Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Hoxhallarët për Shqiptarinë?!

Në temë flitet për hoxhallarët...

Në Kosovë sipas statistikave shumica është muslimane kurse pakica është e feve tjera. Muslimanët pra duhet të jenë dukshëm të angazhuar për të dhënë kontributin e tyre për shqiptarinë. Sipas artikujve këtu hoxhallarët paskanë qenë të angazhuar për shqiptarinë në të kaluarën. Pa hyrë në diskutim për këtë që u tha unë jam i interesuar për të tashmën, pasi një vepër e mirë nuk bëhet vetëm një herë.

Kosova kaloi një tragjedi të tmerrshme viteve që kaluan. Këto i dimë të gjitha. Kjo luftë ka lënë pasoja po ashtu.
    Dëshiroj të di çfarë kontributi dhanë institucionet fetare Islame në zbutjen e këtyre plagëve të shqiptarëve, pikë së pari në lidhje me nevojat elementare të jetës: ushqim, veshmbathje, ngritje shkollash, etj.?
    Kur shikojmë raste të tmerrshme në TV të njerëzve që nuk kanë as ku të banojnë, atëherë me të vërtetë shumë i dyshueshëm më duket ky kontributi për të cilin po flasim...
    Thjesht, nëse keni ndonjë informacion për bamirësitë e organizatave fetare Islame, ndoshta të një hoxhe, na sillni ju lutem, sepse kështu siç ka ndodhë deri më sot, kot quhen fetarë besimtarët e fesë Islame! Me sa e di angazhimi i fetarëve duhet të jetë për njeriun nevojtarë në rend të parë. Si mund ta dëshmoj unë fenë ndryshe se t`i ndihmoj të afërmit që ka nevojë?!
    Duke i krahasuar hoxhallarët dhe kontributin e tyre për shqiptarinë me priftërinjtë e fesë krishtere, statistikat tregojnë një realitet të hidhur të pakicës dhe shumicës.
    Kam përshtypjen se problemi qëndron te çajat!

Më bindni se është e kundërta!
    IHS

Shpresimi, gjate luftes ne Kosove pervec shoqatave te mergimatereve shqiptare egzistonin edhe disa shoqata humanitare islamike qe e furniznonin popullin me ndihma, sidomos gjate kohes se debimit nga Kosova. Shoqata 'El Relief', 'Rruga Islamike', edhe disa tjera qe s'jua mbaj ment mire emrat (drita ose hena dicka) ishin mes tyre.

Pervec kesaj komunitet lokale islamike ne qytetet shqiptare ne Maqedoni ne cdo xhami mbildhnin batanije, jorgane, veshje, ushqim, e c'mund te mbildhej per te ndihmuar viktimat e luftes. Hoxhallaret ne kohe te luftes kapen frontin per clirim, jane dy hoxhallare qe kishin brigada te tyre nen komande, e dhjetra tjere si luftetare te thjeshte. Kontribut me te madh se te japesh jeten per komb s'ka. Deri tani gjate luftes ne Kosove s'kam lexuar per ndonje prift te beje nje gje te tille. Ma thuaj ti po pati.

StterollA

yells `aziz! light!` Maska e AsgjëSikurDielli
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    the black light
    Postime
    1,786
    Postuar më parë nga Albo
    Periudha e pavaresise shqiptare lindi shqiptare te medhenj nga rradhet e klerikeve shqiptare. Imzot Fan Noli ishte zeri kryesor i komunitetit orthodoks, Pader Gjergj Fishta ishte zeri kryesor i komunitetit katolik, por komuniteti musliman cilin ze kryesor ka patur ne kete periudhe?

Gjergj Fishta ishte shkrimtar, shkruante vepra letrare, ndersa Lahuten e Malcis' (ku flet per shqiptarizem dhe komb e atdhe) e shkroi shume me vone se pavaresia, diku rreth 1937.

Pavaresia u fitua ne krye me Hasan Prishtinen, Isa Boletinin dhe Bajram Currin, e ti tash qelloja se ciles fe i perkitnin ata deshmore e heronj te kombit.

Fan Noli ishte nje arrogant i llojit te vet, dinak, bishterak, njeri qe merr pushtetin me grusht-shtet, "klerik" qe organizon grusht-shtete e me kete rast edhe vret njerez te pafajshem, qe eshte sabotator i perpjekjeve per nje shtet te ri qe eshte ne fuqizim e siper, qe nuk merr drejtimin e vendit me menyre paqesore, po organizon fushata "demokratike" dhe ngaqe ishin aq te "fuqishme" e humb pushtetin pas gjashte muajsh. Ky eshte zeri kryesor i injorances dhe smires ne periudhen e pavaresise dhe post-pavaresise.

Puna e tij e vetme e mencur, ka qene perkthimi i disa veprave letrare, nder te cilat Rubairat e Omar Khayyam, ze vendin kryesor. Per kishe a xhami nuk do te flas, se ketu po flitet per kontribut te hoxhallareve per SHQIPTARI e jo per XHAMi, e nuk po behen krahasime se cila fe me shume e cila me pak. Prandaj permbaju temes, e mos e dredh ate sa andej sa kendej.

i/e regjistruar Maska e Shpresmiri
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Zagreb (CRO)
    Postime
    405

Ndërtimet pas luftës

SterollA, thjesht më intereson nëse ke ndonjë informatë rreth krahasimit të ndërtimeve të shkollave dhe xhamive në Kosovë sa janë ndërtuar dhe se përse në Kosovë ende ka një varfëri të madhe mos të them të skajshme.
    Unë mund të them se të krishterët, aq pak sa janë, megjithatë kanë bërë shumë në arsimim dhe ndihmë humanitare. Sa për priftërinjt, dihet se gjatë luftës gati të gjithë kanë qenë të bashkuar me popullin dhe se nuk i kanë braktisur edhe pse shumë prej tyre janë malltretuar në mënyrat më të ndryshme nga ushtritë serbe.
    Përsa i përket numrit të ndërtimeve të objekteve arsimore apo fetare nuk e di. E di vetëm që në Prishtinë është ndërtuar Qendra Rinore nga klerikët katolikë.

Miqësisht!
    IHS

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Citim Postuar më parë nga Shpresmiri

Në Kosovë sipas statistikave shumica është muslimane kurse pakica është e feve tjera. Muslimanët pra duhet të jenë dukshëm të angazhuar për të dhënë kontributin e tyre për shqiptarinë. Sipas artikujve këtu hoxhallarët paskanë qenë të angazhuar për shqiptarinë në të kaluarën. Pa hyrë në diskutim për këtë që u tha unë jam i interesuar për të tashmën, pasi një vepër e mirë nuk bëhet vetëm një herë.

Kosova kaloi një tragjedi të tmerrshme viteve që kaluan. Këto i dimë të gjitha. Kjo luftë ka lënë pasoja po ashtu.
    Dëshiroj të di çfarë kontributi dhanë institucionet fetare Islame në zbutjen e këtyre plagëve të shqiptarëve, pikë së pari në lidhje me nevojat elementare të jetës: ushqim, veshmbathje, ngritje shkollash, etj.?
    Kur shikojmë raste të tmerrshme në TV të njerëzve që nuk kanë as ku të banojnë, atëherë me të vërtetë shumë i dyshueshëm më duket ky kontributi për të cilin po flasim...
    Thjesht, nëse keni ndonjë informacion për bamirësitë e organizatave fetare Islame, ndoshta të një hoxhe, na sillni ju lutem, sepse kështu siç ka ndodhë deri më sot, kot quhen fetarë besimtarët e fesë Islame! Me sa e di angazhimi i fetarëve duhet të jetë për njeriun nevojtarë në rend të parë. Si mund ta dëshmoj unë fenë ndryshe se t`i ndihmoj të afërmit që ka nevojë?!
    Duke i krahasuar hoxhallarët dhe kontributin e tyre për shqiptarinë me priftërinjtë e fesë krishtere, statistikat tregojnë një realitet të hidhur të pakicës dhe shumicës.

Shpresmiri,

Per rastin e Kosoves shume permenden shoqatat e ndryshme islamike qe kane ndihmuar vellezerit kosovare. Po, edhe une kam degjuar se kane ardhur shume ndihma nga vendet muslimane me ane te shoqatave te ndryshme.

Por une mendoj se nuk duhet te harrojme edhe shembullin e rralle qe kane treguar muslimanet dhe hoxhallaret e xhamive ne vende te ndryshme ne Maqedoni dhe Shqiperi.

Hoxhe Jakup Hasipi: Luani i Sllupcanit ne Maqedoni.

1. Kur kosovaret dilnin nga Kosova per ne shqiperi dhe MAqedoni ky hoxhe, mesues i nderuar i tha fshatareve: C'fare prisni ketu? Vellezerit tuaj jane perjashte me femijet ne te ftohte! Perjashte dhe pritini vellezerit tuaj!

Dhe ata kane dale dhe kane pritur me nate te tera ne male, ne te ftohte per vellezerit kosovare. Ka pasur edhe perpjekje midis banoreve te Sllupcanit me forcat Maqedonase. Arsyeja ishte se Maqedonasit donin ti merrnin dhe ti dergonin ne kamp dhe pasi te mbushej kampi me pretekstin se nuk ka me vend nuk do te pranonin me kosovare.

Tregojne kosovaret vete se si Sllupcanasit kane zene rruget me traktore per ti zene rrugen ushtareve maqedonas dhe jane edhe zene aq sa ka pasur edhe rrezik per jeten.

Tregojne kosovaret shume histori rrenqethese se c'fare kane bere fshataret per ti mbrojtur dhe per ti mikpritur. Ndoshta nuk ka vend per ti permendur te gjitha.

2. Kur u be kriza ne maqedoni midis shqiptareve dhe maqedonasve.

Shqiptaret kur plasi kriza ne maqedoni kishin nevoje per nje njeri te vendosur qe ti drejtonte, qe ti forconte. Kishin nevoje per nje njeri qe nuk kishte fjale trimerie por te kishte zemren e nje luani.

Dhe ne kete rast shembull i tyre ishte po ky hoxhe i nderuar. Ai i tha se nuk dorezohemi, nuk do te rrime duarlidhur. Nderkohe qe maqedonasit merrnin perforcime me helikopterra e arme te renda nga vendet fqinje dhe vendet mike te Shqiperise tone te dashur qe nuk ka ditur kurre ti hapi syte qorre qe i ka ne balle (me falni o shoke po nuk e mbaj dot veten, sepse kur kosovaret po vriteshin atje kjo udheheqja jone qe e meritojme shkonte dhe ngrinte dolli me Sllobot) vellezerit tane ne maqedoni i mblodhen armet qe kishin dhe nuk u dorezuan. Dhe e pame te gjithe se si ja bene maqedonasve.

Dhe ai fshati i cili goditej me predha nga helikopteret ishte fshati i Sllupcanit. Eshte ai fshat te cilin e kemi pare te gjithe ne televizore. Ato pamje jane te atij fshati.

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198

Po, ka pasur hoxhallare qe edhe kane luftuar!

Citim Postuar më parë nga Shpresmiri

Shpresemiri,

Per rastin me te nxehte, kete rastin e fundit te Kosoves edhe Maqedonise, rast ku tregohet tamam burreria ka pasur hoxhallare qe e kane treguar veten.
    Per kete mund te mesosh shume edhe nga shqiptaret qe kane qene atje, ata do te tregojne me shume.
    Pak me lart permenda rastin e Hoxhe JAKUP HASIBIT.
    Ka pasur edhe shume hoxhallare qe sic eshte permendur nga ne nje postim me lart kane qene kryetar njesitesh kudo qe eshte luftuar. Une kam degjuar shume raste nga kosovaret qe i kam takuar. Eshte rasti i Bexhetit, luanit qe dha jeten ne lufte kundra serbeve. Nje vella nga Kosova ma ka pas treguar te gjithe historine e tij gjate e gjate. Ka edhe shume raste te cilet vetem emrat nuk ja kujtoj dot por historite po. Nuk duhen harruar edhe shume hoxhallare qe jane burgosur dhe jane zhdukur pak para se te filloje tamam lufta ne Kosove.

Nuk e di se a mund ta permend Adem Jasharin ketu. Ndonje qe mund te jete nga drenica mund te na flase me shume, une nuk jam kompetent te sqaroj jeten e tij pasi c'fare di eshte vetem c'fare kam pyetur. Porse kam marre pergjigje se ka qene musliman, dhe ka qene njeri i sjellshem, i bute. Tregojne qe ka pasur raste qe edhe bashke fshateret e tij, ndonje "trim" me yll kur i hidhnin fjale ai ecte dhe nuk i degjonte. Por kur erdhi puna per te luftuar ai luftoi i vetem aty dhe asnje nga trimat e tjere nuk i shkoi per ndihme nderkohe qe drenicasit kishin dhene fjalen qe per cdo gje qe do te ndodhe do te jene bashke.

Pastaj shqiptare qe kane luftuar me serbet tregojne se kur ishin ne pushim, ne kohe normale, kur falnin namazin shkonin disa "trima te shqipes" dhe e keshillonin por edhe e kercenonin:"Mos te te shikoj me duke u falur, po te pashe me do te bej kete e do te bej ate", dhe kur vinin serbet keta trima edhe pushket i linin ku ishin dhe ja mbathnin. As pushket nuk i merrnin me vete.

Nuk e di nese me duhet ta permend edhe kete rast. Kjo ka ndodhur ne Bosnje por ka te beje me hoxhen e nje fshati." Ne mes te nates serbet kane shkuar ne nje fshat dhe i kane mbledhur te gjithe ne nje vend dhe e kane marre hoxhen dhe i kane thene:" Thuaj qe nuk ka Zot ose do te te vrasim." Ai nuk ka pranuar dhe pastaj e kane lidhur per kembesh ne dy automjete te ndrushme dhe e kane ndare me dysh. Ky eshte nje shembull tjeter ne lidhje me hoxhallaret qe kane dhene jeten.

Nqs nje musliman jep jeten duke mbrojtur familjen e tij, mallin, vendin, atdheun e tij ai bie deshmor.

Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    Citim Postuar më parë nga forum126
    Shpresemiri,

Per rastin me te nxehte, kete rastin e fundit te Kosoves edhe Maqedonise, rast ku tregohet tamam burreria ka pasur hoxhallare qe e kane treguar veten.
    Per kete mund te mesosh shume edhe nga shqiptaret qe kane qene atje, ata do te tregojne me shume.
    Pak me lart permenda rastin e Hoxhe JAKUP HASIBIT.
    Ka pasur edhe shume hoxhallare qe sic eshte permendur nga ne nje postim me lart kane qene kryetar njesitesh kudo qe eshte luftuar. Une kam degjuar shume raste nga kosovaret qe i kam takuar. Eshte rasti i Bexhetit, luanit qe dha jeten ne lufte kundra serbeve. Nje vella nga Kosova ma ka pas treguar te gjithe historine e tij gjate e gjate. Ka edhe shume raste te cilet vetem emrat nuk ja kujtoj dot por historite po. Nuk duhen harruar edhe shume hoxhallare qe jane burgosur dhe jane zhdukur pak para se te filloje tamam lufta ne Kosove.

Nuk e di se a mund ta permend Adem Jasharin ketu. Ndonje qe mund te jete nga drenica mund te na flase me shume, une nuk jam kompetent te sqaroj jeten e tij pasi c'fare di eshte vetem c'fare kam pyetur. Porse kam marre pergjigje se ka qene musliman, dhe ka qene njeri i sjellshem, i bute. Tregojne qe ka pasur raste qe edhe bashke fshateret e tij, ndonje "trim" me yll kur i hidhnin fjale ai ecte dhe nuk i degjonte. Por kur erdhi puna per te luftuar ai luftoi i vetem aty dhe asnje nga trimat e tjere nuk i shkoi per ndihme nderkohe qe drenicasit kishin dhene fjalen qe per cdo gje qe do te ndodhe do te jene bashke.

Pastaj shqiptare qe kane luftuar me serbet tregojne se kur ishin ne pushim, ne kohe normale, kur falnin namazin shkonin disa "trima te shqipes" dhe e keshillonin por edhe e kercenonin:"Mos te te shikoj me duke u falur, po te pashe me do te bej kete e do te bej ate", dhe kur vinin serbet keta trima edhe pushket i linin ku ishin dhe ja mbathnin. As pushket nuk i merrnin me vete.

Nuk e di nese me duhet ta permend edhe kete rast. Kjo ka ndodhur ne Bosnje por ka te beje me hoxhen e nje fshati." Ne mes te nates serbet kane shkuar ne nje fshat dhe i kane mbledhur te gjithe ne nje vend dhe e kane marre hoxhen dhe i kane thene:" Thuaj qe nuk ka Zot ose do te te vrasim." Ai nuk ka pranuar dhe pastaj e kane lidhur per kembesh ne dy automjete te ndrushme dhe e kane ndare me dysh. Ky eshte nje shembull tjeter ne lidhje me hoxhallaret qe kane dhene jeten.

Nqs nje musliman jep jeten duke mbrojtur familjen e tij, mallin, vendin, atdheun e tij ai bie deshmor.
    nese don medit SHaban Jashari babaj i Ademit ka dhan msim ne mejtep ne drenic.

¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Postime
    1,349

Lightbulb

Hafiz Ali Korça
    ”Ta dini mirë se, edhe sikur të vdes, eshtrat e mia gjer në kiamet kanë për të thirrur: Ah Shqipëri, ah Shqipëri.“

Hmmm

albo shkroi"

Postuar më parë nga Albo
    Periudha e pavaresise shqiptare lindi shqiptare te medhenj nga rradhet e klerikeve shqiptare. Imzot Fan Noli ishte zeri kryesor i komunitetit orthodoks, Pader Gjergj Fishta ishte zeri kryesor i komunitetit katolik, por komuniteti musliman cilin ze kryesor ka patur ne kete periudhe? "

O shoku Albo pervec isa boletinit e me shok qe te permendi vllai pak me par,,,,Thjesht ,,,sipas teje ca ka qen ISMAIL QEMALI,,,SAMI FRASHERI ,,NAIM FRASHERI,,,MYSLYM KETA E SHUM E SHUM E SHUM E SHUM TE TJERE...
    Kurse sa i perket ndimave humanitare ne kosove,,,pervec shum shoqatave humanitare qe ka pèasur dhe pavaresisht se nukjam kompoetent per kete pasi jam nga shqiperia por e di me bindje te plote,,,nga burimet e mija...Duhet te dish nje gje qe per nje mysliman te vertet ndihma eshte ajko qe behet per hir te allahut,,jo duke i reklamuar vetes si fondacione bamirese,,,sic bejne pseudo fondacione si SOROSI e te tjer me rradh...Komshinjt e mi kan qen mysliman dhe kan mbajtur familje ne shpi,,un njoh me dhjetra familje myslimane qe kan mbajtur kosovar ne shpi,,,njoh me dhjetra te rinj shqiptar qe jan nisur per xhihad nga shqiperia per en kosov made edhe nga vendet arabe jan nisur jo shqiptar per te ndihmuar vellezeritr e tyre mysliman

BESOJ SE KTA NJEREZ TE THJESHT TE PANJOHUR QE KAN DHEN KONTRIBUTIN E TYRE,,,DUKE I BASHKANGJITUR EDHE ATO QE NJIHEN ,,ME MODESTIN E TYRE,QE ESHT TIPIKE E MYSLIMANIT KANE DHEN ME SHUM SESA NJE ORGANIZATE BAMIRESE E REKLAMUAR ME PROZHEKTOR
    gutentag hope hope shtajgen mute muten tope

fishkelle te rrapi treshit[COLOR=DarkOrange]

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Kontributi i Krishterimit dhene shkences
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-04-2006, 17:49
  2. Kontributi Orthodhoks në çështje themeleore botërore
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 14-03-2005, 01:49
  3. Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 20-01-2005, 20:23
  4. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 02-10-2004, 05:01
  5. Kontributi islamik në letërsi
    Nga Djali mir në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-04-2004, 15:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •