Qyteti u ngrys e u gdhi nen perden gri e mjegullt te shiut.Qielli te ngjante me nje qilim te arnuar me copa te vjeteruara,qe te ngjallte bezdi ta shihje .Mu dhimbs aq fatkeq dhe i varfer qielli.
E gjithe ajo dite kaloi si nje kenge me strofa te rimura shiu ,dhe here pas here me ndonje rrefren pushim ndertmjet.
Neper rruget eqytetit ishin shtuar cuditerisht lypesit 9ose ashtu mu duk mua ).Nuk kisha ndonje simpati per ta ,madje4 ne pergjithesi u jepja ndonje lek te holle mbetur xhepave .
Po i zvarrisja kembet duke ndiere nje peshe ,sa me qe krijuar ideja se qiellin earnuar po embartaja une me vete...Me bezdiste me shume ideja e qilimit te vjeter qe tani me kujtonte mbulesat elypesve .Perbri meje ,nje prej tyre (ishte vajze),u mundova mos ta shihja ,edhe pse tingujt e zerit arriten vajtueshem deri te une .
Te them te drejten me pelqen me shume te shoh fytyrat e njerezve perballe tyre ,te shoh rreagimet e tyre .Kur ja perpara meje nje burre ,rreth te 35-ve .Ai ...,kur u ndesh me lypesen ,i shkeli asaj syrin ne nje menyre te neveritshem qe me beri te skuqem ...Pastaj ,kerkoi kemengulshem edhe syte e mi .....Une nuk guxova ta shihja .....Pata frike ......!
Krijoni Kontakt