Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 71
    . Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga Matrix
    DJ-ALDO,

Ajo qe une mund te te deshmoj eshte se Pema e Diturise nuk i zgjidh enigmat e tua dhe te miat!

Pyetja "Zotin kush e krijoi?" eshte pyetja me idiote qe nje ateist mund te beje, pa dashur te te ofendoj...
    Qe ta besh nje pyetje te tille, duhet te jesh i gatshem t'i pergjigjesh cdo kundra-pyetjeje. Psh une mund te te pyes se nqs Bota nuk u krijua prej Zotit, si u krijua?
    Ti ma jep dot pergjigjen e kesaj pyetjeje?
    Ty dhe të tjerëve si ty(padashur të të fyej),pyetja se ''kush e krijoi zotin'',ju vë në një pozitë tepër delikate,sepse nuk keni asnjë argument,me të cilin mund të bindni ,ata ,që ju bëjnë këtë pyetje të thjeshtë dhe llogjike apo ''idiote'' siç e cilëson ti.
    Rjedhojë llogjike për këdo,që dëgjon se:
    zoti krijoi gjithçka në këtë botë dhe në gjithësi,
    është të pyesi natyrshëm:

Atëhere,cila forcë e krijoi vetë zotin??

Këtu të gjithë ata që e mbrojnë idenë se ekziston zoti,kapen SHAH-MAT.

Asnjeri prej jush nuk është dot në gjëndje të pergjigjet''në mënyrë të zgjuar'',sepse ka edhe përgjigje të zgjuara siç ka edhe pyetje të tilla apo jo??

Sa për krijimin e gjithësisë dhe të planeteve apo natyrës sonë dhe shumicës së këtyre që na rrethojnë,SHKENCA i ka të vërtetuara.
    Po të lexosh më shumë libra shkencorë dhe me pak libra fetarë do mësosh realitetin e ekzistencës dhe jo ipotezat dhe dogmat që të serviren nga dembelët dhe ata që nuk duan kurrë që SHKENCA të përparojë dhe tu ndriçojë mendjet njerëzve në lidhje me çfarëdo gjë.
    Mund të kërkosh dhe disa dokumentarë shkencorë,me titull ''VIZITORË NGA KOZMOSI'',(realizim gjerman,francez,anglez,amerikan,suedez,japonez dhe italian)dhe aty do gjesh 100% përgjigjen se si u ndërtua toka ,natyra dhe gjithësia.
    Në serinë e parë të këtij dokumentari,analizohet se si u krijua feja ,dhe për çfarë qëllimesh ,shërbeu dhe shërben.
    Në të tjerët,tregohet se si kanë ardhur më parë jashtëtokësorët,gjurmët e tyre në tokë,spjegime mbi çfarë ti do që të mësosh mbi gjithësinë dhe mbi ''gjërat e çuditëshme e të paspjegueshme'' këtu në tokë.

Nuk ishte shkenca që i hapi luftë besimeve.
    Kjo nuk ka ndodhur asnjëherë,por ishin fetë që i hapën luftë SHKENCËS,dhe gjithnjë ato humbën përpara SHKENCËS,e cila është vetë REALITETI:
    Apo edhe këtu gaboj???????

Përshëndetje.
    Ndryshuar për herë të fundit nga *DJ-ALDO* : 03-01-2004 më 16:54

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    I dashur DJ-ALDO,

Nuk e kupton se duke i hapur lufte besimit ti krijon dogma?
    Se c'kane bere fete, mua nuk me intereson fare ta di, se Zoti im ishte i pafe, ndaj dhe u persekutua egersisht nga fetaret!

Por nese do te dish, ata qe vriteshin ne periudhen e erret nuk ishin Shkencetaret, por Kundershtaret e politikave te feve!

Per kete lexo me shume mbi jeten e Xhordano Brunos apo martireve te tjere te kesaj epoke, ku ASNJE nuk mohonte ekzistencen e Zotit, por pikerisht per kete ekzistence ata u dogjen te gjalle!

Ata nuk u dogjen sepse thane "Zot nuk ka!", por sepse thane "Papa nuk eshte Zoti!", ne te njejten menyre si vellezerit e tyre te shekujve te pare qe thane "Cezari nuk eshte Zoti!".

Po per te njohur me shume kete epoke, duhet te heqesh dore nga librat e servirur nga pionieret e Enverit!

Une nuk them se nuk di t'i pergjigjem pyetjes sate se "Kush e krijoi Zotin?", por problemi eshte se pergjigjia ty nuk te pelqen.

Dhe kjo pergjigje eshte "ASKUSH!", Ne qofte se ti kerkon pergjigje une ta dhashe, ne rast se ty nuk te pelqeu, nuk eshte faji im.

Ne rast se ty te pelqen te besosh ne perralla me Aliene qe vijne ketu e ngrene qyteterime, ti je i lire, por ama pranoje se TI JE AI QE BESON NE FE DHE JO NE!

Feja jone eshte Krishti, qe u kryqezua dhe u ringjall! Ai Krisht para te cilit do te bjere cdo gju dhe do cdo gjuhe do ta rrefeje si Zot! Madje dhe alienet e tu do ta pranojne se s'jane vecse sklleverit e Tij!
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    I dashur Matrix,

Do doja te citoja dy fjali te tuat ne shkrimin e meparshem pasi me pelqyen jashte mase bine krejtesisht dakort me mendimet e mija.

-------------------------------------------------------------------------
    Se c'kane bere fete, mua nuk me intereson fare ta di, se Zoti im ishte i pafe, ndaj dhe u persekutua egersisht nga fetaret!

Feja jone eshte Krishti, qe u kryqezua dhe u ringjall! Ai Krisht para te cilit do te bjere cdo gju dhe do cdo gjuhe do ta rrefeje si Zot! Madje dhe alienet e tu do ta pranojne se s'jane vecse sklleverit e Tij!
    -----------------------------------------------------------------------
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    I dashur DJ-ALDO,

Nuk e kupton se duke i hapur lufte besimit ti krijon dogma?

Por nese do te dish, ata qe vriteshin ne periudhen e erret nuk ishin Shkencetaret, por Kundershtaret e politikave te feve!

Per kete lexo me shume mbi jeten e Xhordano Brunos apo martireve te tjere te kesaj epoke, ku ASNJE nuk mohonte ekzistencen e Zotit, por pikerisht per kete ekzistence ata u dogjen te gjalle!

Ata nuk u dogjen sepse thane "Zot nuk ka!", por sepse thane "Papa nuk eshte Zoti!", ne te njejten menyre si vellezerit e tyre te shekujve te pare qe thane "Cezari nuk eshte Zoti!".

Po per te njohur me shume kete epoke, duhet te heqesh dore nga librat e servirur nga pionieret e Enverit!

Une nuk them se nuk di t'i pergjigjem pyetjes sate se "Kush e krijoi Zotin?", por problemi eshte se pergjigjia ty nuk te pelqen.

Dhe kjo pergjigje eshte "ASKUSH!", Ne qofte se ti kerkon pergjigje une ta dhashe, ne rast se ty nuk te pelqeu, nuk eshte faji im.

Ne rast se ty te pelqen te besosh ne perralla me Aliene qe vijne ketu e ngrene qyteterime, ti je i lire, por ama pranoje se TI JE AI QE BESON NE FE DHE JO NE!

Nuk po kthehem të të ofendoj edhe unë,ashtu siçpo bën ti,sepse më duket se nuk ja vlen.
    Mësimet e pionerve të Enverit,i duhen për ALIBI atyre që i pëlqejnë,dhe që janë mësuar me to.
    Përgjigja jote(ASKUSHI) është thjeshtë një flluske pa formë dhe pa asnjë lloj spjegimi.

Deri sa ti pranon se zoti krijoi gjithëçka ,duhet të pranosh ,se edhe ai vetë nga dikush u krijua,por ti ke shumë frikë ta zësh në gojë ,sepse nuk di çfarë të thuash më shumë se HIÇI.
    Deri këtu të kanë çuar të shikosh,dhe ti nuk mund të zgjatesh e të shikosh dhe konceptosh më shumë se kaq.
    Ky është limiti në të cilin të cilin të kanë lejuar të shkosh.
    Deri sa nuk ke përgjigje për atë që ti mbron,më mirë mos dil ta mbrosh ,sepse i bën dëm kauzës tënde.

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    DJ-ALDO

une s'kam ndermend aspak te te ofendoj dhe nuk kam perse ta bej kete. Ne fund te fundit une nuk jam bodyguard i Zotit tim, apo jo? sepse ai nuk eshte zyrtar i larte i kesaj bote qe te kete nevoje per bodyguarde, madje Ai nuk eshte as i krijuar si une dhe ti.
    Po te ishte i tille patjeter qe do kishte nevoje per t'u mbrojtur nga sulmet e ateisteve, apo cdo lloji prej armiqve te vet!

Por sidoqofte une respektoj me shume nje ateist, qe eshte i tille me bindje, se sa nje njeri indiferent, apo akoma me keq nje fetar te tipit farise qe kujton se eshte bodyguardi i Zotit

Por , per te mos e lene biseden tone me kaq
    Le te supozojme nje cast se Zoti nuk ekziston, une te sfidoj te me japesh ti alternativen tende per krijimin e universit...

Pra me jep ti kendveshtrimin tend mbi boten

Miqesisht
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    DJ-ALDO

une s'kam ndermend aspak te te ofendoj dhe nuk kam perse ta bej kete. Ne fund te fundit une nuk jam bodyguard i Zotit tim, apo jo? sepse ai nuk eshte zyrtar i larte i kesaj bote qe te kete nevoje per bodyguarde, madje Ai nuk eshte as i krijuar si une dhe ti.
    Po te ishte i tille patjeter qe do kishte nevoje per t'u mbrojtur nga sulmet e ateisteve, apo cdo lloji prej armiqve te vet!

Por sidoqofte une respektoj me shume nje ateist, qe eshte i tille me bindje, se sa nje njeri indiferent, apo akoma me keq nje fetar te tipit farise qe kujton se eshte bodyguardi i Zotit

Por , per te mos e lene biseden tone me kaq
    Le te supozojme nje cast se Zoti nuk ekziston, une te sfidoj te me japesh ti alternativen tende per krijimin e universit...

Pra me jep ti kendveshtrimin tend mbi boten

Miqesisht
    Këto përgjigje që kërkon ti,i bën cilido në shkollë të mesme,në lëndët e kimisë,biologjisë,anatomisë,historisë,gjeografisë, fizikës dhe së fundi,në atë të astronomisë.
    Në rast se do përgjigje për krijimin e UNIVERSIT dhe të JETËS,bibliotekat janë me mijëra në botë.
    Mund të drejtohesh ku të duash,dhe do gjesh çfarë të duhet.
    Po për përgjigjen time ku më rakomandon të shkoj dhe ta marr??!!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar më parë nga *DJ-ALDO*
    Në rast se do përgjigje për krijimin e UNIVERSIT dhe të JETËS,bibliotekat janë me mijëra në botë.
    Mund të drejtohesh ku të duash,dhe do gjesh çfarë të duhet.
    Po për përgjigjen time ku më rakomandon të shkoj dhe ta marr??!!
    I dashur DJ-ALDO, kerkova ne te gjitha biblotekat e botes, por nuk gjeta asnje pergjigje te vertetuar. A mund te me gjesh nje te tille te lutem?
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga liveintwoplaces
    I dashur DJ-ALDO, kerkova ne te gjitha biblotekat e botes, por nuk gjeta asnje pergjigje te vertetuar. A mund te me gjesh nje te tille te lutem?
    Nuk gjete libra që të vërtetonin ekzistencën e zotit??
    Atë e dinë të gjithë,që të tillë libra nuk ka.
    Qënke lodhur kot.
    Pse nuk pyete më parë se të kërkoje??

Kitakse kalitera ,tin ali fora.
    Entaksi??
    Ante giasou

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Ha, ha, ha, ha, ha, ha, haaaaaaaaaaaaaa,

Me pelqeu shume shakaja jote,

Rrofsh se mbone me qesh.

tin ali fora tha prosekso

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anëtarësuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    cfare i dallon veprat e Zotit
    Nese Zotit i shikojme veprat dhe nuk e shohim ate si qenie tek idhiujt qendron ndryshe sepse shikojm eidhujt dhe nuk shohim veprat e tyre.
    Per mendimin tim pyetja e dj aldo kush e krijoi Zotin eshte e pallogjikshme qe ne origjinen enisjes ose mendimit.Zoti dj aldo nuk eshte i krijuar sepse po te ishte i krijuar nuk do ishte me Zot por krijese dhe ai qe do ta kishte krijuar do te ishte Krijues.Por ngaqe ne njerzit i njohim gjerat me fillim duhet qe dhe Zotit ti japim kete cilesi.Pikerisht perkete arsye sepse nuk eshte si krijesat quhet Zot dhe krijues i gjithesise.Meqe ti me thua i kap shah mat dhe ne shah kam qene shume i mire po te bej ty nje pyetje kush te krijoi ty dhe gjithesine (Zoti pa dyshim do thuash )Pra kujdes se ke mbretin e pambrojtur edhe te jap shah mat duke te ngrene mbretereshen lol.

Ah dhe dicka ketu ke dicka per shkencen libri i dyte poshte ke dhe perkthimet e gjuheve qe eshte perkthyer ke dhe nje version ne shqip po deshe mund ta lexosh dhe dikca mos e ngatarro islamin me fete e tjera ne lidhje me inkuzicionin dhe argumnetat qe ato paraqesin.islami eshte krejt ndryshe nga krishterimi prandaj jo pse ke ndonje mendim kunder ndonje feje tjeter te fusesh ketu dhe islamin ok .http://www.harunyahya.com/m_books.php

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  2. Shkenca ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:10
  3. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  4. Aferdita Sharxhi: Thesaret që fshihen në vëllimet e “Albanica-s”
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 06:35
  5. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •