Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 28
    Artiste Maska e Kuntakinta
    Anėtarėsuar
    18-01-2003
    Vendndodhja
    Bregu Lumit High Street
    Postime
    180

Thumbs up Dhuroni gjak ju lutem!

Te dashur forumiste!

JU LUTEM DHURONI GJAK

Lexova me pare nje shkrim te postuar nga ALBA_D ne lidhje me krizen qe Bankat e Gjakut ne Shqiperi jane duke kaluar. Me preku fakti qe mjeket mundohen te kursejne gjak gjate operacioneve, sepse s'ka dhurues te mjaftueshem. Me shume me preku fakti qe dhuruesit mendojne se shuma prej 30 000 te vjetra (per 400 ml gjak) nuk i shtyn me ata per te dhene gjak. Po fakti qe mund te shpetojne nje vogelush nga duart e vdekjes a i motivon mbase?Pergjigja qenka JO, fatkeqesisht.
    Mua nuk me jepet shume per shkrime prekese apo sensitivizuese, megjithate dua t'ju them qe te japesh gjak eshte nje akt fisnik, nuk ka pasoja per shendetin, merr mesatarisht vetem 15 minuta nga koha juaj e vyer dhe d.m.th. TE SHPETOSH NJE JETE. Une kam dhuruar 2 here brenda gjashte muajve te fundit dhe ndihem shume mire fizikisht dhe mbi te gjitha ndihem teper mire shpirterisht sepse kam shpetuar te pakten nje njeri. Shpresoj qe shume nga ju te bejne te njejten, sidomos ata qe jane ne Shqiperi. N.q.s me te vertet jemi motra e vellezer, atehere le te ndihmojme ose me mire SHPETOJME njeri-tjetrin.

Sinqerisht
    Kuntakinta
    :-)

Shkodran i betum Maska e POETI_20
    Anėtarėsuar
    27-09-2002
    Vendndodhja
    LONDON
    Postime
    260
    un e kam per vete

Anėtarėsuar
    18-01-2003
    Vendndodhja
    Bregu Lumit High Street
    Postime
    180
    Aha, s'ja paska fershelly njeri kesaj temes. Une shpresoj vetem mos te keni ndonjehere ju vet nevoje per gjak, se jam e sigurt qe nuk do gjendet aty. Do jete fatkeqesi e madhe, po c'ti besh?! Keshtu e paska jeta.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-05-2003
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    3

Cool DHURIMI I GJAKUT

EDHE UNE KAM DHURUAR GJAK PARA NJE MUAJI DHE NDJEHEM SHUME MIRE. DHURIMI I GJAKUT ESHTE GJEJA ME FISNIKE QE MUND TE BEJE NJE NJERI. DISA E MBAJNE VETEN PER BESIMTARE TE MEDHENJ POR KUR VJEN PUNA PER TE NDIHMUAR TE TJERET SIC THOTE DHE VETE FEJA (CDO BESIM) NGUROJNE. SHUME THONE E KAM PER VETE, POR CFARE MUND TI BEJE NJE PERSONI DHURIMI I 400ml GJAK KUR AI KA 5l. VETEM TE MENDOJNE PER ATA FEMIJE TE VEGJEL TALASEMIK QE KERKOJNE GJAK CDO DY JAVE. SHPRESOJ QE NJEREZIT TE NDERGJEGJSOEN DHE TE BEHEN ME HUMAN. NGA DHURIMI I GJAKUT SI VJEN ASNJE DEM, PERKUNDRAZI...
    merhaba insanlar :F

i/e regjistruar Maska e altin uku
    Anėtarėsuar
    04-05-2003
    Vendndodhja
    milano(itali)
    Postime
    25
    eshte e vertete qe te dhurosh gjak eshte nje gje fisnike sepse mund te shpetosh jeten e nje njeriu me ate gjek.kuntakinta nuk eshte se njerezit e lene per para pa dhuruar gjak por mendoj se njerezit nuk kane deshire qe te ikin ne spital
    mund te me urresh ose dashurosh por indiferente te lutem mos te me qendrosh!

*Forever* Maska e malli
    Anėtarėsuar
    24-09-2002
    Vendndodhja
    Antwerpen
    Postime
    668
    Une nuk kam dhene gjak ndonjehere , mami im po , por per te ndihmuar disa njerez pse jo.
    **Gezimi , lumturia, deshperimi dhe loti im varet nga ti.

Anėtarėsuar
    18-01-2003
    Vendndodhja
    Bregu Lumit High Street
    Postime
    180
    Postuar mė parė nga altin uku
    [Bkuntakinta nuk eshte se njerezit e lene per para pa dhuruar gjak por mendoj se njerezit nuk kane deshire qe te ikin ne spital [/B]
    Po me po, jam dakort me ty. Edhe une nuk kam ik tuje knue, por kam ik me mendimin qe gjaku im NEVOJITET dhe qe do ishte mire sikur te ndihmoja me aq sa mundem. Ketu ne Angli nuk merr shperblim per gjakun qe jep, dhe prape njerezit shkojne e japin. Ne Shqiperi te pakten ju ofrohet dicka, sado e vogel. Sidoqofte, une prape do t'ju lutesha qe ta konsideronit, te pakten, si ide.
    Sinqerisht
    Kuntakinta

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-05-2003
    Postime
    17
    Te dhurosh gjak eshte vertet dicka shume fisnike. Por ne Shqiperi, as qe merret vesh se cfare behet me gjakun qe dhuron. Ate qe ti dhuron, nje mjek apo infermiere, mund tia shesi pacientit duke i kerkuar leket me te cilat ai blen buke per femijet e tij. Shkurt, me ate lloj anarshie qe mbreteron ne mjeksine e atjeshme, nuk te behet te dhurosh gjak. Nuk do refuzoja ti jepja gjak cdo lloj njeriu qe do kishte nevoje dhe do ma kerkonte, por nuk do kisha besim ta leshoja gjakun tim ne duart e mjekesise se atjeshme.
    let's do something crazy,
    something absolutely wrong
    while we're waiting
    for the miracle to come

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-05-2003
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    3
    GJAKU QE DHUROHET ESHTE SHUME I SIGURTE.GJAKU QE DHURONI JU ESHTE ME SHUME PER FEMIJET TALASEMIKE.ATA KANE ME SHUME NEVOJE SE KUSHDO TJETER.
    merhaba insanlar :F

Anėtarėsuar
    18-01-2003
    Vendndodhja
    Bregu Lumit High Street
    Postime
    180

:(

Postuar mė parė nga e verteta
    Te dhurosh gjak eshte vertet dicka shume fisnike. Por ne Shqiperi, as qe merret vesh se cfare behet me gjakun qe dhuron. Ate qe ti dhuron, nje mjek apo infermiere, mund tia shesi pacientit duke i kerkuar leket me te cilat ai blen buke per femijet e tij. Shkurt, me ate lloj anarshie qe mbreteron ne mjeksine e atjeshme, nuk te behet te dhurosh gjak. Nuk do refuzoja ti jepja gjak cdo lloj njeriu qe do kishte nevoje dhe do ma kerkonte, por nuk do kisha besim ta leshoja gjakun tim ne duart e mjekesise se atjeshme.
    E kuptoj shume mire merakun tend. Asnje nuk do donte qe gjaku i tij te shperdorohej. Me vjen keq qe keto gjera ndodhin ne Shqiperi, por megjithate nevoja per gjak sa vjen e shtohet. Nje krahasim i rendomte mbase do ishte si me ate lypsin qe ti i jep lemoshe edhe pse e di qe do perfundoje "alkool". Ama njerezit vazhdojne e japin ndihmen e tyre per njeri-tjetrin. Do ishte mire sikur te merrnit anen pozitive te gjerave; e te mendonit qe mbase ai gjak qe ju dhuroni, mund te perfundoj me te vertet ne ndonje njeri qe i nevojitet. Me frike nuk arrihet askund.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dhuroni njėri tjetrit lule
    Nga zef malsia nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 146
    Postimi i Fundit: 21-02-2010, 14:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •