Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 71
    . Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga Matrix

DJ-ALDO, do ta kesh pergjigjen e cdo pyetjeje kur te pushosh se ngreni nga pema e diturise.

E ke të provuar këtë,apo me të degjuar e ke??
    Edhe ata që ta thanë e kishin provuar??

ThE_MaStEr Maska e eastbaby
    Anëtarësuar
    12-11-2003
    Vendndodhja
    ,,,,, ne univers ,,,,,
    Postime
    211
    Matrix po kishat sa shume jane aq te njellojat jane une kam pare nje sere kishash dhe ndryshimet ishin fare te vogla , o dj aldo po ti dinim te tera atehere te gjithe do te besonim te perendia dhe do te shpetoheshim por ja qe nuk i dime ,
    Dashuria eshte fillimi i jetes dhe i cdo marrezie ,,, shijoje ate

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Postuar më parë nga *DJ-ALDO*
    Madhështia e veprave të zotit,për shumë nga ju, duket në çfarëdo lloj aspekti jete në gjithçka që na rrethon.

Do desha të më bindni ,ashtu siç keni bindur vehten tuaj,se çdo gjë është krijuar nga zoti në këtë GJITHËSI.
    Por mos harroni të më bindni mua ashtu siç do bindni vehten tuaj,me përgjigjen e thjeshtë të një pyetjeje:

Zoti i krijoi të gjitha,po Zotin vetë kush e krijoi?????????????????

Besoj se ju e dini përgjigjen dhe jam gati ta mësoj edhe unë,por.......varet se sa bindëse do jetë.
    Ju mirëpres
    DJ-ALDO,

Nese do pretendoja se do mund te te bindja ty per ekzistencen e zotit do ulja shume nivelin e bisedes sone. As une dhe asnje njeri ne kete bote mund te te binde ty apo kedo tjeter, apo te te vertetoje ekzistencen e Zotit. Nuk mund te ta vertetoj dot kurre.

Por nga ana tjeter, askush nuk mund te vertetoje dot mosekzistencen e Zotit. Askush nuk ka mundur deri me sot. Keshtu pra i dashur DJ-ALDO, ashtu si une e pranoj se nuk mund te te vertetoj ekzistencen e Zotit, ashtu edhe ti nuk mund te besh te kunderten.

Keshtu pra le te biem dakort ne nje gje te pakten, se nese do t'i futemi nje perpjekje te tille nga te dyja anet, do binte shume niveli i diskutimit.

Ky nivel gjithashtu ka rene me kohe ne bisedat qe bejne te krishteret me myslimanet duke fyer njeri-tjetrin dhe duke shfaqur armiqesi te hapur per shkak te fese. Fatkeqsisht, keto jane arsyet me kryesore qe njerezit kane frike sot te besojne ne Zot. Kur shohin katandjen e atyre qe thone se jane njerez te Zotit, pra te paqes dhe dashurise, por qe nga ana tjeter tregojne te kunderten, eshte e natyrshme te mos duash te behesh nje nga ata, por te lutem shume mos akuzo Zotin per shkak te sjelljeve te njerezve, dhe mos dil ne perfundimin se Zoti nuk ekziston, thjeshte se disa apo nje pjese e madhe e mohojne me jeten dhe me fjalet e tyre.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga liveintwoplaces
    DJ-ALDO,

Nese do pretendoja se do mund te te bindja ty per ekzistencen e zotit do ulja shume nivelin e bisedes sone. As une dhe asnje njeri ne kete bote mund te te binde ty apo kedo tjeter, apo te te vertetoje ekzistencen e Zotit. Nuk mund te ta vertetoj dot kurre.

Por nga ana tjeter, askush nuk mund te vertetoje dot mosekzistencen e Zotit. Askush nuk ka mundur deri me sot. Keshtu pra i dashur DJ-ALDO, ashtu si une e pranoj se nuk mund te te vertetoj ekzistencen e Zotit, ashtu edhe ti nuk mund te besh te kunderten.

Keshtu pra le te biem dakort ne nje gje te pakten, se nese do t'i futemi nje perpjekje te tille nga te dyja anet, do binte shume niveli i diskutimit.

Ky nivel gjithashtu ka rene me kohe ne bisedat qe bejne te krishteret me myslimanet duke fyer njeri-tjetrin dhe duke shfaqur armiqesi te hapur per shkak te fese. Fatkeqsisht, keto jane arsyet me kryesore qe njerezit kane frike sot te besojne ne Zot. Kur shohin katandjen e atyre qe thone se jane njerez te Zotit, pra te paqes dhe dashurise, por qe nga ana tjeter tregojne te kunderten, eshte e natyrshme te mos duash te behesh nje nga ata, por te lutem shume mos akuzo Zotin per shkak te sjelljeve te njerezve, dhe mos dil ne perfundimin se Zoti nuk ekziston, thjeshte se disa apo nje pjese e madhe e mohojne me jeten dhe me fjalet e tyre.

Ekziston zoti apo jo,e kam diskutuar në një temë tjetër.
    këtu vetëm PYETA:

Zotin kush e krijoi??

A mund ti ti përgjigjesh kësaj??
    Te tjerat që thua duan të tjera diskutime.
    Por sa për fillim,në rast se një gjë nuk egiston,nuk ka përse të bëhen kërkime.Çfarë do studjosh dhe kërkosh në një mosegzistencë??
    Dhe një gjë tjtër tregon mosegzistencën e zotit.
    Janë të shumtë ata që janë konvertuar nga myslimanë në të krishterë dhe po të fusim këtu edhe shqiptarët para 300-400 vitesh,të cilët u konvertuan në myslimanë,duhet të pranoni se nuk egziston zoti,sepse asnjë nuk u ndëshkua dhe asgjë nuk ndodhi.

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    DJ-ALDO,

Ti je me se i bindur se Zoti nuk ekzsiston. Dhe me beso, ben shume mire qe e beson kete gje. Mua qe besoj ne Zot, nuk me shqeteson fare kjo gje, dhe po keshtu nuk duhet te shqetesoje asnje njeri qe beson ne Zot.

Gjithashtu ti pret nje pergjigje nga une per se kush krijoji Zotin. Mbase do dalin besimtare te tjere t'i pergjigjen kesaj pyetje, por me fal se une nuk dua t'i pergjigjem kesaj pyetje. Arsyja eshte se ti nuk pyet thjesht se ke dyshime dhe se ndoshta mund te merrje ndonje pergjigje qe do te te bindte, por ti je me se i sigurte se Zoti nuk egziston, dhe me kete pyetje deshiron te na tregosh neve se sa te drejte ke ti. Pra pyetja nuk behet per te marre nje pergjigje, por per te na "vertetuar" mosegzistencen e Zotit.

Keshtu pra sic ta kam thene edhe me pare, une nuk mund te te vertetoj as egzistencen e Zotit, dhe as nuk mund t'i jap nje pergjigje pyetjes tende ne menyre qe te te kenaqe ty. Dhe nuk kam asnje arsye qe te filloj dhe te mbroj me fanatizem bindjet e mija. Ti beson se nuk ka Zot, shume mire ben, une apo dikush tjeter beson se ka Zot, shume mire bejme edhe neve, mjafton te mos cenojme lirine e tjetrit dhe te mos ofendojme te tjeret.

Edhe dicka tjeter, besimi im ne Zot nuk ka lidhje aspak me fete e ndryshme te kesaj bote. Historia e ka treguar qarte se luftrat me te medha jane bere ne emer te Zotit apo feve te ndryshme. Por kjo gje nuk eshte nje fakt per te treguar mosegzistencen e Zotit.

Meqenese mund te jete hera e fundit qe po vizitoj forumin shqiptar ne kete vit, po te uroj nga zemra Gezuar Vitin e Ri dhe te jete ky vit nje vit lumturie dhe suksesesh per ty dhe te afermit e tu.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga liveintwoplaces

Meqenese mund te jete hera e fundit qe po vizitoj forumin shqiptar ne kete vit, po te uroj nga zemra Gezuar Vitin e Ri dhe te jete ky vit nje vit lumturie dhe suksesesh per ty dhe te afermit e tu.
    GEZUAR edhe për ty .
    Suksese dhe të mira pafsh gjithnjë përpara teje.

Anëtarësuar
    12-11-2003
    Vendndodhja
    ,,,,, ne univers ,,,,,
    Postime
    211
    dmth si e lame se s'po kuptoje gje nga ky muhabet!!!

. Maska e *DJ-ALDO*
    Anëtarësuar
    03-03-2003
    Vendndodhja
    Asgjëkundi
    Postime
    297
    Postuar më parë nga eastbaby
    dmth si e lame se s'po kuptoje gje nga ky muhabet!!!
    Siç ishte.............
    Vetëm se e urova për vitin e ri,ashtu siç po të uroj edhe ty.
    GËZUAR VITIN E RI 2004
    Ë)

Anëtarësuar
    12-11-2003
    Vendndodhja
    ,,,,, ne univers ,,,,,
    Postime
    211
    GEZUAR LOL DHE MOS HARRONI TE GJITHE VEPRAT E ZOTIT DALLOHEN ....
    ZOTI JU BEKOFTE

Paqe! Maska e Matrix
    Anëtarësuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Në Zemrën e Hyjit!
    Postime
    3,123
    DJ-ALDO,

une mund te te pergjigjem per pyetjen qe me bere se a e kam provuar te mos ha nga pema e diturise. Po te deshmoj se e kam provuar, dhe sigurisht qe nuk e kam me te degjuar nje gje te tille!

Ajo qe une mund te te deshmoj eshte se Pema e Diturise nuk i zgjidh enigmat e tua dhe te miat!

Pyetja "Zotin kush e krijoi?" eshte pyetja me idiote qe nje ateist mund te beje, pa dashur te te ofendoj...
    Qe ta besh nje pyetje te tille, duhet te jesh i gatshem t'i pergjigjesh cdo kundra-pyetjeje. Psh une mund te te pyes se nqs Bota nuk u krijua prej Zotit, si u krijua?
    Ti ma jep dot pergjigjen e kesaj pyetjeje?

Ajo qe na ben ne te bejme pyetje te tilla, eshte fakti se jetojme ne realitete te krijuara dhe duam qe dhe Zotin te bejme pjese te ketij realiteti, por te thuash qe Zoti eshte krijuar prej Dikujt tjeter, i bie qe ai te mos jete me Zot, por krijese dhe si i tille ka nevoje te krijohet.

Dhe se fundi te kujtoj ate thenien e famshme:
    Nuk ka pergjigje te zgjuara, por pyetje te zgjuara

Miqesisht
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  2. Shkenca ne Islam
    Nga Shën Albani në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 18-08-2010, 11:10
  3. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  4. Aferdita Sharxhi: Thesaret që fshihen në vëllimet e “Albanica-s”
    Nga Xhuxhumaku në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-05-2009, 06:35
  5. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •