Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

C'jane keta Bij per te krishteret?!

Meqe Tema ime per Mitologjine eshte "moderuar" nga moderatore te krishtere qe moderojne temat tek "Pyetje per Besimtaret" atehere do t'u drejtohem ne menyre me korrekte per te njejten teme:
    Ne Bibel shkruhet:
    Zanafilla: Kapitulli 6
    1 Kur njerėzit filluan tė shumohen mbi faqen e dheut dhe u lindėn atyre vajza,

2 djemtė e Perėndisė panė qė vajzat e njerėzve ishin tė bukura, dhe morėn pėr gra tė gjitha ato qė i zgjodhėn vetė.

3 Dhe Zoti tha: "Fryma im nuk do tė hahet gjithnjė me njeriun, sepse nė shthurjen e tij ai nuk ėshtė veēse mish; ditėt e tij do tė jenė, pra, njėqind e njėzet vjet".

4 Kishte gjigantė mbi tokė nė ato kohė, madje edhe mė vonė, kur bijtė e Perėndisė iu afruan bijave tė njerėzve dhe kėto u lindėn atyre fėmijė. Ata janė heronjtė qė jetuan nė kohėt e lashtėsisė, janė njerėzit e famshėm tė kėtyre kohėve.

Dua te dij prej te krishtereve se Cjane keta djem Perendie?
    Dhe se pasi kishin shkuar me vajzat e njerezve na u linden gjigande qe ishin heronj!
    Pra Djamte dhe Gjigandet a ka ndonjeri ndonje koment per kete histori mitike?
    Pershendetje
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Rapsod!

Shume thelle u fute ti........

Noshta kjo teme do te hapi shume kontradita, ndoshta mund te dalin gjate diskutimit.... megjithate une do mundohem ti pergjigjem pyetjes tende, por dua qe te shpjegoj dicka per ty dhe per te gjithe te tjeret:

Mos mendoni se i dime te gjitha, dime dhe shpjegojme aq sa kuptojme, aq sa na ka lejuar Perendia te mesojme, aq sa jemi te gatshem dhe sa mund te hyjne ne mendjen tone, dhe nuk pranojme se dime gjithcka.
    Mund te bejme gabime, por jemi ne mesim e siper cdo dite e me shume.

Per pyetjen e mesiperme: Flitet dhe mendohet (nuk mund ta them me siguri), se ate periudhe kohe, kur Perendia u merzit kaq shume, dhe tha se Fryma ime nuk do te haet gjithmone me njerezit, prandaj vitet e tij do te jene 120 vjet (sepse atehere njerezit jetonin me qindra vjet), do te kishte ndodhur dicka e jashtezakonshme.

Ketu ndeshen dy shprehje: "BIJTE E PERENDISE" dhe "BIJAT E NJEREZVE".
    "BIJTE E PERENDISE", eshte perdorur disa here si tek Jobi, kur "BIJTE E PERENDISE" shkuan para Perendise dhe bashke me ta shkoi dhe Satanai, dhe gjithashtu tek Isaia perdoret nje shprehje e tille, qe simbolizon, ENGJEJT.

Pra "BIJTE E PERENDISE", ose ENGJEJT, kryen martesa me bijat e njerezve, (ndoshta engjej qe u trupezuan, qe moren trup).

Ky eshte nje shpjegim qe qarkullon, por nuk e di dhe nuk mund te them se eshte i vertete, dhe nuk me sjell ndonje dobi nese e mesoj apo jo kete gje.

Nje shpjegim tjeter eshte se "BIJTE E PERENDISE" ishin njerezit besimtare, qe i besonin Perendise, (qe jane quajtur keshtu, duke i simbolizuar), qe u martuan me "VAJZAT E NJEREZVE", qe ishin bijat e njerezve qe nuk besonin ne Perendi.

Sa per gjigandet, nuk ka ndonje cudi te madhe, perderisa atehere njerezit jetonin deri ne 900 e ca vjet, ishin njerez me trup te madh, ose mund te kete kuptim simbolik, "GJIGAND NE BESIM'' ose "HERONJTE E BESIMIT".

Keto jane disa shpjegime qe jane dhene, por gjithsesi une nuk jam Perendi, dhe nuk mund te di gjithcka. Keto qe di, i thashe, tani cila eshte e verteta vetem Zoti e di. Dhe nuk me intereson shume se cfare eshte bere dhe si eshte puna e ketij misteri, sepse e thashe edhe njehere eshte nje gje qe mund te shuaje kureshtjen ose mund te ngaterroje me teper, sesa mund te ndertoje.

Zoti i di me mire!

Miqesisht Abigail!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Me pelqen vetem modestia jote!
    ABIGAIL, nuk kam deshire te komentoj asnje fjale prej fjaleve te tua duke u bazuar ne fjalite qe ke shenuar me te zeza, pra se asgje nga ato qe thua nuk eshte e sigurte por jane vetem mendime qe kane dhene njerez te thjeshte si ty.
    Megjithate une dua vetem te te pyes se a beson ti ne keto komentime qe sillen posht e larte apo thjesht se "keshtu thone", tjeter gje qe nuk mund ta mbaj eshte se Engjejt nuk kane mundesi te kryerjes se aktit seksual, kjo e para, e dyta eshte se njihet boterisht qe te krishteret besojne se Engjejt jane femra dhe shpesh here neper "liturgji"-mesha prifterinj jane shpehur per engjejt me "Bija te Perendise" pra dua te them se komenti mbi engjujt bie poshte.
    Tjeter, kur flitet per gjigande Bibla e shpreh qart qe behet fjale per gjigande fizik gjithashtu edhe komenti qe kane bere (sipas teje) ben fjale edhe per kete "hipoteze" por nuk mund te thuash se meqenese njerezit dikure jetonin gjate (mbi 900 vjet) duhet pa tjeter te kene qene gjigande, megjithate nje hipoteze e shtruar ne shkence eshte se njerezit e atehershem kane qene gjigande, mirepo jane konsideruar keshtu duke e krahasuar me fizikun e njeriut te sotem ashtu sikurse edhe forma krahasimtare qe nenkuptohet ne Bibel tregon per gjigande te asaj kohe me permasa fizike mbi njerezore, dhe keta gjigande, sic kuptohet nga Bibla, jane pjelle e "Bijve Perendise" me "Vajzat e Njerezve" dhe llogjikisht duhet te ishin njerez me permasa fizike te nje natyre mbi njerezore.
    Mire po kjo a nuk duket se i perngjan "fije per pe" Mitologjise se njohur Greke?
    Nejse kundertheniet e mia u ndertuan mjaft thjesht nga pozita se si ABIGAIL-i me eshtedrejtuar duke thene se vete Forumsat e krishtere nuk dijne aq shume sa te komentojne gjera te tilla. Une mund te ironizoja shume gjera ne kete teme por nuk deshiroj qe Tema te marre forma banale por deshiroj nje debat intelektual te civilizuar ashtu sic ka nevoje te jete ne kete forum.
    Ajo qe me shqeteson me shume eshte se ju te krishteret edhe pse nuk mundni dot te jeni te qarte me Biblen tuaj akoma i qendroni besnike asaj.

PS/ ABIGAIL dua te te sugjeroj te mos mbeshtetesh ne komentin mbi "Bijte e Perendise".

Me respekt Rapsod-i
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 27-05-2003 mė 16:15
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

i/e larguar Maska e Nellye_pr
    Anėtarėsuar
    01-05-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    33
    tung
    rapsod iu pershendes jeni vertet njeri i kuptueshem dhe keni nje urtesi dialogu iu uroj sukses
    tung

Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Pershendetje Rapsod!

Mendimi i pare lidhur me "BIJTE E PERENDISE" eshte nje interpretim nje ka qarkulluar nga shume njerez por edhe nga te "ASHTUQUAJTURIT" "TE KRISHTERE", dhe nuk e besoj aspak dhe nuk mbeshtetem ne nje hipoteze te tille.

E thashe edhe me lart nuk me intereson shume kjo teme, sepse nuk me nderton frymerisht, por ato jane hipoteza njerezish.

Sa per gjigandet, ata kane ekzistuar, dhe nje nga fiset me te shquara ne Izrael qe kishte gjigande ishin FILISTEJTE. Mbase e keni lexuar apo degjuar historine e Davidit dhe Goliadi, i cili ishte nje njeri gjigand, trupmadh.

Here e pare qe degjoj qe paska te krishtere qe besojne se engjejt jane femra... keto gjera i thone njerezit qe nuk kane shume njohuri...

Engjejt jane krijesa frymore, dhe nuk kane gjini, sepse nuk jane si njerezit.....

Natyrisht qe engjejt nuk mund te kryejne maredhenie seksuale, por engjejt e rene (frymerat e ndyra dhe demonet), duke hyre tek nje njeri, perdorin trupin e tij dhe nxisin deshira te ndryshme deri ne orgji, duke poseduar kete trup, domethene ata bejne komande me kete trup, e drejtojne dhe e demtojne si te duan.
    Kete doja te kuptohej me lart.

Nejse duhen shpjeguar mire disa gjera sepse shume vete mund ti keqkuptojne.

Rapsod, si i krishtere, i qendroj besnik Bibles dhe di te shpjegoj dhe te kuptoj aq sa me lejon Perendia dhe aq sa mund te kuptoj mendja ime. Kjo sa per veten time. Per te tjeret nuk e di?

Miqesisht Abigail!
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Postuar mė parė nga ABIGAIL
    Pershendetje Rapsod!

Mendimi i pare lidhur me "BIJTE E PERENDISE" eshte nje interpretim nje ka qarkulluar nga shume njerez por edhe nga te "ASHTUQUAJTURIT" "TE KRISHTERE", dhe nuk e besoj aspak dhe nuk mbeshtetem ne nje hipoteze te tille.

E thashe edhe me lart nuk me intereson shume kjo teme, sepse nuk me nderton frymerisht, por ato jane hipoteza njerezish.
    ..................................................
    Rapsodie vjen keq gjithashtu qe ti i druhesh realitetit dhe i iken asaj duke mos te te interesuar pra ti ke frike se lekund besimin tend.
    .................................................. .
    Sa per gjigandet, ata kane ekzistuar, dhe nje nga fiset me te shquara ne Izrael qe kishte gjigande ishin FILISTEJTE. Mbase e keni lexuar apo degjuar historine e Davidit dhe Goliadi, i cili ishte nje njeri gjigand, trupmadh.
    .................................................. ..
    Rapsodine ta shpjegova edhe nje here se njerezit qe dikure kane qene gjigande perhere krahasohen me formen fizike te njeriut te tanishem, ashtu sic pretendohet se edhe piramidat mund te jene ndertuar nga njerez gjigande, pra gjigande per ne sot.
    .................................................. ......
    Here e pare qe degjoj qe paska te krishtere qe besojne se engjejt jane femra... keto gjera i thone njerezit qe nuk kane shume njohuri...
    .................................................. .....
    Rapsodi: nejse per cdo gje ka nje here te pare
    .................................................. ..........

Engjejt jane krijesa frymore, dhe nuk kane gjini, sepse nuk jane si njerezit.....

Natyrisht qe engjejt nuk mund te kryejne maredhenie seksuale, por engjejt e rene (frymerat e ndyra dhe demonet), duke hyre tek nje njeri, perdorin trupin e tij dhe nxisin deshira te ndryshme deri ne orgji, duke poseduar kete trup, domethene ata bejne komande me kete trup, e drejtojne dhe e demtojne si te duan.
    Kete doja te kuptohej me lart.
    .................................................. .........
    Rapsodi: nese do te ishin demonet apo fryma te ndyra ata qe ne kete menyre (e njoh mjaft mire kete nderhyrje tek njeriu dhe jam me ty) mund te kene kryer akte seksuale dhe te lindin femije, ata femije mund te ishin gjigande por jo "Heronj"
    .................................................. ...

Nejse duhen shpjeguar mire disa gjera sepse shume vete mund ti keqkuptojne.

Rapsod, si i krishtere, i qendroj besnik Bibles dhe di te shpjegoj dhe te kuptoj aq sa me lejon Perendia dhe aq sa mund te kuptoj mendja ime. Kjo sa per veten time. Per te tjeret nuk e di?

Miqesisht Abigail!
    ABIGAIL! Une te kuptoj qe ato qe ke shkruar jane thjesht sa per te biseduar gjithashtu edhe une ne kete forme te kam shkruar pra qe shume hipoteza te mos hidhen nga te tjere por te jene te qarte. Me keq me vjen se asnje nuk po i jep "DUM" ketij muhabeti, mos valle ka ngelur sharra ne gozhde?

Me respekt Rapsodi

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Me falni per menyren se si u shkruajt shkrimi im duke ia bashkangjitur ABIGAIL fjalet e mia por sa per te shpjeguar se ku eshte shkruar "Rapsodi:..." jane fjalet e mia drejtuar Abigail
    edhe nje here me falni!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Rapsodit

Hej rapsod une gezohem qe pastrojne ndonjehere temat qe hapen nga ju sepse qellimi juaj nuk eshte qe te beni pyetje por qe te krijoni diskutime. A e di ti se kur behet nje pyetje duhet qe mos te keshe pergjigjen gati siē beni gjitmone(sepse qellimi eshte vetem te krijoni debate dhe diskutime qe nuk kane fund).

Me vjen mire nga njera ane qe motra me siper te dha nje pergjigje, por me vjen keq nga ana tjeter sepse duhet te mos luaj me lojen tuaj(me dinakrine tuaj) sepse harrihet ne ate qe shkruani budallalleqe ne fund, pastaj jua fshijne dhe me pas merziteni dhe ankoheni si femijet e vegjel, ok?

Nuk ta jap nje pergjigje sepse nuk meriton nje pergjigje nje myslyman qe ka qellime te tjera dhe nuk eshte serioz(qe nuk do te njohi seriozisht Biblen). Nese dikush si puna juaj hap tema te tilla, jam dakord qe te mbyllen sepse qellimi eshte vetem per te krijuar rremuje.

Zoti te hapte syte e zemres qe kur te hapesh tema, te jesh serioz ndaj Bibles dhe jo siē po bene.
    Me respekt i krishteri!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796

"Me vrafsh ne ke ti pergjigje"

I krishteri ti ben rolin e te diturit por je nje "NUL" qe nuk e ke shokun.
    shiko se c'thuaej rapsod une gezohem qe pastrojne ndonjehere temat qe hapen nga ju sepse qellimi juaj nuk eshte qe te beni pyetje por qe te krijoni diskutime. A e di ti se kur behet nje pyetje duhet qe mos te keshe pergjigjen gati siē beni gjitmone(sepse qellimi eshte vetem te krijoni debate dhe diskutime qe nuk kane fund).

Une pergjigje nuk kam dhene, por vetem kam komentuar te dhenat (jo pergjigjet) e ABIGAIL, per te mos u keq interpretuar nga te tjere.

Ti thuae vjen mire nga njera ane qe motra me siper te dha nje pergjigje.

Une nuk e kuptoj se cilen pergjigje kur vete ABIGAIL thote se kjo nuk eshte pergjigje; Ja se c'thote ABIGAIL:
    megjithate une do mundohem ti pergjigjem pyetjes tende, por dua qe te shpjegoj dicka per ty dhe per te gjithe te tjeret:
    Mos mendoni se i dime te gjitha, dime dhe shpjegojme aq sa kuptojme, aq sa na ka lejuar Perendia te mesojme, aq sa jemi te gatshem dhe sa mund te hyjne ne mendjen tone, dhe nuk pranojme se dime gjithcka.

Mos ti I Krishteri nga kjo kupton ndonje pergjigje? "une do mundohem ti pergjigjem "-thote ABIGAIL dhe "Mos mendoni se i dime te gjitha" pra nuk ka as edhe nje pergjigje por jane thjeshte hipoteza dhe supozime sic thekson ABIGAIL ne shkrimin e saj me poshte:Mendimi i pare lidhur me "BIJTE E PERENDISE" eshte nje interpretim nje ka qarkulluar nga shume njerez por edhe nga te "ASHTUQUAJTURIT" "TE KRISHTERE", dhe nuk e besoj aspak dhe nuk mbeshtetem ne nje hipoteze te tille. E thashe edhe me lart nuk me intereson shume kjo teme, sepse nuk me nderton frymerisht, por ato jane hipoteza njerezish.
    Per ty i krishteri pergjigje do te thote te flasesh edhe me hipoteza, apo me argumente?

Me poshte ti thua:Nuk ta jap nje pergjigje sepse nuk meriton nje pergjigje nje myslyman qe ka qellime te tjera dhe nuk eshte serioz(qe nuk do te njohi seriozisht Biblen).

E para: "me vrafsh mua ne ke ti pergjigje" sepse ta kam thene edhe ne tema te tjera te forumit qe ti je injorant per fene tende dhe jo me per te tjerat.
    Dhe e dyta: Une Biblen e kam lexuar me ndershmerine me te madhe dhe me seriozitetin me te madh shume kohe perpara teje, ndoshta kur ti dhe shume si pona jote i frynin ateizmit me zell, ndoshta ndoshta, ti as qe e ke lexuar komplet Biblen sepse mendimet e tua, te vecanta nga pjesa me e madhe e krishtere (kur nuk pranon asnje filozofi tjeter pervec asaj tendes), jane konkluzioni i njohjes se mirefillte te Bibles.

Tjeter eshte se une me serioz qe jam nuk ka ku te vete por nuk mund ti them "derrit daje" ashtu sic po ben ti.

Nese do jepi pergjigje temes time nese jo as mos u merr me fjale qe duan t'i japin drejtim tjeter karakterit te Temes
    hajt shnet dhe udhe te mbare per atje ku je nisur!

Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785

Po te pergjigjem per keto qe ke shkruajtur me lart:

Sipas teje kush eshte realiteti? Cila eshte ajo qe di ti ne lidhje me kete teme? Nuk me lekundet besimi aspak, sepse besimi im ka themele te thella, dhe nuk u lekund nga kaq e kaq gjera qe kalova ne jeten time, e jo me nga keto vogelsira....

Rapsodi: nese do te ishin demonet apo fryma te ndyra ata qe ne kete menyre (e njoh mjaft mire kete nderhyrje tek njeriu dhe jam me ty) mund te kene kryer akte seksuale dhe te lindin femije, ata femije mund te ishin gjigande por jo "Heronj"

Kur te shpjegova kete me lart, nuk e kisha fare fjalen, per temen me larte per heronjte dhe gjigandet. Kete e solla si shpjegim per demonet, qe mund te trupezohen, dhe nuk ka lidhje me temen, sepse qe ne fillim e perjashtova kete hipoteze duke thene se nuk e besoj dhe se eshte hipoteze qe qarkullon.

Une besoj shpjegimin e dyte, qe BIJTE E PERENDISE ishin njerezit besimtare, qe u martuan me vajzat e njerezve qe ishin te pa fe.

Une jam e qarte ne veten time dhe jam e kenaqur nga ky shpjegim. Kjo eshte pergjigja ime.

Nese ti ke ndonje shpjegim tjeter thuaje, por mua nuk me intereson se eshte si ajo puna e dhelpres, e lagu bishtin apo se lagu?

Miqesisht Abigail!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ABIGAIL : 28-05-2003 mė 16:16

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lufta e III boterore (2)
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 29-11-2015, 04:16
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Kritika e interpretimit Protestant tė Biblės
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Marrdhėniet Izraelo-Palestineze hyjnė nė njė erė tė re.
    Nga Albo nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •