Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 29 prej 29
    i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    Problemi qe kemi ketu Deathcrush eshte se feja varferon shume racionalitetin. Racionaliteti i varferuar mbetet vetem me dy kushte per llogjiken:

1. Allahu nuk e deshi
    2. Allahu e deshi

Dhe keshtu na shpjegohet c'do gje mbi jeten.

P.S. Nese nuk paguhesh $25.00 ne ore per sherbime psikiatrike, mos lodh vehten kot.

I

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Racionaliteti njerezor e ka provuar veten shume me irracional se sa ai Hyjnor.

Gjerat nuk jane kaq te thjeshta sa te duken ty por ndoshta ty t'i thjeshteson zgjuaresia.

Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    "Racionaliteti njerezor e ka provuar veten shume me irracional se sa ai Hyjnor."

Po prandaj edhe ky shkrim ketu eshte i mundur nepermjet racionalitetit hyjnor. Harrova per shifrat dhe ekuacionet e elektronikes nga kurani dhe bibla qe te dhane kompjuterin.

E ka provuar vehten si thua ti, atje ne afganistan.

As une nuk paguhem $75/hr per sherbime psikiatrike prandaj nuk po vazhdoj me tutje.

Shendet,

I

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Dija dhe kerkimi stimulohen dhe nxiten ne Racionalitetin Hyjnor.

Kur them Racionalitet Hyjnor nenkuptoj kornizen ai krijon per te mesuar njeriun te dalloj te miren nga e keqa dhe te dobishmen nga e kota ..... Ndersa me racionalitet njerezor nenkuptoj pikerisht ate qe konflikton me ate Hyjnor.

maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anëtarësuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Sokol
    Me vjen keq qe te lexoj nje postim te tille nga ty...
    Une te ferkoj duart ?!?!?
    Po une po ndihem keq se bej nje pyetje te ciles une s'i jap dot pergjigje dhe u kerkoj ndihme besimtareve te me sqaroje kush di dicka,dhe prape s'po gjej pergjigje!!!
    Duhet te ferkoj duart per injorancen time dhe tuajen bashke?!

Ork i dashur
    Nuk ke pse ben percjellime p ---> q nga incesti te morali ,pastaj te feja.
    Ketu nuk hyn fare morali i njeriut.As shijet dhe ligjet tona nese do hame kukurec apo jo si thote Sokoli.
    Qe Zoti e denon incestin, kjo dihet.Nese e denon pse e ka nxitur Ai Vete?
    Gjithsesi,mund te merrja nga ty pergjigjen e pare te pranueshme te kjo teme kur thua "Zoti e lejoi incestin ate kohe dhe e ndaloi me here te tjera". Do te doja vetem te te pyes,nese ky eshte mendimi yt personal,d.m.th. ti mendon se duhet te jete keshtu,apo,eshte pikerisht keshtu ,sepse keshtu shpjegohet ne letersine fetare?
    ...niente che amassi di piu'...

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Postuar më parë nga Iliri88
    "Racionaliteti njerezor e ka provuar veten shume me irracional se sa ai Hyjnor."

Po prandaj edhe ky shkrim ketu eshte i mundur nepermjet racionalitetit hyjnor. Harrova per shifrat dhe ekuacionet e elektronikes nga kurani dhe bibla qe te dhane kompjuterin.

E ka provuar vehten si thua ti, atje ne afganistan.

As une nuk paguhem $75/hr per sherbime psikiatrike prandaj nuk po vazhdoj me tutje.

Shendet,

I

Une nuk e kam harruar as kompjuterin as vajtjen ne hene dhe as ekuacionet qe i ndihmuan njerezit per te arritur atje ..... por me duket qe ti ke harruar disa ekuacione te tjera permes te cilave Racionaliteti Hyjnor krijoi krijuesin e kompjuterit dhe anijeve kozmike dhe qe ne vetvete eshte me miliarda here me kompleks sesa shembujt qe sjell ti .... per te mos folur pastaj per universin.

Prandaj leket ben mire t'i harxhosh vertete per terapi.

Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    "Une nuk e kam harruar as kompjuterin as vajtjen ne hene dhe as ekuacionet qe i ndihmuan njerezit per te arritur atje ..... por me duket qe ti ke harruar disa ekuacione te tjera permes te cilave Racionaliteti Hyjnor krijoi krijuesin e kompjuterit dhe anijeve kozmike dhe qe ne vetvete eshte me miliarda here me kompleks sesa shembujt qe sjell ti .... per te mos folur pastaj per universin."

Ja edhe racionaliteti hyjnor te cilin ti thua sqaron jeten:

Sipas perrallave semitike, Adami ka lindur rreth vitit 3941 B.C. dhe ka vdekur ne vitin 3011 B.C. pra ka jetuar rreth 900 vjet sipas biologjise hyjnore. Ndersa kultura Faiyum ne Egjypt dihet te jete zhvilluar nga viti 6000 B.C.

Artikull ne Anglisht qe tregon zbulimin e fundit te nje fosili ne Afrike, kafka e njeriut qe besohet te jete 160 mije vjecare.

Racionalitet hyjnor!

Survivor Maska e Orku
    Anëtarësuar
    13-02-2003
    Vendndodhja
    Oqean
    Postime
    981
    Une personalisht nuk e di se cfare thone librat e cifuteve per Ademin por ta garantoj se ne Kuran nuk permenden vite prandaj vitet qe permend ti per mua jane krejtesisht fiktive.

Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    "Une personalisht nuk e di se cfare thone librat e cifuteve per Ademin por ta garantoj se ne Kuran nuk permenden vite prandaj vitet qe permend ti per mua jane krejtesisht fiktive."

Orku,

Fatkeqsia e Kuranit eshte se ai u bazua pikerisht ne letersine e hebrenjeve dhe ishte nje pergjigje drejt hebrenjeve te cilet e perjashtuan Ishmaelin nga fisi per shkak te gjakut te tij (rrenjet e luftes nacionaliste). Pra edhe Kurani fillon me Adamin si njeriun me te pare. Vitet dalin nga shuma matematikore (racionaliteti njerzor) kur mbledh te gjitha vitet nga gjeneratat qe nga Adami gjer tek Jezusi dhe vitet dalin te qarta sic jane ato te shkruara mesiper.

Shendet,

I

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 07:18
  2. Perfundoi gjykimi në Hagë i Limajt, Balajt dhe Musliut
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 470
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 18:56
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-07-2006, 12:10
  4. Padi për shpifje ndaj Hashim Thaçit
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 15:04
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •