Close
Faqja 4 prej 20 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 194
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Eshte cik e ekzagjeruar shifra dhe titulli mjaft bombastik.
    Shqiptaret me pasaporte shqiptare duhet te vertitet tek 4 milioneshi, se ne 18 vjet nga 45- 50 mije shtese vjetore duhet te jemi shtuar me rreth 800-900 mije persona pra diku tek 4-4,1 milione, keshtu qe per koke i bie 1 100 euro.

Nga ana tjeter borxhi i brendshem do te thote qe shteti shqiptar i ka borxhe nenshtetasve shqiptare e jo bankave e qeverive te huaja, keshtu qe leku ngelet brenda vendit,dmth interesat vjetore shteti shqiptar ua paguan shqiptareve ,pra kontribuesit shqiptare u paguajne shqiptareve qe kane obligacione shteterore interesat vjetore , nderkaq tek borxhi i jashtem shteti shqiptar dmth kontribuesit shqiptare ua paguajne interesat te huajve.

Borxhi i brendshem pra nuk eshte aq shqetesues sa ai i jashtem ,po te llogarisim se te huajve nuk ua mban te blejne obligacione shteterore,ose duhet te jene ne perqindje te vogel.

Megjithate do ishte mire te silleshin prej temehapesit te dhena me te hollesishme sidomos persa i perket borxhit te brendshem qe qenka mjaft domethenes me 3,1 miliard euro.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214

Borxhi

Gjithkujt, mund ti kete rastisur te blere ne dyqanet e periferise....................
    Skedarët e Bashkëngjitur Skedarët e Bashkëngjitur
    Dija eshte injorance e mesuar.....

… ßriläntě … ΅ Ø λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577

Shqiperia, e dyta ne Evrope nga borxhet

Sipas FMN, Shqiperia eshte vendi i dyte me borxhin me te madh ne ekonomite evropiane ne zhvillim. Ne 2007-en borxhi i qeverise ishte 52.7 perqind e Produktit te Brendshem kur ne ekonomite e tjera te ngjashme ai luhatet 3.5 deri ne 45 perqind.

Borxhi i Shqiperise ka ardhur ne ulje konstante, nga 87 perqind qe ishte ne vitet 90 ne 52.7 perqind ne vitin 2007.

Por ne 2008-en kjo tendence u permbys serish dhe borxhi u rrit per here te pare pas shume vitesh ne 54 perqind te PBB-se.

Shkaku ishin financimet e medha per rrugen Durres-Kukes.

Niveli i larte i borxhit ben qe qeveria te harxhoje nje pjese te konsiderueshme te te ardhurave nga taksat vetem per pagimin e interesave te tij.

Ne vitin 2009, fatura e interesave eshte me shume se 360 milione dollare.

Keto para zene 10 perqind te buxhetit dhe do te mjaftonin per te rritur pensionet per cdo pensionist me mbi 40 perqind.

Por shqetesimi eshte se kete vit borxhi publik mund te rritet me tej. Ne buxhetin e vitit 2009, parlamenti ka autorizuar qeverine te marre 41 miliarde leke borxh te ri per nje deficit 4 perqind.

Por ngadalesimi i ekonomise shume poshte parashikimit dhe renia e te ardhurave ne buxhet mund te sjelle nje deficit, sipas FMN 6.3 perqind, duke paralajmeruar nje tjeter rritje te borxhit publik drejt nivelit 60 perqind, qe eshte dhe limiti i vendosur nga traktati i Mastrichtit.

Shqiperia po i afrohet frikshem ketij kufiri maksimal.

T-CH
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    menje fjale o perle e ppsh-se.. ajo ppsh-ja na paska lene.. kampion ne borxhe..
    e dinim kte po kur e thoni ju vete duket me interesant..

saliu po ben nje rruge.. po enveri me ramizin cfar m.utin bene qe na zhyten ne borxhe..
    per tel me gjemba e dyqane bosh.. nuk ja vlen ta lesh borxh deri ne fyt nje popull oj perla e ppsh-se..

luiza hoxhë e muarr karten o perle..

mos di gje aulona.. se te vetet jane..

Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    6,577
    PSSH deshe te duash, PPSH nuk e kam arritur.

S'po ma ndjen shume kush i ka marr borxhet braro, ma ndjen per xhepat tane te shkrete qe do behen viktima perseri e perseri, keshtu qe fol njehere me mend o burr i dheut e boll grive sallat. Hajde jeto ne Shqiperi ti, pse nuk vjen (nqs je jasht) e nqs je ketu atehere qenke njeri me fat perderisa nuk po tu boshatiska xhepi ...........
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

@hermes Maska e Avduli
    Anëtarësuar
    16-08-2006
    Vendndodhja
    shqiperi
    Postime
    132
    Perla e dija qe do beje fushate ,

Dija eshte Pushtet

Anëtarësuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    6,577
    Hermes, çfare fushate ? Nuk e shpika une lajmin !!!

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Hahahahahah
    Qeveria e bilionit dhe boomit ekonomik.
    Boom me miell hua dhe me duar te pastra.

Eh Shqipni e mjera shqipni
    Kush te ka qite me krye ne hi.
    Ty te kan qit ca poltikane
    Ca bira kurvash pa dhe pa nane.
    E me vjen keq qe je e mjere
    Se ke trutharet ne dere
    Se ke druvaret ne krye
    Hajdute te lidhem nyje nyje
    A do celesh ndonjehere
    Do vesh trimoshat ne dere
    Druvaret ti cojne ne korie.
    Te te ven ne krye bij shqipnije.

Anetare World Forum Maska e Genna
    Anëtarësuar
    15-11-2008
    Vendndodhja
    Holland
    Postime
    294

Per gjendjen e shqiperis ne borgje.

Pershendetje te Gjitheve!!!

Ne radhe te pare dua te prezantohem, jam anetare e re e ketij forumi, kam lindur ne Tirane dhe jam rritur ne Holland, studioj ECONOMI ne degen e STRUCTUR-ECONOMI. gjithashu ju kerkoj te falur ne qoftese ne disa vende mund te gaboj me gjuhen Shqipe, nuk kam ber shkoll Shqip e kam te mesuar vetem nga Prinderit e mi.

Deshironja qe te dinja me shume gjera per Ekonomin e Shtetit tim, po prap kam bere te pa munduren qe te jem ne dijeni te ekonomis Shqipetare.

Eshte e vertet jemi ne borxhe, po ama jo gjithcka nuk ka zgjidhje!!

Vetem qe kemi nje problem qe akoma nuk po e zgjidhim dot, i kemi lene shtetin tone ne duart e disa politikaneve qe ne fillim mendojn per veten e tyre dhe 1% per popullin, gje qe nuk na ndihmon shume qe te arrim nje rrugezgjidhje te mire.

Po prap nuk duhet te humbim shpresat, perkundrazi duhet te luftojm mbi kete teme (((( e di qe do me thoni qe hajde dhe jeto keto njeher pastaj fol))))) nuk kam jetuar aty dhe nuk mund te jetonja dot pa deshiren e prinderve, kam ardhur nje foshnje ne Holland dhe kam jetuar aty ku prinderit e mi ishin, po ama deshira dhe pasioni im eshte te sherbej si me opinionet edhe me profesionin qe studioj Shtetit qe une kam prej-ardhjen.

Vetem duke u nisur nga tema qe ne jemi nje popull i vogel dhe me nje natyrales shume shume te pasuruar duhet te gjem forcat qe ky shtet te dali nga lista e ketyre borxheve. Eshte e vertet qe ky shtet doli nga nje diktatur e madhe, po keshtu kane kalur te gjitha shtetet jo vetem NE.

LE TE BEJM NJE ANALIZ TE VOGEL....

1) Ke kemi tani ne karriget e politikaneve tane??? Berisha, Nano e te tjere e te tjere......, po te njetit qe dhe ne kohen e diktatures hanin buken njesoj!!! APO E KAM GABIM?? vetem qe tani nderruan emrat e partis!!!

2)Zbatohen mire rregullat e TAKSAVE ne shtetin ton??? eshte nje pik shume e rendesishme per ekonomin dhe mirmabajtjen e popullit qe jan pa pune, se nga keto leke dalin pensionet qe mbajn njerzit qe nuk kan nje lloj te ardhure, dhe keshtu ulim pak varferin e atyre qe sot po vuajn per buken e gojes!! (( nje gje qe politikanet tane nuk e kan bere kurr nje pension per ata qe nuk kan te ardhura))) dhe jo vetem qe fitojn keta njerez qe mundohen te gjen pune po nuk ka, po edhe ata te tjeret qe do paguajn keto taksa kan nje gje ne favor, qe neser pasnerser po tju ndodhi gje me punen e tyre si private dhe shteterore automatikisht marrin nje rroge nga keto leket e taksave sepse kur ata ishin mir ne pune pagonin taksat, tani i ndodhi nje e keqe ne pune atehere deri sa te zgjedhin nje rruge tjeter mbi jetojn me kete pension te lidhur nga taksat. (((((((gje qe ne Shqiperi po te ken nje mik nuk i pagojn taksat, ose dhe po te mos ta ken mik i japin nje shume lekesh ne dor atyre dhe e rregullojn muhabetin qe mos te pagojn taksa, po ama neser po te ngelin pa pune ata njerez qe i kan marr keto lek ne dor nuk i japin me mbrapsht, ndersa taksat e rregulla po)))) flas gjithmon po te kemi nje politik te paster, se keto qe kemi sot nuk i japin!!!

3)Kemi ne ne Shqiperi nje pension per familiet me shume femije??
    Gje qe une nuk e kam gjetur akoma ne shtetin tone se si funksionon, po ama eshte nje pik shume e rendesishme.

4) E dini Ju qe ne Shqiperi ka ushqime qe jan me cmime te barabarta ose dhe me te shtrejnta me Europen??
    Dhe rrogat ne Shqiperi jan gati 15-20 here me te vogle se sa ne EUROP??

Atehere ku jan leket qe ky shtet nuk po paguan dot BORXHET??
    Sepse transpoetet dhe importet behen me ane te Shtetit.

5) Jemi dhe pak shtet qefli Ne

nuk dua te merziteni nga shprehja ime do ju tregoj nje ngjarje reale dhe mbase do me kuptoni.

I derguam Dajes 10 mije euro qe te vinte pak perpara gjendjen ekonomike se kaq kohe pa pune si familje, mbas dy ditesh morem lajmin daja kishte nje MERCEDES
    gje qe dhe Baba ime dhe Vellai nuk e kan akoma qe punojn nate e dite dhe paguen me euro!! Atehere mendoj qe eshte gabim ky sistem jete, nuk mund ta folljm dot jeten nga ZH po duhet ta fillojm nga A!!!!!!
    E di qe kjo nuk ka lidje me borxhet qe ka shteti jone, po ama edhe Daja jon ne borxhe ishte po nuk i lau borxhet bleu makinen qe te punonte dhe mbase lante borxhet, PO JOOOOOOOOOOOOO, e ke gabim, kur te vjen rasti ne dor per te lar borxhin laje dhe keshtu shpeton, se nuk i dihet si shkon puna e punes me von mire apo keq, se ekonomia keto gjera ka HYPEN dhe ZBRET.
    po te njeten gje bejn dhe POLITIKANET tane prandaj ne nuk nzjerrim dot koken nga borxhet!!! "DHE ATA ECIN ME PARRULLEN TE HAME E TE PIME SONTE NESER KISMET" gabim shume gabim ne fillim hiq buk per neser dhe keshtu je me i qet.

[COLOR="Navy"]Jane dhe shume shume pika te tjera ekonomike, une fola per 4-5 pika, po duke menduar qe do me urreni nga ky diskutim ngaqe nuk jetoj ne Shqiperi nuk marr dot guximin te flas me shume, po ama ju siguroj nje gje QE KAN QENE JAM DHE DO MBETEM SHQIPETARE, dhe ishallah arrij qellimit tim qe profesionin tim ta bej ne shtetin e prej-ardhjes [/COLOR]

SHUME TE FALEMINDERIT TE GJITHEVE.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Genna : 24-05-2009 më 20:42

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    5) Jemi dhe pak shtet qefli Ne

nuk dua te merziteni nga shprehja ime do ju tregoj nje ngjarje reale dhe mbase do me kuptoni.

I derguam Dajes 10 mije euro qe te vinte pak perpara gjendjen ekonomike se kaq kohe pa pune si familje, mbas dy ditesh morem lajmin daja kishte nje MERCEDES
    gje qe dhe Baba ime dhe Vellai nuk e kan akoma qe punojn nate e dite dhe paguen me euro!! Atehere mendoj qe eshte gabim ky sistem jete, nuk mund ta folljm dot jeten nga ZH po duhet ta fillojm nga A!!!!!!
    E di qe kjo nuk ka lidje me borxhet qe ka shteti jone, po ama edhe Daja jon ne borxhe ishte po nuk i lau borxhet bleu makinen qe te punonte dhe mbase lante borxhet, PO JOOOOOOOOOOOOO, e ke gabim, kur te vjen rasti ne dor per te lar borxhin laje dhe keshtu shpeton, se nuk i dihet si shkon puna e punes me von mire apo keq, se ekonomia keto gjera ka HYPEN dhe ZBRET.
    po te njeten gje bejn dhe POLITIKANET tane prandaj ne nuk nzjerrim dot koken nga borxhet!!! "DHE ATA ECIN ME PARRULLEN TE HAME E TE PIME SONTE NESER KISMET" gabim shume gabim ne fillim hiq buk per neser dhe keshtu je me i qet.

Kjo eshte e vertete. Me kujtohet edhe Rasti i Tragjedise se Gerdecit, ku disa prej fshatareve qe moren shperblim 50mij euro nga shteti, ne vend qe te rregullonin shtepiat apo te hapnin rruget per nje te ardhme (sepse ne shqiperi 50 mij euro jan goxha per tja nis nje biznesi te vogel) kta vajten e blene makina Mercedes te tipit fundit qe kushtonin nga 35mij euro (te vjedhura). Pastaj me leket e tjera i harxhonin pubeve me studentet e konvikteve. Kshu qe ne bejm gam gam kot qeveria jo leshi, fajet sna i ka qeveria, fajet sna i ka saliu as fatosi as edvini, por i kemi vete sepse jemi popull rrebel pa pike vizioni per te ardhmen.

Kta qeveritaret tane kan faje qe sna kan fut ne europe qe te na hapin dyert e te levizim lirshem, po per tjerat i kena fajet vete, se ne asnje vend te botes nuk diskutohet kaq shume per politike ne radhet e Rinise, sa c'diskutohet ne shqiperi, na ka ngel politika ne cdo muhabet qe bejm, ne vend qe te shohim perpara te krijojm nje te ardhme pa e vrare mendjen se kush dreqin eshte ne politike, kush komandon!!

Kam qene ne itali edhe kam jetuar atje.. Si sdegjova nje moshatar timin te me permendte politiken ndonjeher? Madje shumica as qe e kishin idene kush ishte minister apo kryeminister, njihnin vetem Presidentin e Republikes, edhe kte e njihnin se ndoshta e kan mesuar ne shkolle, se sdonte tja dinte njeri kush ishte politika apo per cfar sherbente. Por neve ne Shqiperi merremi aq shum me politike sa harrojme edhe te bejm punet tona te perditshme qe kemi, edhe kur ngelim me barkun that dalim e bertasim " na e ka fajin Saliu/Edvini/Fatosi " kur e verteta eshte qe neve i kemi faj vetes tone, se saliu edhe kta tjeret, po bejn karriere e po hane si mbreter ne shtepite e tyre, kurse neve rrim zihemi edhe shahemi me njeri tjetrin per pune partishe. Ja pse sbejm perpara ne si popull, se me shum mendojne se cfar kan ne tryeze per darke saliu/edvini/fatosi se sa na intereson ajo qe kemi neve ne tryeze.

Prandaj ka ardh koha qe e gjith Rinia te distancohet nga politika edhe te merret me gjera qe tamam i perkasin, mos te merret me politiken duke dal e duke ber propaganda per Saliun Edvnin edhe Fatosin.. Kte pune tjua leme Brarit me shoket e tij 50 vjecar, atyre u takon te merren me kte pune, jo Rinise.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Faqja 4 prej 20 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Ç'mendim keni për nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  3. Çfare historie false mesohet ne shkollat shqiptare?
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 38
    Postimi i Fundit: 31-07-2009, 09:54
  4. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •