Postuar më parë nga
Genna
Pershendetje te Gjitheve!!!
Ne radhe te pare dua te prezantohem, jam anetare e re e ketij forumi, kam lindur ne Tirane dhe jam rritur ne Holland, studioj ECONOMI ne degen e STRUCTUR-ECONOMI. gjithashu ju kerkoj te falur ne qoftese ne disa vende mund te gaboj me gjuhen Shqipe, nuk kam ber shkoll Shqip e kam te mesuar vetem nga Prinderit e mi.
Deshironja qe te dinja me shume gjera per Ekonomin e Shtetit tim, po prap kam bere te pa munduren qe te jem ne dijeni te ekonomis Shqipetare.
Eshte e vertet jemi ne borxhe, po ama jo gjithcka nuk ka zgjidhje!!
Vetem qe kemi nje problem qe akoma nuk po e zgjidhim dot, i kemi lene shtetin tone ne duart e disa politikaneve qe ne fillim mendojn per veten e tyre dhe 1% per popullin, gje qe nuk na ndihmon shume qe te arrim nje rrugezgjidhje te mire.
Po prap nuk duhet te humbim shpresat, perkundrazi duhet te luftojm mbi kete teme (((( e di qe do me thoni qe hajde dhe jeto keto njeher pastaj fol))))) nuk kam jetuar aty dhe nuk mund te jetonja dot pa deshiren e prinderve, kam ardhur nje foshnje ne Holland dhe kam jetuar aty ku prinderit e mi ishin, po ama deshira dhe pasioni im eshte te sherbej si me opinionet edhe me profesionin qe studioj Shtetit qe une kam prej-ardhjen.
Vetem duke u nisur nga tema qe ne jemi nje popull i vogel dhe me nje natyrales shume shume te pasuruar duhet te gjem forcat qe ky shtet te dali nga lista e ketyre borxheve. Eshte e vertet qe ky shtet doli nga nje diktatur e madhe, po keshtu kane kalur te gjitha shtetet jo vetem NE.
LE TE BEJM NJE ANALIZ TE VOGEL....
1) Ke kemi tani ne karriget e politikaneve tane??? Berisha, Nano e te tjere e te tjere......, po te njetit qe dhe ne kohen e diktatures hanin buken njesoj!!! APO E KAM GABIM?? vetem qe tani nderruan emrat e partis!!!
2)Zbatohen mire rregullat e TAKSAVE ne shtetin ton??? eshte nje pik shume e rendesishme per ekonomin dhe mirmabajtjen e popullit qe jan pa pune, se nga keto leke dalin pensionet qe mbajn njerzit qe nuk kan nje lloj te ardhure, dhe keshtu ulim pak varferin e atyre qe sot po vuajn per buken e gojes!! (( nje gje qe politikanet tane nuk e kan bere kurr nje pension per ata qe nuk kan te ardhura))) dhe jo vetem qe fitojn keta njerez qe mundohen te gjen pune po nuk ka, po edhe ata te tjeret qe do paguajn keto taksa kan nje gje ne favor, qe neser pasnerser po tju ndodhi gje me punen e tyre si private dhe shteterore automatikisht marrin nje rroge nga keto leket e taksave sepse kur ata ishin mir ne pune pagonin taksat, tani i ndodhi nje e keqe ne pune atehere deri sa te zgjedhin nje rruge tjeter mbi jetojn me kete pension te lidhur nga taksat. (((((((gje qe ne Shqiperi po te ken nje mik nuk i pagojn taksat, ose dhe po te mos ta ken mik i japin nje shume lekesh ne dor atyre dhe e rregullojn muhabetin qe mos te pagojn taksa, po ama neser po te ngelin pa pune ata njerez qe i kan marr keto lek ne dor nuk i japin me mbrapsht, ndersa taksat e rregulla po)))) flas gjithmon po te kemi nje politik te paster, se keto qe kemi sot nuk i japin!!!
3)Kemi ne ne Shqiperi nje pension per familiet me shume femije??
Gje qe une nuk e kam gjetur akoma ne shtetin tone se si funksionon, po ama eshte nje pik shume e rendesishme.
4) E dini Ju qe ne Shqiperi ka ushqime qe jan me cmime te barabarta ose dhe me te shtrejnta me Europen??
Dhe rrogat ne Shqiperi jan gati 15-20 here me te vogle se sa ne EUROP??
Atehere ku jan leket qe ky shtet nuk po paguan dot BORXHET??
Sepse transpoetet dhe importet behen me ane te Shtetit.
5) Jemi dhe pak shtet qefli Ne
nuk dua te merziteni nga shprehja ime do ju tregoj nje ngjarje reale dhe mbase do me kuptoni.
I derguam Dajes 10 mije euro qe te vinte pak perpara gjendjen ekonomike se kaq kohe pa pune si familje, mbas dy ditesh morem lajmin daja kishte nje MERCEDES
gje qe dhe Baba ime dhe Vellai nuk e kan akoma qe punojn nate e dite dhe paguen me euro!! Atehere mendoj qe eshte gabim ky sistem jete, nuk mund ta folljm dot jeten nga ZH po duhet ta fillojm nga A!!!!!!
E di qe kjo nuk ka lidje me borxhet qe ka shteti jone, po ama edhe Daja jon ne borxhe ishte po nuk i lau borxhet bleu makinen qe te punonte dhe mbase lante borxhet, PO JOOOOOOOOOOOOO, e ke gabim, kur te vjen rasti ne dor per te lar borxhin laje dhe keshtu shpeton, se nuk i dihet si shkon puna e punes me von mire apo keq, se ekonomia keto gjera ka HYPEN dhe ZBRET.
po te njeten gje bejn dhe POLITIKANET tane prandaj ne nuk nzjerrim dot koken nga borxhet!!! "DHE ATA ECIN ME PARRULLEN TE HAME E TE PIME SONTE NESER KISMET" gabim shume gabim ne fillim hiq buk per neser dhe keshtu je me i qet.
[COLOR="Navy"]Jane dhe shume shume pika te tjera ekonomike, une fola per 4-5 pika, po duke menduar qe do me urreni nga ky diskutim ngaqe nuk jetoj ne Shqiperi nuk marr dot guximin te flas me shume, po ama ju siguroj nje gje QE KAN QENE JAM DHE DO MBETEM SHQIPETARE, dhe ishallah arrij qellimit tim qe profesionin tim ta bej ne shtetin e prej-ardhjes [/COLOR]
SHUME TE FALEMINDERIT TE GJITHEVE.....
Krijoni Kontakt