Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 49 prej 49
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

wow

1- sa do qe habitem me shkrimet e njerit qe do te quhet i krishtere kur nuk do as te afermin e vet porsi vetvetn edhe eshte krenar ne veten e vet atehere une le vetem nje keshille te vockel fare: Krenaret jane te urryer perpara syve te Perendise, prandaj nese do te jesh bir i Perendis atehere perulju edhe mos e mbaj veten te ditur sepse atehere ke rene ne kurthin e vertet te djallit edhe nuk quhesh me bir i Perendise por i djallit!

2- kjo eshte gjeja e fundit qe do te them ne kete tem sepse tju them te drejten kjo tem nuk ka kuptim, sepse eshte si njeri qe gjene e pare qe mendonte per te bere(donte te ndertonte shtepine), ishte ēatia edhe jo themelet. per mendimin tim keto debate qe beni nuk do te perfundojne as ne perjetesi me sektare edhe fanatiker si ju, por jo fanatiker te Perendise por te fese tuaj qe i perkisni.

3- per te gjithe. nese nuk doni qe te perfundoni keqas atehere shikoheni ēeshtjen jo me llogjike por me besim edhe duke ja kerkuar Perendise. nese doni qe te perfundoni keq atehere vazhdoni keshtu sepse gje ne vij nuk do te vihet por vetem krenari(une di me teper se ty ti je keshtu une ashtu etj)!!!

Zoti ju dhente frymen e vet nese ktheni rruge te gjithe. Zoti paē meshire per ju!!! Ne dashurine edhe paqen e Zotit ju le!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

I Krishteri

I krishtere me lejo qe tju drejtoj nje pyejte:
    Cili eshe qellimi juaj ne kete faqe te krishtere?
    Mendoj se eshte Krishti, pra mbai syte tek Krishti dhe jo tek..njeriu. Jezusi tha: Leri te vdekurit qe te varrosin te vdekurit e tyre.
    Jezusi te ka thirur per nje qellim , periqu qe ta kryesh ata sa me mire. TRegohu i zgjuar dhe i permbajtur, sepse lufta jon nuk eshte kunder mishit dhe gjakut, por kunder frymerave te erresires , kunder te ligut dhe ginjeshtarit. Prandaj ajo qe dua tju inkurajoj eshte: Perpiqu qe ne cdo cast ti mbash syte drejt Krishtit. Zakeu hipi ne peme per te pare Jezusin , sepse njerezit e pengonin. Kjo tregon se, njeriu me natyrene tij mekatare eshte pengese per Krishtit, prandaj te thashe pak me siper : Shiko Jezusin dhe per asnje casat mos e ndaj veshtrimin tend prej tij.
    Zoti te bekofte me paqen dhe hirine tij shpetues.
    Deshmuesi i Krishtit.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

gazeta Tomorri me lajme te reja...

Keshtu eshte puna e protestanteve. Sa per dijeni, sic e shihni, pergjigje nga protot s'ka!!!!

Si ka mundesi te mos u pergjigjen dot bazes se qenies se Shkrimit te shenjte, kanonizimit?

Une nuk kam ndonje vella ne besim prej atyre jashte Kishe, prandaj proto...mos ngaterroni adrese!

Po, nuk e mohoj, di qe ka simpatizante te Bibles, amatore qe u pelqen leximi i saj edhe qe e demtojne ate me padituri, por me teper se kaq jo!

PERGJIGJE S'KA!

PATJETER, VJEDHESAT NUK E ZOTEROJNE DOKUMENTIN E PRONESISE SE VJEDHUR,KESHTU S'KANE SE C'TE TREGOJNE!

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

vellait deshmues

1- qellimi im i krishtere eshte qe te deshmoje por jo te marre pjese ne budallallekun e budallenjeve. a e di ti vella se ēfare thote Proverbi 26:4? ja se ēfare thote "mos iu pergjigj budallait isipas budallallekut te tij qe mos te behesh edhe ti si ai". Une per kete arsye po largohem sepse ne mes te ketyre nese rri, do te behem si ata.

2- vertet lufja nuk eshte kundra personave(fetare) por eshte kundra shpirtrave verbues. nese do qe te beshe nje pune vella duhet qe te rrish pa u pergjigjur edhe te fillosh edhe te lutesh(rralloje pak ate te pergjigjeve, sepse nuk ju mbush dot mendjen me fuqite e tua), sepse lutja eshte ēelesi per te hapur shpirtrat e njerezve. duhet te dishe qe Perendia nuk na do neve qe te jemi si ata krenare, egoista, llafazaner, etj. por na do te shenjte, qe ta duam njeri-tjetrin edhe te lutemi per njeri-tjetri.

3- nese fole 1 here 2here, lere ne doren e Perendise edhe detyra jone nuk eshte qe te ngulim kembe sepse po te ishte perashtu Jezusi nuk duhet qe te vdiste per tu mbushur mendjen njerezve.

4- mbaj mend qe ai qe nuk eshte i krijuar nga Perendia nuk vjen tek Perendia(kujto se ka krijesa qe Perendia i krijoi edhe ato qe nuk i krijoi, qe jane krijesat e djallit).Nuk do te harrishe qe tju mbushesh mendjet ketyre fanatikeve besimpakeve edhe te paPerendishem, por do te behesh si ata, te keshilloj i dashur vella qe te kesh kujdes. Kerkoja Perendise nese Perendia do qe neve te vazhdojme qe te ngulim kembe apo do qe neve te lutemi pasi kemi folur me ta!!!

po te le ne dashurine e Zotit tone edhe injorohi ne ato qe thone sepse nje dite Perendia do te gjykoje keto gjera, edhe do te thone(o Zot a nuk bera une keshtu e ashtu per ty? por Zoti do tju pergjigjet se nuk i njehe)!!!

Zoti te bekofte edhe te udheheqte ne ēdo vendim edhe hap qe bene!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Dmth te pergjigjesh se si, nepermjet kujt, edhe perse u krijua Testamenti i Ri, na qenkerka veper mishi, verberi,moskuptim etj etj per Protestantet!

Ai/ajo qe ka sy, le te shohe; edhe po paten zemer te pastere te paaneshme, le te gjykoje e vendose.

Drita une do te filloj shume shpejt, ne dasht Zoti,mepergjigjet,sekam nja tre dite pushim!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    Mezi po pres "Klodi", qe te degjoj sqarimet.
    Shpresoj qe ne te ardhmen do te kesh mundesi te njohesh edhe pjekurine time te plote, mos u merzit kjo eshte vetem sa per fillim.
    Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
    por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
    por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    "Klodi" do te pres edhe shume???
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Po pse a nuk je mesuar me rradhat ti? Kena pas prit tre ore per i shishe me long te bardhe, qe e qujshin qumesht, edhe per nji garambull kashte qe e qujshin buke (te mos fyhen kamunistat se buka ka qone e mire, jo per nonji gjo, ri drejte e fol shtremet )

Tashti perse te mos them edhe une si ju, ja ku i keni adresat e Beratit edhe shihni pergjigjet?

Sistemohu ne pyetje, se je shperndare shume!

Per disa i ke marre tashme pergjigjet, edhe disave u eshte dhene pergjigje nder artikuj te tjere te forumit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    Ē'do t'e thuash se nuk ka pergjigje tjeter??
    Aman, leri ato pergjigjet me ane te adresave te internetit...

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema tė Ngjashme

1. Si ndodhi masakra e Tivarit me1 prill 1945
    Nga CEZARND nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 12-04-2013, 14:57
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Historia e Popullit Shqiptar
    Nga Darius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 128
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 12:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •