qe te mosdigjet? Lulja mbase nuk e di qe dielli i tepert eshte i demshem, por ti si kujdestar, di ta ruash ate qe ke krijuar dhe e mban te celur dhe me petale dhe te bukur!
    Lules mund t'i duket qe i hiqet ngrohtesia, por ne fakt i hiqet pervelimi, dhe nese lulja do kishte vullnet te zgjidhte si ne njerezit, mbase do pervelohej, ashtu si shume njerez pervelohen ne budallalleqet dhe veset e tyre. Dhe Zoti nuk eshte fajtor dhe as diktator per zgjedhjet e njerezve. Gjithcka eshte para teje.

Ky eshte Zoti!

Pershendetje
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297

Re: Zoti eshte krijues, dhe jo i krijuar

Postuar më parë nga Manulaki
    Zoti nuk eshte i krijuar, ai eshte Krijues i gjithckaje. Dhe Zoti nuk eshte fajtor dhe as diktator per zgjedhjet e njerezve. Gjithcka eshte para teje.

Ky eshte Zoti!

Pershendetje
    Mund të hedh poshtë këtë që thua,vetëm me një pyetje agapiti Manulaki:
    Atëhere si e shpjegon ti dhe feja,që në botë vdesin përditë me QINDRA FËMIJË??
    Cili është shkaku,që zoti i ''merr në qiell''.??
    A ka më të pafajshëm se fëmija??
    Përse e bën ai këtë,në rast se eksiston siç ti thua??
    Përse e nxjerr fëmijën sakat e budalla,përse??
    Çfarë bëri ai fëmijë që zoti e dënoi kaq rëndë??
    Ta leme.

Re: Re: Zoti eshte krijues, dhe jo i krijuar

Ta leme.
    Fakti qe jeta eshte e mbushur me padrejtesi nuk eshte faj i Zotit. Aq me teper kur mosbindja erdhi nga njeriu qe ne fillim te krijimit dhe jo nga Perendia.
    Jeta eshte e padrejte, Zoti eshte i drejte. Dhe une jam e bindur per nje gje, sado padrejtesi te kete, Zoti nuk eshte fajtor, por jemi ne njerezit,
    Sa nena ka qe pine pije alkolike gjate barres kur thuhet fare qarte qe barra ndikohet negativisht, sa prinder ka qe i abuzojne femijet e tyre thjesht sepse jane te paafte t'i rritin, sa qeveri ke qe shfrytezojne popullin e tyre sepse duan te mbushin pangopjen e tyre....si mund te besh Perendine fajtor per fajet e njeriut?
    Zgjedhjet jane perpara nesh: "Kam vene perpara teje bekimin dhe mallkimin....."kete ka thene perendia, nese sheh, mallkim, eshte zgjedhja e njeriut, nese sheh bekim, eshte zgjedhja e njeriut. Nese sheh te mire qe vuajne, nuk i sheh asnjehere te qahen, sepse asnjehere Perendia nuk i braktis dhe nuk i harron, gjithmone dita e tyre triumfon dhe gjithmone i miri sheh miresi nga Perendia ne kete bote, nderkohe qe i ligu i paguan te gjitha ne kete bote.

Zoti eshte i mire dhe ne lartesi, njeriu eshte i mjere, i rene nga lavdia ne te cilen e krijoi Perendia.

Pershendetje
    Te shpëtohesh do të thotë të transformohesh prej Perendise, të ribëhesh ashtu siç Ai donte që ne të ishim që nga fillimi!

Re: Re: Zoti eshte krijues, dhe jo i krijuar

Ta leme.
    Sa abortime behen ne dite, me dashje???????
    Mos ndoshta Perendia i detyron njerezit te vrasin qenie te palindura?

Zoti krijon.....dhe vete abortimi tregon qe njeriu prish, dhe jo Zoti!

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297

Re: Re: Re: Zoti eshte krijues, dhe jo i krijuar

Sa abortime behen ne dite, me dashje???????
    Mos ndoshta Perendia i detyron njerezit te vrasin qenie te palindura?

Tjetër gjë të pyeta Manulaki.
    Në rast se nuk ke se si e mbron,të paktën mos u hidh në degë tjetër.
    Nuk fola gjë për abortet!!!!!.

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297

Fakti qe jeta eshte e mbushur me padrejtesi nuk eshte faj i Zotit. Aq me teper kur mosbindja erdhi nga njeriu qe ne fillim te krijimit dhe jo nga Perendia.
    Jeta eshte e padrejte, Zoti eshte i drejte. Dhe une jam e bindur per nje gje, sado padrejtesi te kete, Zoti nuk eshte fajtor, por jemi ne njerezit,
    Sa nena ka qe pine pije alkolike gjate barres kur thuhet fare qarte qe barra ndikohet negativisht, sa prinder ka qe i abuzojne femijet e tyre thjesht sepse jane te paafte t'i rritin, sa qeveri ke qe shfrytezojne popullin e tyre sepse duan te mbushin pangopjen e tyre....si mund te besh Perendine fajtor per fajet e njeriut?
    Zgjedhjet jane perpara nesh: "Kam vene perpara teje bekimin dhe mallkimin....."kete ka thene perendia, nese sheh, mallkim, eshte zgjedhja e njeriut, nese sheh bekim, eshte zgjedhja e njeriut. Nese sheh te mire qe vuajne, nuk i sheh asnjehere te qahen, sepse asnjehere Perendia nuk i braktis dhe nuk i harron, gjithmone dita e tyre triumfon dhe gjithmone i miri sheh miresi nga Perendia ne kete bote, nderkohe qe i ligu i paguan te gjitha ne kete bote.

Zoti eshte i mire dhe ne lartesi, njeriu eshte i mjere, i rene nga lavdia ne te cilen e krijoi Perendia.

Pershendetje
    Kjo që shpjegove më sipër,është tepër kontardiktore me zhvillimin e jetës reale,Manulaki.
    Po kur nuk eksistonte droga,alkooli,nuk kishte sakatër dhe të metë??
    Thashë FËMIJË të pafajshëm VDESIN.
    Ti e mbron zotin,dhe thua se e kanë fajin prindërit.
    Atëhere përse qënka zoti??
    Ku është të gjykojë prindërit ,për abuzimet e tyre??
    Përse lejon ta pësojë fëmija??
    Në të kundërt me aludimet që ti mbron,SHKENCA vërteton çfarëdo rast të tillë,në bazë analitike dhe shumë të saktë.
    Sëmundjet,përmbytjet,tërmetet,vullkanet,djegjet e mijëra hektarëve pyje,a nuk janë punë ME CILËSI TE DOBËT të zotit(në rast se eksiston)??
    Përse ai nuk i frenon??
    Desha të të pyes,se nga e di ti se ato që të thotë prifti apo hoxha ,janë të vërteta??Kush e ka shkruar biblën dhe kuranin??
    Zoti???!!!!
    jo e dashur .Atë e shkruan njerëzit për qëllimet e tyre.

Unë për vehten time besoj se 5+1=6,ndërsa ti në rast se e gjen diku në librat fetarë,ose të ta thonë klerikët,se ky rezultat ,nuk është i vërtetë,ti do ta besosh.
    Do ta besosh edhe sikur të të thonë klerikët se 5+1=51.
    Pra ti je skllave e asaj që nuk e ke parë dhe nuk e ke provuar KURRË.

Se hereto.

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297

Nuk i ka faj njeri atyre.
    Koka ja ka fajin,që nuk marrin profilaktikë.
    Edhe këtë zoti nuk e di,sepse po shkove pa ndihmën e SHKENCËS në sex,dhe po veprove sipas zotit,pas 9 muajsh do tunden tjegullat e çatisë nga të qarat e.......................BEBIT

Tha ta poume

Jezusi ju do! Maska e Astrit77
    Anëtarësuar
    26-09-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    390

Perendia eshte dashuri!

Duke lexuar disa nga shkrimet ne kete teme me terhoqi vemendjen nje shkrim i DJ-ALDO:

Ta leme.
    Kjo gje me kujtoi deshmine e nje njeriu me emrin Wilfrid qe u be i krishtere pasi i vdiq djali i tij. Kete e kam postuar edhe tek tema "Kryqi...Perendi folem". Lexojeni vete dhe ndoshta mund te merrni nje pergjigje te asaj qe kerkoni.

Deshmia e kthimit ne besim te Wilfrid, nga Gjermania.

Wilfridi ishte i pranishem ne nje konference diku ne Zvicer.Ai pershkon ngjarjet shpalosese te nje dite vendimtare:

"Himnet ushtuan tere diten rreth realitetit te qiellit dhe folesit jepnin shtjellime rreth kesaj teme. Shpirti im po gezonte ne madheshtine e kesaj shprese dhe po shikoja premtimin e nje te ardhmeje te tille. Fare papritur, gjate takimit, degjova te thirrej emri im e te me kerkohej te shkoja menjehere tek zyra pasi me kerkonin urgjent ne telefon. Bera ate qe me kerkohej dhe ngrita dorezen e telefonit per te degjuar zerin e gruas sime, Fejth, qe pothuaj po mbytej prej ngasherimit. Ajo me njoftoi qe para pak kohesh, kishte vdekur, pa asnje lloj paralajmerimi, ne djep, foshnja jone 9 muajshe. Ky lajm me solli ne piken me te ulet te jetes, dermimi qe ndjeja as qe mund te pershkruhej. Ankthi dhe zemerimi ne zemren time u rriten deri ne permasa vullkanike. Nje klithme brenda meje donte ta hidhte Perendine ne gjyq me padine e moskokecarjes per jeten njerezore-keshtu rrodhi litania e emocioneve qe perbenin nje ndjenje baze, ate te hutimit absolut.Bera gati valixhet, bleva nje bilete treni dhe u ula i vetem ne vendin tim duke pare jashte nga dritarja ku dukej se asgje nuk do te ma lehtesonte dhimbjen.
    Pertej koridorit, ne sediljet e krahut tjeter, rrinte nje njeri qe po lexonte Biblen dhe perballe tij ishin ulur dy te rinj te cilet nuk benin perpjekje per te fshehur percmimin e tyre ndaj te ashuquajturve libra fetare. Me se fundi, talljet e tyre moren pergjigje nga njeriu qe lexonte Biblen dhe biseda e tyre u kthye ne nje ndeshje te rende filozofike. Me ne fund, nje nga te rinjte, me inat te pamaskuar, u perkul drejt njeriut dhe i tha, "Ne rast se Perendia juaj eshte aq i dashur dhe zemermire sa thoni ju, me thoni pse lejon atehere qe te pafajshmit te vuajne? Pse lejon kaq shume luftime? Pse lejon qe femijet e vegjel te vdesin? Clloj dashurie eshte kjo?"
    Pyetjet, sidomos ato te fundit me theren ne zemer si kurre ndonjehere dhe isha gati duke bertitur, "Po, more zelot fetar! Pergjigju per ta dhe per mua dhe na thuaj pse Ai lejon te vdesin femijet e vegjel.Cfare lloj dashurie eshte kjo?" Por ne mendjen time kishte ndodhur nje transformim mendor i cuditshem. Prita pergjigjen e tjetrit dhe duke veshtruar dy te rinjte, degjova veten te thoshte, "Mos ju shqetesoj nese hyj edhe une ne biseden tuaj? Do t'ju tregoj se sa shume ju do Perendia; Ai dha te vetmin Bir te Tij per te vdekur per ju".
    Te rinjte nderhyne prerazi duke me argumentuar se ishte e lehte per mua qe te beja deklarata te tilla platonike te shkeputura nga bota konkrete e vdekjes dhe shkretimit.
    Prita castin e volitshem sepse me duhej nje pike kurajo dhe bindjeje per ta thene njehere, per ta thene qarte. "Jo, jo, jo, miqte e mi te dashur, une nuk qendroj larg botes reale te dhimbjes dhe vdekjes. Ne fakt, arsyeja pse gjendem ne kete tren eshte se po shkoj ne shtepi per funeralin e birit tim 9 muajsh. Ai ka vetem pak ore qe vdiq dhe kjo i ka dhene kryqit nje kuptim teresisht te ri per mua. Tani e di se c'lloj Perendie eshte Ai qe me do, nje Perendi i cili dha me dashje Birin e Tij per mua."

Kryqi zbulon ne menyre unike, jo nje Perendi i cili rri ne heshtje dhe qe eshte i paangazhuar ne skene njerezore, por nje Perendi i cili ndodhet pikerisht ne mes te konflikteve dhe perleshjeve tona

Mendoni pak, Perendia erdhi ne kete bote vete, dhe jetoi ne personin e Jezu Krishtit si nje nga ne, u tundua sic ne tundohemi, dhe ne fund u gjykua me pa te drejte dhe u denua me pa te drejte, por Ai nuk kundershtoi, por iu bind gjithshkaje dhe vdiq ne kryq, ne vendin tone qe ne te mund te jetojme perjetesisht me Te. Amen.
    1 Gjonit 4:10:

Në këtë është dashuria: jo se ne e kemi dashur Perëndinë, por që ai na ka dashur ne dhe dërgoi Birin e tij për shlyerjen e mëkateve tona.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Astrit77 : 28-01-2004 më 13:19
    Duani armiqte tuaj bekoni ata qe ju mallkojne, per te qene bij te Atit tuaj qe eshte ne qiej -Jezus

ThE_MaStEr Maska e eastbaby
    Anëtarësuar
    12-11-2003
    Vendndodhja
    ,,,,, ne univers ,,,,,
    Postime
    211
    MO ka dale moda e shkrimeve te gjata se vetem ktu shikoj shkrime nga 2 faqe une
    Dashuria eshte fillimi i jetes dhe i cdo marrezie ,,, shijoje ate

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Astrit77,do desha ,ashtu siç solle këtë shëmbull,të sillje edhe shëmbuj të tjerë por të kundërt me këtë .
    Ke pyetur ndonjëherë,se më shumë, behen si ai gjermani që tregon,apo sa më shumë ,nuk besojnë më, mbasi humbin një njeri,më shpejt se sa duhej??
    Beson se ballanca anon nga ngjarja që tregove ti,apo në të kundërt??
    Bye

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  2. Shkenca ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:10
  3. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  4. Aferdita Sharxhi: Thesaret që fshihen në vëllimet e “Albanica-s”
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 06:35
  5. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •