Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5

Tema: Cmenduria

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Ne det...
    Postime
    383

Cmenduria

Dalja nga realiteti
    Eshte nje luks te cilin ia lejojme vetes vetem ne momente mireqenijeje,paqeje.....???

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Luks i mėndjes sė njeriut kur realiteti ėshtė shumė i hidhur.
    Edi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Ne det...
    Postime
    383
    Kam lexuar diku qe ne kohe lufte, rritet numri i vetevrasjeve por numri i te cmendurve(skizofrene,paranoja..etj etj) eshte me i vogel.Ndoshta meqenese njerezit e kane mendjen te okupuar me problemet e shpetimit nga vdekja dhe nuk kane kohe te merren me lojrat e mendjes.Nuk ua lejojne vetes luksin e te qenit "i pavetedijshem per veprimet e tij"
    Mua me duket e vertete kjo gje.
    Laguna Blu

i shplodhur
    Anėtarėsuar
    28-11-2002
    Vendndodhja
    Boston
    Postime
    289
    Shpirta me fal qe nderhyj, por sa per tiu permbajtur me mire fakteve. Mesa di une eshte ndryshe (nese gaboj me fal).

Numri i vetevrasjeve ne kohe luftrash dhe tragjedish te medha bie shume ne krahasim me kohen e paqes. Pra sipas shume studimeve Sociologjike dhe te dhenave faktike ky numer bie ne kohe lufte.
    Kur u ve re ky fakt beri cudi sespse logjikisht duhet te kishim me shume te tilla ne kohe lufte.

Kjo ndodh, sic thote edhe Shpirta, sepse njerezit "nuk merren me me vetet e tyre, por ne nje fare mase projektojne shqetesimet e tyre ekzistenciale ne problemet madhore qe perfshijne nje grup te madh njerezish.
    Ndersa deprsioni duket se rritet por te pakten behet me i lehte spese ndahet, behet kolektiv.

Ky ishte nje fakt shume i vecante dhe nxjerr edhe njehere ne pah vleren e Studimeve Sociologjike dhe vleren e mendimit te paster shkencor e objektiv.

PS. bazuar ne nje studim sociologjik pas luftes se dyte boterore. Edhe Remarkut do ti vinte keq po ca ti besh, keto jane faktet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga armandovranari : 28-05-2003 mė 16:27

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-11-2002
    Vendndodhja
    Ne det...
    Postime
    383
    Une lexova diku ate qe thashe ,dhe nuk jam shume ne teme me studimet, thjesht me beri pershtypje sepse here tjeter nuk e kam hasur kete gje.Nuk me vjen aspak keq sepse per kete pune e hapa si teme sepse dua te marr vesh me shume dhe nuk dua te tregoj se vetem une di.Eshte shume i vone si informacion per mua.
    Une me shume e kisha fjalen per semundjet mendore, jo vetevrasjet, te cialt pakesohen ne kohe lufte dhe shperthejne ne kohe mireqenijeje nga faktore te ndryshem.Pra ne kohe rreziku madhor njeresit jane me me kembe ne toke dhe nuk ua lejojne vetes"luksin" e te qenit i semure psiqik(depresje, paranoja, skizofrenia,melankolia...etj) Sa e cuditshme te jete kjo mendja e njeriut! Asnjehere nuk eshte mire, asnjehere nuk kenaqet me asgje.Kerkon gjithmone te pamunduren, nuk i pelqen realiteti dhe fillon e qahet dhe kerkon rruge te drejta ose te padrejta per te shpetuar nga stresi.Sepse eshte shume kollaj te pretendosh qe je i semure psiqik dhe se nuk mban asnje pergjegjesi per aktet qe kryen.Eshte nje rruge e lehte per t'iu shmangur vrazhdesise se jetes.Nuk them se njerezit duan te luajne mendsh,ne asnje menyre, por subkoshienti, ndoshta , gjen disa te cara ose plasaritje dhe nxjerr krye ne nje menyre ose ne nje tjeter.
    Laguna Blu

Tema tė Ngjashme

1. Cmėnduria e programeve televizive!
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 24-12-2011, 21:53
  2. TURP! Ēmenduria e Rufi Osmanit
    Nga Top-Channel nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-03-2009, 07:50
  3. Ē'mėnduria mė e madhe qė keni bėrė pėr dashurinė?
    Nga DuPI_I_KeQ nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 18-09-2007, 18:39
  4. deri ku arrin cmenduria juaj?
    Nga maty nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-01-2007, 08:36
  5. Cmenduria shqiptare
    Nga krokodili_73 nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 12-07-2003, 11:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •