Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 71
    ThE_MaStEr Maska e eastbaby
    Anëtarësuar
    12-11-2003
    Vendndodhja
    ,,,,, ne univers ,,,,,
    Postime
    211
    dj aldo vlla me vjen shume keq per ty lol po ke nje gjykim shume te dobet se ne radhe te pare shkruhet qe kjo eshte koha kur njerezit provohen dhe jane te lire te zgjedhine c'fare te duan po ama asnje nuk do i lenet pa ju ofruar fjala e perendise dhe ty po te behet tani pranaj po do beso po s'do atehere eshte e kot qe ti te flasesh ne kete teme sepse ne radhe te pare vetem nje besimtare mund ti dalloj veprat e zotit sepse ai eshte i perzgjedhur per kete
    Dashuria eshte fillimi i jetes dhe i cdo marrezie ,,, shijoje ate

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga eastbaby
    dj aldo vlla me vjen shume keq per ty lol po ke nje gjykim shume te dobet

Faleminderit për konstatimin doktor Adhamudhi.
    Pa më thuaj ti si mund ta SHËNDOSH gjykimin??
    Vetëm mos thuaj ''me ndihmën e zotit'' ,se kjo është gënjeshtër.
    Është njësoj si Migjeni e ka shkruar ''zoti të dhashtë''
    Do kem parasysh edhe diagnozën tënde.
    Bye

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Unë e kam thënë dhe e përsëris përsëri.Nuk besoj në humbëtirë,apo në diçka që supozohet se ekziston,por vetëm në ato që shikoj dhe ato që janë reale.

.

Dj aldo ti me duket beson se dashuria nuk egziston sepse nuk e shikon.Gjynah vertet mos besosh se dashuria egziston.

Sipas teje,,deri sa ai ekziston,përse na ka të përçarë në fe të ndryshme,përse na le të vritemi me njëri tjetrin vetëm se jami të ndryshëm në besim??
    Si e spjegon ti këtë??
    Tjetër tregues i mosekzistencës,është edhe mosdënimi i atyre që kanë kryer krime ndaj të tjerëve.
    P.sh. marrim Enverin.
    Ai vdiq si njeri i zakonshëm dhe nga sëmundje fiziologjike,apo përpara kohe dhe me mundime??
    Pse zoti nuk e dënoi për xhamitë dhe kishat ,që ktheu në STALLA,për dënimet e pretërve,dhe për luftën e klasave që zhvilloi??
    Përse mban ME HATËR zoti??
    Se mos më thuash se do ti lajë në jetën tjetër,sepse asnjeri nuk është kthyer që andej,dhe të na dëshmojë se çfarë bëhet aty.
    Pra dhe kjo mbetet një gënjeshtër e madhe si edhe të tjerat.
    Zoti nuk te ka percare o i dashur por ti si njeri abuzon me lirine dhe vullnetin qe Zoti te ka dhene ty dhe zgjedh dhe me lut jezusin ose buden ose e mohon Zotin.Zoti te ka dhene mendjen te ka prure dhe profete qe mos percahesh por ti dhe shume te tjere nuk doni ti bindeni atehere mos e akuzoni Zotin per padrejtesi dhe sjelles te keqes por akuzoni vetet tuaj qe nuk zgjidhni te verteten.Por Zgjidhni ateizmin mohimin idhujtarite politeizmin ,Zgjidhni dhe beni Zota njerzit jezusin buden,lusni varret pra ju abuzoni me liren dhe vullnetin qe Zoti iu ka dhene dhe pastaj akuzoni Zotin se ka faj.

o dj aldo ti dhe shume te tjere beni pyetje por ne esencen e qenies tuaj qendron mohimi.Pra ben pyetje dhe shume mire e di qe do te denohet nga Zoti ne boten tjeter pastaj me thua kush ka qene atje dhe ka ardhe e te na tregoi.Per Zotin qe eshte i madh e ska tjeter si Ai ,Edhe sikur engjull tiu zbresi juve ta shikoni me sy nuk keni per ta besuar sepse kur nuk besoni Zotin atehere si do te besoni njerzit ose krijesat.Muhamedi a.s ka qene o dj aldo dhe e ka pare boten tjeter permendet dhe ne kuran kjo por ti prape nuk ke per ta besuar kete.Po deshe shikoje tek Sureja isra.Largoni mohimin nga Zemrat juaj dhe pranojeni Zotin si krijuesin tuaj.Vertet nje dite do jepni llogari para tij dhe atehere ska me kthim mbrapa.

Sa per kishat dhe xhamiat qe prishi enveri Zoti thote ne kuran.
    Allahu nuk e ndryshon gjendjen e nje populli derisa ato te ndryshojne veten etyre.

pra kur shqiptaret e deshen kete Zoti i la te zgjedhin dhe sipas asaj qe zgjodhen ua dha denimin si ne kete bote dhe ne boten tjeter i pret denimi i perjetshem.
    Sipas kokes te vihet dhe kapelja.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Klevis2000 : 10-01-2004 më 08:55

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga klevis2000
    Dj aldo ti me duket beson se dashuria nuk egziston sepse nuk e shikon.Gjynah vertet mos besosh se dashuria egziston.
    Pse i ngatërron kaq shumë ,ato gjëra që janë shumë të thjeshta të spjegohen??
    Dashuria nuk shikohet??!!!
    Kush e thotë këtë??
    Dhe sikur mos shikohet,NDJEHET DHE SHIJOHET.
    Tani çfarë argumenti të thjeshtë tjetër nuk kupton??
    Më thuaj të të ndihmoj.
    Sa për jetën e përtejme ,ti nuk di asgjë sepse ASKUSH nuk është i ardhur prej andej,dhe kështu që ato që thua janë vetëm IMAGJINATË dhe SUPOZIME,të gatuara nga priftërinj dhe hoxhallarë ,që të HANË QYL.
    Ndërsa për DËNIMIN e zotit që thua,nuk surprizohem aspak,sepse ATË ndjenjë e USHQEN feja.
    Përse duhet të dënojë zoti dhe jo të bindë njerëzit??!!
    Nuk të çudit pak kjo ARSYE absurde.
    Sot është koha e MENDIMIT dhe JO e DHUNËS,as e HAKMARRJES.
    Si rrjedhim,në bazë të kësaj,(edhe sikur të ekzistonte zoti) ai është DIKTATOR.
    Shihemi në shkrimin tjetër.
    Por mos harro të më përgjigjesh,se KUSH E KRIJOI zotin.
    Të gjithë ju besimtarët i shmangeni kësaj pyetjeje që JU VË ME SHPATULLA PËR MURI,dhe që NUK MUNDNI TA GJENI DOT KURRË PËRGJIGJEN.
    Përse nuk mundeni??
    Sepse është anekzistente,kjo përgjigje,në ato që trumpeton feja.

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    Postuar më parë nga *DJ-ALDO*
    []Pse i ngatërron kaq shumë ,ato gjëra që janë shumë të thjeshta të spjegohen??
    Dashuria nuk shikohet??!!!
    Kush e thotë këtë??
    Dhe sikur mos shikohet,NDJEHET DHE SHIJOHET.
    Tani çfarë argumenti të thjeshtë tjetër nuk kupton??
    Më thuaj të të ndihmoj.
    Sa për jetën e përtejme ,ti nuk di asgjë sepse ASKUSH nuk është i ardhur prej andej,dhe kështu që ato që thua janë vetëm IMAGJINATË dhe SUPOZIME,të gatuara nga priftërinj dhe hoxhallarë ,që të HANË QYL.
    Ndërsa për DËNIMIN e zotit që thua,nuk surprizohem aspak,sepse ATË ndjenjë e USHQEN feja.
    Të gjithë ju besimtarët i shmangeni kësaj pyetjeje që JU VË ME SHPATULLA PËR MURI,dhe që NUK MUNDNI TA GJENI DOT KURRË PËRGJIGJEN.
    Përse nuk mundeni??
    Sepse është anekzistente,kjo përgjigje,në ato që trumpeton feja. [/]
    Ne bashke te rime gjithe naten dhe diten te debatojme nuk me ve dot me shpatulla per muri dhe per kete Falenderimi i takon Zotit.

Tani me thua qe dashuria egzistoka sepse u ndieka pavarsisht se ti nuk e sheh.Ke ne teme shume te bukur qe e kam hapur kastilen vetem per ty ndoshta thashe do ta bind .Argumentat e egzistences se Zotit Lexoje pak se ka nje histori me nje ushtar dhe gjeneral per punene shikimit te Zotit.

teoria meqe nuk e shoh nuk egziston eshte teori shume dobet sepse ti nuk sheh shume gjera >nuk sheh dashurine zerin yjet diten pra shikimi jot i dashur eshte i kufizuar.Ti nuk sheh atomin ti nuk sheh dot naten .Pra ashti sic dashuria ndjehet dhe Zoti besohet dhe ndjehet me Zemer dhe arsyeja e perforcon kete ndjesi nese do mendosh per krijimet etij madheshtore.

Sa per jeten tjeter te thashe qe ben pyetje qe megjithese dikush te jep pergjigje dikush por prape sbie poshte se nuk te le mohimi qe ke ne zemer.Pra UNE AS QE MARR MUNDIMIN TE BIND TY QE KA BOTE TJETER DERISA TE BIND SE KA NJE ZOT QE KA KRIJUAR GJITHESINE.Nese ti nuk beson ne egzistencen ekrijuesit si do besosh ne egzistencen e krijesave eshte absurde per mua qe ti te besosh ne krijesat pa besuar ne krijuesin.

Pra kur ti si njeri ke ne qenien tende ndjenjen e mohimit kundrejt Zotit miliona njerez te vijen dhe te thone ty qe kjo keshtu apo ashtu eshte shume e veshtire per ty ti besosh ato derisa nuk beson Krijuesin tend biles eshte me e keqe mosbesimi ne Zotin sa mund te arrije njeriu atje qe edhe nga ndejnja e mohimit qe ka edhe veten evet se beson qe egziston i duket se eshte imagjinate e tij.

Pra nuk mund te dialogoje me ty pewr boten tjeter derisa ti te bindesh qe Zoti egziston vertet dhe per kete me miresjellje te kerkoj ta lexosh pak temen Argumentet e egzistences se Zotit

Pra me thua qe Zoti ti binde njerzit por tipa si puna jote qe sbinden dhe mohojne argumnetet krijuesin e tyre duke qene koshient qe ekane gabim ateher si te veproje me to.

Sot eshte koha emendimit me thua po mendja jote po mohon krijuesin e gjithesise deri ne shkalle inteligjence ka SHKUAR MENDIMI YT.

PRA edhe duke shikuar mynyren se si shkruan ti ti jo qe nuk beson ne Zotin por mos dhenia pergjigje e disa pyetjeve qe ke ne koke te con ty ne mohim .Pra vete pyetjet e tua tregojne qe ti beson ne egzistencen e Zotit sepse nese shpirti yt nuk do besonte sdo me thoje sikur ose pse Zoti keshtu ose ashtu.Pra mosdhenia pergjigje nga ana jote e disa fenomeneve te con ne mohim.

per kete te betohem se do te ndihmoj me sa kam mundesi qe per cdo pyetje te marresh nje pergjigjer te sakte dhe te pakontestueshme.

Zoti me thua ti eshte diktator kjo eshte shume gabim qe ne origjine.Pse Zoti te dha ty vullnetin qe po me kete vullnet dhe liuri qe Zoti te ka dhene dhe me arsyen tende ti po e mohon.
    Me thuaj ku eshte diktatura ketu pse ai te dha liri dhe vullnet apo pse spo te denon sepse po e mohon qe je krijese e Tij.Imagjino pak sikur ti thuash babes ose nenes tende qe sjam yt bir.

Pra i dashur Zoti nuk eshte diktator por ai eshte I drejti absoluty dhe nuk i ben padrejtesi askujt dhe nuk e denon askend pa i dhene fakte.Pra ty dhe cdo kush tjeter qe e mohon ate nuk e shikon sa buyjar qe eshte mbas gjithe ato fakte kozmologjike te ka cuar dhe profete qe te sqaroj per cdo pyetje qe ke ne koke ti ose njerzit ne pergjithesi.Kur mbas gjithe ketyre fakteve ju prap tregoheni mendjemedhenj dhe nuk e pranoni ateher meritoni denimin e tij.

Sa per pyetjen Kush e krijoi Zotin

Ta kam shpjeguar dhe me pare qe ne origjine pyetja eshte gabim .Si me thane pse mali eshte me i vogel se njeriu kur dihet qe mali eshte me i madh se njeriu.

Pra mos pyet kush e krijoi Zotin sepse Zoti nuk eshte i krijuar eshte i pari pa fillim dhe i fundit pa mbarim.Sikur do te ishte dikush tjeter qe ta krijonte Zotin nuk do ta kishte emrin Zot por krijese dhe ai qe do ta kishte krijuar do te ishte Zot.

pra meqe ne njerzit i njohim gjerat me fillim duam qe dhe Zotit ti japim nje krijues ose ta bejme krijese.
    Nese ateistet i pyet kush e krijoi gjithesine te thojne ka pas egzistuiar ne infinit.Cudi per krijesen e pranojne qe seshte e krijuar kurse kur vjen p[una me Zotin duan ti vene krijues.
    Pra kur me thua ti dhe te tjeret qe gjithesine se ka krijuar kush atehere mos me thoni kush e krijoi Zotin.

I paster eshte Zoti nga cdo e mete

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Këto që thua,i ke marrë nga libri ''1001 netë''??

Thua se nuk shikoj zërin??
    E ke gabim,sepse e shikoj me shkencën që ka aparatura të sakta për zërin

Mëthua se nuk shikoj Yjet
    Përsëri gabim
    Ka teleskop,dhe sonda hasinore për këto.

Më thua se nuk shikoj atomin.
    Përsëri gabim.
    Si u zbulua atomi atëhere??Si e panë??

Thua nuk shikoj natën.
    Gabim.
    Shkenca ka krijuar drita,prozhektorë,drita jeshile që shikojnë edhe ne terrin më të madh.Mjafton ti vesh në sy,dhe shikon jeshil, por shikon ama.

Kështu që me mësimet fetare në kokë,ke ngelur në atë shekull që është shkruar kurani.

Përsëri po ta them punën e krijimit të zotit.
    Ti thua se ai krijoi çdo gjë që ekziston.
    Deri sa ai krijoi,nuk është i pakrijushëm.
    Por ti nuk di përgjigje sepse ti kanë mbyllur sytë hoxhallarët me gënjeshtrat e tyre.
    Ti nuk llogjikon dot më shumë se sa caku i një libri,siç ështç kurani.
    Ti nuk del dot nga kornizat e tij.Pra je skllav dhe asgjë më tepër.

Për jetë e përtejme,ka një zgjidhje që ti mund ta bësh dhe të vërtetosh se je tejet i gabuar.
    Provo e shko në atë botë.
    Po nuk u ktheve më ,më shkruaj si është,po erdhe përsëri ,hajde e më tako.
    Je dakort??
    Besoj se nuk je, sepse ti nuk mund të besosh edhe vetë në atë botë,sepse po të ekzistonte ajo botë,nuk do kishte mbetur këmbë njeriu ,në këtë botë.
    Të gjithë do ishin vetëvrarë apo ndihmuar tjetrin duke e vrarë,për të shkuar dhe jetuar në botën tjetër,ku sipas teje dhe atyre që të mësojnë ty,është e bukur dhe e pavdekshme.
    Provoje.
    Çdo gjë (90%) provohet me prova e jo me fjalë boshe kuranesh e hoxhallarësh,bible e priftërinjsh.
    Kështu i dashur KLEVIS(emër kristian)

Bye i dashur

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    Postuar më parë nga *DJ-ALDO*
    Këto që thua,i ke marrë nga libri ''1001 netë''??

Kështu që me mësimet fetare në kokë,ke ngelur në atë shekull që është shkruar kurani.

Por ti nuk di përgjigje sepse ti kanë mbyllur sytë hoxhallarët me gënjeshtrat e tyre.
    Ti nuk llogjikon dot më shumë se sa caku i një libri,siç ështç kurani.
    Ti nuk del dot nga kornizat e tij.Pra je skllav dhe asgjë më tepër.

Të gjithë do ishin vetëvrarë apo ndihmuar tjetrin duke e vrarë,për të shkuar dhe jetuar në botën tjetër,ku sipas teje dhe atyre që të mësojnë ty,është e bukur dhe e pavdekshme.

Çdo gjë (90%) provohet me prova e jo me fjalë boshe kuranesh e hoxhallarësh,bible e priftërinjsh.
    Kështu i dashur KLEVIS(emër kristian)

Bye i dashur

o klevis pse merresh me kete lloj tipi ..............................

Lufta kunder injorances eshte lufta me e veshtire.Do te ishte mire sikur te flisje per temat e jo te ofendosh antaret tjere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga iliria e para : 11-01-2004 më 17:44

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga The exorcist

O Dj Aldo akoma ne kerkim te babit je ti ? Nuk eshte Klevisi babai jot , as une ...... Shif se mos gjen ndonje tjeter ne forum

Babai im ,ka vdekur e para e punës,por ti me mësimet që merr ,nuk mund të nxjerrësh fjalë nga goja,por vetëm VRER.
    Në rast se do të njohësh BABAIN TËND,atëhere.....me të po flet në këtë çast.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-03-2003
    Postime
    683
    e kam llafin per edukim o injorant, prandaj lufta me ty eshte e veshtire sepse nuk kupton

ThE_MaStEr Maska e eastbaby
    Anëtarësuar
    12-11-2003
    Vendndodhja
    ,,,,, ne univers ,,,,,
    Postime
    211
    Njerez akoma po luftoni ju ,,,,, vazhdoni po mundohuni me mos u vra !!!!
    Dashuria eshte fillimi i jetes dhe i cdo marrezie ,,, shijoje ate

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  2. Shkenca ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:10
  3. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  4. Aferdita Sharxhi: Thesaret që fshihen në vëllimet e “Albanica-s”
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 06:35
  5. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •