Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 13 prej 13
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    ABIGAIL!
    Ketu fillon debati (nderkohe qe une bisedoja me ty).
    .................................................. .......
    Abigail: Sipas teje kush eshte realiteti? Cila eshte ajo qe di ti ne lidhje me kete teme? Nuk me lekundet besimi aspak, sepse besimi im ka themele te thella, dhe nuk u lekund nga kaq e kaq gjera qe kalova ne jeten time, e jo me nga keto vogelsira....
    ................................................
    Rapsodi: Realiteti per te cilen shoh ne Bibel qe me ben te enderoj sikur te isha nje femije i moshes 4-7 vjec.
    Dhe te thuash per Biblen (qe sipas jush eshte liber qe te nderton frymerisht) "E thashe edhe me lart nuk me intereson shume kjo teme, sepse nuk me nderton frymerisht", me duket apsolutisht largim nga realiteti dhe kjo per t'ju shmangur nje lekundjeje ne besimin tend ndaj Bibles.
    .................................................. ............
    ABIGAIL: Une besoj shpjegimin e dyte, qe BIJTE E PERENDISE ishin njerezit besimtare, qe u martuan me vajzat e njerezve qe ishin te pa fe.
    .................................................. ............
    Rapsodi: Atehere kjo eshte pergjigja jote per kete teme, por eshte mese e PA PLOTE.
    Bibla ne Zanafilla 6:2 flet per keto vajza vetem ne aspektin fizik te tyre ku thote: " djemtė e Perėndisė panė qė vajzat e njerėzve ishin tė bukura, dhe morėn pėr gra tė gjitha ato qė i zgjodhėn vetė", - pra nuk behet fjale ceshtja e besimit. Por edhe nese do ta marresh per ta komentuar nga ana shpirterore del krejt e kundert me pergjigjen tende sepse BUKURIA ne shpirt don te tregoje per BESIMIN dhe gjithashtu perderisa Djemte e Perendise "i zgjodhen vete" kjo do te thote se ata zgjodhen me besimtaret per veten e tyre. Gjithsesi, me i pranueshmi eshte tregimi ne konceptin fizik te "bukurise", pra nuk ka asnje argument ne Bibel qe te na tregoje " VAJZA te pafe". Nese do te argumentosh per VAJZAT e njerezve (e te pafeve) duke u mbeshtetur ne Vargun 7 te Zanafilles: "7 Kėshtu Zoti tha: "Unė do tė shfaros nga faqja e dheut njeriun qė kam krijuar, duke filluar nga njeriu deri te kafshėt, te rrėshqanorėt, te zogjtė e qiellit, sepse pendohem qė i kam krijuar". duhet te mos harrosh se edhe ata BIJ te Perendise ishin njerez. Bibla kur permend "do te shfaros nga faqja e dheut njeriun qe kam krijuar" do te thote te gjithe. Nese Noeu shpetoi nga kjo "shfarosje" Bibla thote:
    8- Por Noeu gjeti hir nė sytė e Zotit.
    dhe me poshte:
    18 Por unė do tė caktoj besėlidhjen time me ty dhe ti do tė futesh nė arkėn: ti, fėmijėt e tu, gruaja jote dhe gratė e bijve tė tu.
    Pra vetem femijet e Noeut shpetuan dhe besoj se Bijte e Perendise edhe pse ishin njerez besimtare nuk shpetuan dhe keta BIJ nuk ishin te Noeut.
    I gjith ky pershkrim vetem me vetem per te te argumentuar se s'behet fjale per Vajza te pa fe dhe as per Vajze te te pafeve (njerezve nese do te ishte) por per vajzat e njerezve qe ishin te bukura.
    Me nje fjale pergjigja jote bie.

Deshiron te shohesh me syte e tu se cdo te thote t'i largohesh realitetit nga frika se mos lekundet besimi yt ne Bibel?
    Ja lexo se c'shkruan:
    "Nese ti ke ndonje shpjegim tjeter thuaje, por mua nuk me intereson se eshte si ajo puna e dhelpres, e lagu bishtin apo se lagu?"
    Ty nuk te intereson jo per shkak te historise se bishtit te dhelpres por nuk te intereson sepse kjo vjen nga nje musliman edhe pse pergjigja jote ishte mjaft e dobet per tu argumentuar. Pra ti nuk do te shohesh se c'ngjet ne Bibel dhe ky eshte largim nga realiteti.
    ps/nese ke ndonje argument biblik se Vajzat e njerezve ishin vajzat e te pafeve urdhero e silli.
    tjeter, te moderoni tema si ajo tjetra e imja "PAGEZIMI" do te thote se kini frike per BIBLEN gjithsesi keto i keni ne dore ju (ti me Iliria e para si moderator)
    pershendetje!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

mbushem me pafundesi.. Maska e ABIGAIL
    Anėtarėsuar
    10-12-2002
    Vendndodhja
    Athine
    Postime
    785
    Rapsod!

Cfare te ben ty te dyshosh se une po diskutoj me ty?
    Sigurisht qe po diskutoje me ty, dhe me qetesi te madhe.

Me vjen keq qe nuk me kupton!
    Si shume te tjere, qe kam vene re ne Forum, pyesin dhe kur u kthejme pergjigje, dhe atyre pergjigja nuk u pelqen dhe thone se nuk u pergjigjemi.
    Nese ti kishe ne mendje se une do te thosha ate pergjigje qe pret ti (qe nuk e di se cila mund te jete) atehere thuaje ate qe mendon dhe mos na lodh ne te tjeret.

Qe te filloj une te shpjegoj pse quhen "vajza te njerezve" me duhet nje dite e tere, dhe asnjehere nuk i shmangem asnje pyetjeje, por thjesht nuk kame aq kohe sa tu shpjegoj te gjitheve, dhe aq me teper disave qe hapin tema provokuese (flas ne pergjithesi), se te doje te mesoje ndonjeri ne te vertete hallall kohen qe harxhoj.

Kur thote "vajzat e njerezve" perendia nenkupton njeriun qe eshte ne bote, perndryshe nuk do te thoshte "BIJTE E PERENDISE"
    Perendia nuk i vecon besimtaret, dhe aty vajzat e njerezve ishin te bukura dhe keshtu, ata moren ato qe u pelqyen atyre.

Rapsod. Nuk kam kohe ta shpjegoj sepse duhet qe te filloj nga A-ja, por nje gje nuk kuptoj, ti cfare kerkon te mesosh apo te nxjerresh nga kjo histori?

Flasim se shpejti.
    Abigail....
    Dituria prehet nė zemrėn e atij qė ka mend, por ajo qė ėshtė nė zemrėn e budallenjve merret vesh.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Abigail!
    Ne fillim eshte se jo se nuk me pelqyen pergjigjet e tua por se llogjikisht nuk jane te sakta per vete analizen e historise qe bjen Bibla. Te kundershtosh nje pergjigje nuk do te thote te mos e pelqesh, sepse ne konceptin llogjik jo cdo teze ka antiteze por ka edhe teze ndryshe nga teza e paraqitur, pra dua te them se s'ka lidhje fare ne te pelqyerin tim ajo qe dua te them se une e respektoj mendimin tend prandaj edhe shkruaj dhe kjo eshte vene ne dukje qe ne fillimbiseden tone.
    Degjo, prej rapsodit nuk ke asnje urrejtje apo inat (sic mund te kene te tjere) por une respektoj cdo lloj mendimi perndryshe nuk do te shkruaja.
    Por gjithsesi ky eshte mendimi yt per temen dhe une e respektoj, debati qe bejme eshte intelektual dhe jo armiqsor.
    Por doja me teper te dija se c'thone kompetentet per keto vargje biblike kjo me intereson me teper, me kompetentet dua te them studiuesit biblik dhe jo njerez te thjeshte si ne.
    Nese do te isha ne te njejtin mendim me ty perseri gjenden boshlleqe qe nuk te lejojne te besh hap perpara sepse ti thua:
    "Kur thote "vajzat e njerezve" perendia nenkupton njeriun qe eshte ne bote, perndryshe nuk do te thoshte "BIJTE E PERENDISE"
    Mire por keta Bij Perendie duken me teper MITIK sesa real kur vazhdohet ne Bibel te shpjegohet me poshte me Gjigande (fizik) dhe Heronj (shpirteror). Jo per gje por po te ishim ne kohen kur eshte thene nje gje e tille ndoshta edhe mund ta pranoja por sot kur shkenca dhe teknologjia ka bere perpara duket shume absurde se sa reale.
    Gjithsesi do te doja komente te kompetenteve per Biblen.
    Pershendetje!!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Lufta e III boterore (2)
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 29-11-2015, 04:16
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Kritika e interpretimit Protestant tė Biblės
    Nga Tannhauser nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 97
    Postimi i Fundit: 23-08-2009, 07:39
  4. Vazhdojne luftimet ne rripin e Gazes
    Nga StormAngel nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 140
    Postimi i Fundit: 22-04-2006, 08:44
  5. Marrdhėniet Izraelo-Palestineze hyjnė nė njė erė tė re.
    Nga Albo nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 29-10-2003, 12:19

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •