Te dashur bashkforumas!
Personi francez qe ka bere artikullin nuk eshte nje french waiter por eshte nga ata kokat qe ndikojne dhe perpunojne politikat e qeverise franceze.
Kur erdha ne Londer ne fillim, me ato pak takime dhe kontakte qe kame pasur me persona qe i perkasin fushes se mesiperme, kame vene re qe ata kane nje njohuri shume primitive dhe jo te sakta ne lidhje me shqiperine dhe fqinjet e saj.
Per mendimin tim ketu kane ndikuar edhe pozitat jo te favorshme tonat per te bere lobing per ceshtjen tone, sidomos ne 50 vjetet e fundit. Kjo per arsyen se si serbia, ashtu dhe greqia e kane njohur emigracionin plus lidhjeve qe kane pasur me kancelarite evropiane shume me heret se ne. Ktu ka ndikuar dhe qenja jone ish komuniste plus gjysem e eger ne peridhen e pas luftrave ballkanike plus luftes se pare boterore.
Keshtu, ndersa ata perunonin strategji dhe mbushnin boten me pallavra per te permbushur endrrat e tyre perverse per genocidin e popullsise shqiptare, ne te me e keqja ndertonim njeriun e ri, e te me e mira luftonim me njeri tjeterin ne termat kush je ti apo kush jam une.
Ketu, na pelqen apo jo ne ndikon dhe perkatesia fetare e popullsise shqiptare si myslimane. Kjo ka qene dhe motivimi kryesor pas mbeshtetjes qe francezet e te tjere e i kane bere serbise dhe greqise ne kurrizin tone. Tani ca nga keto arsye nuk jane shume relevante kto dite dhe ka shume rendesi qe ne ta ngreme zerin se kshu do kapim kohen e humbur.
Dmth, duke i cuar email atij frogut, i tregojme atij dhe rrethit te tij profesor qe nuk eshte se ke te besh me fise barbare apo me emigrante pa letra qe mund ti thuash cte duash se e pranojne, po me njerez qe dine te te kthejene edhe pergjigje kur ja fut kot.
Prandaj per mendimin tim qendrimi qe skemi ca i bejme francezeve, si edukojme dot eshte i gabuar. Duhet qe ti cojme sa me shume pergjigje qe heres tjeter, kur ky frog te behet gati te nxjerre nai xhevahir nga goja, te mendohet ca me mire.
Ok ky eshte mendimi im.
Me respekt
sn0mi
Krijoni Kontakt